2012 és a maja próféciák

2012Világunk és a bolygó jelenleg már zajló hatalmas változásai sokakat elgondolkodtatnak. Mi történik körülöttünk, milyen folyamatok részesei vagyunk, melyek nyilvánvalóan és vissazavonhatatlanul elindultak és bekövetkeznek. Honnan tudhatunk ezekről többet, hogyan lehetséges ezek megfejtése? A figyelem egyre inkább a régi korok üzeneteire tevődik, az ősök ránk hagyományozódott próféciáira és jóslataira. Kilépve az európai kultúrkörből a legtöbb figyelmet kétség kívül a maják jóslatai kaphatják. A Kr. u. 200 és 900 körül virágkorát élt maják - melynek leszármazottai ma is élnek, bár elszigetelve közép-amerikában - legendás kalendáriumát a xx. századi tudósok fejtették meg teljes körűen. A modern tudomány által ma már minden tekintetben igazoltan hiteles kalendárium minden eddiginél hatalmasabb időtávban, 16,4 milliárd (!!!) évben számol. Maga a kalendárium egy hihetetlenül bonyolult és egyben precíz kódrendszer. Hogy ki jegyezte le, nem tudható, de hogy plentáris tudás birtokában volt, az vitathatatlan. A maja kalendárium egy, a bolygót érintő evolúciós naptár. A maják tuidták, hogy az idő nem lineáris, hanem ciklikus. Az általuk felismert ciklusok az azokat irányító enegrgiák szerint un. alvilágokba oszthatók, ezek szerint kilenc ilyen alvilág ismerhető eddig, melyek 16,4 milliárd évet jelentenek. Ezeket a cobai kőoszlopn hagyták ránk a maják. Az alvilágok megnevezése pedig: az Univerzális, a Galaktikus, a Plenetéris, a Nemzeti, a Regionális, a Törzsi, a Családi, az Emlős és a Sejtes alvilág. Minden alvilág más-más fizikai időciklust takar. A maja időelmélet teljesen eltér az általunk ismerttől, a számításai más alapokon nyugszanak. A rövid lényege, hogy az univerzumban több szinten zajlanak időben a változások. Az alvilágok ciklusai más-más időkereteket fognak át, de korszakunkra esik egy, a maják által is kitüntett időszak, amit egyes kutatók 2011-re, mások 2012-re prognosztizálnak. Erre az időszakra három egymástól független időciklus lezárulása is bekövetkezik. Ez egy különleges kozmikus együttállás, melynek nagy jelentőséget tulajdonítottak a maja tudósok. Ezzel a cikluszárással a bolygó és az embersiég belép egy univerzális tudatmezőbe, mely új korszak beköszöntét jelenti végérvényesen. Nem világvégét jelent ez, sokkal inkább egy hatalmas cikluszárást, amire fel kell készülnünk, egyénileg, közösségileg, emberiség szintjén és az élő bolygó szintjén. Hatalmas lehetőség és feladat ez számunkra, ma itt élő emberek számára, hogy készen álljunk az un. kvantumugrásra, mely az univerzum ünnepe is egyben. Addig is fogadjuk be a már jelen lévő, új energiákat, készüljünk fel tudatilag a ránk váró változásra,, hogy a hosszú álomból tiszta tudattal ébredjen fel az emberiség és a bolygó egyaránt.

HozzászólásokTudományos kiegészítés

Nem szoktam linkelni, de ezt most muszáj:

http://index.hu/tudomany/2010/06/17/2013-ban_johet_az_armageddon/2012

Kedves Éva!

Ismerem személyesen Szabó Juditot is, no meg a könyveit. Két könyvet én is ajánlanék: Drunvalo Melchizedek: A fény kígyója 2012 után; illetve: Barbara Hand Clow: Maja kód című könyveit, mindkettő más-más oldalról közelíti meg a témát, de fontosak.
Köszönöm az építő megjegyzést, s miután több mint 700-an olvasták a bejegyzésemet maja ügyben , érdemes volt rászánnom a tíz percet, úgy érzem.

Áldás: Mandorla

www.mandorla.hu2012

A témával kapcsolatban ajánlanék egy könyvet: Szabó Judit - 2012 A felemelkedés útja
Szerintem fantasztikus, nekem sokat segített. Jó pár "aha"élményem volt olvasás közben.
ÉvaNa végre!

Végre már valaki pozitiv megközelitésből is ir 2012 ről.Én is inkább valami pozitivat érzek,valamit ami az érzelmekkel,és a gondolkodással lesz kapcsolatos.Remélem a jó dolgok végre előtérbe kerülnek világszerte!