A szív a kulcs a teremtéshez

szív a kulcsA szív a kulcs a teremtéshez! Eddig abban a hitben éltünk, hogy vizualizálnunk kell azt, amit szeretnénk, és akkor bevonzzuk a dolgokat az életünkbe. Tévedtünk. Nem az elméből kell teremteni, szükség van a szívre is.

Már nagyon hosszú idő óta nemzedékről nemzedékre azt tanultuk, hogy az elméből kell léteznünk, teremtenünk. Elfelejtettük, hogy csak a szívből lehet. Két elme van, az alsó és a felső. Nagyon fontos szerepe van a felsőbb énnek, ő az, aki a minden tudásra vágyik.

Egyedül nem képes teremteni hiába van meg minden tudás a birtokában. Mi csak azt tudjuk, amit az elméből tanítottak meg nekünk az előző életeinkben és a jelenlegi életünkben. A szív hangját nem ismerjük, hogy meghalljuk a szívünk hangját és másokét is, hallanunk kell a saját szívverésünket. Ez egy nagy segítség, ha naponta elvégezzük, időt szánunk magunkra oda figyelünk a saját szívverésünkre akkor, egyre közelebb kerülünk a mindenhez az egységhez.

Ahoz, hogy elérjük az elme és a szív együtt dolgozzon hagynunk kell az elménket magától lecsitulni. Ha kinyitod a szíved és az elme nem szól bele akkor tudsz teremteni. Tudtátok hogy a szívnek saját hangja van? A szívben van a szenvedély lakhelye, de áthelyeztük más dimenziókba. Szenvedély nélkül nem lehet teremteni. Így csak a túlélés marad a sivár küzdelem. Csak felismerés, és bátorságon múlik, meg mered- e élni önmagadat. Minden betegségünk oka, a szív bezárása miatt van.

Tudod, ha a szívedre hallgatsz, és aként cselekszel akkor megbízol saját magadban, és hallgatsz a belső indíttatásokra. Mindenki vágyik arra, hogy igazi teremtővé váljon, nem csak, arra hogy meglegyen mindene ebben a fizikai világban. Gondolok arra, hogy egy legyél mindennel, érezd az igazi boldogságot és békét, felemelkedjél. Az elmének és a szívnek együtt kell dolgoznia ahoz, hogy teremtővé váljunk. A szív a kulcs, halld meg a szíved hangját.

Szeretettel. Évi

Forrás: http://vagyokakivagyok.atw.hu

HozzászólásokZsul

Irtam neked :)
Shila :)

"Kevesebbet gondolkozz,tobbet erezz!":P

Látod?:) Kell nekem egyáltalán válaszolni? A titkárom megteszi helyettem.:):D Shila :) "Kevesebbet

:D
Shila :)

"Kevesebbet gondolkozz,tobbet erezz!"Zsul nem alszik..neki nincs szüksége rá

Ott ahol ő él,csak fény van:):)

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni.".

Nagyszeru...
Zsul,te valami ejszakai bagoly vagy? Mit dolgozol,h mindig hajnalban irsz be?
Shila :)

"Kevesebbet gondolkozz,tobbet erezz!":)

Nagyon szépen köszönöm a lehetőség jelzését!:) Kezdetben egy teaház, vagy kávéház?:) Nem szeretnélek egyből lerohanni mindenféle tantrával...:) A lényeg: köszönöm.:).

Kedves Zsul,

Lehet,h jarok majd otthon hamarosan,de ezt meg nem tudom,h pontosan mikor.
Majd jelzem jo? Es megkinalhatsz mindenfele foldi-egi joval :P
Shila :)

"Kevesebbet gondolkozz,tobbet erezz!"Hú ez kerek volt...

Shila, ha Magyarországon jársz, akkor feltétlenül megkínállak egy nagy adag tantrával, vagy Deeksha-val...:)
Nekem pont vasárnap este volt egy ilyen vegyes programban részem... olyan erős és felemelő volt, hogy kéesz... elvileg le kéne feküdnöm aludni, de még nem megy.... pedig 4:57 és korán kéne kellnem...:)Csenge,

Tenyleg egy okos lany vagy,de azt hittem,ennel okosabb...
Nem veszed eszre,h folyamatosan teremtesz? Es nem jot! ROSSZAT!
Butasagokra gondolsz es kesobb le is irod azokat,ide! A teremto oldalra...
Mondd,mit muvelsz? Folyamatosan vonzod a rosszat,mar megfigyeltem.
Itt mindenki probal neked segiteni,de te csak hajtod a magadet,ami a csovon kifer az egod altal!
Hidd el,az diktal,nem a tudatos Csenge...Nem a sziv!

Jol irta Tiszavirag,szerencses vagy,mert sok itt a segitod,de megmondom oszinten( es azert ,mert segiteni akarok) de te nem segitesz magadon. Mastol varod a valaszokat! DE mastol valasz nem johet,mert a valaszok benned vannak! Senki nem elheti a te eleted. Nem lathatja igazan szived fajdalmat,szived vagyat.
Es azert latom ezt igy, es tudom,mert ugyanebben a cipoben voltam ,mint te.. Mindig mastol vartam a megoldast,h talan majd ugy nem kell felelosseget vallalni,hiszen "...O mondta,en ugy tettem! Miatta nem sikerult...Felrevezetett"

Szedd ossze magad! Egyszer azt hiszem,megjott az eszed,maskor meg megint tiszta negativumokat irsz! TEREMTESZ!!! Nem erted?
Gondolod es meg le is irod!!! En ezt ugy oldom meg,h nem irok,amikro negativ vagyok!
Mikor jottem egy hete erre az oldalra,nagyon negativ voltam! Sorolhatnam,mik tortentek velem,de nem irom le,nem teremtek ujbol..
Es akkor jottem ra,h csak panaszkodok es semmi ertelme.. Nem jobb lesz paansz utan,hanem rosszabb,mert ujraelem es visszalokom magam negvativ rezgesre.

Ha a parod es az anyukad ilyeneket mond,hat nem is tudom... Ez nem egy szekta...Itt jo emberek vannak jelen,nap mint nap!

Draga Csenge,ne gorcsolj!!! Eressz el dolgokat! Az elet folyamatosan valtozik es ezt tudomasul kell vennunk.. Vannak emberek,akiknek csak par honapra van helyuk az eletunkben,van,akinek egy eletre.. Minden egy lecke.. (pont most te is egy lecke vagy nekem) Fel kell ismerni,el kell engedni.. Nem lancolhatsz senkit magadra,nem eroszakolhatod meg a dolgokat! Legy lazabb es befogadobb (ne a rosszat,a jot fogadd be)
Szinten magamrbol beszelek! Azert latom a helyzeted,mert ateltem! Sot!!! Atelem..Igazabol magamnak is irok es jon az ihlet,erzem,h megnyiltam magam fele is..

MEDITALJ!!!
Es meglatod,megkapod a valaszaid. Nem biztos,h akkor,de azt biztos,h laza leszel es a valaszok erkeznek majd hozzad!
En miota igy teszek,jonnek az uj gondolatok,jo dolgok es a sok jo ember!

Gondold at,megeri!

Szeretettel,
Shila :)

"Kevesebbet gondolkozz,tobbet erezz!"Drága Csenge!

Azt javaslom Csenge, hogy ülj le csendben meditálni. A válaszok ott vannak BENNED te tudod a mondját:-)) Nagyon szerencsés vagy , hogy ennyi segítőd van:-))
Szeretettel:
Tiszavirág

"Go Jolly" - "Lépj vidáman előre!"
Sant Darshan SinghLavinka:-)

Humorgumo elmondta a lényeget, egyetértek nagyon vele!

"na és" technika, egyszer mintha ágica írt volna róla...

a fájdalmak fontos dolgok az életünkben, ezáltal változunk és tanulunk, és gyűjtünk saját tapasztalatokat...más papucsába sajna nem bújhatunk :-(((

Szió!

Unique**
Keep smiling :-)
akiélniakaréséliamiéliőtCsengének!

Csak azt lehet elbizonytalanítani, aki hagyja magát, aki magában is bizonytalan... először magunknak kell megfelelni, és csak ezután másoknak... nem rövid az út... egyáltalán nem... utána senki nem fog tudni elbizonytalanítani, erős én-kép, megbocsáts, szeretni tudás... türelemmel légy magad iránt, olvasgass kedvedre, beszélgess a barátaiddal és látogass el a könyvesboltba, ahol olyan igazi, finom illatú könyvek vannak, vedd meg bátran, amelyik megszólít, a csend, amit ajándékként kapsz az olvasásakor, felszabadít majd :-)

nagyszeretettel kisjunik (www.tudatalatti.freeblog.hu - itt is találhatsz csemegéket... )

gyertyát is gyújts, kényeztesd kicsit magad, gyűjts örömöket, piciket :-)

Unique**
Keep smiling :-)
akiélniakaréséliamiéliőtKöszönöm HUMORGUMÓ!

csenge333Kedves Csenge,bocsánat véletlenül félretájékoztatalak.

Az Alexandra könyvesházban vettem itt Bp-en,és nem a Libriben

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."KÖSZÖNÖM HUMORGUMÓ!

csenge333
Meg fogom venni....Kedves Csenge, Most a

Kedves Csenge,

Most a kimerítő válasz helyett csak egy könyvet ajánlok figyelmedbe ami nekem segített megérteni hogy én hol hibáztam,és hogy mire figyeljek a jövőben.A szövege néhol kicsit magasröptű de megéri szerintem elolvasni

Guy Finley: Az elengedés titka

Remélem te is hasonló felismerésekre fogsz rájönni a könyv olvasása közben ahogy én.

Nem kibújni akarok a válaszadás alól hanem csak annyit tenni hogy segítek neked abban hogy felismerésekhez juss,hiszen csak a saját tapasztalataimról tudnék beszélni,beléd bújni,hogy benned milyen világ omlott össze és miben hittél azt nem tudhatom,és nem érezhetem...az a te világod és hitrendszered..csak egy a közös..mindketten fejlődünk folyamatosan minden pillanatban.

Sok sikert hozzá

ui: Én a Libriben 1,5 hónapja vettem kb 3000 Ft-ért.

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."HUMORGUMÓ!NEM VAGY SEMMI!

csenge333
KIFEJTENÉD NEKEM, HOGY MILYEN ILLÚZIÓ ÖSSZEOMLÁSÁRA GONDOLTÁL ÉS MILYEN HELYYES ÚTBAN HITTEM, AMIRŐL MOST KIDERÜLT,HOGY NEM AZ?/ A BÍZTATÁSODAT KÖSZÖNÖM, PRÓBÁLOK MAJD HINNI A MEGÉRZÉSEIMNEK, DE EGÓS-S VAGY NEM EGÓ-S, LEHET, HOGY A BÍZTATÁS MÁR KEVÉS EHHEZ, LEGALÁBB IS MOST ÚGY ÉRZEM.../KÖSZÖNÖM A VÁLASZOD!Kedves Csenge, Tökéletes

Kedves Csenge,

Tökéletes példája ez annak hogy az egód hogy sérült ebben a kis folyamatban,és mennyire próbálsz most visszatérni abba az állapotba ami azelőtt volt mielőtt elszenvedted volna ezt a kis történetet.
Tudod amíg ennyit rágódsz rajta hogy mit kellett volna másképp,kinek feleljek meg,mit gondol rólam xy addig csakis az elméd csalfa játékát követed.
A kiút akkor lesz meg,ha békén hagyod az elmédet.Ha ez megtörténik akkor majd azt veszed észre fokozatosan,hogy lecsitul minden....
Csak egy illuzió omlott össze benned,mert azt hitted hogy jó úton vagy...hát nem,de ahhoz hogy visszatérj a helyes útra ne az elméddel keress hanem csak hallgass ismét a megérzéseidre..ha jól figyelsz tehát szeretettel befelé akkor nem csap be az okos Csenge.

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."Kedves Lavinka!

Talán megtalálod a választ a felmerülő kérdésedre, kérdéseidre itt http://shaumbraszerviz.gportal.hu/gindex.php?pg=26047808&nid=4739339

a regisztrálás szükséges, de megéri.Az elme pontos szerepe jól le van írva.

/Nagy öröm számomra hogy a saját írásom ide felkerült/ Szeretettel:ÉviKedves Lavinka és mi lesz

Kedves Lavinka

és mi lesz akkor ha sérülni fogsz?
Összedől a világ?-Nem fog.Csak másképp fogod látni magad.Fejlődsz.Vágj bele és ne agyalj.

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."MEGÉRZÉSEK!IDÁIG NAGYON

csenge333
NAGYON HITTEM A MEGÉRZÉSEIMBEN, AZ ÁLMAIMBAN, DE EGY IDŐ ÓTA MÁR NEM MEREK...ÉN HALLOMA SZÍVEM HANGJÁT, DE TÖKÉLETESEN "LAHALKÍTOM", MERT MOST ATTÓL TARTOK, NEM JÓ, HA HANGOSAN HALLOM A SZÍVEM HANGJÁT.SOK MINDENT KAPTAM ERRŐL AZ OLDALRÓL, DE LEHET, HOGY A LEGFONTOSABBAT ELVETTE TŐLEM, AMI MINDIG IRÁNYÍTOTT ÉS SEGÍTETT AZ ÉLETBEN:A HITEMET A MEGÉRZÉSEIMBEN, MAGAMBAN...KAPTAM NÉHÁNY "ARCUL CSAPÁST" ÉS TÖKÉLETESEN ELBIZONYTALANODTAM, MERT VANNAK OLYANOK, AKIK MESTEREI AZ ELBIZONYTALANÍTÁSNAK, ÚGY IS MONDHATNÁM:"AZ ELBIZONYTALANÍTÁS MŰVÉSZI ŐK."LEHET, HOGY CSAK ÖNVÉDELEMBŐL TESZIK, AMI TESZNEK, DE CSELEKEDETÜK VISSZAHAT MÁSOKRA.EGY NAP ÚJBÓL FOGOK HINNI A MEGÉRZÉSEIMBEN, A SUGALLATOKBAN, DE MOST NAGYON ERŐSEN "HÁRÍTOM ŐKET"M PEDIG SZÜNTELENÜL KAPOM ŐKET...VELEM VAN A BAJ?AZ A BAJ, HOGY HAGYTAM MAGAM ELBIZONYTALANÍTANI???NEM TUDOM, DE SZAVAKKAL NEM IS LEHET KIFEJEZNI, MIN MEGYEK KERSZTÜL NAP, NAP UTÁN ÉS MIT KAPOK ANYUKÁMTÓL, A "PÁROMTÓL", HOGY ÉN EGY OLYAN OKOS KISLÁNY VAGYOK, MI A FENÉT MŰVELEK ÉN ITTÉS EGYÁLTALÁN MIT KERSEK ITT ÉS UGYE A FÉNYKÉPEMET NEM RAKTAM FEL, ILYEN HÜLYE VÉGKÉPP NEM VAGYOK, UGYE????EGYIK FELEM AZT MONDJA:HÁT TE CSENGE TISZTA HÜLYE VAGY ÉS NAÍV ÉS LIBA STB...A MÁSIK FELEM MÁST MOND, DE AZ ANYAI DÖRGEDELMEK-KÖSZÖNHETEM A "PÁROM ÁRULKODÁSÁNAK-, AZÉRT HATNAK MA IS...EGYFELŐL SZÉGYELLEM, AMIT TESZEK, MÁSFELŐL MEG NEM ÉRZEM, HOGY OLYAN NAGY HÜLYESÉGET CSINÁLNÉK, VISZONT, MIVEL ELBIZONYTALANÍTÓ IMPULZUSOKAT KAPOK ONNAN, AHOL A MEGERŐSÍTÉSNEK KELLENE JÖNNIE, HÁT TÉNYLEG ODAJUTOK, HOGY ANYUKÁMNAK ÉS A PÁROMNAK KELL IGAZAT ADNOM A VÉGÉN:NEM ISMERNEK RÁM, HOVA TŰNT AZ OKOS CSENGE, MIÉRT DŐLÖK BE VALAKINEK STB., ÉS VALÓBAN ELBIZONYTALANODTAM MAGAMBAN...JOBBAN, MINT VALAHA.PERSZE ERRE LEHET AZT MONDANI, HOGY NIÉRT HAGYOM, HOGY VALAKI EZT TEHESE VELEM, HÁT IGEN, EZ IS NAGY KÉRDÉS, DE MEGTÖRTÉNT ÉS KERESEM A KIUTAT...MIT TEGYEK, HOGY ÚJRA BÍZZAM A MEGÉRZÉSEIMBEN???VAGY MIT KELLENE MÁSOKNAK TENNIÜK, HOGY MEGERŐSÍTSENEK, MINDENT JÓL ÉRZETME, NE ADJAM FEL....KÉRDÉSEK VÁLASZOK NÉLKÜL, SZÉP SZAVAK CSELEKEDETEK NÉLKÜL EGYENLŐ:ELBIZONYTALANODTAM.......................csak...

csak néha abban sem vagyok biztos, hogy a megérzéseim honnan jönnek és mennyire befolyásoltak az egom által:) pl. mostis szeretnék valamit nagyon, amiről tudom hogy hosszútávon viszont nemjó nekem.. persze tanulnék belőle, de semmi több... akkor most mi a jó, ha belemegyek abba amit a szívem(azthiszem) súg, pedig ésszel tudom hogy nagyvalószínűséggel sérülni fogok?..

hmm...

a megérzések nagyon fontosak...

sokat segítenek, rengeteget...néha nemtudom..

néha könnyen megy és biztos vagyok benne, de van hogy teljesen összezavarodom és nemtudom, hogy a hang amit hallok az az elmém vagy a szívem -e... most is teljesen összevagyok zavarodva és foggalmam sincs hogy a sok cikázó gondolat közül melyiket kéne figyelembe vennem. azt amelyik jóérzést vált ki belőlem? de mivan ha ez csak "önbecsapás",mert néha ügyesen hazudok magamnak?..
honnan lehet azt biztosan tudni, hogy amit szeretnék az honnan jön? nemakarom hogy az egom irányítson, de néha megtéveszt..