Az voltam, aki vagyok

Olvasom a jobbnál jobb írásokat az Elengedésről, és egyebekről. Hálás is vagyok érte, hogy vannak olyanok, akik képesek ezeket a fogalmakat ilyen precízen szavakba önteni, és megosztani velünk, ezzel segítve elhatározásainkat.
Említettem egy írást a tudatosságról az előző bejegyzésemben, melybe ma újra beleolvastam, de néha olyan soknak tűnnek az információk, hogy majdnemhogy kapkodom a fejem. Az egyik pont arról szól, hogy meg kell nézni, vizsgálni a múltat, mert annak eredményei vagyunk, és ezzel maximálisan egyetértek.
Volt egy időszak az életemben, amikor igazán jól éreztem magam, szabadnak, szépnek és semmitől sem féltem, semmiért sem aggódtam, bár nem voltam felelőtlen. Persze, az ember változik, de mégis....úgy érzem, az vagyok ÉN. Többet mosolyogtam, lazább voltam, és persze, a siker sem került el.
Régóta él bennem az érzés, hogy előcsalogassam azt az igazi énemet, azt, aki akkor voltam, hiszen ma is az vagyok. Egyszerűen meg kellett tapasztalnom valami mást is, hogy értékelni tudjam azt, ami akkor volt. Bár soha nem voltam nagyravágyó. Az egyszerű dolgokat kedvelem. Van egy hely, ahova bármikor elmennék. Egy hely, ahol mindig jól éreztem magam, és ez az a hely, amit rendszerint magam elé képzelek. Amikor elképzelem, akkor elhatalmasodik rajtam az érzés, amit akkor és ott éreztem, de ezt az érzést nem hagytam eddig elhatalmasodni, gyorsan "felráztam" magam. Most úgy döntöttem, legközelebb hagyom megélni.....hiszen ez is feltölti a szívemet szeretettel....
Az Elengedés.....nagyon érdekes dolog, és nagyon jól működik. Az ember mégis képes görcsölni, megfeledkezik erről a csodálatos fogalomról. Pedig ha visszagondolok, ezer és ezer példát tudnék mondani rá eddigi életemben, és a mai napig is. Én is néha rágörcsölök dolgokra, aztán figyelmeztetem magam, hogy hoppá....nem így kellene. Néha a párom nem érti a lazaságomat, de már ő is átveszi :)

Bár nem adok hangot neki minden nap, de jobban érzem magam, amióta próbálom a tudatosságot alkalmazni. Egyáltalán nem egyszerű az elején, és sokszor vannak olyan helyzetek is, amikor egy kicsit lekonyulok. De érdekes módon könnyebb továbblépni, és folytatni.