Csipke rózika

"Mindannyian a boldogságra törekszünk. Azért élünk, hogy boldogok legyünk, csak közben rengeteg önbecsapási folyamatot élünk meg, és hazudozunk magunknak. Ennek pedig súlyosak a következményei.Tehát, ha valaki nem akar a hibáiból tanulni, akkor az élet őt arra ítéli, hogy az elkövetett hibáit újra és újra átélje,... Azt hiszi, hogy megússza a megmérettetést, miközben, hogy jobb legyen neki, támaszkodik valaki másra. Aki meg nem mer mindebből tanulni, mert fél a fájdalomtól, mivel a kudarc átélése mindig nagyon fájdalmas folyamat, az nem fog nyugodtan aludni.
A változástól, az újtól való félelem következtében alakul ki a megszokás. Nagyon sok az olyan párkapcsolat, ami két olyan egyed között alakul ki, akik érzelmi szempontból nem mernek felnőni. A bizonytalan támaszkodik a másik bizonytalanra, miközben azt mondja, hogy szereti, mint embert. Ilyen kapcsolatok esetén a szerelem valójában támaszkodást jelent, de ez nem szerelem. Szerelmes, de nem a pasiba, hanem a megszokás érzésbe,...

A harag, a gyűlölködés, az önámítás és a felépített illúziók odáig juttatják őket, hogy megszűnik köztük a meleg, egymásra figyelő, őszinte kapcsolat, boldogtalanok lesznek. A megszokás azt eredményezi, hogy a pasi barátként él velünk, de ebből szerelem már soha nem lesz. Közben meg rengeteg idejüket elvesztegetik. Nem sok ez a hatvan-hetven év, amit eltöltünk átlagban itt a földön."

S mire is jók a pofonok? Tudjátok Csipke Rózsikát a herceg csókja ébresztette fel a mesében, de a valóságban tuti kellett egy két gyengéd ébresztő pofonnak is elcsattannia. Ezek kellenek, hogy felébresszenek és rádöbbentsenek valami nem stimmel. De felállni és tovább menni az úton és a végén győzni az egyik legszebb érzések közé tartozik.

Szóval Hajrá! Felkelni és menni tovább! Mert az élet nem áll meg! Mosolyogj az erőt ad neked és mindent véghez viszel. Hidd el, hogy megvan már, csak kell még pár lépés és menni fog! Én mosolygok rád innen! :)

A végére egy kedves sor is :)nehogy azt gondoljátok ennyire kemény vagyok :)

Köszönöm, hogy te vagy.
Az órát köszönöm,
Amelyben fényül nyert e
Világtalan világ,
Köszönöm, hogy kezed
Kinyújtottad felém,
S árnyául elfogadtál sugárzó
életednek...

Móra Ferenc

Szép álmokat csszeműm!

Címkék: