andras81 blogja

Sok lesz ám rovásodon, ha ezt nem olvasod el!

A fenti humoros címet persze egyáltalán nem szabad komolyan venni, hiszen a magyar rovásírással kapcsolatos bejegyzésemen való túllapozást nem jegyzem fel adósságként! :)

Tudod, magam is úgy viszonyulok a rovásíráshoz, mint Piroska néni a finn- magyar nyelvrokonsághoz.

Ő egyébként egy tündéri öreglány, akinél a múltnap tiszteletemet tettem. Tovább »

Címkék:

A gyönyörű sellőlányok néha tűsarkúban járnak? (Őszintén a frigiditásról)

Láttam egyszer egy elgondolkodtató karikatúrát. Egy gyönyörű, kívánatos, nagymellű, hosszú szőke hajú sellőlány és egy rendkívül csúnya, de hívogatóan széttárt combú csaj között tétovázott egy pasi és a „jaj, Istenem, a szememet kényeztessen vagy a farkamat” dilemmája rajzolódott ki az arcán. Tovább »

Ha 2017 évvel ezelőtt élnél… (Gondolatok Gyümölcsoltó Boldogasszony napjáról – most kissé másképpen)

Ha 2017 évvel ezelőtt élnél és ismernéd a Szűz Anyát, mondd csak, hinnél-e annak az angyalnak, illetve annak a leánynak, aki e jeles napon fogadta méhébe Isten egyszülött fiát? A kérdést Pintér Béla egyik dalának mintájára alkottam (fogalmaztam). https://www.youtube.com/watch?v=t7R-4o9qtLc Tovább »

A „légy” szavaink spirituális következményei - Légy az első, aki hozzászól!

Légy jó mindhalálig!

Én erre spirituális okok miatt szólítalak fel téged, mert a magyar nyelvünk szókincsében létezik egy olyan baki, aminek komoly következményei lehetnek! Tovább »

A fordított karácsonyfa tényleg a Sátán jele?

Egyre divatosabbak a "fordított karácsonyfák". Az új őrület, hóbort, vagy szentségtörés – kinek melyik tetszik jobban - 2003 körül ütötte fel a fejét.

Köztudott, hogy a háromszög alakú fenyőfák a formájukkal a keresztény szentháromságot- az Apa, Fiú és a Szentlélek egyazon voltát – hirdetik. Tovább »

A jeleseket osztogatók jeles napja – kissé rendhagyó pedagógusnapi köszöntő

A pedagógusi munkát a csendes esőhöz lehet hasonlítani. Olyan csendes esőhöz, amely jó sokáig tart, áztatja a földben megbújó magokat. Azok magukba szívják a nedvességet, és később, éppen ezért, akár szárazság idején is képesek termőre fordulni. A Földön minden ember sokat köszönhet a pedagógusainak. Tovább »

„Májusi kalinkózás”, pünkösdi csónakázás – Te is gazdagabb lehetsz egy lélekgyógyító, kapcsolatépítő élménnyel!

A Magyar Néprajzi Lexikon számos pünkösdi hagyománya között felfigyeltem a kalinkózásra (csónakozásra), mert a szócikkhez kapcsolt erősen homályos, itt –ott már elmosódott, fekete- fehér fotóin még mindig sugárzik: a vidámság és az életöröm. Időközben - a mögöttünk lévő évtizedek - a májusi csónakázás szokását elmosták, mint ahogy az áradó folyó elmos mindent, ami az útjába kerül. Tovább »

Szexuális világatlasz – megdöbbentő szexuális szokások a világ más tájain

Léteznek olyan kényes témák, amik olvasása közben szinte lefordul az ember a székéről, miközben öklendezni és hányni szeretne, mert érzi, hogy felfordult a gyomra attól a visszataszító, undorító és perverz információktól, amikről az írott szövegből tudomást szerzett. Tovább »