A „légy” szavaink spirituális következményei - Légy az első, aki hozzászól!

Légy jó mindhalálig!

Én erre spirituális okok miatt szólítalak fel téged, mert a magyar nyelvünk szókincsében létezik egy olyan baki, aminek komoly következményei lehetnek!

Mivel hiszek a szavak teremtő erejében, hiszen a világmindenségben a kimondott szavak rezgései akár hegyeket is képesek mozgatni – persze csakis jelképesen, mégis bizonyítottan, ha eseményekre gondolunk – nem értem, hogy a bölcs magyar népünk szókincsében, hogyan és miképpen nyerhetett létjogosultságot a „légy” szavunk kétféle jelentéstartalma.

A téli fagyok elmúltával, amikor kisüt a nap, szinte azonnal megjelennek az idegesítő legyek, aztán zümmögve köröznek, röpködnek össze-vissza a lakásban és pimaszul rászállnak mindenre, amire csak akarnak: ételre, csészék és tányérok szélére. Sajnos nemcsak piszkosul zavaróak, hanem veszélyesek is, hiszen „összeköpködnek” mindent.

Lehetséges, hogy 10 perccel korábban még egy büdös kutyakakin ücsörögtek, szárnyukat hegyezve, utána meg a frissen sütött rántott hússzeletek fölött köröznek, mint a dögkeselyűk.

Köztudott, hogy a magyar nyelvben léteznek olyan azonos alakú szavak (homonimák), amik tök egyformán hangzanak, mégis teljesen mást jelentenek. A „légy” főnév szótári alakja tökéletesen megegyezik a lenni ige E/ 2. személyű felszólító módú igealakjával. (légy/ legyél)

Érzékelitek az ellentmondást? A „légy” óhajtást kifejező, teremtő erejű igéjével „becézgessük” azokat a szárnyas rovarokat, amiknek létezését egyáltalán nem óhajtjuk!

Mivel a magyar nyelvet az egyik legokosabb, legképszerűbb, leglogikusabb nyelvnek tartom, nem értem, miképpen követhették el őseink ezt a szakállas hibát.

Szerinted az Univerzum végez szófaji vizsgálatot, amikor „meghallja” a légy kifejezést? Nem tartom valószínűnek…

Most pedig rátérek arra, hogy miért rágódom ezen a nyelvtani érdekességen (vagy problémán), amit eddig – a Google nagy könyvtárának katalógusbázisa szerint – még senkit sem foglalkoztatott.

A legtöbb ókori kultúrában a betegség és a halál démonait légy formájában ábrázolták. A test oszlásának görög démonát, Eurünomoszt is légy alakban képzelték el. A Bibliában a legyek részesei voltak az egyiptomiakat ért harmadik, illetve negyedik csapásnak. Az ókori népek természetfeletti hatalmakhoz fordultak a légy okozta csapások elkerülése végett, mi pedig, mármint a magyarok, a „légy” felszólító módú igénkkel teremtjük őket.

A legyeket sok-sok kultúrában azonosítják a démonikus lényekkel. A röpködő, szemmel látható legyek halálos járványokat terjesztettek, de ha hiszünk a rovarokhoz tapadó láthatatlan jelentéstartalom igazságában is, akkor lényegében démonok voltak azok, akik légyinváziók formájában csapást mértek az emberiségre. Megtizedelték a lakosságot és rettegésben tartották a fertőzött vidékeket.

Az Újtestamentumban a legyek istene, Belzebub, aki nem más, mint a Sátán, az ördögök, a sötétség fejedelme (Mt 10,25). A középkorban egyértelműen a tisztátalanság, a bűn, a pestis, az ördög, a gonosz megtestesítője, illetve a halál szimbóluma volt mindegyik légy, amely feltűnt az emberek közelében. A legendák szerint léteztek olyan légyűző képességével rendelkező szentek, akikhez az emberek rendszeresen fohászkodtak, amikor a halál naponta tarolt a városokban és a holtesteket ellepték a zümmögő rovarok. A rettegő emberek próbálták különböző légyábrázoló praktikákkal is távol tartani az igazi legyeket, de nem sok sikerrel.

Ez a koponyára festett légy memento mori funkciójú:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/Et-in-Arcadia-ego.jpg

A XX. századi irodalomban és filmművészetben szintén a halál, a pusztulás, az agresszivitás szimbóluma a légy. (pl. Golding: A legyek ura; Le Clézio: A légy).

A látható rovarokat ellen könnyű védekezni: szúnyoghálóval, vegyi anyagokkal, légycsapókkal, vagy különböző növényekkel, illóolajokkal, amiktől a legyek tényleg úgy irtóznak, mint az ördög a szenteltvíztől, illetve tömjénfüsttől, de démoni lények távoltartása már sokkal keményebb dió!

A bazsalikom, a paradicsom, a levendula és egyéb fűszernövények tutira nem tartják távol a démonokat, és a szegfűszeges füstölőn ugyanúgy röhögnek, mint a légyűző babérolajon.

Belzebub neve – aki állítólag légy alakjában jelenik meg- többször is előfordul az Újszövetségben, például Máté és Lukács evangéliumában, mint a Sátán egyik megjelenési formája.

Belzebub tényleg a "Legyek ura"? Azoké a repülő rovaroké, akiket mindenki ismer?

A választ nem tudom, de valószínűsítem, hogy a legyek és a démonok hasonlóságának (hasonló viselkedésének) párhuzama miatt van ez így jelen a köztudatban.
A legyek szeretnek a trágyán ücsörögni, utána pedig mindent beszennyezni, a démonok pedig az emberek lelkét szennyezik be, vagyis tisztátalan és gonosz cselekedetekre ösztönzik őket. Léteznek olyan emberi gyengeségek, amik ajtót nyitnak démonoknak. Amikor emberi testbe költöznek, hamarosan kikelnek azok a légylárvák, amik az áldozat lelkét dézsmálják, vagyis a legyek kedvelt élettere a trágya, a démonoké pedig a bűnös emberi lélek.
A légyformájú Belzebub az eretnekség szimbóluma is, vagyis azoké, akik megtagadták Istent, Isten szent tanításait.

Olvastam egy magyar nyelvű imaszöveget a démoni befolyás ellen. Így kezdődik:

„Áldott légy, mindenek Alkotója!
Áldott légy, teremtő Bölcsesség!
Áldott légy, felfoghatatlan Szentség!”

Jaj, Istenem, ez rémisztő, hiszen a fenti szöveg értelmezhető egészen másképpen is!
Ugye senkinek sem kell elmagyaráznom, hiszen a vak is látja! Mivel a magyar nyelvben a „légy” főnév szótári alakja tökéletesen megegyezik a lenni ige E/ 2. személyű felszólító módú igealakjával. (légy/ legyél), a szavak teremtő ereje által – az ima szövege- pontosan a visszájára fordul. (… vagy fordulhat).

Persze mindezt sokan egy oltári nagy baromságnak tarthatják, amire még az időmet is kár volt pazarolnom, de itt, a Vonzás Törvényének hivatalos weblapján talán néhányan elhiszik, hogyha tényleg léteznek démonok…. és a szavaknak tényleg teremtőereje van, akkor az őseink óriási bakit követtek el akkor, amikor az „légy” (legyél) felszólító módú igealakkal azonos szóalakú főnévvel nevezték el azokat a röpködő legyeket (rovarokat) is, amik az ősi hiedelmek szerint kapcsolatban állnak a démoni világgal.

Légy jó mindhalálig, hogy a Te lelked a démonok martalékává soha ne válhasson!
És légy az első, aki hozzászól, még akkor is, ha az egész bejegyzésemet egy lefelé mutató hüvelyujjal minősíted!

----------------------------------
Forrás: Szimbólumtár: http://www.balassikiado.hu/BB/netre/Net_szimbolum/szimbolumszotar.htm

HozzászólásokÍgy lesz a sok kis légy? (... egy felvilágosító fotó)

http://pic.lol.hu/lolhu_29e04ef0_full.jpg

További szép estét kívánok mindenkinek!Légy résen!

http://faviccek.hu/img/upload/12611.jpg

Próbálok egy picikét humoros lenni!:)

A légy pörög a hátán, mint az őrült. Arra megy egy másik légy:
- Mi ez öreg, break?
- Nem, Chemotox...

*
A fenti viccen nem illik kacagni, mert a secretes hozzáállás ilyen:

"Történt egyszer, hogy egy kocka hazatér az iskolából, és megcélozza a wc-t. Benyit az ajtón, és több tucat légy elkezd röpködni körülötte. Gondolja, hogy ez így nem mehet tovább, és jól befúj kemotkszal.

Fél óra múlva visszatér, és már csak pár legyet lát repülni. Aztán még fél óra, és ismét benyit. A legyek ugyanúgy zizegnek, szenvednek. Az összeset összenyomkodja, magyarul "normálisan" kinyírja őket, csak egyet hagy meg "tesztalanyként". A tesztalany még most is zizeg, de nem purcan meg, csak szenved tovább.

Na lehúztam a wcn... De itt most nem ez a lényeg. Speciel a kemotokszal csak azt lehet elérni hogy kínok közt haljon meg, jól van, legyekről van szó, de akkor is. " (forrás: http://www.gamechannel.hu)nike joggesko Descuentos

nike joggesko
Descuentos Nike
goedkope nike air max
cheap uggs for women
UGG BOOTS FOR WOMEN
Adidas Originals Superstar
Hugo Boss Sale
ugg store
ADIDAS NMD SALE ON LINE
louboutin heels
TOMS For Sale
Discount TOMS
nike sneakers
Cheap Michael Kors
Toms Factory Outlet
Air Max 90
vans shoe store
Cheap Michael Kors Tote Bag
Michael Kors Handbags Discount
Air Max Femme
Canada Goose Womens Coats
nike sportschuhe
Timberland Outlet
Yeezy Boost Sale Online
reebok running shoes
Boost Yeezy Sale On Line
Canada goose dam
Nike Zapatos
Nike Shox Cheap
Jordan Store
toms sale
converse store
Jordan Schoenen
scarpe nike
cheap uggs
nfl store
moncler jacket sale
Adidas Neo Discount Sale
christian louboutin outlet
Yeezy Men
Air Max Sneakers
Nike Air Max Cheap
adidas outlet
Pandora Store Sale
Cheap Air Max Trainers
Nike Air 90
pandora outlet store
new pandora charms
nike shoes
Uggs For Cheap
Bottes Ugg Femme Pas Cher
Michael Kors
zapatillas nike baratas
Stone Island Outlet
pandora jewelry store
Doudoune Moncler Pas Cher
Cheap Toms Outlet Store
nike air
Vans Black Sneakers
new jordan releases
cheap nike air max
Adidas Originals Stan Smith
Pandora Official Website
Air Jordan Retro Sale
Jordan Sneakers For Sale
air force one pas cher
Nike Air Huarache For Sale
Moncler Outlet Store
religion store
Adidas Superstar
Nike Soccer Cleats Boots
Ugg Pas Cher En France
Ray-Ban Official Discounted Site
toms shoes outlet
Nike Shox discount Sale
23 IS BACK Store
nike tn pas cher
nike air jordan pas cher
Adidas Superstar Sale Online
Oakley Sunglasses Cheap
Ray ban sale online
chaussure Nike homme
Nike Air Damen
Canada Goose Outlet
Yeezy Black
TOMS OUTLET
zapatilla adidas
nike schuhe günstig
uggs for women
Air max dam
Ugg Pas Cher Femme
Discount Air Max
Official Toms Shoes Outlet
canada goose jackets on sale
Ugg boots Sale
Hogan Outlet
ugg clearance
adidas store
moncler outlet
uggs outlet
longchamp bags on sale
Yeezy Shoes Discount Marketplace
zapatillas running
Nike Store
Boutique Ugg
Nike Air Sneakers
suivre un envoi
Air Max Pas Cher
Canada Goose Outlet
Air max levně
Air Nike
scarpe hogan outlet
Ugg Outlet Online Store
Scarpe Air Max
abercrombie and fitch store
fitflops sale uk
Soccer Boots Outlet nike
nike jordan shoes
Nike Air Max Goedkoop
hogan scontate
Nike Online Store
Nike Air Pas Cher
nike sb stefan janoski
Ray Ban Sunglasses Online
Coach Bags On Sale
Pandora Store
Cheap Toms Shoes Outlet
botas de futbol
official NHL jerseys
billige nike sko
Moncler Sale
pandora beads
Nike Air Women
Boty Nike Air
Air Max Kopen
Uggs Pas Cher Soldes
chaussures nike pas cher
Nike Roshe Run Sale
Moncler Outlet Online
Negozi Pandora
canada goose jacket outlet
Nike Factory Store
Original Ugg Boots
womens nike air max
ugg factory outlet
Nike Air Jordan 11
Pandora Store
coach factory outlet online
TOMS SHOES OUTLET
Kobe Shoes Nike
Nike Pas Cher Femme
newest lebron shoes
retro jordans for cheap
zapatos de futbol nike
Chaussure Nike Air Max Pas Cher
chaussure basket homme
Moncler Jackets Discount Marketplace
huarache sneakers
prada outlet
Doudoune Moncler Site Officiel
The official UGG
Nike Shoes Sale Store
Doudoune Moncler Femme Pas Cher
Nike Shoes Discount Marketplace
Adidas Shoes Discount Marketplace
nike air max running shoes
nike mercurial soccer cleats
Jordan Shoes Air
new yeezy shoes
günstige nike schuhe
Toms Outlet Online
Michael Kors Outlet

ypMs 2017.4.5lcklck16

20170316lck
rolex watches
coach factory outlet
polo outlet stores
ralph lauren
cheap ray ban sunglasses
louis vuitton outlet
adidas outlet store
cartier watches
michael kors
cheap oakley sunglasses
coach outlet
polo ralph lauren
fitflops outlet
cheap jordans free shipping
burberry outlet
ray ban sunglasses
coach outlet
ray ban sunglasses
kevin durant shoes
louis vuitton handbags
cazal sunglasses
hermes belt
true religion jeans
michael kors handbags
ugg uk
coach outlet clearance
ralph lauren
cartier watches for women
rolex watches
polo ralph lauren
coach outlet online
cheap oakley sunglasses
oakley sunglasses
burberry outlet
nike roshe one
cheap jordans
cheap oakley sunglasses
longchamp handbags
true religion outlet
mulberry handbags
ray ban sunglasses wholesale
oakley sunglasses
louis vuitton outlet
vans shoes
reebok outlet store
mac cosmetics
juicy couture outlet
nike huarache
christian louboutin outlet
yeezy boost
cartier outlet
longchamp handbags
gucci handbags
oakley sunglasses wholesale
ralph lauren polo
louis vuitton outlet
ralph lauren pas cher
cheap ray ban sunglasses
nike outlet store
ray ban sunglasses
fitflops sale clearance
louis vuitton online
ray ban sunglasses uk
louis vuitton
links of london
ray ban sunglasses
oakley sunglasses sale
mulberry handbags
pandora jewelry
oakley sunglasses
coach factory outlet
nike foamposite
fitflops sale clearance
michael kors outlet clearance
michael kors handbags outlet
michael kors outlet clearance
ray ban sunglasses
ralph lauren shirts
nike huarache
pandora outlet
gucci outlet
adidas nmd runner
louis vuitton outlet
los angeles lakers
michael kors outlet
cheap ray ban sunglasses
oakley sunglasses wholesale
los angeles lakers jerseys
fitflops sale clearance
cartier watches
rolex watches
pandora outlet
louis vuitton handbags
swarovski crystal
cheap ray bans
ugg boots
ysl outlet
cheap oakley sunglasses
beats by dre
ralph lauren uk
salomon outlet
fitflops sale clearance
true religion jeans
michael kors outlet
louis vuitton outlet stores
michael kors outlet
nike blazer pas cher
polo ralph lauren outlet
coach outlet store online
adidas wings
hermes bags
herve leger outlet
nike free run
polo outlet online
marc jacobs outlet
coach outlet store online
true religion outlet
louis vuitton outlet
michael kors factory outlet
swarovski crystal
hollister
michael kors handbags
louis vuitton outlet online
michael kors
longchamp outlet
polo outlet
fitflops
mulberry outlet
kate spade handbags
mbt shoes
michael kors outlet clearance
ecco shoes
coach outlet
michael kors handbags
tods outlet
louis vuitton handbags
christian louboutin
ferragamo outlet
coach outlet clearance
cheap ray ban sunglasses
swarovski jewellery
ferragamo outlet
air max 90
coach outlet
tory burch outlet online
true religion jeans
dior sunglasses
oakley sunglasses sale
christian louboutin shoes
lacoste pas cher
michael kors handbags outlet
new balance shoes
michael kors handbags
replica watches
versace sunglasses
fitflops sale clearance
michael kors outlet clearance
ralph lauren polo
michael kors wallets for women
nike blazer pas cher
jordan shoes
air max uk
mulberry sale
louis vuitton
gucci outlet
louis vuitton borse
ray bans
christian louboutin shoes
oakley sunglasses
oakley sunglasses
instyler ionic styler
coach factory outlet
louis vuitton
oakley sunglasses wholesale
michael kors handbags
nike outlet
louis vuitton
louis vuitton outlet online
christian louboutin outlet
ralph lauren
michael kors outlet clearance
pandora outlet
louis vuitton
cheap oakley sunglasses
air max uk
michael kors handbags
michael kors handbags
jordan shoes
nike trainers
oakley sunglasses sale
coach outlet online
coach outlet
true religion jeans
coach outlet online
hollister shirts
cheap oakley sunglasses
louis vuitton
coach outlet
louis vuitton outlet stores
christian louboutin online
pandora jewelry
tory burch outlet
cartier watches
ralph lauren uk
michael kors canada
christian louboutin outlet
louis vuitton
polo ralph lauren outlet
polo ralph lauren
michael kors outlet
lebron james shoes
louis vuitton outlet
ralph lauren outlet
ray-ban sunglasses
nike roshe run
coach outlet online
oakley sunglasses
polo ralph lauren
gucci bags
oakley sunglasses wholesale
football shirts
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
rolex watches
tory burch outlet online
hermes outlet
louis vuitton outlet
mulberry bags
oakley sunglasses wholesale
coach outlet
air jordan 4
lebron james shoes
cheap nfl jerseys
longchamp outlet
louis vuitton
louis vuitton outlet stores
true religion jeans
michael kors handbags
coach factory outlet
louis vuitton
coach outlet online
michael kors outlet store
christian louboutin outlet
louis vuitton handbags
polo ralph lauren
mcm outlet
michael kors
michael kors outlet
longchamp handbag
chrome hearts
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet clearance
louis vuitton outlet
coach factory outlet
ray ban sunglasses
hollister clothing
christian louboutin shoes
oakley sunglasses
oakley sunglasses
air max uk
ralph lauren polo
michael kors outlet
louis vuitton outlet online
oakley sunglasses
polo ralph lauren
nike mercurial
louis vuitton outlet
tory burch outlet
tory burch outlet online
michael kors handbags
coach outlet
coach outlet
tory burch outlet
coach outlet online
louis vuitton outlet stores
soccer jerseys
mulberry handbags
hollister sale
basketball shoes
michael kors outlet clearance
oakley sunglasses
ray-ban sunglasses
michael kors outlet online
coach outlet
ray ban sunglasses
adidas trainers
christian louboutin uk
coach outlet store online
mac cosmetics sale
ray ban sunglasses uk
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
cheap nba jerseys
bottega veneta outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet
coach outlet online coach factory outlet
michael kors outlet online
gucci outlet online
20170316lckA pimaszság jelképei

Néha a pimasz embertársainkat is hozzájuk hasonlítjuk: „Pimasz, mint a piaci légy!”

Egy 3 perces animációt hoztam ma.
https://www.youtube.com/watch?v=YPtwkQT-2hU

A videó alatti vélemények is érdekesek!Egy rovar, aminek a lárvája "leharapja" az áldozata fejét

Amerika déli területei most egy olyan fegyvert vetnek be a félelmetes tűzhangyák ellen, ami leginkább egy scifi filmre jellemző: egy olyan rovart, aminek a lárvája leharapja az áldozatok fejét.

A Mezőgazdasági Hivatal (USDA) több százezer hangyaevő legyet akar most szabadon ereszteni Georgia és más déli államok fölött, valamint California egyes területein, hogy megfékezzék a tűzhangyák terjedését. A hivatal szerint a Braziliából exportált legyek senkinek és semminek nem ártanak csakis a hangyáknak.

A legyek a bolyok felett lebegnek, majd egy alkalmas pillanatban rátámadnak egy-egy hangyára, és belerakják petéiket az áldozatba. Miután a pete kikelt, a lárva megbénítja, majd elpusztítja az anyaszervezetet azzal, hogy megeszi annak agyát és más fontos szerveit. A lárva bebábozódik, kikel majd az egész kezdődik elölről. (https://sg.hu/cikkek/13693/agyevo-legyek)

Kezdetnek igaza van, hiszen mégis léteznek hasznos legyek!Üdvözlégy, áldott légy...

„Üdvözlégy, áldott légy, legméltóságosabb Oltáriszentség, annyiszor, ahány csillag van az égen, szikra a tűzben, vízcsepp a tengerben, porszem a földön: amennyi virág van tavasszal, gyümölcs nyáron, levél ősszel, hópehely télen: amennyi teremtett lény van az égben és a földön, mert minden dicséretre legméltóbb vagy, Isten báránya, aki itt a kenyér színe alatt valósággal jelen vagy”. (Nagy Szt. Getrúd)

+ kép: https://i.ytimg.com/vi/pTzkmIH-qRQ/maxresdefault.jpg

(Komolyan érdekelne, hogy az idegen ajkú - magyar nyelvet tanuló személyek – miképpen tanulják meg, hogy melyik szófajú „légy” szerepel a fenti szövegekben)Kokainfüggő legyek?

Ó, a cím nagyon csalóka, ami egyértelműen bizonyítja, hogy András „kutatásai” figyelemreméltóak! :)

Megnyugtatok mindenkit, hogy a fenti kérdés a rovarokra vonatkozik! :)

A gyümölcslegyek agyának tanulmányozása sokat segíthet a kokainfüggőség kialakulásának megértésében, legalábbis erre a következtetésre jutott a Howard Hughes Medical Institute. A gyümölcslegyek leginkább az amerikai farmerek ősellenségeként tartják számon, most azonban akár a leszokásban is segíthetik az embereket.

Folytatás: http://index.hu/tudomany/legy/Fogadjunk, hogy ezt a viccet egy pasi találta ki!

A vicc címe: Hogyan teremtette Isten a legyet?

- Hogy teremtette Isten a legyet?
- ???
- Légy
- Hogy teremtette Isten a nőt?
- ???
- (legyet hessegetve) k...va légy!

(http://vicc.eu/index.php?vicc=2175):)

Ó, egyszer én is összemértem az erőmet egy Ördöggel,:) de alulmaradtam, mert jóval magasabb és erősebb volt nálam!

**
Hoztam én is egy viccet!

Egyszer régen, egy japán császár rendeletet adott ki: keressék meg neki a világ legügyesebb szamuráját, hogy őt állítsa a serege élére. Egy év után hárman jelentkeztek: egy japán, egy kínai és egy zsidó jelölt.
Eljött a nap, hogy bemutassák tudásukat. A japán szamuráj kinyitott egy kis dobozt, ebből felröppent egy légy. A szamuráj kirántotta a kardját, és sutty! - a légy pontosan kettévágva hullott le.
- Hihetetlen képesség! Lássuk, mit tud a következő!
A kínai magabiztosan előlépett, szintén kieresztett egy kis legyet, és a kardjával sitty-sutty - röptében négyfelé vágta!
- Elképesztő! Kíváncsi vagyok, ezt még tudja-e fokozni az utolsó jelölt.
A zsidó is felreptetett egy legyet, elő a kardját, sitty-sutty-sityi-sutyi... a légy még mindig ott röpködött.
- Na mi az? Nem tudod megölni? - kérdezte gúnyolódva a császár.
- Ugyan már! Megölni? Az túl könnyű lett volna! Viszont sikerült reptében körülmetélni... :)360 fokban, tehát hátrafelé is látnak

Megtudtam, hogy miért nehéz leütni a legyet!

A legyek 360 fokban, tehát hátrafelé is látnak. Ez egyrészt a biztonságuk miatt fontos (mármint nekik), másrészt előnyös, ha a légy látja a saját lábait, miközben le- illetve felszáll a mennyezetre. A legyek három alapszínt látnak.
Szemük sokkal hatékonyabb a mozgás felbontásában, mint az emberé. Míg az emberi szem 24 képet tud felbontani másodpercenként, addig a légy szeme 250 képkockát különít el. A mozifilm tehát a légy számára diavetítés, a fénycsővilágítás pedig diszkófény (mert másodpercenként százszor elsötétedik, de ember ezt nem veszi észre).

Egyes orchideák kellemes illatot árasztanak, ilyen pl. a vanília, míg más orchidea fajták borzasztó bűzt árasztanak, így legyek porozzák be őket. (forrás: világháló)Szerintem nagyon jó írás, lájk!

Légy vídám! Vídám légy! Vídám légy. :)

Olyan jó az a licitálás! Köszönöm, hogy megmutattad! A vicces képeket is!
Elhoztam cserébe a mesét, amiről beszéltem.

https://m.youtube.com/watch?v=qyloIVbSV0o

Imádtam a meséket olvasni, úgy az az előny, hogy saját ízvilágomnak megfelelően képzelem el a szereplőket.
Most képzeljétek el, hogy a szűcs az Kezdet! :)

Légy vídám! :)Jó leszek, mindhalálig!

Vártam, vártam, hátha nem én leszek az első hozzászóló.
Te András, a házi légy, tényleg csapnivaló. Még nem értem utol a mesei hőst, azaz hetet egy csapásra, de igyekezni fogok. Hét démont üldözök el egyszerre!
Olvastam, hogy elég fontos szerepet játszanak bizonyos légyfajták, a természet "takarításában", na meg a táplálékláncban. Ez akkor a légy javára írható? Mert talán így nem lenne olyan óriási őseink bakija.

Szeretem a hasonlataidat!
Kár, hogy a démonok nem zümmögnek idegesítően, mert akkor mindenki észrevenné mindenhol, s nem húnynának szemet az emberek a rossz, gonosz felett, hanem akcióba lépnének.

Légy jó mindhalálig s ha légy zümmög az orrodon, légy óvatos, légy határozott s egy pillanat erejéig légy mesehős! :)