Időutazás

Indokok: miért is érdemes fél-lótuszt alkalmazni! Érvek e csodás jelenség mellett:

- Egy ősi kor emberének megidézése a változó időben. Már minden megváltozni látszik Buddha ideje óta. Ő maradandó. Ő változatlan és ezért időutazó.
- Ha nem szeretnél mások előtt tetszelegni nem fontos álruhát öltened. Elég ezt a pozitúrát alkalmaznod egy csendes elhagyatott helyen ahol Buddha elüldögélhet egy darabon rejtve a szemek elől, én szobám rejtekében alkalmazom az őt előhívó fél-lótusz ülést és a következő a hatás: Immár nem én hanem ő lakozik a helyemen és engem senki nem talál meg, nem is sejtik hogy a szobám elrejt mert gyakorta található Buddha-szobor lakásokban és az ő jelenléte olyan megszokott egyes keleti hangulatú otthonban hogy megfér a könyves polc könyveinek hangulata, a bútorok szürke nyugalma mellett. Eltűnik a tárgyak között és fel se keresik személyként, aha! mondják, biztos Buddha szobor van odabent. Ez a sejtelmem erről.
- Buddha bölcs, addig őt vagyis magunkat megszólítván eltársaloghatunk misztikus ősi dolgokról, bölcs dolgokról, tudományról stb.
- Jó barát! Van kit megszólítanunk magányos perceinkben eltűnvén mindenki elől rejtetten a szobánk egyik zugában ugye, és mint egy társsal az életben szólunk néhány szót egymással. Rendkívül bölcs. De ezt már mondtam, ő figyelmeztetett arra hogy az engem körbevevő társaság hétköznapjaim ellenséges közege, megszűnik ha nincs jelen akivel ellenségeskedni akarnak. Ezt ő mondta el egy beszélgetésünkben!
- Tervezzük meg a lakást Buddha utasításait követvén, az ő korának jelenségeivel körbevéve magunkat. Akkor otthonosabban érezvén magát nálunk jobban életre kap szelleme és bent e Buddha kori rejtekben élhet szabadon mint régen is tehette.
- Egy az igazán magas röptű gondolatokat is kedvelő emberek érve lehet ez, azok kedvenc része ezen írásnak akik komolyabbak bölcsebbek felvilágosultabbak az élet rejtelmei felől, akik többre törekednek: Mit vettem észre; ez az ülés Buddha alakjában őriz meg minket az élet hátralévő részében, gyertek szálljatok bele ebbe a fél-lótusz pozitúrába mint egy buszba és repüljetek éveken át változatlanul: de mondok valamit, életeken át változatlanul, habár ezt említettem az első pontban, Buddha időutazó de nem csak ő lehet az! Ha most kezded el a fél-lótuszt gyakorolni akkor is esélyed lehet vele repülni. Ő évezredek óta teszi, és már tudja hogyan kell ezt csinálni. Ha ma eldöntöd hogy örökké buddhista leszel akkor időutazóvá válsz te is! Egy forma ami beleszakad az idő végtelen zuhatagába és ő nem vész el és nem rakódik rá semmi, mintha a vitrinből vették volna ki!

A képemen én szereplek amint ezt a pozitúrát gyakorlom és időutazok :D

Címkék:

HozzászólásokMiért is időutazás

Egy bizonyos dolog eljuttatása a jelenből a jövőbe itt ebben az esetben. Miért is? Mert Lótusz ülésben megmaradunk ugyanannak ...

Ugyanannak a bizonyos valaminek.

Jó példa erre a dalai láma. Hány éve láma már ő és ugyanúgy néz ki. De szerintem még tőle is jobbak lehetünk ha mindennap eleget gyakoroljuk :) Talán ő nem mindennap tesz így. (féllótuszmeditál)

Rajtad az idő nem telik de a körülötted lévő dolgokon igen. Mi ez ha nem Kronosz dühének megzabolázása? :D