A Tarot üzenete a Kék Szuperhold alkalmából

Tarot-t vetettünk a mai különleges nap alkalmából. Január 31-én teliholdas éjszaka lesz, vérhold kel fel, és néhol még holdfogyatkozást is megfigyelhetnek.
Ha a Tarot üzenete érdekel, görgess a cikk feléhez.
A csillagászok szerint ilyen égi jelenségre mintegy 150 éve nem volt példa.
Szerdán összesen négy csillagászati jelenséget figyelhetünk meg a Holddal kapcsolatban:

  1. telihold lesz,
  2. ami kék hold is egyben,
  3. ráadásul szuperhold, és néhol
  4. holdfogyatkozás is jelentkezik az éjszakai égen.

[caption id="attachment_22028" align="aligncenter" width="640"] Január 31-én teliholdas éjszaka lesz, vérhold kel fel, és néhol még holdfogyatkozást is megfigyelhetnek[/caption]

A január elsejei holdtöltét követően ismét teljes arcát mutatja a hold, vérvörös színben fog pompázni.
Az eseményt vérholdnak is nevezik, mert ilyenkor az égitestet vérvörös színben mutatja a földi légkörön áthaladó fény. A "kék hold" két és fél évente rendszeresen előfordul, idén január elsején volt a havi első holdtölte, szerdán újabbat láthatunk. A holdtöltét az angol hagyomány „kék holdnak” nevezi, ilyet két és fél évente lehet megfigyelni.
A szuperhold az az égi jelenség, amikor a telihold az égitest pályáján a lehető legközelebb fekszik a Földhöz.
Ilyenkor a hold látszólagos mérete és fényereje is nagyobb a megszokottnál: a szuperhold nagyjából 14%-kal fényesebb. Magyarországról nem látható majd a különleges jelenség, mivel a NASA tájékoztatása szerint magyar idő szerint délután 12.48 és 14.29 között zajlik majd le. Igen ritka, hogy a kék hold, vagyis egy naptári hónapon belül a második telihold egybeesik a holdfogyatkozással, valamint azzal, hogy az égitest pályájának a földközeli pontjához ér. Ilyen utoljára 1982. december 30-án volt.
Mit üzen a Tarot a négyszeres holdesemény kapcsán?
A jeles alkalomból Tarot-t vetettünk, amelynek értelmezése lentebb olvasható. A kirakás szabályai szerint a három kártya közül a középső a főkártya, a másik kettő ennek magyarázata, így a három kártya valójában egy. Ennek az értelmezését a Hold fényén át vizsgáljuk ilyen alkalmakkor.
A Tarot kirakást és értelmezést itt olvashatod el!
Forrás: Spiritan.hu Spirituális közösségi oldal és ezoterikus magazin