Az öreg szamár

Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat.

Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek.

Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár nem értette mi történik és először rémisztően üvöltött.

Aztán, mindenki csodálatára, megnyugodott. Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat csinál: lerázza magáról a földet és egy lépéssel feljebb mászik!

Ahogy a paraszt és szomszédai tovább lapátolták a földet a szamárra, az mindig lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált!

Az élet minden fajta "szemetet és földet" fog rád lapátolni. A "kútból" kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg! Rázd meg magad és lépj egyet feljebb!

(ismeretlen szerző)

Címkék:

Hozzászólásoknahat!

Asszalamu aleykum!

Egy szamar mutat utat?!

U.i.: andras81, ne szomorkodj, ha okos nem is vagy de szelid az igen! :) Ritkasag ferfiaknal. ;)Király!!!

Nagyon tetszik ez a kis történet, burguca!
Tanulságos!ÚÚÚÚ!!!! Még a bátyámtól

ÚÚÚÚ!!!!

Még a bátyámtól kaptam ezt a történetet régen kinyomtatva. Nem telt el nap, hogy el ne olvastam volna. Aztán már évek óta az Emlék- dobozomban pihen. Jó érzés újra olvasni. Köszönöm, hogy felraktad! :)