Meseország

Álomvilág

Mint minden gyerek, én szerettem a meséket. Aztán persze idővel számomra is világossá vált, hogy nem kell szó szerint érteni mindent, amit azokban hallottam, hiszen a tanulság a fontos. Mert azoknak a meséknek ugyanis,amiket én hallgattam, vagy olvastam, még volt tanulsága.

Elhatároztam hát, hogy én is írok most egy mesét. Előrebocsájtom, hogy nem lesz annyira fantáziadús, mint a Hófehérke, vagy épp Jancsi és Juliska története, de tanulsága lesz, ezt előre megígérem.

De mielőtt belekezdenék, elmondom neked azt, amit talán te is hallottál már életedben. Amikor ugyanis már 10- 20 évvel ezelőtt is hangot adtam annak a véleményemnek, hogy az életformánkkal valami nagyon nem stimmel, és hogy szerintem hol a bibi, voltak akik naivnak neveztek. Ugyanis fel kell nőni, és meg kell érteni, hogy a világ amiben élünk, így működik. Akkor kezdődjön az én mesém.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ország, sőt ha jobban belegondolok volt abból több is. Az emberek boldogtalanok, sőt sokszor ingerültek voltak. Felvettek 10 milla banki hitelt, visszafizettek 15 millát, és a bank közölte velük, hogy van egy jó hírük, már csak 12 millával tartoznak. Aztán az emberek eljártak dolgozni annyi pénzért, amennyiből már a rezsijüket sem tudták kifizetni. Bőszen fizették a TB-t, de az esetek nagy többségében az orvos nem tudta meggyógyítani őket. Megvették az érintőképernyős mobiltelefonjukat, büszkén nyomkodták,lám míly csodálatos az emberi elme, hogy ezt is képes volt kitalálni, és megalkotni. Mindeközben képtelenek voltak megoldani azt, hogy az élelem mindenki számára adott legyen.

A mese ezen a ponton nem ért véget, de csupán azért, mert ennyi épp elég volt ahhoz, hogy végre leessen, egy álomvilágban élsz. Meséket hallgatsz, és váltasz valóra minden egyes nap. Olyan mesét ráadásul, ahol a rossz sosem bukik el, csupán annyit mond: "Válság van, nem tehetek semmit."

Itt az ideje annak,hogy felismerd, ez itt nem a valóság, ez egy elcseszett óvoda. Van még rá 2-3 éved.

Címkék:

HozzászólásokMese mese Mátka :)

Szerintem vannak csodák :))) Mindenki magában hordozza a maga csodáját , van aki több életeken át sem képes felismerni , van akinek éppen most sikerül , van aki így születik :)) Én azt mondom VÁLTOZZ meg hogy a világ változhasson :)) , és akkor ez a mese amim körülvesz nem mese lesz többet , hanem az a csoda amit te szeretnél , hogy történjen a te saját életedben , kívánom , hogy mindenki találja meg önmagában azt aki ! És találja meg azt a pontot amikor leesett a szánkóról , amikor nem azt tette ami boldoggá tenné őt :) Találja meg , és fedezze fel önmaga életét , fedezze fel kutassa saját maga értékeit , találja meg azt ami őt boldoggá teszi , és akkor az élete nem csak mese lesz , hanem az a csoda amit lehet életnek nevezni is :)) Áldás

UI: Tényleg nem stimmel valami most, de ez nem lesz mindig így mert minden elmúlik :))))