Hogyan lehet sok pénzt keresni válság idején?

A recesszió ideje a legjobb idő a felemelkedésre. Ilyenkor célszerű vállalkozni, vagy a már meglévő vállalkozást gatyába rázni. Lehet, hogy ez most furán hangzik, de olvasd csak tovább.

A média őrület persze ennek épp az ellenkezőjét nyomja. 2008 vége óta mást sem hallunk csak, hogy minden hanyatlik, a cégek pedig sorban bezárnak. Ez a legtöbb embert anyagi szempontból óvatossá teszi.

Sőt ezek után ki az aki nem a rosszat várja el? Ha valami nem sikerül, az úgyis azért van mert válság van. Szinte már természetes, nem?

Ha beveszed ezt a hisztériát, akkor te ugyanúgy az áldozata leszel.
De ha elkezded racionálisan végiggondolni a dolgokat (ebben nagy segítségedre lesz, ha kidobod a hiperszuper plazmatévéd), hogy mi is történik valójában, rájöhetsz hogy rengeteg lehetőség van, amerre csak nézel.
Manapság az emberek visszafogják a költségvetésüket, mert félnek ettől az egész helyzettől, és nem vesznek meg minden vackot. Valójában lehet élni autó nélkül a városban, hitelkártya nélkül főleg, és nem muszáj a karácsonyi ajándékokra is egy évre eladósodni, de sorolhatnék ezer fölösleges dolgot még. Emiatt sok cég elszegényedett ez tény. Mert nem létszükséglet az, amit árulnak.

Sokkal érzékenyebbek lettünk arra, hogy ha valamire pénzt adunk ki, akkor annak legyen valós értéke. És itt van a kutya elásva. Azok a cégek amelyek értéket adnak az embereknek, ma is teljesen jól működnek a válság ellenére is.

Ezenkívül rengeteg ember rájött végre, hogy olyan, hogy biztos állás nem létezik. Sok sok honfitársunk megtapasztalta ezt az elmúlt években.

A pénzkereséshez való rossz hozzáállás

Főleg a tavalyi évtől kezdődően látok rengeteg embert, akik pénzt akarnak (lehetőleg sokat és gyorsan). Alapvetően nem lenne lehetetlen, mert a vonzás törvénye is lehetővé teszi ezt bárki számára. DE ha mindent ugyanúgy csinálsz, mint előtte, akkor mitől lenne más az eredmény?

A legáltalánosabb probléma, hogy az emberek arra fókuszálnak, hogy pénzt akarnak. Ez a top prioritás. Ezen gondolkodnak éjjel-nappal. Aztán bemennek dolgozni mint máskor, és tök frusztráltak, hogy már megint nem történik semmi. Ez csak kiábrándultsághoz és csalódottsághoz vezet.
Kicsit olyan ez, mint amikor a levágott fejű tyúk szaladgál körbe-körbe, az emberek is mindenbe belekapnak, mert egy szuper lehetőség.

Ha eredményeket akarsz

Változtasd meg a gondolkodásodat a pénzről. A korlátozó hiedelmek visszatartanak a sikertől, erről már írtam párszor, számold fel őket. Már ez önmagában óriási eredményeket hozhat! Ha nincs ötleted, hogyan tudod ezt megtenni, akkor gyere el egy siker coachingra, garantálom, hogy megoldjuk a kérdést. Ezenkívül kell a cselekvés is. Találd ki, hogy milyen értéket tudnál adni az embereknek. Hozd létre az értéket, és közvetítsd az embereknek. Fektesd ebbe az energiád, higgy saját magadban és az eredmények el fognak kápráztatni.

Az érték: olyan egyedi vagy egyedi megközelítésben tálalt dolog, ami érdekelheti az embereket.
A közvetítés: találd meg azt a csatornát, ahol megismerhetnek, és elkezdhetik használni, amit kínálsz, nyilván úgy, hogy Te ebből profitálsz.

Ezt a kettőt együtt kell csinálnod, mert külön-külön nem sokat fog érni. Gondolj a művészekre, feltalálókra, akik fantasztikus dolgokat tudnak alkotni, de a feléről soha nem fogunk hallani. Mert nem találják meg az utat a közönségig, érdeklődőkig.
Tehát leírom még egyszer, mert ez a lényeg: ha több pénzt akarsz keresni, akkor ne arra fókuszálj hogy több pénz kell neked, hanem arra, hogy értéket adj az embereknek, és közvetítsd is feléjük.
Szerintem az a gond, hogy az emberek nem tudják, mi a pénz. A pénz egy csereeszköz. Adsz valamit, azért kapsz pénzt. A valami lehet az időd (alkalmazottként) vagy egy áru, érték (vállalkozóként).

Szóval mit kell tenni, hogy több pénzt keress?
1. többet dolgozol alkalmazottként (ezt nem javaslom, és amúgy is hamar eléred majd a teljesítőképességed határait)
2. több értéket hozol létre és közvetítesz
(3.) csatlakozol egy MLM hálózathoz, dolgozol öt évet kőkeményen, aztán nem dőlsz hátra, mert a téveszmékkel ellentétben ezt sem lehet abbahagyni, de azért el lehet érni egy komoly életszínvonalat.

Tehát kérlek, arra ne vesztegesd az időd, hogy ezek közül egyiket sem csinálod, és mégis várod a csodát. Nem fog megtörténni. Mert a semmiért cserébe szintén semmi jár.

Ami még fontos az az idő. Mindenkinek minden rögtön kell. Nekem is. De onnantól, hogy nekiállsz, adj magadnak időt. Minimum fél évet. A lényeg, hogy akármilyen helyzetben is vagy, innentől kezdve évről évre mindig jobb legyen az anyagi helyzeted. Ez egy folyamat.

A nehézségek

Remélem mire idáig eljutottál, már körvonalazódik valami terv a fejedben, hogy mit kéne kezdened magaddal. Ha kitalálod, hogy milyen értéked van, onnantól nehéz hibázni.
A nehézség talán annyi, hogy folyamatosan özönlik az információ az egyszerűbb, gyorsabb „pénzcsinálási” módozatokról, amik elvisznek rossz irányba. A sok önfejlesztő könyv önmagában jó. De mivel a legtöbb ezeket olvasó ember, zsinórban olvassa ezeket, gyakorlatilag egyik hatástalanítja a másikat. Mert a gyakorlatokat már nem csinálja meg, pedig a kitartás lenne a legfontosabb. (mint mindig)

A másik a munka. Amíg eladod az időd pár ezer forintért, addig nehéz lesz változtatnod. Sőt azt kell mondjam, ha egy földönfutó akar elkezdeni változtatni, sokkal könnyebb dolga van. Neki nincs munkahelye, ahol nap mint nap vesztegeti az idejét, miközben másnak dolgozik és keresi a nagy pénzt. Ez a modern kori rabszolgatartás. Csak most nem korbács van a főnök kezében, hanem pl egy komplett anyag arról, hogy ki mikor jön-megy munkába stb.
A jó hír az, hogy ezt az alkalmazotti kérdést könnyű orvosolni. Kezdj el vállalkozni, és hamar lecserélheted a főállásod. Alkalmazd a fent leírtakat hozd létre a saját „termékedet” vagy tudásodat, és csináld folyamatosan. Hidd el sokkal könnyebb, mint az alkalmazotti munka, és még jobban meg is éri. A lehetőségek pedig mindig meg fognak találni.

Ez az egész bőség gondolkodás kicsit kiábrándítóan hathat, ha per pillanat anyagi problémákkal küzdesz. Nyilván amíg valaki nem tapasztalja meg, hogy pénzt keresni nem nehéz, nem fogja azt gondolni, mert kőkeményen dolgozik azon, hogy legyen még több, és mégse történik semmi. A kulcs az, hogy a figyelmed mire fókuszálod. Ha arra, hogy pénzt keress, garantálom, hogy hosszú és kemény utad lesz, tele visszaesésekkel és kiábrándultsággal. Ha tényleg a pénz az, amit keresel, akkor sok sikert hozzá. Egyre több és több erődet fogja felemészteni az érte való küzdelem, és a végén rájössz, hogy az életed mégis üres.

MEGOLDÁS: találd meg a célod, amitől reggel kiugrasz az ágyból, valamint inspirál, motivál (Mindenkinek van ilyen. Szánd rá az időt, hogy megtaláld.) és dolgozz érte! A fizikai és szellemi világban is. A tudatos teremtés és a vonzás törvénye divatos, mert azt sugallja, hogy minden fejben dől el. Tulajdonképpen ez igaz is. De tenni is kell érte, és itt rontják el sokan.

Gondold végig, és válassz bölcsen.

Elric Freeman
www.teljessegforrasa.hu

Címkék:

HozzászólásokIgazán nincs mit! Ez csak a

Igazán nincs mit! Ez csak a bemelegítés volt. :)
Keress meg ha elakadtál, ötletgyáros vagyok.

Sok sikert a könyvhöz!Kedves Jooya!:)

Én csak ámulok, és bámulok, mert nekem ilyenek sosem jutottak volna eszembe. Nagyon köszönöm okos tanácsaidat, és dolgozom az ügyön:)))

Szép napot Neked:)Kedves Keisla! Folytatva

Kedves Keisla!

Folytatva Elric gondolatmenetét, szerintem is máshogy kellene megközelítened ezt a könyvkiadást. Ha valóban ez A célod, akkor 1. találj valakit aki ért a marketinghez, 2. fordíts időt a megtanulására (nem vészes)

Amit én csinálnék:
1. elkezdenék blogot írni a témában. Azaz a könyvről, magamról, ha új könyvön dolgozol akkor közreadnék részleteket, idővel megszavaztatnám a főhős nevét, esetleg a könyv címét vagy bármit amit akarsz. (csak zárójelben jegyzem meg, hogy kb a 4. blog írója akiket nyomon követek, adott v. fog hamarosan kiadni könyvet, olvasói nyomására)
2. Facebookon ez hamar elterjed, és az olyan emberek, mint pl Lebeke megtalálnak, és tudják követni, mikor jelenik meg a következő könyved.
3. vannak lehetőségek ma már, hogy nagyon kis példányszámban, teljesen megfizethető áron nyomtatnak könyvet magánkiadásban. Ebből rögtön rendelhetnének is.
4. Hírlevélmarketing, valamint a blogon megrendelhetővé kell tenned a munkáidat.

Ezenkívül ha már a témánál tartunk, hogy valóban legyen kitartásod, "energiád" mindezt végigcsinálni, és ne tartson vissza az, hogy "vajon én képes vagyok rá? / elég jó vagyok?" keresd fel Elricet. Ez már az ő szakmája:)
Mert biztos, hogy az vagy. És van is igény, a munkádra.
A kritikákat pedig mérlegeld, de valami hozzáértőt kérj meg az elolvasásra. Vagy ha úgy érzed, hogy így jó, akkor meg csapj a lovak közé.Olvasni fogom többször is

Olvasni fogom többször is átmentem az oldaladra is szükségem van ilyen pozitív gondolatokra ,igazi átmosás volt a gondolataimnak .Ha így működik, ha nem :)Nem vitatkozni jöttem ,hanem töltődni!Ja, és Elric!

Üzleti érzékem valóban nincs, és nem is volt soha. :))Kedves Lebeke, és Elric!

Örvendetes, hogy ennyire tudtok, így látatlanban is hinni bennem, főleg annak tudatában, hogy már én sem hiszek magamban:))

Szerettem volna felmérni, milyen a regényeim színvonala, hisz azért akármilyen vackot én sem adnék ki a kezemből. Sem a rokonaim, sem a barátaim között nem akadt egy sem, aki hajlandó lett volna nekiülni, és elolvasni. Sokan elkérték, rimánkodtak, hogy adjam oda, aztán hónapokon keresztül arra hivatkoztak, hogy nincs idejük olvasni - most meg már nem is kérdezem, mi újság ezzel a dologgal.

Egy barátnőm elkérte, elolvasta az első 100 oldalt, aztán közölte, hogy olyan izgalmas a cselekmény, de néha annyit beszélek közben, szerinte feleslegesen, hogy idegbajt kapott, mert Ő a történet folytatását szerette volna hamar-hamar olvasni, és így inkább letette.

Egy másik barátom elkérte este hatkor, reggel nyolckor meg letolt e-mailben, mert egész éjjel nem aludt, álmosan megy dolgozni, amiért egyszerűen képtelen volt abbahagyni az olvasát, míg a végére nem ért.

És még a középső lányom történelem-magyar tanárnője olvasta, ugyanezt a regényt. Mosolygott, amikor a véleményét kérdeztem, s csak annyit mondott, bezzeg a szemetet megveszik az emberek, az igazi művészek meg életükben mindig éheznek, és nélkülöznek.

Apám is többször mondta már, hogy ne "petőfiskedjek" már, keressek valami "rendes munkát", mert a művészek csak haláluk után kapnak némi becsületet - életükben meg nyomorognak:)))

Ezek után nem igazán tudom eldönteni, vajon milyen a színvonalam, és milyenek a történeteim - nekem tetszenek, de hát gondolom, mindenkinek tetszik, amit írt:))

Legyen gyönyörű napotok!:).

Nem igazán értem a kérdést...

Ha nem így lenne, akkor miért írnék ilyen cikket? Hogyan tudnék akkor segíteni, példát mutatni az embereknek? Hogyan tudnék hitelesen az ügyfeleim elé állni?

Azt nyugodtan elfogadhatod kiinduló gondolatnak, hogy amit leírok, tanítok, azt meg is valósítottam a saját életemben. Az én szememben nem járható az a fajta út, amit pl az általános iskolás tesitanárnőnk követett. 160 cm és kb 120 kg volt, 3 lépést nem tudott futni, de meg akarta nekünk tanítani a magasugrást. Talán mondanom sem kell, hogy senki nem lett atléta az osztályból. :)

Másrészt azért sem lenne semmi értelme "vetítenem", mert 100% megelégedettségi garanciát adok mindenre, amit csinálok. Ebből következik, hogy hamar felkopna az állam, ha csak üres duma lenne, amit felmutatni tudok.Szeretem a szkeptikusokat

Kedves Keisla,

Előre kell bocsátanom, hogy nagyszerű dolog amit csináltál, de ahogy Secret Admin is írta az "üzleti modellel" álltál hadilábon. Nem találtad meg azokat a csatornákat, amiken keresztül az érték (mert így látatlanban is hiszem, hogy érték, amit teremtettél) eljutott volna a fizetőképes kereslethez...

Remélem, hogy még megvannak az írásaid. A hagyományos könyvkiadáson kívül is rengeteg módszer van az értékesítésre. A mai digitális korszakban nem is feltétlen fontos papír formátumot öltenie egy könyvnek. Simán lehet interneten is értékesíteni. Vagy találni valami nagy céget, aki a termékéhez ajándékba adja a műveidet (pl egy e-book olvasókat gyártó, forgalmazó cég a készülékeivel együtt adja a regényedet és ilyenkor a cég fizet neked, nem a vásárló). Érdemes lehet valakivel társulni is, aki jó az értékesítésben és marketingben (ki tudja, pár év múlva saját könyvkiadó céged is lehet). Rengeteg lehetőség van ezek csak úgy hirtelen jöttek...Kedves Keisla! :)

Vevő lennék az írásaidra. Már másféle éve, hogy alig veszek könyveket. 2-t vettem, ezalatt az idő alatt. Ezelőtt havonta vettem annyit minimum. Nagyon szeretek olvasni, csak ne gagyi legyen a téma és a megfogalmazás. Manapság hasonlókkal vannak elhalmozva a könyves boltok. (Némelyiktől 8 évesen már komolyabbat ír az ember.) Úgy hogy csak a szép borító rajzokat nézem a kirakaton keresztül. :)) Remélem egyszer megismerkedhetem az írásaiddal. :)) Addig is szép, mosolygós napokat! :):)

Szia,

Csak egy kérdés: Te sok pénzt kerestél a "válság idején"?

Válaszodat köszönöm szépen!Hát, kedves Admin...

...én momentán írok.

Mindent, amit csak lehet. Szépirodalmat, regényeket, verset, novellákat, értekezéseket - állítólag nem is rosszul. Egy biztos: Semmit nem csináltam az életben olyan örömmel, és élvezettel, mint az írást.

Pénzem magánkiadásra sosem volt, olyan kiadót találni pedig, aki első könyves írót saját költségen megjelentet, szinte lehetetlen. Tárgyaltam pár kiadóval, volt, amelyik bekért az egyik regényemből egy részt, visszaküldte lektorálva, ahogyan hajlandó lett volna kiadni, de a helyzet az, hogy olyan mértékben kurtította meg az eredeti szöveget, hogy már nem is arról szólt, amiről eredetileg - nemet mondtam.

Aztán volt kiadó, aki megadta a témát, amiről szívesen fogadta volna a regényem, de sajna én nem tudok megrendelésre írni. Valami vagy megihlet, vagy nem - az őáltala megadott téma sajnos nem ihletett meg.

Manapság semmiféel szépirodalom nemigen kel el a piacon, de a romantikus történelmi regény - amiket én írtam - még annyira sem. :)

Ettől másoknak, a saját termékükkel még lehet szerencséjük, nem mondom, hogy a cikkben vázolt menetrend amúgy ne működne - csak hát nem minden esetben, a jelek szerint. Vagy nem tudom:))Keisla szerintem nem

Keisla szerintem nem csináltál rossz dolgot, csak - ha nem jött belőle pénz - akkor nem közvetítette senki sem az emberek felé (hogy a cikk gondolataival éljek). Vagy egyszerűen nem volt meg az "üzleti modelled" rá hogy bevétel is jöjjön mert nem arra koncentráltál. Mi volt a "terméked"?Sajnos szkeptikus vagyok:)

Tudod, kedves Elric, egyszer már megtaláltam. Képes voltam kipattanni az ágyból hajnal négykor, és éjjel egyig, kettőig belemélyedtem a dolgomba, eszembe sem jutott a pénz - az igazat megvallva más sem, csakis arra fókuszáltam, amit csinálok.

Ez így ment hét teljes éven át, és egyetlen "hasznom" az lett belőle, hogy a környezetemben mindenki csodabogárnak, de inkább hülyének nézett, aztán még lustának is, "miért nem keresel inkább valami állást" jelszóval - mert közben persze a pénz azért nem vetett ám fel -, s mindez azért, mert szerencsétlenségemre nálam ez a bizonyos valami olyasféle dolog, ami senkinek sem kell manapság:)))

Próbáltam mást keresni...
De ilyen csak egy van egy embernek.

Ma is élvezem, ha néhanap rászánom magam, és nekilátok, csak egyre ritkábban látok neki, mert tudod, az ember számára a sikerélmény nagy hajtóerő. Annak hiánya viszont...:)