Hit

Lehet e hit nélkül élni?

Nem hitet váltani, egyiket helyettesíteni a másikkal, hanem teljesen megszabadulni minden hittől?

Véleményem szerint, nagy felelősséget vállal magára, aki próbál másokat eltéríteni a hitüktől.
Én is elkövetem a hibát, hogy mások hitét fikázom.

Mit tudunk adni cserébe?

Mi lesz azokkal az emberekkel akik elveszítik a hitüket?

Szerintem egy mélységes spirituális szakadékba zuhannak.

Két lehetőségük van.
Megtanulnak spirituális kapaszkodók nélkül élni.
Vagy összeomlanak.

Spirituális kapaszkodók nélkül élni, nem ki feladat. Ilyenkor teljesen önmagadra vagy utalva. Nincsenek mesterek, nincsenek vallások s semmilyen biztos filozófia az Életről.

Ki meri felvállalni ezt a felelősséget?

Szép napot :)

Címkék:

HozzászólásokEnti itt önmagával beszélgetett :)

váltogatva a nick neveit, de ezen sem csodálkozom.Az eddigi ismereteim és

Az eddigi ismereteim és tapasztalataim ezt mutatják, de élénken és éberen figyelek még. De sajnos lehangoló a helyzet és ismét csak sajnos, a valóság ettől sokkal aljasabb és mocskosabb. De vigyázz, hogyan reagálod le.

Az igazság felismerése, miszerint a valóságot eltorzítják és meghamisítják előttünk, felszabadító érzés, de tudd, hogy előbb nagyon felbosszant és megrémíthet.

De ha nem hagyod magad elsodorni az érzéssel, azonnal magad javára tudod fordítani.

Válaszolva kérdésedre, igen, előre megfontolt a dolog. De azt is tudnod kell, hogy ez kollektíven hoztuk létre, azaz megteremtettük. Bár nem szándékosan, de a félelem és az ismeretlenség miatt ezt hoztuk létre, mert kiadtuk a kezünkből az irányítás lehetőségét, egy kisebb csoportnak. Lásd egy országon belül a nép és a politika viszonyát. Ki dönt? A politika. Ki a kisebbség? A politika. Mégis emberek millióit basszák át, hogy minket szolgál.
Nézz körül és vizsgáld meg, hogy valójában ki szolgál kit. Ha rájössz, már nem nehéz ezt globálisan kivetíteni az egész világra.

Na még folytatom, csak vár a párom :)

Jó éjt..

Köszönöm ÉN. :)

Összességében talán értelek.

Amit nem értek.

"Tömik az elmét mindenféle ostoba baromsággal, és a bizonytalan, hitorientált elme meg beveszi és valóságnak fogja fel."

Szerinted tudatosan, előre megfontoltan tömik az elmét ostobaságokkal?

Nem bírom elképzelni, hogy ekkora aljasság létezne. :(

Szép estét :)Egyet értek abban, hogy az

Egyet értek abban, hogy az ostobaság terjesztése nem vezet sehova. a tömegnek nem lesz hasznára, ez tuti. Így az nem egy ésszerű megoldás lenne, ha arra vállalkoznánk, hogy megállítsuk őket például. De eddig is ezt tették és akkor kérdem én, hogy vezetett eredményre? Vezetett békéhez?
Nem végeznek ki? Hát nyíltan eszköz által már nem, mert nem valaki vagy valakik állították meg őket ebben, hogy nyíltan tegyék, hogy eretneknek, boszorkánynak kiáltsák ki őket és tegyék el láb alól ezeket az egyéneket. A tudatosság győzött, ahogy most is ez lazít a szorításon. A tudatosság fejlődését érzékelve tették a keresztény szélsőségek inkább a kivégzéseket titkossá és inkább furfangos és egyben ocsmányabb jelenséggé, mint a szimpla kivégzés. Az, hogy nem tudsz kivégzésekről, véráldozatokról, még attól vannak.

Az én eszközöm, hogy addig megyek el csak, amíg fel nem fedezi a partnerem, hogy egész életében egyetlen önálló döntést és gondolatot sem hozott. Mikor rájön, hogy dróton van rángatva.
Mikor felismeri, hogy hol találja önmagát, mikor elkezd önállóan gondolkodni, mikor elkezdi megkedvelni, szeretni önmagát, akkor már nincs szükség arra, hogy a külvilágon változtasson és másokon. Tudod, és nem kell magyarázni sem, de amit érzékelsz, azt magadnak is köszönheted. Persze az alap indíték az nem a te felelősséged. Ehhez pedig békés beszélgetésben látom a legjobb bomlasztást és programfeloldást egyedileg. Ingyen, nem pénzért. Egyszerűen elmondom, hogy én hogyan látom a világot, mit érzékelek cáfolhatatlanul, és meghagyom a jogot, hogy ennek ellenére másként döntsenek.

Viszont megütötte a szemem az egyik kijelentésed:
"Persze az összeesküvés elmélet szerint, az "irányítók" direkt összeugrasztanak bennünket. Szerintem ennél sokkal ostobábbak a pénz-mágusok hogy ezt képesek legyenek megtenni. Őket csak a vagyonuk érdekli, és nem hinném, hogy képesek bármit is irányítani."

Igazad van akkor, ha a piramis csúcsára a pénzmágusokat teszed.
Ám a helyzet korántsem ilyen egyszerű, persze a látszat ezt sugallja, de ez cél is, ugyanis nem ők helyezkednek el a csúcson, így az teljesen jogos és logikus gondolat, hogy nem lennének képesek erre önállóan. Osztom ezen gondolat valóságát, csak ahogy írtam, nem ők vannak a csúcson. De persze szeretnék és elhitetik a tömeggel, hogy ők az urak, mert ha ezt hiszed, akkor megint csak elérték a céljukat, azaz, hogy lekötötték a figyelmed jelentéktelen, piszlicsáré hazugságokkal, amitől stresszelhetsz, amivel foglalkozhatsz, hogy megold, persze soha nem fogod tudni, és a figyelmed el is van terelve a valóságtól, hogy végre felismerhesd, hogy mi zajlik körülötted.
És éppen ilyen és ezt teszi a vallás, a kereszténység hite, a pénz, a tudomány, az istenhit és még mehetnénk mélyebbre, hogy legyen lekötve a figyelmed. Ezt pedig csak úgy érhetik el könnyedén, ha a teljes "élet" valóságát eltakarják ilyenekkel. Ezek soha nem voltak fontosak és nem is lesznek azok, hiszen nem léteznek és csak egy kamu. És jogos itt a kérdés, hogy akkor miért teszik. :)
Meggyőződésem, hogy a szándék a félelemkeltés alatt létrejövő energia fontosságában keresendő.
Egyébként mért kellene folyamatosan félelmet kelteni a lehető legszélesebb körben?
Az a gond manapság, hogy az emberek nem a megfelelő kérdéseket teszik fel, hanem olyanokat, amik jelentéktelen dolgok után való sóvárgásuk miatt keletkezik és olyanokat, amit elvárnak tőlük, hogy feltegyék.

Össze vannak zavarodva az emberek. Szándékosan egyéni érdek miatt lett ez így létrehozva. Vitatkoznak emberek vallások területén, pénz területén, holott egyik sem létezik és nem is igaz. Sőt, teljesen mindegy melyiken agyalsz és mérgelődsz, hiszen nem ez a lényeg. Tudod? Tyúk, vagy tojás volt előbb? Egyik sem. Mivel sem a tyúk, sem pedig a tojás nem létezik, mind csak illúzió, program egy virtuális valóságban. És emberek készek egész életüket annak szentelni, hogy ezt kiderítsék. Az élet eredetének kutatása és az isten iránti érdeklődés és kutatás is ilyen. Pedig pofonegyszerű az egész.

Az emberek attól félnek, hogy a beléjük programozott hitet, amit magukénak hisznek, valaki megdönti, lerombolja és akkor egy üresség fog tátongani bennük, és így elvesztik az "életük" feletti uralmat. Magyarán, a hit és a remény tarja őket a vegetálás szintjén, de nem élnek. Zombik és csak esznek isznak meg dugnak. De ezt is csak hiszik, mert hinniük kell, mert elvárják tőlük, hogy higgyék. Ettől félnek, és ha jön valaki, aki megpróbálja felébreszteni őket, akkor támadnak. Persze, és "természetszerűleg", hiszen ez olyan, mintha a házát akarnád elvenni erőszakkal, és hontalanná válik. Ezért ostoba a társadalom nagy része, mivel csak a hitig jutott és ez tartja "életben".Már megint, mit beszélek??? Nem életben, csak vegetatív zombi formában, mert a bizonytalan ember csak reménykedik és nem tud. A tudását másoktól szedte, ami nagyrészt hazugság, vagy egy hazugság jó szándékú továbbadása szintén hit-ostoba emberek által, akik meg voltak győzve arról, hogy másoknak segíteni nemes és dicsőséges. Pedig itt csak az elégedetlenség és az önmaga iránti értéktelenség kelti életre bennük a vágyat, hogy ezen tettei által a külvilágtól kikoldulják az elismerésük kicsiny adagját. Hol van ebben a nemesség? Ez önzőség az én nézetemben. Drog ez a javából.
Ezért végzetes a hit és ezért győzködik a keresztények és a vallások, amibe én a pénzt és bármilyen elismert filozófiát belesorolok, mivel bezárják az emberi elmét hülyeségekkel, és elszakítják a tudatuktól az embereket. Tömik az elmét mindenféle ostoba baromsággal, és a bizonytalan, hitorientált elme meg beveszi és valóságnak fogja fel.
Ha ezt felismerteted akkor tudni fogod a módját, hogy miként járj el az ostobákkal.

Mellesleg az ostoba szóval én nem lenézem a másikat, csak még mielőtt valakit ez felzaklatna. De hívjuk akkor naíváknak a kellemesség és az érthetőség miatt.

Most ennyi tellett tőlem..

Szia ÉN. :)

"Remélem Érthető mire gondolok."

Remélem értem :) Erről szól az itteni filó is. Csak pozitívan gondolkodni, csakis a jó szép dolgokat beképzelni, mert azok valósulnak meg. Nem tenni semmi ellen, mert az ellenkezés belső feszültséget/érzelmet szül és ez a belső mentalitás valósul meg az életünkben.

Régi közmondás: Ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik.

Csakhogy kaptam valahonnan, egy ennek ellentmondó igazságot is.

"Az ostobaság akkor tud elterjedni, ha az 'épeszű' emberek nem tesznek ellene semmit."

Ha soha senki nem tett volna keresztbe a keresztényeknek, akkor most engem kivégeznének.

Ezért becsülöm Oshot, Krishnamurtit és a többi épeszű bátor embert, akik mertek ellentmondani az ostobaságnak.
Azt nem értem pl. Krishnamurti hogy úszhatta meg a kivégzést?
Osho nem úszta meg, mert őt megpróbálták eltenni lábalól, csak nem sikerült nekik.

Persze a nyílt harc nem megengedett manapság, de legalább érezzék, hogy nem mindenki ért egyet a zsidó-keresztény diktatúrával.

Persze az összeesküvés elmélet szerint, az "irányítók" direkt összeugrasztanak bennünket. Szerintem ennél sokkal ostobábbak a pénz-mágusok hogy ezt képesek legyenek megtenni. Őket csak a vagyonuk érdekli, és nem hinném, hogy képesek bármit is irányítani.

Véleményem szerint a megoldás tudatosítani az emberiség Egységét. Ehhez kellene megtalálni a megfelelő megoldásokat.

Szép estét: EntiA következőképpen értettem

A következőképpen értettem azt, amit írtam:

Amikor egy rendszert irányító, a tömeg szolgálatát igényli, nem érdekli, hogy - jelen esetben az egyházat és a vallást - milyen nézetű vallás szolgálja. Szolgálja és kész, neki nem lényeg a megnevezés.
Én a mozgalmat így definiáltam, hogy nem éri meg ellene lenni a keresztényvallásnak, mert éppen a lényeget nem érted és értik akkor. Ugyanis pont ez a cél. Fenntartani a rendszert azaz az elkülönülés érzetét, félelmet, és hogy azt a keresztény vallás, vagy a pénz vallása, vagy ezek elleni propagandisták, szervezetek, mozgalmak teszik, az ugyan mindegy. Félelemre épül és ez a fő szempont. Én ezért nem javaslom azt, hogy bármi ellen is fellépjen bárki, mert csak lecserélődik ugyan az egy másik név, vagy meghatározás alá és az irányítók, a manipulátorok ugyan úgy élvezik a hatalmukat tovább, hiszen ugyan úgy őket szolgálod és a tudatlanság rendszerét. Mindezt úgy, hogy azt hiszed, hogy egy nemes szolgálatot töltesz be azzal, hogy megpróbálod felnyitnia szemüket és tudatukra emelni, hogy alszanak. Ezt én is egy helyes dolognak tartom, de nem propaganda módon. De ez így nem nemes, mert csak ellene küzdesz és fenntartod ugyan azt más név alatt.

Egyet értek, hogy elég tróger dolgot művelnek, mert hipnotizálják a tömeget. Teljesen egyet értek veled és a felháborodással, akár másoknál is. De ugyan ez van ott is. Manipuláltak akarnak ébresztgetni manipuláltakat. Vak vezet világtalant. A keresztények, a jehovák, a buddhisták, a mohamedánok és még sorolhatnám is teljesen meg vannak győződve arról, hogy nemes szolgálatot tesznek az embereknek. Csak ők sem értik, hogy ezzel egy másik globálisabb rendszert szolgálnak, aki éppen kitalálta a keresztény és a többi vallást, akár csak a pénz vallást.

Ezeknek a szervezeteknek, vallásoknak stb., az a céljuk, hogy az embert a lehető legjobban megfosszák a tudatukkal való közvetlen kapcsolattól, a sajt forrásuktól, a saját képességeiktől, félelemben és tudatlanságban tartsanak, elégedetlenné tegyenek, és a legfontosabb, hogy mindannyian az elismerést hajszoljuk akármilyen területen és akármilyen eszköz által, ami nem mellesleg, mind kívülálló dolog az "emberen". Céljuk, hogy egymás ellen uszítson, rétegeket, ellentéteket hozzon létre, és az elégedetlenségből végre valaki úgy is felkiált, hogy mostmár tegyenek valamit. De itt is az a gond, hogy nem maga tesz valamit, hanem másokat kér, a rendszert kéri, hogy tegyen valamit. Ugyan azt a rendszert, aki létrehozta a problémát. Ez a manipulálás legjobb változata. Ezért Te és a tömeg azt hiszi, hogy maga dönt, maga hozza a döntéseit, de már előre el volt tervezve, hogy mit fognak tenni, és ebbe az irányba lettünk terelve. Mi meg birka módjára bégettük, hogy elég volt, tegyen valaki valamit. És ők tettek is, mégpedig, hogy elérték a céljukat.

Én az önálló gondolkodás híve vagyok. Azaz, szabad gondolkodó. Nem számít, mit gondolok, mennyire őrült, én vállalom. Így nem kell bizonyítani semmit, mivel tudom, hogy létezik, vagy létezhet. A szabad, önálló gondolkodás felé kellene terelni az "embereket"

A békés együtt érző hozzáállást én úgy értettem, hogy nem ellenük lenni, hanem velük haladva beépülni és belülről bontani, programtalanítani ezeket a szervezeteket és "embereket" De semmiképpen nem utálatot, ellenérzést és félelmet kelten másokban, mert ezzel csak olajat öntesz a tűzre. És ha semmi nem vezet célra, akkor pedig meghagyni a hülyeséghez való ragaszkodás jogát.
Ha egy segítségkérő, félelemmel teli lénynek kinyújtod a kezed de ő nem fogja meg, akkor nem kell győzködni, mert sokkal nagyobb segítséget teszel vele neki azzal, hogy hagyod elsüllyedni, hiszen abból többet fog megtudni, jobban felismeri majd a helyzetét.

Remélem Érthető mire gondolok..

Szerintem szükség van a mozgalomra.

Ezek a ...keresztények évszázadokon keresztül azt sulykolták/szuggerálták az emberekbe, hogy bűnösök, és majd ők, a pápa és bandája megszabadítják az embereket a bűntől. Tették mindezt azért, hogy kizsákmányolják az embereket. Munka nélkül energiához, javakhoz jussanak.

Ezt a bűnt nem úszhatják meg, és aki a bűnösöket támogatja az is bűnös.

A békés együtt érző hozzáállás ideje már rég lejárt. Ezek a keresztények, még mindig folytatják a hittérítésüket.

Ez teljes mértékben tűrhetetlen.

További kereszténymentes napot.Rabszolga jel

A vallási billogolástól kell megszabadulni

Kérem ezt a képet osszátok meg a legtöbb lehetséges helyen, ahol csak tudjátok. A gyerekeinknek hagy döntsenek önállóan felnőtt fejjel.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=168671499880277&set=a.12636731411...Nincs szükség itt mozgalomra,

Nincs szükség itt mozgalomra, tüntetésre, propagandistákra és bármiféle ellen oldalra.

Egyszerűen tudniuk kell az embereknek, hogy nem értéktelenek és megmutatni, hogy kezdhetik el önmagukat megkedvelni és végül megszeretni. Ha ez helyreáll, lehull a lepel minden olyanról, ami eltakarja szándékosan a valóságot.

Egyszerűen itt a tudat felszabadításáról lenne szó békés és együtt érző hozzáállással és megoldásokkal.
Arról, hogy értsék meg az emberek, hogy nem értéktelenek, nem "szegények", nem kicsik és igen is van hatalmuk. Hatalmuk pedig a saját szeretetük önmagukkal. Ha ez az értéktelenségérzet és önszeretet hiánya megszűnik, vagy csökken, akkor csodaszépen kitisztul a kép. A szabadság szele ha egyszer megcsap, onnantól már nincs vissza út.Enti, ÉN, IGe a Jók

Nekem már sok "vallás"-világnézet alapításom van. Tehát javaslom a Jók vezéralakjának Entit. Végül is ő fektette le az alapelveket és kezdeményezte ezt a mozgalmat. Ettől függetlenül a Három Jó, hogy Jók lehessünk együtt dönt.

win-win-win !!!!Enti Egyértelműen

Enti

Egyértelműen csatlakozom. Később még jelentkezem, csak most mennem kell.

Köszönöm az invitálást.Köszönöm :)

"Már nem hiszek istenben, csak érzem mélyen, mélyen átérzem, hogy létezik Isten...."

Velem az van, hogy mélyen átérzem az Életet, az Élet csodáját, szépségét.

Nem vagyok egyedül, mert minden én vagyok :)

Szia :).

Szia Halev :)

Kölcsön vehetem ezt a gyémántot is? (az utolsó sort kivéve)

Magadat idézted, vagy valaki mást?

Szép estét Neked :)Igaz

"Sose kételkedjünk benne, hogy egy gondolkodó, elkötelezett emberekből álló kis csoport meg tudja változtatni a világot.
Valójában csak ők tudják megváltoztatni."
/Margaret Mead/Rendben Enti

így lőn

punktumIgazak társasága

Jelmondatunk:

Az istenhit egyes szélsőséges formáit gyógyítható lelki betegségnek tekinthetjük. Ezért önzetlen tanítással célunk segíteni azon embertársainkon, akik az istenhit nevű lelki betegség állapotában vannak.

Alaptézisek:

Jók (szerintem, de vallásnak nem nevezzük magunkat)

Szia IGe és ÉN. :)

Ha ÉN. is csatlakozik, akkor hárman megalakítjuk az Igazak társaságát.

De ha van még jelentkező, akkor bevesszük alapítónak őt is.

A munka kezdete:

Megfigyelni "felebarát" és "barátai" beteges viselkedését.

Zárszó:

Nincs felemelőbb életfeladat, mint segíteni a hitben eltévedt embertársainkon.

FUTÓTŰZKÉNT TERJEDJEN A LELKIK SZABADSÁGEz egy nagyon remek idézet.

Ez egy nagyon remek idézet. Tökéletesen egyetértek és magam is átéltem ezt.
Mikor felismertem, hogy mit értenek illúzió alatt azok, akik ezzel illetik a jelen élettudatunkat, azaz a jelenlegi általánosan felfogott életet a természettel és minden létezőjével, akkor kapott fel a végtelen szabadság szele.

Nagyszerű érzés szabadnak lenni. Szabadabbnak, mint eddig bármikor. És ehhez nincs szükség isten hitre, vagy istenprogramra. Mert ezek mesterségesen létrehozott gondolatok, meghatározások, érzések, amit sikerült belénk ültetni eredendően. (Erről szól az Eredet című film, csak fel kell ismerni, hogy mit üzen.)

ThanksA hit = rabiga jó tőle megszabadulni

A hit rabigájától való megszabadulás élményét Robert G. Ingersoll a következőképpen írta le:

"Amikor meggyőződtem róla, hogy a világegyetem természeti, s az összes szellem és isten mítosz csupán, akkor elmémben, lelkemben, minden csepp véremben szétáradt a szabadság örömteli érzése. Börtönöm falai szétmállottak és ledőltek. Fény árasztotta el a helyiséget, s az összes zár, retesz, rács és bilincs köddé vált. Nem voltam többé sem cseléd, sem rabszolga. Sem itt a földön, sem a végtelen tér mélységeiben nem volt senki, akit parancsolómnak kellett volna tekintenem. Szabadon gondolkodhattam és szabadon fejezhettem ki gondolataimat, szabadon élhettem saját ideáljaim szerint, a magam és szeretteim örömére, szabadon használhattam összes képességeimet, érzékszerveimet, szabadon terjeszthettem ki képzeletem szárnyait, szabadon vizsgálódhattam, találgathattam, álmodozhattam és reménykedhettem, szabadon ítélhettem és dönthettem dolgok felől... SZABAD VOLTAM! Egyenesen és félelem nélkül álltam, vidáman nézve szemközt az egész világgal."

Minden hívő átélheti egyszer ezt a nagyszerű élményt....és amikor lemondasz

...és amikor lemondasz istenigényedről, akkor pedig végleg felszabadulsz és szabaddá válsz.

Én. :)motivacio

Bekesseg nektek!

"Lehet e hit nélkül élni?"

Nem.

"Nem hitet váltani, egyiket helyettesíteni a másikkal, hanem teljesen megszabadulni minden hittől?"

Nem.

"Véleményem szerint, nagy felelősséget vállal magára, aki próbál másokat eltéríteni a hitüktől.
Mit tudunk adni cserébe?"

Motivaciot, magany helyett tarsasagot.

"Mi lesz azokkal az emberekkel akik elveszítik a hitüket?"

Osszezavarodnak, elgondolkodnak, Istenhez fordulnak, kernek, kapnak, meggyozodnek, megbekelnek.

Bekes napokat!Ezek az én vallásom alaptézisei:

Ez is 12-vel indult, de kicsit megszaporodtak. Nyugodtan át lehet írni bármikor. Tehát nem kell véglegest és megváltoztatatlan verziót kreálni.

http://www.facebook.com/note.php?note_id=234696516572668

47 Javaslat
P-DOX azaz a Kételkedés Ereje

Az élet minden területére érvényes etikai-erkölcsi normák, javaslatok

(2004.08.16-i állapot)

Igyekezz a világot humorosan látni, ne végy semmit túl komolyan.

Ha semmiben sem hiszel túlzottan, nem is igen tudsz csalódni semmiben.

Mind a materialista, mind az idealista világképek szélsőségek, de tanulj tőlük és az értékeiket építsd be saját hitedbe.

Törekedj az ideológiamentességre. Ezt úgy is elérheted, ha például több eltérő vallásnak, ideológiának is a megismerőjévé, tagjává válsz. Tehát összeállíthatsz magadnak egy vallási portfoliót is.

Mindenkinek joga van és kívánatos is, hogy saját egyéni hite legyen, saját egyéni vallást alapítson.

Elérhető egy hit nélküli állapot is, amikor tudunk dolgokat és bízunk dolgokban. A hit sokak számára nem más, mint biztosnak vélni a bizonytalant. A biztosat tudni szoktuk.

Csupán előítéletek, vagy hagyomány miatt ne tisztelj semmit ugyanakkor ne is becsülj le semmit. Mielőtt ítélsz, győződj meg önmagad annak igazi értékéről.

Senkivel és semmivel szemben ne legyen benned kisebbrendűségi érzés.

Nincs egyértelmű jó és rossz, minden csak nézőpont kérdése.

Fogadd el, hogy létezik a Te véleményeden kívüli világ is.

Gondold át, hogy nincs abszolút igazság, mindig csak valakinek, vagy valakiknek az igazsága van.

A vita élezi az elmét, viszont kerüld a heves vitát. Amiért ma küzdesz, holnap már más lehet, ezért vitázz mindig higgadtan.

Nem könnyű megtenni, de igyekezz elérni, hogy a világon semmi sincs amiért érdemes (sokáig) bosszankodni.

Aki semmiben sem hisz, aki saját hitét is időnként megkérdőjelezi, az lényegében mindenre nyitott, illetve inkább kíváncsi marad.

Ne csak higgy, hanem gondolkozz is.

Teljesen lényegtelen, hogy van, vagy nincs világteremtő.

A jelenleg "ismert" Istent/isteneket mi az emberek teremtettük. Az általunk nem ismert Istent pedig az igazsággal együtt a mindenek előtt lévő, határtalan Karakutty teremtette.

"Isten" egyértelműen létezik, mint egyes emberek és embercsoportok tudatában és tudattalanjában lévő speciális érzésforma, viszont az az "Isten", amit a jelenlegi bibliára épülő vallások meghatároztak, a logika szabályai szerint egyértelműen nem létezik. Az istenhit egyes szélsőséges formáit gyógyítható lelki betegségnek tekinthetjük. Ezért önzetlen tanítással célunk segíteni azon embertársainkon, akik az istenhit nevű lelki betegség állapotában vannak.

A bibliában leírt "Isten" az özönvíz, Jézus és más kudarcok után önmagát áldozza fel az emberiségért. Tehát nyugdíjba vonul.

Nincs egy olyan vallás sem, amely minden kérdésre és mindenkinek választ ad. Tehát nem létezik és nem is igen jöhet létre egy tökéletes vallás.

A jog is csak egy eszköz, amit lehet jóra és rosszra is használni. Ne csodálkozz el azon, ha észreveszed, hogy a törvények néha csak papíron léteznek és a gyakorlatban nem.

Sajnos mindig is voltak és a realitás az, hogy mindig is lesznek a törvények szerinti egyenlőeken túl még egyenlőbbek. Az igazságszolgáltatást célszerűbb lenne jogszolgáltatásnak nevezni.

Az a biztos, hogy semmi sem biztos.

A túlvilági létre akár van, akár nincs kár készülni. Élj emberként.

A gondjaidat elsősorban neked kell megoldani, mint ahogy a lelkedet is Te tudod meggyógyítani, másoktól elsősorban csak tanácsot és segítséget kaphatsz. Az orvostudomány sokat fejlődött ezen a téren, ne szégyellj felkeresni szakembert.

A tévedés jogát fenn kell tartani és a tévedés nem szégyellnivaló, az élet velejárója. A világ és te is változol, változhat az álláspontod is.

Becsüld mások őszinte, kendőzetlen véleményét, még ha az nem is kecsegtető számodra.

A világot és az embereket érdekek mozgatják, ezért alaposan vizsgáld meg azt, aki azt a látszatot kelti, hogy önérdeke nélkül cselekszik.

Igyekezz segíteni embertársaidon, ha módodban áll, de ne engedd, hogy kihasználjanak, vagy túl jámbornak tartsanak.

Lehetőleg kerüld az erőszakot, de ha megdobnak kővel, igyekezz elérni, hogy ismételten ne tehessék ezt meg veled.

Senkit nem kényszeríthet semmilyen hatalom, vagy közösség, hogy önálló akarata, vagy lelkiismerete ellenére akár fegyveres, vagy akár fegyvermentes katonai szolgálatban részt vegyen.

Az általános emberi érzéseket, értékeket, mint például a szeretetet, vagy a boldogság nem az egyik vagy másik vallás találta fel, bár sokan igyekeznek ezt elhitetni velünk.

A cselekedeteidért elsősorban saját magadnak vagy felelős, ha azzal senkinek nem ártottál, ne teremts magadban feleslegesen bűntudatot csupán a hagyományok miatt.

A pénz jelentőségét igyekezz mindig reálisan látni. Ne hagyd, hogy a pénz mozgasson téged, hanem te mozgasd a pénzt.

Igyekezz önálló egyéniséggé válni. Ha valamiben jobbat tudsz, akkor mások utánozzanak téged, ne te őket.

Szeresd és óvd az élővilágot. Élj harmóniában a világgal.

A szerelem a stresszhez hasonlóan lehet építő és romboló hatású is az egyéniségedre.

A tudomány is, akár a vallások követ el tévedéseket.

Sajnos a mai világban sokszor nem azaz elsődleges, hogy ki mit tud bizonyítani mások előtt, hanem az, hogy mit tud elhitetni másokkal. Ezt bármennyire is helytelennek tartjuk, figyelembe kell vennünk.

A vallások megfelelő helyen való bírálata, kritizálhatósága, vagy a velük szembeni emberbarát szkepticizmus, ugyanolyan alapvető emberi jog, mint a gyakorlásuk.

A mindenkit érintő információk nem elhallgathatóak.

Létezik egy logikátlan világ is, amiben csak úgy vannak és bekövetkeznek a dolgok nincs miértje, nincs ok és okozat.

Ne kételkedj a látszólagos lehetetlenben, ha működik. Viszont ellenőrizd le még saját magadat is, mert az emberi elme saját önmaga becsapására is képes.

A gondolataidnak, pláne ha azt imához, vagy meditációhoz hasonlóan teszed gyógyulást elősegítő, vagy céljaid könnyebb elérését megteremtő ereje lehet.

Tanuld meg értékelni a mindennapok örömeit.

Tanulj meg bízni önmagadban is. Próbáld meg szeretni és becsülni önmagad.

Szeress élni és törekedj az egészséges életre.Én már elkezdtem felvállalni

Én már elkezdtem felvállalni a felelősséget a hit nélküliségre.

Önmagamban sem hiszek. Tudom, hogy létezem. Elhiszem önmagam, és nem csak hiszek magamban, éppen amit találok. A kettő között, elhinni és hinni az én értelmezésemben különbség van. Elhinni=tudni hinni=remélni
A remény pedig a tudat hiányának mellékterméke.

Enti.
A hit a birkaszellemben élőknek való..

Szerintem a hit, birkáknak való.

A bizalom, becsületes embereknek.

Szép estét :)Hinni

kell, ha másban nem, hát saját magadban!

Én református alapkról indultam, gimiben jött pár év ateizmus, fősuli alatt egy évig Wicca-hívő aztán nekiálltam felfedezni a vallásokat, és ami szimpatikus azt beleveszem a hitrendszerembe, amit nem tudok elfogadni, azt nem.
Ráérő időmben, ha eszembe jut, akkor pedig írogatom saját, külön bejáratú vallásom alaptételeit.Köszönöm :).

Ok :)

Most vissza kell mennem a rabszolgatartókhoz, de ha felszabadítanak írok.

Remélem te nem vagy rabszolga.Rendben, kezdjük

Írj össze legalább 12 dolgot, ami fontos neked, ami vezérel, ahogyan a legjobb tudásod szerint gondolod.Ok :)

Segíts nekem vallást alapítani, mert nekem se hitem, se vallásom nincs.

Hol kezdjük?

Itt jó lesz, vagy tudsz jobbat?Merem vállani a felelőséget

Egy rakás értelmes vallás is létezik a világban. Lásd Zeuszt, aki egy vagány és pajzán Isten. Szereti a csajokat. Amennyiben meg nincs elég választék a judeo-kereszténység zombiimádó vallásán kívül, akkor szívesen segítek bárkinek vallást alapítani.