Mi a MÁGIA?

Ebben a bejegyzésemben lényegretörően szeretném összefoglalni a mágia lényegét. Világunkban ugyanis hatalmas a fogalomzavar körülötte. Ez nem véletlen, mert addig ameddig az emberek nincsenek tisztában, hogy mi is a mágia valódi lényege, jelentősége, addig azok, akik ezzel tisztában vannak - és minden erejükkel elrejteni igyekeznek a TUDÁS eme részét az Emberiség előtt - marionett bábuként rángathatják az emberiséget. Ráadásul az emberek saját teremtő energiáit felhasználva erre.

A mágia lényegét nagyon könnyű összefoglalni és láthatóvá tenni a magyar nyelv segítségével. Megpróbálom hát lerántani a leplet erről a fogalomról, hogy végre megtisztíthassuk a miszticizmus ködétől, és azoktól a félelmet keltő érzetektől, melyek rátapadtak az időben, s ez egyben kiegészítése is a a Köz-ŐS ima, elmélyülés, meditáció című írásnak, a jobb érthetőség érdekében.

A felhívásban arra szerettem volna ráirányítani a figyelmet, hogy valójában minden gondolatunk, szavunk, cselekedetünk OKozatot teremt. Ha akarjuk, ha nem: TEREMTÜNK. Mi ez ha nem mágia? Mágusok vagyunk ilyen értelemben tehát mindnyájan, akár tetszik akár nem. De ameddig nem ébredünk rá minderre, addig tudattalanul teremtjük a világot, a kondicionálásunk során belénk helyezett programokkal, s csodálkozunk azon, hogy az OKOZAT nem olyan amilyenre mi vágyunk valójában. Békére, szeretetteljes életre vágyunk, de az ellenkezője vesz körbe minket.

A "mágia" fogalma sikeresen le lett járatva az utóbbi 2000 évben. Hogy miért? Azért, hogy senki ne is foglalkozzon vele, mert a mágia az csak valami sötét dolog lehet. Sátáni, ördögi, manipulatív. Megvetni és üldözni való, karmába való bevatkozás, stb. Hemzseg a köztudat az ilyen és ehhez hasonló visszatetszést és negatív érzetet keltő fogalmaktól. Ezzel programoznak minket tulajdonképpen saját MAGunk ellen. Én viszont azt mondom: a MÁGIA az maga az ÉLET. Az a hatalmas erő, amit minden Ember MAG(i)JÁBAN éltet. Ez az erő pedig maga a Teremtő, aki bennünk teremt, velünk EGYetemben. Minden pillanatában az életünknek. De tiszteletben tartja a szabad akaratunkat, így az Ő erejét használhatjuk MAGunkban sokféle képpen, sok irányultsággal. Teremthetünk vele a FÉL-ELEM állapotában és a SZERETET EGYségében. Nem mindegy tehát, hogy a TUDAT milyen állapotában használjuk a teremtő erőnket.

Ki a Mágus?

A MÁGus, MAG-ÚR az Emberi Lény, aki uralja MAG(i)JÁT, vagyis a benne működő teremtő erőt és TUDATOSAN működteti azt. Számomra ez nem a mások feletti uralkodás, hatalom megszerzését kell jelentse. (Ugyanakkor kétségtelen, hogy a bennünk rejlő erőt lehet többféle szándékkal is működtetni, és sokan működtetik is ezt, lásd a hatalmi struktúrákban, média stb. megnyilvánuló irányító erőket. De ezek mind következményei annak, amikor az Emberi Lény nincs tudatában teremtő erőinek, és azok irányítását mások kezébe adja át. A mindennapok szintjén viszont mágiának nevezhető az is, ha bárkit manipulálni próbálunk a saját, önző érdekeink elérése érdekében, vagyis rábírni arra, hogy egy egyén a teremtő erejét a mi önző céljaink szolgálatába állítsa, anélkül, hogy tudatában lenne ennek.)

A mágia viszont az én értelmezésemben nem valamiféle beavatkozás mások életébe. Nem valami misztikus, okkult, életidegen vagy ellenes hókuszpókusz. Teremtő erőnk is csupán egy eszköz, és magunk döntjük el, hogy pusztítunk vagy építünk vele. Mi MAGunk adjuk meg az irányultságát mindennek, és a mi tudatos vagy tudattalan cselekedeteink következménye az OKOZAT. Én az OK-OKOZATban hiszek és mások SZABAD akaratának tiszteletben tartásában. A karma nem más mint OK-OKOZAT. Ennyi. Ezért kell OKosan, TUDATOSAN használjuk a bennünk munkálkodó teremtő erőket, megértve, hogy is működik valójában a teremtés művészete.

Mi a mágia?

A mágia az ISTENI TEREMTŐ ERŐNK TUDATOS MŰKÖDTETÉSE.

Ahhoz, hogy MAGunkban isteni békét, boldogságot, bőséget és bölcsességet ízlelhessünk meg, először is nagy bátorság kell. Bátorság szembenézni önmagunkkal, rádöbbenni arra, hogy amilyenné magam teszem, olyanná válik a világ bennem, és körülöttem. Hogy nem mutogathatok MÁS-OKra többé, áthárítva a felelősséget. Mert az OK én MAGam vagyok. Az én minőségem ugyanis AKARVA vagy AKARATLANUL IS HATÁSSAL BÍR a VILÁGBAN. Nem mindegy hogy tudatosan vagy tudatlanul hozom ezt a hatást létre.

Fekete vagy fehér?

Nincs fekete vagy fehér mágia. Csak a szándék, csak az irányultság az ami meghatározza a mágiát, vagyis a teremtő erőnk működésének hatását, az OKOZATOT. Ezért fontos tudatában lenni teremtő erőnknek, és TUDATOSAN, a SZERETET tudatállapotában használni őket. Mert akarva vagy akaratlanul, minden gondolatunkkal, minden érzésünkkel, minden megnyilvánulásunkkal teremtjük az EGY-ÉNi VALÓSÁGUNK, a VILÁGUNK és ezáltal a KÖZ-ŐS VALÓSÁGOT, VILÁGOT.

A TUDAT, és ilyen módon a tudatosodás a kulcsa mindennek. A felhívás tehát elsősorban arra szolgál, hogy bárki, igényeinek megfelelően, találkozhasson mások ama belső vágyával, szándékával mely erőt adhat, egy békés, szeretetteljes, megértésen, bőségen és bölcsességen alapuló KÖZ-ŐS világ teremtéséhez, éltetéséhez. Mely nem valami ellen, hanem valamiért, az EGYség megtapasztalásának és megélésének vágyából forrásozik és jön létre.

(Szeretném felhívni a figyelmét mindenkinek, hogy a fenti gondolatok pusztán az én meglátásaim, a lét eme fokán, a tudatom eme szintjén. Nem AZ IGAZSÁG, de lehet annak egy része, mely nem valamiféle kinyilatkoztatás szándékával jött létre.)

Szeretettel: Morgó Sapiens http://kataklizma.info/2012/05/18/mi-a-magia

Címkék:

HozzászólásokEgy mágus halála

Nem értem – eddig gyógyítottam, most hogyan kérheted tőlem, hogy embereket rontsak meg és tegyek tönkre? Te Isten vagy, hogyan kérheted ezt?!
- Nem Isten, hanem én, az ördög álltam a gyógyításaid mögött!
- Micsoda?! Téged nem hívtalak, soha nem akartam veled beszélni!
- Ez nem számít – a markomban vagy. Két választásod van: vagy megteszed, amit kértem,
vagy meghalsz a fiaddal együtt…

E szokatlan, hátborzongató párbeszéd hosszú évekkel ezelőtt zajlott, amikor H. Pál a szellemvilággal kommunikálva rádöbbent, fehér mágusként használt gyógyító ajándéka és szolgálata nem Istentől származik, ahogyan hitte, hanem magától sátántól. A tét pedig igen nagy volt: vagy meghal ő is, és a fia is, vagy átlép a fekete mágia, a rontás területére. Ez ellen azonban a férfi minden idegszála tiltakozott, így a súlyos fenyegetés hatására sem tudott másképpen dönteni: nemet mondott.

A válasz néhány órán belül megérkezett, s a hónapokon át tartó, iszonyatos lelki, elmebeli gyötrések, lidérces, minden képzeletet felülmúló, rémképekkel teli álmok, víziók megakadályozták az alvásban, a gondolkodásban, az életét fenyegették.

.........

A fekete leves ezután jött. Háromévnyi praktizálás után lett világossá Pali számára, hogy pontosan mi is történik – amikor az ördög bemutatkozott. Azt mondták „odaátról”, hogy mivel nagy anyagi áldozatokkal járt eddig ez a szolgálat, és semmi sem térült meg, a mágus megérdemli, hogy végre pénzt keressen. Ehhez a fekete mágia területére kell lépnie, vagyis rontást hoznia az emberekre. Jön valaki, és megfizeti őt azért, hogy tegyen egy rontást, majd jön a másik, ő meg azért fizet, hogy levegye. Így duplán kerül majd pénz a zsebébe. Ekkor hangzott el a cikk elején olvasható párbeszéd. A mágus elérte a hazug világ határát. A továbblépéshez már tudatosan vállalnia kellett a kapcsolatot. A férfi először nem akarta elhinni, gondolta, biztosan véletlenül került az „információs körbe”. De néhány nap múlva, amikor újra felvette a kapcsolatot a természetfölöttivel, a kijelentést megerősítették a túlsó oldalról. Ahányszor „megnyomta a csengőt”, vagyis kereste a kapcsolatot „Istennel”, az ördög jelentkezett, és megmondta, hogy hiába is próbálkozik, ezután mindig ő fog jelentkezni. Már nincs értelme a titkolózásnak - nyílt kártyákkal játszik. Túl sokat invesztált belé - közölte még -, és nem fogja elengedni. Fizetnie kell mindazért, amit eddig elvett sátán javaiból. Ha enged, véget ér a gyötrés, ha nem, meghal.

Pali nem állt kötélnek:” szörnyen frusztrált és becsapott állapotban voltam, rettenetesen átvertek. Ez is erőt adott a dacos ellenálláshoz” – mondta. Ezután egy szörnyű időszak következett, ami pokoli halállal végződött volna, ha ki nem menti Isten.

Forrás: http://mindenlehetseges.shp.hu/hpc/web.php?a=mindenlehetseges&o=MZyi11ABtV

Mindenki azt gondol erről, amit akar! :)Cinkostárs :)

"Tehát a mágia létezik, de csakis Allah engedelmével van hatása..." - írta Felebarát.
Ha jól értem, csak akkor működik a mágia, ha Isten is beleegyezik. Hűha! Cinkostárs. :)MAGIA...

Asszalamu aleykum!

"...És a gyehenna tüze lesz mindannyiuk találkozóhelye.
Hét kapuja van annak, és mindegyik kapunak egy rész lesz közülük elosztva..."/Koran 15:43-44/

"...A varázslás, mágia szintén a sátánokkal kapcsolatos dolog.
A varázslat nem más, mint szavak és csomók, amelyeknek hatása van a szívekre, az eszekre és a testekre. Emiatt az ember lehet, hogy megbolondul, szerelmes lesz, megutál valakit vagy megbetegszik. Tehát a mágia létezik, de csakis Allah engedelmével van hatása..."
http://www.iszlamweb.hu/index.php?content_type=article&content_id=28Kedves Felebarátikérdés!

Nem tudom a választ a kérdésedre :(eredet...

Asszalamu aleykum!

Enti,
a magia eredete hova vezetheto vissza mai ismereteink alapjan, szerinted?A gondolatnak...

Asszalamu aleykum!

.....teremto ereje van!, mondjak az intelligensek.:)

Enti, ne akarj bezarni, engedj ki, kerlek! :)

Meg tudsz bocsajtani?¤

Most sikten vagyok :)

Gondoltam, hogy Te is be vagy zárva, mivel mindig itt vagy :)miert?

Asszalamu aleykum!

Enti, nem lenne jobb kinnt a szabadban?
(Mar ertem, hogy van ennyi idod Forumozni!)Igen :)

Most is ott vagyok veled :)))'magia'

Asszalamu aleykum!

"... A mindennapok szintjén viszont mágiának nevezhető az is, ha bárkit manipulálni próbálunk a saját, önző érdekeink elérése érdekében, vagyis rábírni arra, hogy egy egyén a teremtő erejét a mi önző céljaink szolgálatába állítsa, anélkül, hogy tudatában lenne ennek.)..."

Enti, te e miatt kerultel a dilihazba?Gyáva vagy

A fősuliról is kirúgtak? Hmm ...
Melyikről?
Ahonnan kirúgtam, az jó suli lehet. :) Éppen most készülök tanulni.
Kérlek, mondd meg, melyik az, .... oda adom be a jelentkezési lapom.
Miért rúgtak ki? Ok nélkül ilyesmi nem történik. :)
Mágus vagy? Varázslóiskolában is szívesen lennék tanonc! :)

"Most is csak írásba vagyok hajlandó "beszélni"
Elhiszem, .mindig is gyáva voltál, .... csak az írásaid mögül tudsz huncutkodni. :)
Meglátom, milyen nagy hős leszel, amikor az írásaid nem lesznek körülötted, mint a bástyák. :)Kedves Harmatcsepp :)

Gyáva vagyok :(
Csak írásban merek "beszélni" :(

Örömteli napot :)***

Szia! Nagyon figyelmesen olvastam, mert azt hittem, te írtad. :)
Amit én régebben nem tudtam: " ... amilyenné magam teszem, olyanná válik a világ bennem, és körülöttem. Hogy nem mutogathatok MÁS-OKra többé, áthárítva a felelősséget. Mert az OK én MAGam vagyok". Hmm ...
Sajnos, még mindig nem tudatosan teremtek, ... talán ezért nem sikerül, - bármennyire is erőlködöm, - rendet rakni magam körül.
Elegem van a közvetlen környezetem "színjátékaiból", leginkább azért, mert nem tetsző "szerepeket" erőltetnek rám. Torkig vagyok a "jópofi" összejövetelekkel, ahol kötelező vidámnak lennem.
Nem értem, miért nem hagynak békén? :(
Ha igazi "mágus" lennék, és mestere a tudatos teremtésnek, ... simán kiradíroznám őket az életemből, ... és a teremtő erőmmel építenék egy olyan világot, ahol jól érzem magam.
Meg szeretném tanulni ... a teremtés művészetét.

ui.: Enti, nem rólad beszéltem!
Veled szívesen vagyok egy társaságban. :)