eutimijah blogja

Miért van szükségünk reményre? - II.

reményÚrrá lehetsz a pesszimizmuson!

HOGYAN tekintesz az életedben felmerülő nehézségekre? Sok szakember egyetért abban, hogy a válaszod nagyban elárulja, hogy optimistán vagy pesszimistán gondolkodsz-e. Mindannyiunknak számos kemény próbával kell szembenéznie az életben, egyeseknek többel, másoknak kevesebbel. Miért van az, hogy néhány ember látszólag egykettőre talpra áll, ha Tovább »

Címkék:

Miért van szükségünk reményre? - I.

reményRemény — Csakugyan szükségünk van rá?

DANIEL még csak tízéves volt, de már egy éve harcolt a rák ellen. Az orvosok minden reményt feladtak, és ugyanígy éreztek a kisfiú hozzátartozói és közeli ismerősei is. Daniel azonban reményteli maradt. Elhatározta, hogy ha megnő, kutató lesz, és egy nap segíteni fog gyógymódot találni a rákra. Különösen nagy reményekkel töltötte el egy orvos közelgő látogatása, aki specialista volt annak a rákos betegségnek a kezelésében, amelyben ő is szenvedett. Elérkezett a nap, ám az orvosnak a rossz időjárás miatt el kellett halasztania a Tovább »

A MIÉRT ereje

"Az „akarom” támogatásához a lelkünket kell mozgásba hoznunk. Olyan sok pozitív, izgatott energiát kell kiáramoltatnunk, amilyet csak lehetséges. Az az egyik legjobb módja ennek, ha a miértekről beszélünk. Az „akarom” határozza meg, de a miért tölti föl az elemeket, és hozza mozgásba a hullámokat. Tovább »