Csak úgy mert ,ez most eszembe jutott...

Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. S azért a találkozás csak viszontlátás. Amikor pedig ember a barátjától elszakad, tudja , hogy ez a távozás csak látszat.Valahol együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a találkozás előtt.

Azon gondolkodtam , hogy az ember kit nevez barátjának...., mert sokan úgy valljuk , hogy az a barát akit évek óta, esteleg gyermekkorunk óta ismerünk. De nem lehet barát valaki akit csak pár napja, hónapja ismerünk? Mitől mondjuk valakire hogy barát, vagy csak egy jó ismerős. ?? Honnét tudjuk hogy az a valaki, akit csak pár napja hete ,hónapja ismerünk, nem a barátunk. Ha jól érezzük magunkat vele, mindent megtudunk beszélni az első pillanattól kezdve, akkor ő miért csak egy haver, ismerős?? Azért mert nincs mögötte 15-20év?? Te kit tartasz barátodnak?? Sokszor megkaptam már ,hogy a barát az nem jön csak úgy, nem lehet valaki barát rögtön.! Ne legyek naiv kislány , a barátság csak hosszú években mérhető! Igen tudom sok együt töltött , megélt jó és rossz pillanatok ezt hivjuk barátságnak. De miért csak ezt?. Hónapokkal ezelőtt beteg lettem, és úgy alakult , hogy akkor megismertem valakit ,aki sokat segített megélnem, és túlélnem ezt a pár hónapot. Sokat beszélgettünk, és nevettünk együtt, annak ellenére , hogy csak a hangját ismerem nagyon fontos lett. Kezdtem azt gondolni , hogy ő egy oda rendelt barát!! Mert akkor rá volt szükségem.!!! Azóta nem beszéltünk, de tudom hogy a lelkében ott vagyok. Vagy inkább csak reménykedem.
Én azt gondolom, hogy a barátság is egy igen fontos karmikus kapcsolat, aminek sem előbb ,sem később nem kellett jönnie , mint akkor amikor bekövetkezett. De azt is mérlegelni kell tudom, hogy mindketten igy gondoljuk e??
És ahogy agyalok tovább, rájöttem, ha az egyik fél nem akarja akkor az nem lesz barátság soha.

" A kép hallgat, az emlék mesél.
Emlék nélkül -e kép semmit sem ér.
Ha ez a kép gyűrött lesz, és kopott,
Akkor se felejts el, HOGY VOLTAM S TALÁN VAGYOK...!"

Címkék:

HozzászólásokKedves Belépekide!

Igen talán a szerelemhez hasonlítható érzés, azért is mondják férfi és nő között nem is létezhet igazi barátság......?? Hogy már érzelmek vannak amik sokkal erősebbek, és vonzalom ami már egy barátságon túl mutat?? Ezer és ezer kérdés van még a fejemben......Kedves Gabriella! Csak úgy

Kedves Gabriella!
Csak úgy mert elolvastam :)

Érdekes kérdéseket teszel fel...Valóban elgondolkodtató, hogy mitől lesz valaki barát...bennem ez fogalmazódott meg így röptében:

Ez picit a szerelemhez hasonlítható...az elvárások nélküli feltétlen szereteten alapuló emberi kapcsolatot mondanám barátságnak, ami tértől és időtől független és ami mégsem szerelem.

Napsütéses szép napot!