Ma

Hát elég rég írtam ide, de amiket írtam azokat is töröltem mert csak. Idei évem összefoglalója bizonyára elég hosszúra nyúlna, ha úgy igazán belekezdenék. Nem tudok eseményeket kiemelni. Mind fontos volt valamiért. Számomra. Bár egyet, kettőt azért kihagytam volna szívesen. :)
De ma szabad pénteket kiáltottam. Ez olyan teázgatós, pihenős, azt teszek, amit szeretnék nap. Ma nem felelek meg, még magamnak sem. Ma kiszellőztetem áporodott lelkem a friss Észak- Nyugati szélben.

Megveszem az adventi gyertyákat, pár fenyő ágat, s talán még a mézet is a mézeskalácshoz. A fűszereket viszont mindenképp ma veszem meg. :)

Recept :)

1 tk szódabikarbóna
10 dkg vaj
1 tojás
7 dl liszt
1 tojás
1,5 dl akácméz
1 dl cukor (barnát használok)
3 ek mézeskalács fűszerkeverék (gyömbér, ánizs, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg/ őrölt, bors, kardamom -->ezeket ízlés szerint)

Mázhoz:

1 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1- 2 ecet vagy citromlé

A hozzávalókat jól összedolgozzuk és minimum 1 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk és kisütjük. :)
200°C- on 6- 7 percet ír, de nekem mindig előbb megsül, így nem árt figyelni. :)

Nem tudom ki hogyan élte meg a Novembert, örülök, hogy ma van az utolsó napja. Nem volt vészes, inkább tartalmas. De tegnap este megbeszéltem a Bíró úrral, hogy ma kilépek "abból" az életből, felmondok. Ő meg örült neki. :) Hát én meg hogy!

És ma végre kiolvasom a könyvet is, amit a szó szerint "Isten tudja" mikor kezdtem el olvasni. Este pedig leiszom magam egy nagy bögre forró csokival. :)

Recept 1 személyre(saját)

1 dl víz vagy tej
2 tk keserű kakaó
3 tk kókusztej vagy kókusztejpor
méz vagy cukor ízlés szerint (én 1,5 tk- val használok, ez másnak kevés a családban)

Tetejére:
tejszínhab (a legjobb, amit fel kell verni, ebbe rakhatunk vaníliát is)
csoki reszelék vagy fahéj, esetleg mindkettő

Szóval a meleg tejbe/ vízbe belerakjuk a többi hozzávalót és összeforraljuk. Bele a bögrébe, rá a tejszínt díszétéssel együtt és kellemes forró csokizást. :)

Legyen mindenkinek nagyon szép napja! :)