Egy Új kezdet II. rész Gold and Red

Harmatos reggel volt mikor felébredt. A levegő friss volt ugyan, de sem kávé illat, sem zene nem lengte be a szobát. A grófné ismét ügyeit intézte, s nem volt otthon. Kikelt ágyából, majd köntöst húzott. Fáradtan, s álmosan lecsoszogott a földszintre, és főzött magának egy kávét. Megitta, s feltette a gramofonra, a vén lemezt, melyet fiatalkora óta hallgatott meg, több százszor. Odasétált az öreg tölgyfaasztalhoz, előhúzta a fiókból a pergament, s folytatni kezdte tegnap félbemaradt írását.

...Néhány nap múlva, kopogtatást hallottam szobám ablakán. Izgatottan szaladtam a párkányhoz, s kinyitottam. Egy Sólyom ült az erkély rácsának tetején. Hmm, ez ám a flanc, gondoltam magamban. Csak remélni tudom, hogy a galambot nem falta fel útközben. Odasiettem hozzá, s leoldoztam lábáról a tekercset. Gyöngy betűkkel írt sor volt olvasható rajta. "Kedves Gróf Úr! Örömmel elfogadom meghívását, s bevallom bűnöm: Magam is a fellegekben járok, mióta először találkoztunk. "

Felemelkedett, s rápillantott a falon lógó képkeretre, melyben a két levél díszelgett. Elméjében felsejlett a régi kép, mikor a megbeszélt találkozóhelyre érkezett.

Ében lovam, az erdő szélén tapos,
Újra a szakadékhoz értem, ott egy viadukt áll most,
A túloldalon poroszkált egy Angol telivér,
Az oroszlánhölgy ült hátán, kinek beceneve Denivér

Pillanatnyi kábulatomból magamhoz térve, rögtön az öreg rózsafa szekrényhez szaladtam, s kapkodva kihajítottam az ágyra legszebb lovaglónadrágom, s legdíszesebb grófi köpenyem. Miközben öltözködni kezdtem, lekiabáltam az ablakból a lovászfiúnak. - Nyergeld fel a Noir Foudre-t!

Tudni illik ugyanis, hogy a gróf imádta lovait francia nevekkel illetni. Akkoriban, a kedvenc lova Noir Foudre volt, az akkori ménes, egyetlen csődöre.

Felöltöztem, tükörbe néztem, s mikor megláttam torzonborz fejem, elborzadtam. Még szerencse hogy a folyosó tele van tükrökkel, másképp szégyenben maradtam volna. Gyorsan fésűt ragadtam, s megigazítottam, sötétbarna fürtjeimet, majd összefontam, s fekete szalaggal kötöttem össze. Mikor tökéletesnek találtatott kinézetem, leszaladtam a lépcsőn, egyenest a pajtába. A pajta kapujában, már türelmetlenül várt Foudre, és a lovászfiú. Még mindig meglep, milyen hatalmas ez a ló, pedig már vagy százszor ültem rajta. Hátán, apám sötétvörös bőrnyerge díszelgett. Ez volt az egyetlen, ami elég nagy volt hozzá. Megsimogattam orrát, a nyeregtáskába tettem néhány répát az útra, majd felpattantam a hátára. - Már amennyire fel lehet pattanni, egy majd hét láb marú lóra. - Miután felültem, boldogan ügetve indultunk útnak, s arra gondoltam: ha most sem hagy cserben ékesszólásom, asszonnyal térek haza.

HozzászólásokMarica grófné belépője:D

Már nem tudom, ki kicsoda? :)
Ezek szerint Saja Yeoseong kisasszony, az nem kisasszony, hanem maga a grófné?? Régen voltam ilyen előkelő társaságban. :)Kedves Saja Yeoseong Kisasszony!

Szeretettel üdvözlöm a körünkben! Kérem, meséljen még nekünk!Romantikus fordulat

"Kápráznak szemeim
Kápráznak, a szemeim, vagy valóban magamra ismertem, ebben a történetben én Grófom?"
(beküldő: Saja Yeoseong)

Lassan itt lesz már mindenki, aki számít!
Kíváncsian várom, mit fog erre reagálni a Gróf Úr! :)Kápráznak szemeim

Kápráznak, a szemeim, vagy valóban magamra ismertem, ebben a történetben én Grófom?:)))

Kacagok. Nem bírok napirendre térni fölötte, hogy miket képzeltem a főhősről. :)
Véletlenek nincsenek! :):D

Egy mentségem van. Közben Závada Pál műveit olvasom. Eme párhuzamosság még nekem is sok!
Vettem a lapot.Harmi

Te melyik műsort nézted eddig? :D

Ez a kezdetek!
Amikor megismerkedett avval a csodálatos hölggyel, aki ma a felesége. :)

Csak a ravaszdi figyel itten? :DKérdés

" ... ha most sem hagy cserben ékesszólásom, asszonnyal térek haza."

Drága Gróf Úr, engedtessék meg számomra, hogy feltegyek egy jelentéktelen kérdést: miért gondolta ezt a főhős, amikor már volt otthon egy csodálatos felesége?

Igaz, a teendői elszállították otthonról, de elfeledkezni róla mégsem egykönnyen lehetett. :)

A főhős jellemzéséhez, amit készítek, ez az információ elengedhetetlen!
Kérem, tiszteljen meg a válaszával!Szerkesztés

Újra gondoltam néhány részt mert nemtettszett. Átírtam picit. Olvassák egészséggel, vagy mit kell mondani ilyenkor? :DÍgy volt

Bizony ezt kaptam válaszul