Harmatcsepp blogja

Kávéillatú romantika, avagy vallomások kávéhabra írva

Amikor egy nő csukott pilláin keresztül a friss kávé illatát „pillantja” meg először, aztán megrebegtetve az álmos lepkeszárnyú pilláit, kinyitja a szemét és ott ül az ágya szélén az a mosolygós, kávéscsészét szorongató pasi, akibe szerelmes, akkor reggelének varázsát már semmi nem törheti össze. Tovább »

MÉZESMADZAG-TRÜKK (… avagy az online átverések egyik módszere)

A virtuális (online) világ szélhámosai igencsak kifinomult módszerekkel dolgoznak. Tovább »

Születés és halál

Bár hasonlóan vélekedem, mint Eckhart Tolle, aki a következő gondolatokat vetette papírra: „A halál nem az élet ellentéte. A halál ellentéte a születés. Az élet örök”, mégis fontosnak vélem, hogy ráirányítsam a figyelmet a jelenlegi életünk törékenységére, hiszen csakis egyetlenegy dolog biztos: valamikor meghalunk! Tovább »

Karácsonyi csodák

Ti hisztek a karácsonyi csodákban? Számtalanszor hangoztatjuk, hogy Istennek semmi sem lehetetlen… és a Mindenható néha ezzel a képességgel az embereket is felvértezi. Tovább »

A várakozás megszentelése – Adventi gondolatok

Varázslatos, szinte misztikus élmény, amikor a decemberi napsugarak a hideg templomablakokon keresztül utat törnek a belső térbe, majd vibrálón táncolva megpihennek valahol. Olyan, mintha Isten gyertyákat gyújtana. Ma hasonlóképpen ragyogtak be Pilinszky János gondolatnapsugarai a lelkem ablakán. Tovább »

Mi köze a libáknak Szent Mártonhoz?

Ha SMS-ben kellene válaszolnom, csupáncsak ennyit írnék: „semmi”, de élek egy hosszabb válasz lehetőségével és közreadom, hogy mit jegyeztem fel a noteszembe, amikor körbejártam a témát. Tovább »

A jó bornak nem kell cégér, de nekem nem ártana!

Tudom, hogy a könnyen eladható termékekre, témákra: az emberek reklám nélkül is vevők, de a bor jótékony, gyógyító hatásáról már oly sokan írtak, hogy reklám nélkül esélyem sincs arra, hogy ezt a lapot valaki végigolvassa!

Itt célszerű volna bedobnom egy figyelemfelkeltő fotót, vagy egy olyan hangzatos szlogent, amire mindenki felkapja a fejét, de ami nem megy, azt nem szabad erőltetni. Tovább »

Gondolatok a „szeptemberi fordulatról”, hogy könnyebb legyen az iskolatáska!

A naptárban 12 hónap sorakozik, de augusztus utolsó napja és szeptember első napja között egy óriási „szakadék” tátong. Ez túlzásnak tűnik, de komolyan így éreztem, amikor kisiskolás voltam.

A szeptemberi fordulat sokkélményét Fehér Klára írónőnek sikerült meglágyítani, mégis ott bujkál a sorai között.

„Évi azt álmodta, hogy nyár van. Tovább »

Csillageső hulljon reád! - Augusztusi csillagleső- programnaptár

Az augusztusi naptár széléit hullócsillagok díszítik. Tovább »

Pitypang - a szerelem virága

Amikor még kislány voltam pitypangokat fűztem a kerítésünk dróthálójába, aztán gyönyörködtem abban a virágszőnyegben, amibe beleszőttem a butácska ábrándozásaimat is. Csillagoknak képzeltem őket, de nem közönséges csillagoknak, hanem olyan tündércsillagoknak, amik véletlenül hullottak a földre és a kék égbolt helyett: a zöld pázsiton ragyognak. Tovább »

Ünnepi gondolatok - Wass Albert hajdani üzenete kapcsán

Nekünk, magyaroknak az Úristen különösen gazdag és színes nemzeti örökséget adott.

Az egész világon egyedül ez a mienk.

Senki nem veheti el tőlünk, mint ahogy mi sem vehetjük el senkitől azt, ami nem illet meg minket.
Hiába beszélünk angolul, franciául, spanyolul, németül, attól még nem leszünk sem angolok, sem franciák, sem spanyolok, sem németek, hanem lélekben csakis magyarok. Tovább »

Randevú a halállal

„Azt hiszem, egyedül a falevelek ismerik a szép halál titkát”.

Amikor megérinti őket a hűvös idő lehelete, nem sírnak, nem jajveszékelnek, nem kapaszkodnak görcsösen az életet adó fa ágába, hanem engedelmesen, sorsukba beletörődve lehullanak a földre.
Aki látott már színes avarszőnyeget, az tudja, hogy a falevelek a legszebb halottak az őszi természet ravatalán.

Ami természetes a növény- és állatvilágban, az oly félelmetesnek tűnik az emberek szemében. Tovább »

Címkék:

Az ördög hálójában

Amikor meghaltam annak a számára, kit a világon legjobban szerettem, hajlandó lettem volna eladni a lelkem az ördögnek, csakhogy újra vele lehessek, akár egyetlen, röpke pillanatra is. Tovább »

Egy testben két lélek

Személyes érintettségem a megszállottság témájában egyértelmű. Legjobb barátnőm idestova lassan már egy éve él együtt láthatatlan társával, akinek jelenlétét rajta kívül, még a közvetlen környezete sem érzékeli.
Miatta kezdtem kutatásba, lázas információgyűjtésbe, hogy aztán közösen próbáljuk kibogozni, mi is történhetett valójában. Tovább »

Mágikus fagyöngy

Az ókorban és a középkorban azért tulajdonítottak mágikus erőt a fagyöngynek, mert nem értették, hogyan képes a növény zölden átvészelni a telet.

A görög mitológia nem kevesebbet állít, mint azt, hogy Hermész, a kereskedelem istene a Hades (alvilág) bezárt kapuját egy fagyöngy ágával nyitotta meg. Tovább »