Csillageső hulljon reád! - Augusztusi csillagleső- programnaptár

Az augusztusi naptár széléit hullócsillagok díszítik.

A csillaghullás természetesen az idén sem marad el, de nemcsak a hullócsillagokat, hanem a többi égi lámpás fényét is érdemes augusztusban meglesni! Illatos réteken, pokrócokon heverészve kémlelni az éjszakai égbolt ezernyi csillagát, egy életre szóló élmény lehet, és főképpen akkor, ha közben a legszebb földi csillag, a szerelmed szeme is rád nevet! Ugye egészen romantikusan hangzik? Mert az is…

Márai Sándor vetette papírra ezeket a gondolatokat.

„Ezen a nyáron először láttam közelről a csillagokat. Éjjel, a kert fölött, hirtelen felragyogtak, mind a több ezermillió, milliárd és billió, az összes tejutak és ködfoltok, s a meghittek és népiesek is, a Fiastyúk, a Medve, a Göncöl szekere. A Sarkcsillag ökölnyi volt ez éjjel, s villogott, oly értelmes fénnyel, mint egy világítótorony csóvája.

A világegyetem ismerős volt, barátságos. Minden a helyén állott, az összes csoportok és csillagképzetek, végzetes ismerősséggel és hagyományosan. Meg fogok halni, gondoltam, de lelkemnek köze van az örök csillagokhoz. Pantarei? O, milyen lassú mozgás ez! Az ember igényei számára csaknem az örökkévalóság ez a lassú ütem.

Hannibál még látta e csillagokat, s Mózes, Krisztus és Ábrahám is látták, s Napóleon még ugyanezt az égboltot bámulta a piramisok tövéből. A világ stabil! – gondoltam megkönnyebbülten. A csillag, amely alatt születtünk és halunk, nem változik”.

Tény, hogy a sötét égbolt kupolájának ezernyi csillaga mit sem változott, ugyanaz, mint amit Mátyás király, vagy Petőfi Sándor is álmodozóan megbámult, de az égi térkép szeszélyes, és távcsövek nélkül csak bizonyos napokon rajzolódnak ki élesen a látni kívánt objektumai. Éppen ezért - augusztus havára vonatkozólag - készítettem egy olyan csillagleső-programtervet, amik kijelölik azokat az ideális napokat, amikor érdemes a pokrócokat előkészíteni.

AUGUSZTUSI HOLDMUSTRA
( Augusztus első hajnalán (41 órás) - augusztus 3- án este (21 órás) A HOLDSARLÓ ívében gyönyörködhetünk)

Vékony ecsettel az égboltra pingált holdsarló napról napra növekszik és az újjáéledés lehetőségét, a megújulás időszakát hirdeti. A reménykeltő változását érdemes nyomon követni és összehangolni: célokkal, vágyakkal.

A Holdsarlóállapot ugyanis mindenkinek - így neked is - azt üzeni, hogy céljaid útján az első lépéseket a vékony sarló időszakában érdemes megtenni, és az apró eredmények sikerén felbuzdulva, nagy lendülettel, ugyanakkor körültekintő óvatossággal erősíteni a helyzetet, a körülményeket, a Hold növekedésével párhuzamosan. Mindezt nem görcsös akarással, hanem hittel, nagy önbizalommal érdemes kipróbálnod!

A gyermekre vágyó pároknak különösen célszerű a Holdat fürkészni, ugyanis a Hold állása megmutatja, hogy a teherbeesésnek mikor van a legnagyobb esélye.

„Elég a hölgyeknek egyszer megjegyezniük, hogy a Hold melyik fázisában születtek, és ezt az állást figyelembe véve máris tervezhetik a család létszámát” – állítja egy szakértő.
Például ha Telihold után 2 nappal született a gyermekre vágyó hölgy, akkor Telihold után 2 nappal a legvalószínűbb, hogy teherbe esik. Ha Újhold előtt született 3 nappal, akkor a nagyon vékony a C alakú Holdsarló időszakában kell megtennie mindent az ügy érdekében. Ha viszont nem szeretne több gyermeket, akkor jobb, ha az elvékonyodott Holdsarló idején külön szobában ágyaz meg a férjének, vagy a társának.

Egy kis segítség a babaprojekthez:

Újhold – augusztus 1.
Növő hold – augusztus 2-8.
Teli hold – augusztus 17.
Fogyó hold – augusztus 18-29.

(Persze vannak esetek, amikor semmi sem válik be, még a fenti módszer sem. Ilyenkor az égiek nem akarják a gyermek születését, és talán éppen attól a férfitól nem, akivel gyermekre vágyó éppen együtt van! Vegye ezt mindenki intő jelnek – mondja a szakértő - és tekintsen rá úgy, mint egyfajta „karmikus fogamzásgátlásra”. )

VÉNUSZ ÉS MERKÚR A HOLD FELETT
(Augusztus 3-án este és 4-én este a Vénusz és a Merkúr a Hold felett 6-2°-ra)

Egy rendkívüli látványosság élményét ígéri augusztus 3. és 4. napjának éjszakája, hiszen a Hold feletti Vénusz és a Merkúr szabad szemmel is látható lesz! A feltűnőbb fényű Vénuszt aránylag könnyű beazonosítani, de a Vénusztól lefelé mutatkozó, bujkálósabb Merkúr is nyakon csíphető, ha öntudatos a csillagkereső.

JUPITER A HOLD MELLETT
(Augusztus 3-án este és 6-án este a Jupiter a Hold mellett 4°-ra)

A Hold és a Jupiter látványos párosát érdemes meglesni 3- án és 6-án, akár szabad szemmel, akár egy kisebb távcsővel, mert izgalmas részleteket árulnak el magukról. A Jupiter fénye nyugodt, nem vibrál, nem hunyorog, mint egy izgága „pápaszemes”. A Jupiterről érdemes megjegyezni, hogy a mi "védőangyalunk", a kék bolygónk testőre. Ez azt jelenti, hogy hatalmas tömegénél és tömegvonzásánál fogva "elkapja" a Naprendszer külső tartományaiból érkező, veszélyes üstököseket és kisbolygókat, amik így nem tudnak nekünk ártani.

MARS ÉS SZATURNUSZ A HOLD ALATT
(Augusztus 3-án este és 11-én este a Mars és Szaturnusz a Hold alatt 5-7°-ra)

Az öt legfényesebb bolygó közül - Merkúr, Vénusz, Szaturnusz, Mars és a Jupiter – kettő egészen élesen látható lesz 3-án és 11-én este: a Mars és a Szaturnusz.

HULLÓCSILLAGZÁPOR – CSILLAGESŐ - PERSEIDÁK METEORRAJ
(Augusztus 3-án este és 12-e körül várható a Perseidák meteorraj)
A visszaszámlálást akár már ma is elkezdheted, elkezdhetjük, hiszen az év leglátványosabb csillaghullásáig, csupáncsak néhány nap van hátra!

A Perseidák csúcsidőszaka általában augusztus közepe. Mezőn feküdni és figyelni a hullócsillagokat: egy igazán romantikus program. Percenként átlagosan 1-2 csillag éri el a légkört, vagyis egy-két könnyű csókon kívül nincs másra idő, ha tényleg a csillagesőre akarsz koncentrálni! :)

(A Perseidák meteorrajt szokás "Szent Lőrinc könnyeinek" is nevezni, a mártírhalált halt Szent Lőrinc emlékére. Kínzása közben a könnyei végigfolytak az arcán, innen a neve, de nem magát siratta, hanem Róma megtérését kérte az Úrtól. Sírt és imádkozott, amíg a lelke fel nem szállt a csillagok közé).

A hagyományos asztrológia a szexualitást túlnyomó részben a Mars, a Vénusz, az Uránusz, valamint a Plútó bolygókhoz köti, de az igazság az, hogy mindegyik bolygó hatással van a szexuális életre, és a fényszögek is erősen meghatározzák a szexuális viselkedést.

MERKÚR A LEGNAGYOBB KITÉRÉSBEN
(Augusztus 3-án este és 17-én este a Merkúr legnagyobb kitérésben (27°).

Bolygóészlelési területen a Merkúr szinte fekete bárány, és a népszerű bolygók mellett- Jupiter, Szaturnusz vagy éppen a Mars – jelentéktelenül eltörpül. Mindezt egy asztrológustól hallottam. Szerinte a legnagyobb kitérések időpontjában azonban izgalmas percekkel ajándékozhat mindenkit, aki az égbolton megkeresi.

JUPITER ÉS MERKÚR EGYÜTTÁLLÁS
(Augusztus 20-án este a Jupiter és a Merkúr 3°-os együttállása)
A Jupiter a legnagyobb méretű bolygó és fokozza a szexuális élmények élvezetét, dehogy a Jupiter és Merkúr páros milyen hatással van a szexuális aktusra, no, azt talán érdemesebb a gyakorlatban kipróbálni!

MARS ÉS SZATURNUSZ EGYÜTTÁLLÁS
(Augusztus 25-én este a Mars és a Szaturnusz 4°-os együttállása)

A két bolygó együttállása állítólag nem kedvező, és a kedvezőtlen hatása régi sebeket is felszakíthat. Az elnyomott érzések, sérelmek felerősödhetnek, és a frusztráció, illetve düh formájában felszínre törhetnek. Egy szeretetteljes párkapcsolat esti programjába azonban még Ők sem tudnak belerondítani, ezért nem tartom valószínűnek, hogy augusztus 25-én a szerelmes párok veszekedéssel töltik az időt.

VÉNUSZ ÉS JUPITER EGYÜTTÁLLÁS
(Augusztus 28-án este a Vénusz és a Jupiter 0.1°-os együttállása)

Vénusz randevúzik Jupiterrel. Augusztus 28-án éjszaka, a Nap és a Hold utáni két legfényesebb, szabad szemmel látható égitest borzasztó közel kerül egymáshoz. Hogy ez kiknek az életében hoz fizikai értelemben is: közelkerülést, hm, azt nem tudom, hiszen csak egy lelkes laikus vagyok, de Google könyvtár csillagjegyes könyveibe belelapozhatsz, ha kapcsolatotok szorosabbra fűzését tűzted ki célul.

VÉNUSZ ÉS MERKÚR EGYÜTTÁLLÁS
(Augusztus 29-én este a Vénusz és a Merkúr 5°-os együttállása)

Augusztus 29-én érdemes a csillaglesést művészeti élményekkel is átitatni, hiszen a romantikus nyári éjszakák egyik zárónapja. Csodaszép augusztusi napokat, éjszakákat kívánok neked!

Csillageső hulljon reád, legyen tiéd a boldogság! Ha kisbabára vágysz, segítsen a Holdanya, ha meg csak szerelemre, akkor a Vénusz fénye erősítse! És csillagok fényétől is szebben ragyogjon rád a kedvesed csillagszeme!

A csillagok azok a kis lámpások, amik felé haladnunk kell, ha boldogok akarunk lenni. Nézd meg csak jól, a te csillagod is ott fönt van – írta Kassák Lajos, majd így folytatta:

Én úgy véltem, az ezermillió csillag között látom is a magam kicsi csillagát, amelyet bizonyára Anyám meszelt fel az égre a hosszú nyelű, festékes fejű meszelőjével ugyanúgy, ahogyan a házak falára szokta felmeszelni a lila, kék, vörös, zöld és mindenféle díszeket.

S azóta is úgy hiszem, a felé a csillag felé menetelek szakadatlanul. Roppant utakat tettem meg, roppant megpróbáltatások között, fáradhatatlanul és azzal a tudattal, hogy sohasem érkezhetem be a célba. De nincs kibúvó: a csillag csakugyan ott ragyog a fejünk felett, s akinek sikerül hozzátámasztania a létráját, az fel is jut a közelébe.

----------------------------------

források: http://hu.ezo.tv/spiritualitas/tamara-holdritualek-karmikus-fogantatas.html … és egyéb olvasmányaim

HozzászólásokSzuperhold ma éjszaka

Termesztésen éjfél után.
Hm, az is lehet, hogy csak holnap este gyönyörködhetünk benne, mert 14-ei dátum tág fogalom.Mesterséges "csillagok" az égbolton (tűzijáték)

10 érdekesség a tűzijátékról

1. Kínában már i. e. 200 körül elterjedt a bambuszsütés szokása, mivel azt tartották, hogy a sütés közben bekövetkező robbanás elűzi a gonosz szellemeket és a hegyi óriásokat. Ezzel megszületett a petárda őse.

2. A kínai tudósok az i.sz. 7-10. században – egy halhatatlansági elixír megalkotásán fáradozva – salétrommal kevert faszént és ként töltöttek a bambusznádakba, amelyeket a tűzbe dobva létrehozták az első tűzijátékot.

3. Az arabok már az európaiak előtt megismerkedtek a tűzijátékkal. A szíriai Haszan al-Rammah 1240-ben „kínai virágok” néven hivatkozott a látványosságra.

4. A puskapor a 13. században kereskedők, diplomaták, misszionáriusok és utazók – többek között Marco Polo – közvetítésével került Európába. A tűzijáték a kora újkorban terjedt el kontinensen.

5. A források szerint Angliában elsőként 1486-ban, VII. Henrik és Yorki Erzsébet esküvőjén csodálhatták meg a tűzijátékot.

6. A kora újkori Angliában a tűzijátékot szervező tűzmesterek segítői az ún. zöld emberek voltak, akik nevüket a fejükön védelmi okokból viselt, falevekből összerakott fejfedőről kapták. A zöld embereknek az asszisztensi feladatok mellett ceremóniamesteri teendői is voltak: ők szórakoztatták a közönséget, mielőtt a tűzijáték elkezdődött volna.

7. A tűzijátékok sokáig egyszínűek voltak. Az olaszok – különböző vegyületek hozzáadásával – az 1830-as években fejlesztették ki a ma ismert, több színben pompázó tűzijáték ősét.

8. A tűzijáték az Újvilágban is villámgyorsan elterjedt. A legenda szerint a látványosságot már 1608-ban megcsodálhatták az elsőként létrehozott település, Jamestown lakói. 1731-ben Rhode Islanden annyira megszaporodtak a tűzijáték-balesetek, hogy a hatóságok betiltották a pirotechnikai eszközök „kártékony” céllal történő alkalmazását.

9. A tűzijátékért nem rajongott mindenki. Az USA-ban 1890-ben az elégedetlen polgárok megalapították a Felesleges Hangok Elfojtásáért Egyesületet.

10. Az amerikai elnökök közül már George Washington beiktatását is tűzijáték kísérte. Ronald Reagan 1981-as beiktatása óta Barack Obama volt az első, aki 2009-ben kihagyta az ünnepségekből a látványosságot.

forrás: http://mult-kor.hu/10-erdekesseg-a-tuzijatekrol-20150427Élni a csillagok alatt...

Élni, a csillagok alatt, ősszel, az édes őszben, a borszagú pincék között, nők hajában fürdetni arcom, elmenni a temető mellett, ahol apám fekszik, felébredni egy garniban, nézni a függönyt az ablak fölött, a múlt századbeli tapétát, átmenni a csatakos, hervadó parkon, a csillagok nyomát keresni a derengő égen, élni, élni. (Márai Sándor)

Mielőtt rázárom az ablakom a csillagos égre, elmondom: hiányoztatok nagyon, kedves barátaim!
Szép álmokat!Mindig messze keresik valahol az Istent...

Mindig messze keresik valahol az Istent, a nagy dolgokban, mintegy távcsővel és nagyítóval, a csillagok, felhők és végtelenségek között. De én már tudom, hogy biztosabban megtalálom Őt az egészen kis dolgokban, a véletlenekben, a jelentéktelenségben, azokban a pillanatokban, mikor csodálkozva pillantunk fel, valamit értünk, amit az elébb, az élet sivatagjai és szakadékai között vándorolva,nem értettünk. Ez a pillanat, mikor egyszerű és világos lesz valami, ami az elébb homályos és érthetetlen volt, ez a pillanat, mikor fölénk hajol Isten. Hiszek benne? Néha azt hiszem, csaknem frivolitás és túl buzgalom hinni benne. Több és más Ő annál, semhogy hitem vagy tagadásom eldöntené kettőnk viszonyát.

(Márai Sándor)*

Eddig a 2 csillagnyi távolságra lévő szuperbolygón kellett az Univerzum rejtelmeiről előadást hallgatnom, de az új módi szerint: a 4 és fél csillagnyi (majdnem 5 csillagnyi) távolságú bolygóra kell elutaznom, ezért holnap délelőtt ne várjatok.Augusztus 18: Telihold a Vízöntő jegyében

https://tarotbycecelia.files.wordpress.com/2016/08/img_8422.jpg

"A Vízöntő jegyében álló Telihold arra késztet bennünket, hogy menjünk ki a szabadba, és éljünk nagyobb társasági életet. Most igazi életöröm foghat el minket, kedvünk lesz szórakozni, ünnepelni. Bárhol is jöjjenek össze az emberek, ott különösen vidám és szórakoztató lesz a légkör. Ezt még pénteken és szombaton is érezni fogjuk, így szervezzünk közös programokat, avagy fogadjuk el a meghívásokat". (http://www.astronet.hu)Romantikus képeslap

Mágus Uramtól méltán elvárható volna egy ilyen romantikus „képeslap”! https://lh6.googleusercontent.com/-5fyxKaR1zyM/U95GGE9r08I/AAAAAAAAEXg/3...

Jelentése: Az egekig emellek, annyira szeretlek!Zselici Csillagpark nagyon népszerű

A mai jegyek is elkeltek.
1 perces videó: https://www.youtube.com/watch?v=tkXawEsm0rw
Lájk! Nekem nagyon bejön!HOLDVARÁZSLAT ... Vágyaink megvalósításához

Újhold és Telihold idején csúcsosodnak ki a Hold hatásai. Ilyenkor minden energia 100-szorosan hat ! Az Életünkben is minden tevékenységünk, az érzéseink és a gondolataink is százszoros teremtő erővel bírnak. ... A Varázsláshoz használható időszakok az Újhold és a Telihold napja, illetve az utána következő 3 nap. ... A Varázslatok legerősebb napja az Újhold és a Telihold előtti este !!! A varázslatokat általában 3-szor szokták megismételni, de a Telihold olyan erősen hat, hogy ilyenkor 1 varázslat is hat.

https://www.youtube.com/watch?v=gZe_vycgEgA

Ezt már korábban is linkeltem, de most komolyan játszom annak a gondolatával, hogy augusztus 18-án varázsolni fogok.A telihold időpontja: 2016. augusztus 18.

Vízöntő jegyében van telihold.
http://www.mindenamiasztrologia.hu/upload/image/holdfazis-3-teli.jpg
Teliholdkor ajánlatos mágiázni: több pénzért, jólétért, szellemi fejlődésedért.Séta a Tejút alatt...

Felnéztem tegnap éjjel a holdra,
és beleszédültem a csillagokba.
Megérintett a végtelen,
az ember oly védtelen.

Hatalmas a mennybolt,
s én oly parányi,
reám hullt csillagpor,
nincsen mit szépítni.

Balra, Göncöl a szekerét tolta,
amott egy kis csillag, néz a Plejádokra.
Aztán arrébb a Mars szíve vérzik,
s Szaturnuszunk gyűrüje fehérlik.

Az Anteres Jupiterrel táncot jár,
a sarokban a Sarkcsillag muzsikál,
oly zenét, mit isten nekik komponál,
mire a tücsök elképedve odébbáll.

Hajnalig tartott ez az égi mulatság,
míg a Nap rájuk nem vetette sugarát,
nagyot reccsenve szólt a hajnal hasadás.
elmentek aludni sorban, ám lesz folytatás.

Este, mikor feljön újra az Esthajnalcsillag,
a Nagymedve csendesen brummoghat,
s Androméda ködén át, kiskutya ugathat,
a móka reggelig újra folytatódhat.

(Szmörcsi verse)Látott valaki hullócsillagot?

Állítólag éjfél és hajnali 4 óra között szép számmal potyogtak az égről... A kívánságok éjszakáját sajnos átaludtam, ezért kénytelen leszek megvárni a következő csillagesős időszakot.

Szép szombatot mindenkinek!Vigyázó szemetek az égre vessétek: beindult a csillaghullás

Többen is Zselicet, mint kivételes megfigyelőhelyet ajánlják a nem mindennapi látványhoz. (A Zselici Tájvédelmi Körzet világviszonylatban is ritka minősítést, „Nemzetközi Csillagoségbolt-park” címet nyert.) http://www.sonline.hu/somogy/kultura/vigyazo-szemetek-az-egre-vessetek-b...

Ma éjszaka ismét megfogalmazom a kívánságom: „csillagok, csillagok, áruljátok el az angyalkám nevét”!
https://pp.vk.me/c312728/v312728926/a8c/fQQqpuhTxxU.jpgRomantika felsőfokonSzerelmesek, válasszatok magatoknak csillagot...CsillaglesőkMa éjszaka bármi megtörténhet!Egy angyal, akinek még a csillagok is engedelmeskednek

 

Az egyik legszebb földi csillag

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/14/61/17/1461176453fe8b644364e...
(... és minden anyának a sajátja a legszebb)Slágermúzeum (Szécsi Pál énekel)

Kék csillag: https://www.youtube.com/watch?v=F0kjW5ySpIQ
Nem ismertem eddig...Szép álmokat mindenkinek!Nézz rám csillagos, fekete ég!

Súgd meg, kérlek, hogy szeret-e még!? De meg se szólalj, ha mégsem kellenék…

Szandi: Nézz rám csillagos ég! https://www.youtube.com/watch?v=D2IRfJrWQHw
(Régebben így kérleltem az eget, de már nem kérdezek semmit)Szép csillagos az ég

Cseke Anna - Szép csillagos az ég: https://www.youtube.com/watch?v=z_IXEfM1Dcg

Néhány vélemény a dalról:
"Nekünk is ezt szokta énekelni az anyukánk. Mindig is szerettem ezt a dalt. Bölcsiben dolgozom, és ha meg kell nyugtatnom egy picurt, mindig ezt szoktam énekelni".

"Nagyon szép! Elérzékenyültem hallgatván... Ezt énekeltem hajdanán a gyermekeimnek..."

"Édesanyám énekelte ezt kicsi koromban. Most amikor éjjel érek haza és ránézek a tiszta csillagos égre ezt dúdolom. Mert vár az én Tündéri Anyukám!"

Én is ismerem valahonnan....Augusztusi csillagleső programok

http://erdeiprogramok.hu/2016/08/05/perseidak-ejszakai-setak-augusztusba...

Én a spontán - csupáncsak 2 emberes - programokat jobban kedvelem. :)08. 08. van! Szép reggelt mindenkinek!

Kötelező feladataim várnak, de később visszatérek a két nyolcasra.
http://st.depositphotos.com/1263406/1469/i/950/depositphotos_14691391-Au...Csillagfényes álmokat!A lány szeme olyan, mint a csillag...

A lány szeme olyan, mint a csillag. Vagy fordítva, a csillag olyan, mint a lány szeme.
„Egyébként nemcsak lányé lehet a csillagszem, lehet királyfié is vagy kiskondásé vagy Platóné.

Platóné – Szabó Lőrinc fordításában – így:

Csillagokat nézel, szép csillagom. Ég ha lehetnék,
két szemedet nézném csillagom ezreivel.

Mellőzöm a közbeeső világirodalmat, amelynek minden csücskéből csillagszemek néznek ránk, mellőzöm a népköltést állócsillagaival, a nagy, középkori himnuszköltészetet, Ronsard-t és Janus Pannoniust – a 18. század végéről emelem ki a Csokonai-sorokat:

Két szép szemecskék engemet
megvígasztalhatnak magok:
űzzétek el hát éjemet
ti két halandó csillagok!

A kép ugyanaz, 2100 év után is. De a hangsúly… a hangsúly nagyon megváltozott. Platón verse – ha szabad így mondanom – impasszíbilis bók, tömörségén, pompásan metszett élein még ott villog az újdonság fénye, nem kell azt jupiterlámpásítani semmivel. Csokonai verse lágy. A csillagszem sötét háttérből tekint ki, kontrasztosan és ugyanakkor fátyolosan is: micsoda befújó huzat a szavak közt, micsoda átúszó fátyol a képen a „halandó” jelző!"

forrás: [ Digitális Irodalmi Akadémia ]

Ez ma délután olvasgattam.Puskás Peti - CsillagokAugusztusban jöhet a nagy Ő? Szerelmi horoszkópodból kiderül

http://www.life.hu/horoszkop/20160708-a-life-hu-augusztus-havi-szerelmi-...

Szerintem légből kapott szöveg, :) aminek kár felülni, de a csajok kedvencei közé tartoznak az ehhez hasonló horoszkópok.