Karácsonyi csodák

Ti hisztek a karácsonyi csodákban? Számtalanszor hangoztatjuk, hogy Istennek semmi sem lehetetlen… és a Mindenható néha ezzel a képességgel az embereket is felvértezi.

Mások tollával ritkán ékeskedem, de ma, karácsony második napján olvastam két olyan történet, amik átmelegítették a szívemet, és úgy döntöttem, megosztom veletek. A két csodának látszólag semmi köze sincs egymáshoz, mégis összefűzi őket valamiféle megmagyarázhatatlan "Erő”, ami mégiscsak lehetővé tette azt, ami egyébként lehetetlennek tűnt.

1. CSODA

Egész álló nap havazott, sűrű hópelyhek lepték be az ajtókat, ablakokat, fehér kárpittal vonták be a mezőket, és valahol a kanadai préri egyik magányos farmján egy gyermek készült erre a világra jönni.

John, az apajelölt nyugtalanul járkált fel-alá a nappali szobában. Jessie a felesége, már harmadik órája vajúdott az első gyermekükkel. Nem volt már éppen fiatal, de nagyon akarta ezt a gyermeket.

- Remélem, a Doktor időben érkezik – aggodalmaskodott John – bár a sok hótól szinte járhatatlanak az utak! Később igyekezett így nyugtatni magát:
- Aggodalomra semmi ok, hiszen Jessie anyja is itt van, hogy segítsen, ha szükséges!

Odakinn a sötét csendben, csak a hópelyhek halk suttogása hallatszott és csak néha jajdult fel egy-egy jeges fa a hó terhe alatt. John a fahasábokat nyaldosó lángokat nézte elmélyülten, amikor kopogtattak. Azt gondolta, hogy a Doktor érkezett meg, de meglepetésére, egy idegen állt az ajtóban.
- Bejöhetek? – kérdezte. John habozott kis ideig, de látva átfagyott, szomorú ábrázatát, és a haját, melyben jégcsapokká állt össze a ráolvadt hó – beengedte. Havas ruháit lesegítette és helyet készített a tűz előtt. Vacsorát is adott neki, amiért nagyon hálás volt az idegen.

- Mit kerestél odakinn ilyen havas éjszakában? – kérdezte John.
- Ó, sok a dolgom – felelte az idegen – sok helyen várnak, sokfelé kell mennem!
- De hát hová kell menned ilyen cudar időben?
- Bárhová - mondta a különös idegen – és mindenhová elmegyek ezen a világon, ahol szívesen látnak. John nem igazán értette, hogy mit beszél, de nem faggatta tovább. Az idegen csendben melegedett tovább a tűz előtt, miközben John elmondta, hogy felesége éppen most ad életet az első gyermeküknek.
- Tudom – felelte az idegen.
- De hát honnan tudod?
- Már odakinn hallottam az imával átitatott sírását.

John ezt sem értette, hiszen ő nem hallott semmit, csak halk jajgatást, ami természetes vajúdáskor.

Már hajnal kettő volt, mire a csecsemő végre megszületett, de élettelenül. Jessie kimerülten mély álomba zuhant. Az anyja pedig - aki végig mellette volt – a halott csecsemőt óvatosan a bölcsőbe tette, aztán lement elmondani, hogy mi történt. Johnon dermedt kétségbeesés lett úrrá. Félretolta az asztalt borító ajándékokat, majd bánatosan ráborult az asztallapra és könnyek nélkül sírt. Pár perc múlva könyökére támaszkodva, bánatosan arra gondolt, hogy karácsonyi csodák nem léteznek. Nehezére esett megszólalni, mert ajkai bánatosan remegtek, de egy nagy sóhaj után mégiscsak megkérdezte:

- Lány volt, vagy fiú?
- Fiú. – felelte Jessie anyja- Akarod látni?
- Igen. Aztán kiveszem a bölcsőből, mert nem akarom, hogy Jessie élettelenül lássa, amikor felébred.

Az emeleti szobában csönd volt, csak Jessie csöndes szuszogása hallatszott. John szeretettel nézett a sápadt, mély álomban lévő feleségére. Hálás volt Istennek, hogy legalább őt meghagyta neki, aztán pár pillanatig meredten bámulta a szánalmas kis testet a bölcsőben. Erős férfikarjaival gyöngéden és óvatosan kiemelte onnan és lement vele a lépcsőn. Ahogy állt, csendben tartva a gyermekét, végtelen bánat szorongatta a lelkét. Zokogni szeretett volna, de összeszorított ajkakkal visszatartotta a könnyeit.

Az idegen szelíden a vállára tette a kezét, majd a gyászos csendet megtörve, arra kérte az apát, hogy hadd vehesse a karjai közé a kisfiút. John szó nélkül átadta, miközben egy remegő könnycseppet mégiscsak szétdörzsölt a szeme sarkában. Az idegen ringatni kezdte a csecsemőt, majd megcsókolta a fiúcska homlokát.

- Miért csinálja ezt, hiszen halott? - kérdezte Jessie anyja.
- A SZERETET és a HIT csodákra képes – válaszolta az idegen – és szorosan magához ölelve, szelíden tovább ringatta a mozdulatlan kisbabát.
- De hát meghalt, az Úr adta és elvette – kiabálta elcsukló hangon a nagymama, miközben összekulcsolta a remegő ujjait, ahogyan imádkozáskor szokás.

Az idegen mosolygott, újabb csókot lehelve a pici emberke hideg homlokára.
John ekkor arra lett figyelmes, hogy a kicsi szemei kinyílnak, és halkan sírdogálni kezd.
- Istenem, ez egy valóságos csoda! – kiabálta boldogan – Te visszahoztad a fiamat a halálból!
- Nem volt halott – válaszolta a férfi – hiszen nem halhat meg az, aki még nem is élt!

A nagymama az égre emelte a tekintetét, valamiféle hálát rebegett, majd átvette a mocorgó gyermeket az idegen karjából.

- Most már mennem kell – mondta a különös vendég- gyorsan tegyék a kicsit az anyja mellé, hogy amikor felébred, ott láthassa maga mellett a bölcsőben! John hirtelen azt sem tudta, hogy mit tegyen, sírjon - e, vagy nevessen, ezért csak magához ölelte az idegent és megcsókolta azt a kezét, amivel visszaölelte Őt.
- Köszönöm! Az Isten áldjon meg a jóságodért! Kérlek, maradj velünk, akár örökre is!
- Nem tehetem, hiszen máshol is várnak, máshol is elkél a segítség – válaszolta szelíden az idegen, majd vette a kabátját és már az ajtóban állt.
- Akkor legalább a karácsonyt töltsd velünk! – kérlelte John – nézd teli az asztal mindenféle jóval, amit szívesen megosztunk veled, hiszen életünk legnagyobb ajándékát tőled kaptuk.
- Köszönöm a szíves marasztalást, ígérem, hogy lélekben veletek ünnepelek, de most már tényleg indulnom kell! - ezzel halkan becsukta maga mögött az ajtót és elindult a friss havon. John utána lépett és a nyitott ajtó elől még sokáig nézett a vendége után, mindaddig, amíg az el nem tűnt a messzeségben.

Időközben elállt a hóesés. A földre hullott hókristályok ünnepi ragyogásának különös fényén egy pillanatig elmélázott az apa, majd észrevette, hogy a távolodó idegen léptei nem hagytak nyomot a frissen esett hótakarón.

2. CSODA

Az emberek világában némelyik gazdátlan, kóbor kutyának olyan sorsa van, amire joggal mondható, hogy csak vegetálás, nem élet, hiszen éhezésből és sebektől legyengülve vonszolja magát az utcákon. Ennek a kutyusnak minden bordája, csigolyája kilátszott, és a súlya alig érte el egy kifejlett macska súlyát. http://videokedvenc.hu/cikk/karacsonyra_kapott_uj_otthont_a_csontsovany_...

Csont soványan, reménytelenül várta a megváltó halált, amikor az állatvédők rátaláltak.
Vajon maguktól találtak rá? Vagy Isten irányította őket a kutyushoz? No, ez az a kérdés, amit megválaszolni lehetetlen.

Samminek, a staffi-keverék kutyus sanyarú sorsába az isteni vagy emberi gondviselés beavatkozott és minden rossz jóra fordult. Az állatmenhely munkatársai gondját viselték mindaddig, amíg új gazdára nem talált. Szegényke nagyon rémült és bizalmatlan volt az elején mindenkihez, hiszen egy ilyen fiatal kutyusnak nagyon nehéz lehetett lelkileg feldolgozni, amin keresztül ment. Sok- sok napnak, sok-sok hétnek kellett ahhoz eltelnie, hogy megnyugodjon és bizalmat érezzen a gondozói iránt.

Karácsony előtt valaki felfigyelt rá a menhelyen és a családjába fogadta. Sammi életében először megérezhette, hogy mégiscsak jók az emberek és átélhette a karácsonyi csodát.

**
Sok-sok ilyen történetet hozhatnék még, hiszen sokaknak fordult éppen karácsonykor jobbra a sorsa, de talán ez a kettő is meggyőzően bizonyítja, hogy CSODÁK léteznek!
Néha az „angyaloknak” emberi ruhája van, máskor pedig Isten jár közöttünk álruhában.

Áldott, örömteli karácsonyt kívánok mindenkinek!

-------------------
Források: Az első Hugh Olivér írása, akitől elnézést kérek, hogy a szövegét itt-ott módosítottam.
http://videokedvenc.hu/cikk/karacsonyra_kapott_uj_otthont_a_csontsovany_...

HozzászólásokMég karácsonyra se lepem meg magam egy ilyen ajándékkal ...

https://www.mobilkem.hu/ ... mert mindennek létezik egy olyan HATÁRA, amik átlépésére csakis a gerinctelen férgek képesek!Csodák nem léteznek

S ezt a lenti hozzászólásom bizonyítja a legjobban!Még a csodákat is meglesheti bárki...

és ezt a Jóisten hagyja!

"Féltem felvenni az első alkalmazottam, nem akartam, hogy az üzleti titkaimat másokkal is megossza. A Mobilkém segít elkerülni a kiszivárogtatását és pontosan tudom a beosztottam mikor, kivel, miről beszél". (forrás: https://www.mobilkem.hu/)

Miféle főnök az ilyen?
Mivel Isten nem ver bottal - és mindenkinek van felettese - remélem, hogy a kémkedő főnököket is hasonlóképpen "szemmel tartják"!nike joggesko Descuentos

nike joggesko
Descuentos Nike
goedkope nike air max
cheap uggs for women
UGG BOOTS FOR WOMEN
Adidas Originals Superstar
Hugo Boss Sale
ugg store
ADIDAS NMD SALE ON LINE
louboutin heels
TOMS For Sale
Discount TOMS
nike sneakers
Cheap Michael Kors
Toms Factory Outlet
Air Max 90
vans shoe store
Cheap Michael Kors Tote Bag
Michael Kors Handbags Discount
Air Max Femme
Canada Goose Womens Coats
nike sportschuhe
Timberland Outlet
Yeezy Boost Sale Online
reebok running shoes
Boost Yeezy Sale On Line
Canada goose dam
Nike Zapatos
Nike Shox Cheap
Jordan Store
toms sale
converse store
Jordan Schoenen
scarpe nike
cheap uggs
nfl store
moncler jacket sale
Adidas Neo Discount Sale
christian louboutin outlet
Yeezy Men
Air Max Sneakers
Nike Air Max Cheap
adidas outlet
Pandora Store Sale
Cheap Air Max Trainers
Nike Air 90
pandora outlet store
new pandora charms
nike shoes
Uggs For Cheap
Bottes Ugg Femme Pas Cher
Michael Kors
zapatillas nike baratas
Stone Island Outlet
pandora jewelry store
Doudoune Moncler Pas Cher
Cheap Toms Outlet Store
nike air
Vans Black Sneakers
new jordan releases
cheap nike air max
Adidas Originals Stan Smith
Pandora Official Website
Air Jordan Retro Sale
Jordan Sneakers For Sale
air force one pas cher
Nike Air Huarache For Sale
Moncler Outlet Store
religion store
Adidas Superstar
Nike Soccer Cleats Boots
Ugg Pas Cher En France
Ray-Ban Official Discounted Site
toms shoes outlet
Nike Shox discount Sale
23 IS BACK Store
nike tn pas cher
nike air jordan pas cher
Adidas Superstar Sale Online
Oakley Sunglasses Cheap
Ray ban sale online
chaussure Nike homme
Nike Air Damen
Canada Goose Outlet
Yeezy Black
TOMS OUTLET
zapatilla adidas
nike schuhe günstig
uggs for women
Air max dam
Ugg Pas Cher Femme
Discount Air Max
Official Toms Shoes Outlet
canada goose jackets on sale
Ugg boots Sale
Hogan Outlet
ugg clearance
adidas store
moncler outlet
uggs outlet
longchamp bags on sale
Yeezy Shoes Discount Marketplace
zapatillas running
Nike Store
Boutique Ugg
Nike Air Sneakers
suivre un envoi
Air Max Pas Cher
Canada Goose Outlet
Air max levně
Air Nike
scarpe hogan outlet
Ugg Outlet Online Store
Scarpe Air Max
abercrombie and fitch store
fitflops sale uk
Soccer Boots Outlet nike
nike jordan shoes
Nike Air Max Goedkoop
hogan scontate
Nike Online Store
Nike Air Pas Cher
nike sb stefan janoski
Ray Ban Sunglasses Online
Coach Bags On Sale
Pandora Store
Cheap Toms Shoes Outlet
botas de futbol
official NHL jerseys
billige nike sko
Moncler Sale
pandora beads
Nike Air Women
Boty Nike Air
Air Max Kopen
Uggs Pas Cher Soldes
chaussures nike pas cher
Nike Roshe Run Sale
Moncler Outlet Online
Negozi Pandora
canada goose jacket outlet
Nike Factory Store
Original Ugg Boots
womens nike air max
ugg factory outlet
Nike Air Jordan 11
Pandora Store
coach factory outlet online
TOMS SHOES OUTLET
Kobe Shoes Nike
Nike Pas Cher Femme
newest lebron shoes
retro jordans for cheap
zapatos de futbol nike
Chaussure Nike Air Max Pas Cher
chaussure basket homme
Moncler Jackets Discount Marketplace
huarache sneakers
prada outlet
Doudoune Moncler Site Officiel
The official UGG
Nike Shoes Sale Store
Doudoune Moncler Femme Pas Cher
Nike Shoes Discount Marketplace
Adidas Shoes Discount Marketplace
nike air max running shoes
nike mercurial soccer cleats
Jordan Shoes Air
new yeezy shoes
günstige nike schuhe
Toms Outlet Online
Michael Kors Outlet

ypMs 2017.4.5lcklck16

20170316lck
rolex watches
coach factory outlet
polo outlet stores
ralph lauren
cheap ray ban sunglasses
louis vuitton outlet
adidas outlet store
cartier watches
michael kors
cheap oakley sunglasses
coach outlet
polo ralph lauren
fitflops outlet
cheap jordans free shipping
burberry outlet
ray ban sunglasses
coach outlet
ray ban sunglasses
kevin durant shoes
louis vuitton handbags
cazal sunglasses
hermes belt
true religion jeans
michael kors handbags
ugg uk
coach outlet clearance
ralph lauren
cartier watches for women
rolex watches
polo ralph lauren
coach outlet online
cheap oakley sunglasses
oakley sunglasses
burberry outlet
nike roshe one
cheap jordans
cheap oakley sunglasses
longchamp handbags
true religion outlet
mulberry handbags
ray ban sunglasses wholesale
oakley sunglasses
louis vuitton outlet
vans shoes
reebok outlet store
mac cosmetics
juicy couture outlet
nike huarache
christian louboutin outlet
yeezy boost
cartier outlet
longchamp handbags
gucci handbags
oakley sunglasses wholesale
ralph lauren polo
louis vuitton outlet
ralph lauren pas cher
cheap ray ban sunglasses
nike outlet store
ray ban sunglasses
fitflops sale clearance
louis vuitton online
ray ban sunglasses uk
louis vuitton
links of london
ray ban sunglasses
oakley sunglasses sale
mulberry handbags
pandora jewelry
oakley sunglasses
coach factory outlet
nike foamposite
fitflops sale clearance
michael kors outlet clearance
michael kors handbags outlet
michael kors outlet clearance
ray ban sunglasses
ralph lauren shirts
nike huarache
pandora outlet
gucci outlet
adidas nmd runner
louis vuitton outlet
los angeles lakers
michael kors outlet
cheap ray ban sunglasses
oakley sunglasses wholesale
los angeles lakers jerseys
fitflops sale clearance
cartier watches
rolex watches
pandora outlet
louis vuitton handbags
swarovski crystal
cheap ray bans
ugg boots
ysl outlet
cheap oakley sunglasses
beats by dre
ralph lauren uk
salomon outlet
fitflops sale clearance
true religion jeans
michael kors outlet
louis vuitton outlet stores
michael kors outlet
nike blazer pas cher
polo ralph lauren outlet
coach outlet store online
adidas wings
hermes bags
herve leger outlet
nike free run
polo outlet online
marc jacobs outlet
coach outlet store online
true religion outlet
louis vuitton outlet
michael kors factory outlet
swarovski crystal
hollister
michael kors handbags
louis vuitton outlet online
michael kors
longchamp outlet
polo outlet
fitflops
mulberry outlet
kate spade handbags
mbt shoes
michael kors outlet clearance
ecco shoes
coach outlet
michael kors handbags
tods outlet
louis vuitton handbags
christian louboutin
ferragamo outlet
coach outlet clearance
cheap ray ban sunglasses
swarovski jewellery
ferragamo outlet
air max 90
coach outlet
tory burch outlet online
true religion jeans
dior sunglasses
oakley sunglasses sale
christian louboutin shoes
lacoste pas cher
michael kors handbags outlet
new balance shoes
michael kors handbags
replica watches
versace sunglasses
fitflops sale clearance
michael kors outlet clearance
ralph lauren polo
michael kors wallets for women
nike blazer pas cher
jordan shoes
air max uk
mulberry sale
louis vuitton
gucci outlet
louis vuitton borse
ray bans
christian louboutin shoes
oakley sunglasses
oakley sunglasses
instyler ionic styler
coach factory outlet
louis vuitton
oakley sunglasses wholesale
michael kors handbags
nike outlet
louis vuitton
louis vuitton outlet online
christian louboutin outlet
ralph lauren
michael kors outlet clearance
pandora outlet
louis vuitton
cheap oakley sunglasses
air max uk
michael kors handbags
michael kors handbags
jordan shoes
nike trainers
oakley sunglasses sale
coach outlet online
coach outlet
true religion jeans
coach outlet online
hollister shirts
cheap oakley sunglasses
louis vuitton
coach outlet
louis vuitton outlet stores
christian louboutin online
pandora jewelry
tory burch outlet
cartier watches
ralph lauren uk
michael kors canada
christian louboutin outlet
louis vuitton
polo ralph lauren outlet
polo ralph lauren
michael kors outlet
lebron james shoes
louis vuitton outlet
ralph lauren outlet
ray-ban sunglasses
nike roshe run
coach outlet online
oakley sunglasses
polo ralph lauren
gucci bags
oakley sunglasses wholesale
football shirts
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
rolex watches
tory burch outlet online
hermes outlet
louis vuitton outlet
mulberry bags
oakley sunglasses wholesale
coach outlet
air jordan 4
lebron james shoes
cheap nfl jerseys
longchamp outlet
louis vuitton
louis vuitton outlet stores
true religion jeans
michael kors handbags
coach factory outlet
louis vuitton
coach outlet online
michael kors outlet store
christian louboutin outlet
louis vuitton handbags
polo ralph lauren
mcm outlet
michael kors
michael kors outlet
longchamp handbag
chrome hearts
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet clearance
louis vuitton outlet
coach factory outlet
ray ban sunglasses
hollister clothing
christian louboutin shoes
oakley sunglasses
oakley sunglasses
air max uk
ralph lauren polo
michael kors outlet
louis vuitton outlet online
oakley sunglasses
polo ralph lauren
nike mercurial
louis vuitton outlet
tory burch outlet
tory burch outlet online
michael kors handbags
coach outlet
coach outlet
tory burch outlet
coach outlet online
louis vuitton outlet stores
soccer jerseys
mulberry handbags
hollister sale
basketball shoes
michael kors outlet clearance
oakley sunglasses
ray-ban sunglasses
michael kors outlet online
coach outlet
ray ban sunglasses
adidas trainers
christian louboutin uk
coach outlet store online
mac cosmetics sale
ray ban sunglasses uk
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
cheap nba jerseys
bottega veneta outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet
coach outlet online coach factory outlet
michael kors outlet online
gucci outlet online
20170316lckSzinte csoda, hogy életben maradt ez a kis róka!

Állatos történeteken mindig meghatódok.
Például ezen is: http://zoozoo.hu/hirek/remenytelennek-tunt-a-kolyokroka-felepulese-aztan...Amikor lezuhan egy repülőgép

általában mindenki szörnyet hal, de néha EGY ember valahogyan mégiscsak élve marad. Én úgy gondolom, hogy ez nem lehet véletlen!Egy kővé fagyott lány hihetetlen története

A lány édesanyja szerint csoda történt!
A sztori itt olvasható: http://egyazegyben.com/a-kove-fagyott-lany-hihetetlen-tortenete-csoda-to...Csodálatos gyógyulás!

Léteznek olyan megmagyarázhatatlan dolgok, öngyógyulások, amik láttán a tudomány „esze” totális csődöt mond.

Például értetlenül állnak az orvosok egy húsz éve vak New York-i férfi csodálatos gyógyulása előtt. Kevin Coughlinnak látásromlása az orvostudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan és visszafordíthatatlan.

"Nem tudok semmilyen más hasonló esetről sem, ahol húsz év után öngyógyulás következett volna be. Ez egy fantasztikus történet"
Az 55 éves férfi úgy írta le a gyógyulása pillanatát, mintha felszállt volna a szeme elől a sűrű fehér köd. Látása ma már hetven százalékos.

De vakvezető kutyájáról, Eliasról így sem mondott le: továbbra is vele megy mindenhová, de hűséges társa most már szabadon barangolhat…

Folytatás: https://ripost.hu/cikk-vak-vaksag-csoda-latas-visszanyeresBelehalt a szülésbe az anyuka, de utána csoda történt!

A terhes Shelly Cawley Concord Észak-Karolinában , már nagyon izgult, hogy első gyermekét a kezében tarthassa. Amikor eljött a nap, a 23 éves férjének Jeremynek a legrosszabb rémálmát kellet átélje. Ahogy Shelly bement a kórházba szülni, az orvosok sürgősségi császármetszést hajtottak végre rajta, mivel a kisbaba szívhangja hirtelen nagyon leesett.

A baba , a kis Rylan teljesen egészségesen jött a világra, azonban édesanyjának egy vérrög teljesen eltömített egy fontos artériát. A fiatal anyuka elhunyt.Ezután gyorsan újra élesztették, és kómába esett.

Jeremy így emlékezik vissza: ” Az orvosok mindent megtettek, de szinte teljesen biztosak voltak benne, hogy elveszítik Shellyt. ” Nagyon izgult a feleségem a gyermekünk jötte miatt.Még csak most született meg a gyermekünk, de lehet, hogy a feleségemtől el kell búcsúznom örökre..Ettől teljesen lezsibbadtam.

Ekkor az egyik növér Ashley Manus, egy nagyon érdekes ötlettel állt elő. Tudvalevő, hogy a baba az anya csupasz bőrével ahogy érintkezik, az jótékony hatással van rá, miért ne lehetne ez fordítva is így?
Fogták a kisbabát, és felhelyezték az anyuka mellkasára, és hagyták hogy az anya szívverését hallgatva megnyugodhasson.
Amikor odatették a mellkasára, a baba elaluldt, ezért a nővérek megcsikizték, és megcsípték , amire a baba hangos sírással reagált.

Ezután hihetetlen dolog történt.. Az anyuka szívmonitorja hirtelen életre kelt, és elkezdett a pulzus erősödni, és a szívverés is szaporává vállt.
A kisbaba sírása hozta vissza Shellyt.
Hihetetlen igaz történet, ami rendkívül jól példázza, hogy az ösztönök, és az anya gyermek köteléke, mindennél erősebb!

forrás: http://harmonikum.comAprópénz a mennyből

A papám imádta a fémpénzeket, főleg azt az egycentest, amelynek mindkét oldalán finom rajzú búzakalász ível. Ez az érme volt forgalomban a gazdasági válság idején, amikor ő Iowában cseperedett, és nem volt neki sok belőle.

Kislány koromban nagyokat sétáltunk a papával. Útközben néha fémpénzeket találtunk, hol egy egycentest, hol egy tízcentest. Ha fölvettem egy érmét, mindig megkérdezte: – Búzakalászos? – Nagyon megörült, ha olyat találtunk, amelyik 1909 és 1958, a születésem éve közötti időszakban készült. Az egyik ilyen sétánk közben elmondta, gyakran álmodik arról, hogy aprópénzt talál.

Elámultam. – Én is mindig ezt álmodom! – mondtam neki. Ez volt a titkos kapcsolat közöttünk.

A papa 2002-ben meghalt. Akkor én már New Yorkban éltem. Egy téli napon, nem sokkal a halála után az Ötödik sugárúton baktattam, a gyásztól lesújtva, és egyszer csak Manhattan egyik legrégebbi temploma, a First Presbyterian Church előtt találtam magam. Gyermekkoromban a papa presbiteriánus egyházközségi gondnok volt, de én régóta nem jártam templomba. Úgy döntöttem, bemegyek.

A csúcsíves régi szentélyben ültem le. A misefüzetből láttam, hogy az első ének az Erős vár a mi Istenünk, a papa kedvence, a temetésén is énekeltük. Amikor az orgona és a kórus megszólalt, sírva fakadtam.

Az istentisztelet után kimentem a főkapun, kezet fogtam a lelkésszel, majd a járdára lépve egy pénzérmét vettem észre. Fölvettem, megfordítottam – búzakalászos volt. 1944-ből, abból az évből, amikor a papám egy hajón szolgált a Csendes-óceánon.

Ettől kezdve búzakalászos érmék bukkantak fel New York járdáin. A családunk szempontjából az összes fontos évjáratúra rátaláltam. Csak egy hiányzott, az 1958-as, az én évem, az utolsó év, amikor ilyenek készültek.

Karácsony közeledtével egy vasárnapi istentisztelet után egy Ötödik sugárúti kereszteződés közepén láttam meg egy érmét. Nem, szó sem lehet róla, gondoltam. Nagy a forgalom, gyorsan mennek az autók – vállaljam a kockázatot? Meg kellett szereznem.

Egy búzakalászos! Az érme kopott volt, így nem tudtam elolvasni a dátumot. Amint hazaértem, elővettem a nagyítómat, és a lámpa fénye alatt megvizsgáltam a rézpénzt. A születésem éve állt rajta, 1958.

Az apám halála utáni évben huszonegy búzakalászos pénzérmét találtam Manhattan utcáin.

(Julie Bain, Reader’s Digest)Karácsonyi csodák tényleg léteznekKarácsonyi csoda (igaz történet)

Az orvosok megmondták a szülőknek, hogy nincs remény arra, hogy kislányuk magához tér. Meg kellett hozniuk a fájdalmas döntést: a kicsit le kell kapcsolni a gépekről, amelyek addig életben tartották.

A szülők tejesen összeomlottak, tudták, hogy nincs tovább. Az orvosok felajánlották, hogy a kicsi tenyér-és láblenyomatait elkészítik a szülőknek, mielőtt örökre elbúcsúznak egymástól. Fogták a kis kezeit, és elköszöntek egyetlen kislányuktól. Miután utoljára levegőt vett a kis ajkaival a kicsi, lekapcsolták a gépről, a szülők a homlokára nyomtak egy utolsó búcsúcsókot.

kép: http://img.civilhir.net/cache/w660x660/data/166/14679187037959_30133762_...
Mi történt utána? Érdemes elolvasni! Karácsonykor mindenkinek hozott ajándékot a Jézuska, de a Williams családnak hozta a legszebb, legnagyobb ajándékot amit szülő valaha elképzelhet!

Teljes sztori: http://civilhir.net/igazi-csoda-tortent-30107Ez a 4 perces videó biztosan megváltoztatja az életfelfogásod!

Annyira secretes, hogy muszáj közreadom!
https://www.youtube.com/watch?v=exvpAztAKw0

… és egy ráadás: https://www.youtube.com/watch?v=_KWbbye2HJ4
A témához szorosan nem kapcsolódik, de nem tudtam, hogy hová tegyem...Az anyai szeretet csodákra képes

http://kisbabanaplo.com/csak-eros-idegzetueknek-az-anyai-szeretet-ereje/
(Közismert videó, de engem újra és újra meghat)*

„Csak a gyönge emberek számítanak csodákra. Az erős emberek maguk csinálnak csodát”.
Én nem szégyellem a gyöngeségem és várom a csodát!Újabb hétköznapi csodák

Jó volt végignézni ezt a videót! https://www.youtube.com/watch?v=u41Qh9uvVMAHétköznapi csodák

Mégiscsak jók az emberek! https://www.youtube.com/watch?v=4YWEl2ZZVyY
(... megható videó)Csodák nemcsak karácsonykor...

https://boldogkaracsony.files.wordpress.com/2015/12/karacsonyi-hatterkep... ... hanem bármikor megtörténhetnek velünk, ha gyermeki hittel hiszünk a létezésében!

Csodaszép álmokat kívánok mindenkinek!Ezt érdemes megnézni!

Csupáncsak 2 perc 21 másodperc: https://www.youtube.com/watch?v=qehqv13PJwI ... mégis tanulsággal szolgál.Karácsonyi csoda, ahogyan az apa megmentette a gyerekeit

Szuperhősként vetődött a gyerekei után egy apa, így mentette meg őket.
Videó: http://www.origo.hu/auto/20161223-karacsonyi-csoda-ahogyan-az-apa-megmen...

A kommentek vegyesek, de én kalapot emelek előtte.Isten Kegyelméből valami jelentős dolog történik...

Milyen gyakran reménykedünk abban, hogy Isten Kegyelméből valami jelentős dolog történik majd az életünkben? Vagy talán felismerjük, hogy Isten határtalan Kegyelméből életünk már eddig is minden elképzelésünket meghaladóan áldott. Ebben a kis kötetben Sri Chinmoy bemutatja a Fentről áradó Kegyelem szüntelen folyamát, és elmagyarázza, hogyan válhatunk arra fogékonyabbá. Az isteni Kegyelem nem más, mint képességeink és fejlődésünk forrása. Lényünk minél inkább képes megnyílni a Legfelsőbb felé, annál intenzívebben nyilvánulhat meg ez az isteni erő az életünkben.

Magyar és angol nyelven.
forrás: https://www.libri.hu/idegen_nyelvu/konyv/sri_chinmoy.kegyelem-grace.html