Firaizmus Filozófiai Iskolájának a küldetése

Firaizmus Filozófiai Iskolája bezárt.

A filozófiánk azon alapszik, hogy az embereket rávezetjük arra az útra, amin legkedvezőbb módon haladva tanulnak meg következetesen gondolkodni, cselekedni és élni az életüket. Igyekszünk rávilágítani korunk jellemzői hibáira, hogy mentesek tudjunk maradni a folyamatosan ránk zúduló manipulációktól, amelyet különböző hatalmi érdekek használnak fel ellenünk.

Úgy gondoljuk, hogy egy szebb világ megteremtéséhez erős társadalmi szemléletváltásra van szükség. Drasztikus filozófiai, világnézeti, politikai, jogi, erkölcsi újraszerveződésre.

Ennek ellenére nem célunk megdönteni semmilyen kormányt, bármilyen politikai hatalmat vagy szervezetet. Mert úgy gondoljuk, hogy amíg az emberek manipulálhatók, hamis értékrendjeik által irányíthatóak, addig nem tudna létezni olyan irányítás amely a helyes útra tudná vezetni a világot.

Célunk viszont az, hogy követőink megtanuljanak járni az élet labirintusában, amely rejthet olykor zsákutcákat, vakjáratokat is. Utána eme "jó", vagy akár "rossz" tapasztalataik által legyenek képesek megtalálni azt az Utat, mely számukra boldogabb, teljesebb élethez vezet.

Közösségi tervünk, hogy egy olyan társadalmi csoportot hozzunk létre, amelyben a saját világnézeti értékrendünk szerint élünk, és ezzel a példamutatással ösztökéljük az embereket, hogy van a jelenleginél egy helyesebb út, amely kivezethet a mostani tarthatatlan állapotból.

Iskolánk alapelve az, hogy csak az képes befogadni a tanítást, aki tisztában van vele hogy mindannyian a fejlődés útját járjuk, és napról napra gyarapszunk a tapasztalataink, és ezek értelmezése által. Ennek tükrében olyan személyek fejébe nem próbáljuk meg beletuszkolni a tanításainkat, akik nem akarják, illetve nem állnak rá készen, hogy életük egy pozitívabb irányba lépjen.

Fontos megemlíteni azt is, hogy a firaizmus nem a keleti vallások paródiája, hanem épp ellenkezőleg! A Keleti filozófiákat próbálja úgy átadni, hogy bárki megérthesse, olyanok is, akik eddig nem ismerték, vagy óckodtak tőle a bonyolultsága miatt. E mellett olyan toldalékokkal látta el a régi tanításokat, amely által hatékonyabban érhető el az emberek legnagyobb igénye; - A Boldogság!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/firaizmus

Ez az Iskola azért alakult meg, hogy terjedhessenek a JÓ dolgok.
Mert sose feledjük; ami jó, az jó, és ami nem jó, az nem Firától való!

HozzászólásokFiraizmus Filozófiai Iskolája bezárt

Körülbelül másfél év, egyébként sikeresnek mondható időszak után, a Firaizmus Filozófiai Iskoláját az alapítója Fira Heffner lényegét tekintve bezárta. Kár érte.

http://vilagnezet.blog.hu/2013/05/23/firaizmus_filozofiai_iskolaja_bezartNagyok lettünk

Talán a legnagyobb hazai "ideológiai" oldal:

A Firaizmus Filozófiai Iskolája
181.663 ember kedveli:)

Tettszik :) Köszönöm a gondolataid , amelyek olvasata után tudatos életet kívántok mindenkinek :)Kívánom , hogy ezen törekvéseitek sok-sok lelket találjon el , ébresszen föl, teremtse meg mindazt amire , ahogyan te is említed boldog lehessen mindenki :)
Mindig jókor , jó időben , és jó helyen vagyok pont akkor amikor megérettem mindazon tudás elsajátítására , amit meg kell élnem ahhoz , hogy fejlődésem a végtelen spirálon mind magasabb és magasabb bölcsességgel lásson el engem , és ezt kívánom mindenkinek :)
Köszönöm , hogy olvashattalak tisztelettel:MerkabaJó irány :)

Fira Heffner, az utam körvonalazódott. :)
Végre azt hiszem, a jó irányba indultam el ... de ha nem, ... remélem lesz valaki, aki szelíd szóval visszaterel. :)
Most hosszas fejtegetésekbe nem bocsátkozom, mert van néhány kötelezettségem, amit muszáj teljesítenem, bár szívesebben lennék most köztetek.Nekem nagyon tetszik, amit

Nekem nagyon tetszik, amit csinálsz. Megnéztem pár videódat is az oldaladon. A bátyám jutott eszembe: mikor elakadok az életben hasonlóan jó tanácsokkal, vélekedésekkel szokott ellátni. Korom ellenére a naivitás még mindig fő jellemzőm, és csak túl vészes esetben szólal meg a saját belső vészharangom. Így kell valaki, aki visszahoz a Földre. :)

További minden jót neked, Fira! :)Igen, nagyjából ezt jelenti,

Igen, nagyjából ezt jelenti, de abszolúte nem bántásból mondtam. :)

Kívánom neked hogy elérd te is a boldogságot, és megtaláld az ehhez vezető Útat!Boldog szeretnék lenni

Köszönöm a választ!
Valóban BOLDOG szeretnék lenni! :)
Valahogy úgy érzem: megérdemelném!
Mit jelent az, hogy kekeckedő? Majd megnézem.
Kákán is csomót kereső? Kifogásokat gyártó?
Na, ezt még senki nem mondta eddig. Te vagy az első! (Habár hátam mögött mondhatták, arról nem tudhatok).
De nem sértődtem meg! :)
Még egyszer: köszönöm!"Ostobának gondolsz?"Inkább

kétszer kűltde el, sorry."Ostobának gondolsz?" Inkább

"Ostobának gondolsz?"

Inkább kekeckedőnek. :) Ha olyan irányvonalat keresel, ahol a szádba adják a dogmákat, szabályokat, törvényeket, rituálékat, akkor nem mi vagyunk a te helyes Útad. Ha elolvasol egy TAO verset, ott is nagyjából "csak" ennyi iránymutatást kaphatsz. Nem azért mert eme versek írói jobb hiján üres frázisokat szeretnek puffogtatni, hanem azért, mert nem akarják hogy te beleerőltesd magad egy olyan Útba, amely nem neked való. Mert ahogy írtad is, igen magadban kell keresni az igazságot. Nekünk (firaizmus) nem az a célunk hogy megmondjuk milyen igazságokat keress, hanem az, h keresd őket egyáltalán. (korábban írtam: Tapasztalataid, élményeid, tudásod által elvetni azokat az irányokat, amelyekről tudod már, hogy nem a helyes Út.) Rajtad múlik h kezelni tudod e, eme tapasztalataidat. Én nem mondhatom meg neked hogy xy dolog rossz, és yx dolog a jó. Azonban egy biztos, ha nem keresed a boldogságodhoz vezető útat, az rossz! Ilyen egyszerű az egész.

Egyébként ez nem igaz hogy nem tudod hogy mit akarsz. Boldog életet akarsz. Még a mazochisták is boldog életet akarnák, hiába tűnik a külső szemlélődőnek hogy kínozza magát. Ő így találja meg a boldogságot. (morbid példa, de igaz)Fira Heffner, segíts!

" ... mintha kissé gúnyt vélnék felfedezni írásodban" . NEM! Esküszöm!
Megtörtem, megszelídültem, ... nem akarok már széllel szemben vitorlázni.
Érzem, változtatnom kellene, de tényleg nem találom azt a nyavalyás utat, nem tudom, merre induljak, mit csináljak?!
Keresem, keresem, keresem, ... s már türelmetlen vagyok, mert mindig tévutakra tévedek. :(
Azt hittem, valami konkrét segítséget kapok tőletek ... :) Ehelyett ... Lehetek őszinte?
Amit írtál, annak "nesze, semmi, fogd meg jól" színezete van. :) Vagy csak kódolni nem tudom?
Kérlek, ne bántódj meg, ... nem azért mondtam, ... csak ami a szívemen, az a számon, mert néma gyermeknek anyja sem értheti a szavát ...
Konkrétabb segítségre lenne szükségem! Olyan nincs? Magamban kell keresnem?
"Az első lépés hogy akarni kell, és utána tenni is érte."
Az akarattal soha sem volt gondom ... :) Szívesen tennék is érte ...:)
Csak azt nem tudom, mit akarok ... :( Vagyis tudom, de azokat vajon akarhatom-e???? ..... ????
Ostobának gondolsz?Az első lépés hogy akarni

Az első lépés hogy akarni kell, és utána tenni is érte. Mi nem kínálunk konkrét alternatívákat arra hogy te melyik Útat járd. Nekünk a célunk az, hogy mindenki a saját Útját járja, amely által ő a legteljesebb és legboldogabb életet lesz képes élni.

Ahhoz hogy megtaláld a helyes Útat, ahhoz az kell hogy keresd ugye. :) Tapasztalataid, élményeid, tudásod által elvetni azokat az irányokat, amelyekről tudod már, hogy nem a helyes Út. Sokan járják a maguk számára kitaposott ösvényt, csak azért mert az biztonságos, megszokott. Azonban azért mert biztonságos, még nem biztos hogy jó is! Nem bonyolult ez, érzi az ember ha nem érzi jól magát az életében, bőrében.

(mintha kissé gúnyt vélnék felfedezni írásodban :-))Melyik a helyes út?

"Ennek ellenére a kapuink tárva nyitva állnak bárki számára, nem őrizgetjük magunknak a tapasztalatainkat. Nagyon szívesen segítünk bárkinek rátalálni az Ő saját helyes Útjára."
Ez aztán a jó hír számomra! :) Vannak, akik mégsem hagyják elveszni a szegény embert.
Segítségre, tapasztalatokra számíthatok?
Megmutatjátok nekem is a helyes utat? :)
Én egy született vándor vagyok, de eltévedtem az utak sűrűjében, jól jönne valamiféle iránymutatás! :)
Melyik a helyes út? Áruljátok el! :)
Néha egy kicsit idegesítő vagyok, meg makacs, sőt nyakas, de higgyétek el, rám nem hiába áldoznátok az időtöket! :)
Mert egyszer hernyóból pillangóvá tudnék változni, úgy érzem! :) Biztosan benne van a pakliban! :)
Mellbe vágott a mondat a hozzászólásból: "Nincs annyi "esze" hogy ne tegye meg ezt a hibát újra, és újra."
Hű, sajnos akár engem is minősíthetne ez a kijelentés! :)
Katarzis reménye? Fény? Hmm ...
Élni szeretnék a lehetőséggel, ha szabad! :)
Mit kell tennem, mi az első lépés?beküldő: halev

Továbbítottam az észrevételeidet Firának. Itt:
https://www.facebook.com/firaizmus/posts/176407369148975Kedves Secret Admin! Köszönjük a címoldalt.

Köszönjük a címoldalra kerülést.Új videónk. Nézd meg kérlek.

22 - Firaizmus - Hogyan Világosodjunk Meg? (Nirvana tutorial)

http://youtu.be/RVdrDyvdM6kKépekkel mi van?

A képek miért nem jelennek meg? Tudtok róla valamit?