Joó Violetta - A volt szeretők vonzása - Kikerült fejlődés

Magam is érintett voltam a témában, s mint asztrológus ma már más szemmel látom a dolgot, a metafizika és saját karmám megismerése új fényben láttatja velem mindazt regényes és szenvedéllyel, szenvedéssel teli korszakot, amit jó néhány éve megéltem. Arról nem is beszélve, hogy mindezen tudás birtokában-segítségével, milyen életet élhetek ma.

Több esetet ismerek vagy személyes ismerősi, baráti körömből, vagy a hozzám, mint tanácsadó asztrológushoz forduló személyektől, amely történetek sorra arról tanúskodnak, hogyan maradnak fiatal és értelmes emberek magányosak, hogyan teszik üressé, értelmetlenné stagnálóvá az életük, tulajdonképpen hogyan siklik el mellettük az élet éveken keresztül, miközben vagy teljesen egyedül maradnak, jobb esetben időnként akad néhány jelentéktelen szeretői viszonyuk, rosszabb esetben többször visszamennek a misztikus ragaszkodással szeretett és vágyott volt szeretőhöz, akit elfelejteni nem tudnak. Azt hiszik, a sors azért hozza fel mindig azt a bizonyos szeretőt, mert a szerelemnek folytatódnia kell, s nem tudják, hogy pontosan a tanulságos lezárás az, ami elmaradt a régi, nagy románcból.

Erre a „jelenetre” szólítja vissza őket a „sors”. Az hibabelátás és az érzelgősség- és indulatmentes elengedés műveletének elvégzésére. Saját életünk, személyiségfejlődésük, karmafeldolgozásuk és feloldásuk egészséges folytatásának feltételeként. A "se veled, se nélküled" kapcsolatok nagy része mögött az áll, hogy az illető személyeknek érdekesebb a karmájukat verkliző, személyiségüket lehúzó szenvedélyes szeretői kapcsolat, mint az értelmes áldozatokat, értelmes erőfeszítéseget, felelősségteljességet, fejlődést követelő és a valódi szeretetérzés megismerését segítő egészséges párkapcsolat és családalapítás. Nem a sors, hanem a karmánk áldozatai vagyunk, amikor nem vesszük észre, hogy amit erőltetünk, annak csak önámításból hisszük céljának boldog párkapcsolatot és családot, de valójában lelkünk mélyén élvezzük, hogy még nem kellett teljesen elköteleződnünk, még versenyzünk a párunkkal, még bosszút állnánk ezért azért, még néha léháskodnánk, buliznánk, flörtölnénk, még sportautót akarunk és törtetni, éjjel-nappal dolgozni valami státuszért és luxusért, még nem akarunk felelősséget vállalni másért, egy komoly kapcsolatért sem, nem még közös gyermekekért stb.

A szerelem nem a szívet-tépő vágyakozás, vágyódás és meghatódás kábulata, mámora, drog-hatása. A szerelem (és a szeretet) éber. Nem sztár-allűr, nem a regényes szenvedés, intrika, bosszúvágy és emberi butaság robotpilótáknak való vakvágányain tévelygő 1600 epizódos szappanopera a főhősnő és szerelmének "úgyis-összetartozásával". Úgyis, ha az teljesen valótlan, metafizikátlan, és a valódi szerelemnek semmi köze a több éves-hónapos külön-vágányokhoz, szerető próbálgatásokhoz, érdekházasságokhoz, karrierépítéshez, bosszúálláshoz, mártírkodáshoz, kegyes hazugságokhoz, stb-ikhez.
A világ nem úgy van megalkotva, hogy választanunk kell anyagi bőség és szerelem, szerelem és család között. Sem pedig úgy, hogy társunk először gyűlöl, lenéz minket. Ezek csak izgalom keresési fogások. Gyűlölet és szenvedélyes rajongás váltakozásai - a sivárságot hivatottak feledtetni és fokozni...
Választanunk kell, hogy valódi társat vagy szeretőt választunk, valódi társat vagy gyémántpalotát-luxust-csillogást, valódi társat vagy extrém szabadságot, valódi társat vagy talpnyaló kiskutyát-szobacicát és a többi... Tehát, hogy a karmikusan negatív vágyaink vezérelnek, vagy a józan, tiszta, értelmes gondolatokból született vágyaink.

Írta: Joó Violetta asztrológus

http://www.aldottelet.com

2010. október 1.

HozzászólásokKedves Viol!

Ma végig olvastam és meg kell hagyni nagyon magamra ismertem. Kettősség van bennem is, tudom mindenkiben meg van, de nálam is egyik pillanatról átfordul a másikba.
Én is megkaptam a tudást, tanítást, még is vannak témák amikben nehezen vagy egyáltalán nem tudok változtatni.
Sokszor haragszok magamra, amiért képtelen és gyenge vagyok, hogy boldogabbá tegyem Önmagam.
Hullámzóan szeretem vagy gyűlölöm az embereket, a férfiakat vagy bizonyos helyzeteket.
Ennek ellenére sokat fejlődtem és változott az életem. Magabiztosabb lettem és többször szeretek már mint gyűlölök. Sajnos vannak még hiányzó láncszemek önmagammal szemben.
Lehet valamikor megkérlek nézzük meg a karmikus dolgaimat. Biztos vagyok benne, hogy a visszatartó erő ott gyökerezik. Ami a legjobban fáj, hogy 3-4 éve elég optimistán és stabilan léteztem, de ez az év valami tragédia.
Most újra felerősödtek a kétségeim szinte mindennel kapcsolatban. Bizalmatlan és félős lettem újra. Nagyon nehezen tartom magam, hogy azért meglássam a fényt, mosolyokat és kedves szavakat. De ami biztos, hogy nagyon akarom boldoggá tenni saját magamat, mert tudom csak rajtam áll. Ez tartja bennem a lelket, hogy boldog akarok lenni, maradni, és még azon túl is........

Köszönöm, hogy vissza tetted eme fantasztikus írást. Jobb szeretem az életszagú történeteket.

Mivel nem tudom most miként lehet privátot indítani innen, ezért megadom az e-mail címemet, hátha tudunk majd még erről személyesebben beszélgetni.

rozsafa91@citromail.hukellemes csalódás

Kedves Admin !

Mégis müködik ez az oldal Ma este több órája küzdök hogy bejussakazt lehet szerkeszteni, amire

azt lehet szerkeszteni, amire még nem válaszoltak VÁLASZ-szal...törölni?

Törlés funkciót én nem látok.
Csak szerkesztést, de én konkrétan törölni szeretnék.elvileg mindenki tudja a

elvileg mindenki tudja a saját hozzászólásait törölni, szerkeszteni. ha nem működik jelezzétek.köszönöm

Köszönöm, a hozzászólást, kár, hogy a témához kevésbé kapcsolódó, s még inkább kár, hogy a témához vágó személyes élményeket nem említetted.