Akiket...

Akiket ...

Észrevettem magamon, hogy akiket szeretek, akiket közelebb érzek magamhoz, azokat bántom.
Sokszor írtam mindezt a meggondolatlanság, a heves természetem vagy más egyéb indok számlájára. Próbáltam magyarázatokat gyártani önmagamnak, hogy enyhítsem az ilyenkor fellépő belső frusztrációmat. Hiszen tudom én, hogy a bántás, az bántás. Fájdalommal és rossz érzésekkel jár. Magamnak sem kívánnék hasonlót, akkor miért teszem meg másokkal/magammal? Hiszen fáj...

Nem értettem, nem akartam megérteni az okot. Közben mindvégig tisztában voltam vele. Hagytam, hogy zombiként reagáljak az adott helyzetben, megfosztva önmagam a szabad akarat által áthatott döntés lehetőségétől. Bizony, könnyebb a mélyen programozott ösztön útját választani, az "üsd és menekülj" mechanizmust, mint a belátást.

Amikor többedik alkalommal kaptam magam a leírt reakción, még mindig találtam megnyugtató magyarázatot. Feloldottam a feszültséget. Egészen a tegnapi napig. Végre átláttam és megértettem, elismertem, hogy mit, miért teszek. Beláttam, hogy van másképp is.

Mindezt egy számomra nagyon kedves emberkének köszönhetem. :) Őt is megbántottam. Nem egyszer, nem kétszer. Ami a legcsodálatosabb benne, hogy képes volt mindezek után is felém fordulni; türelemmel, szeretettel, megbocsátással. Sokat segített nekem. "Belém" lát, és ez jó.

Megfogalmaztam magamban a változás szándékát. Célul tűztem ki. Tudom, hogy sikerülni fog, mert hiszek benne. Ez a leggyengébb pontom, ami talán a legerősebb lesz.

Végezetül elnézést kérek azoktól, akiket bántottam.

Szeretettel *

Hozzászólások:)

Amikor megérint a feltétel nélküli szeretet, nyomot hagy. Felemel, magához ölel. :))

Az az igazság, hogy félünk.
Félünk elhinni, hogy szerethetőek vagyunk, úgy, ahogy vagyunk.
Pedig igen. :))

Sok kitartást kívánok az utadhoz, mert rengeteg könnyel és fájdalommal lesz kikövezve,
de ha egyszer elindultál, soha ne fordulj vissza!

ölellek. Ági.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=595690420441878&set=a.4804401753...Kedves Kila!

Szép írás,már az elismerő,és bátor cselekedett hogy le írtad.
FÉLSZ azért bántasz másokat,így védekezel,én így gondolom,ez a magyarázat rá.
Az írásodat köszönöm:)