Mit mondtál?

Mit mondtál?

Ha figyelünk, akkor érdeklődünk. Érdekel bennünket belső- és külső világunk üzenete. A kimondott -és a kimondatlan szavak rejtelme.

Véleményem szerint a szavaknak teremtő ereje van. Ami jelen pillanatban foglalkoztat az mégsem ez, hanem a szavak titkos üzenete. Úgy vélem, hogy hármas egységünkről minden másodpercben információkat közlünk. Tehetjük ezt gesztusokkal, szavakkal stb.

Olvastam egy módszerről, amellyel felvázolható egy személy (élőlény) profilja. Lefektethetők a lelki-, testi -és szellemi szintek kontúrjai. Ehhez bizonyos kérdésekre gyűjtsünk össze asszociációkat a vizsgált személytől.

Például kérdezzük meg tőle, hogy számára melyek a pozitív illetve a negatív jelentésű szavak. Kérjük meg arra, hogy írjon rövid szövegrészeket adott érzelmi helyzetekhez fűződően. Ecsetelje szavakkal, hogy az életében mint tart eredménynek, célnak, s mit kudarcnak.

Ha elkészültünk, akkor a szavakból készítsünk választott szempontok mentén szófelhőket. Vizsgáljuk meg, hogy mely szavakat használta leggyakrabban illetve legkevésbé a vizsgált kérdés esetén. Végül skálák segítségével szépen megrajzolható egy adott pillanatra jellemző személyiségprofil.

Ez a módszer nem tudományosan alátámasztott.

Ui: igen, a szavaknak titkos élete van. Te hazudhatsz, amit és ahogy közölsz, az sosem. *

Címkék: