Kleopátra blogja

A pánikbetegség mitológiai háttere

- Ó, Mr. Pánik Úr, hát itt van már megint!? Holott évekkel ezelőtt világosan megmondtam, hogy köztünk már semmi nincs!

Mindezt visszaeső pánikbetegként suttogtam, erőtlenül és remegve, miközben a rosszullétem egyre jobban elhatalmasodott rajtam. Tovább »

Ne dőlj be minden hülyeségnek, amit a neten olvasol!

Amilyen a keresztneved, olyan a személyiséged!

Ezt számos portálon hirdetik, de oly hangos szóval, nagy csinnadrattával, hogy akaratlanul is felkaptam rá a fejem! Vajon az Ödönök, Jónások személyisége tényleg egy kaptafára készült? Átolvastam jó néhány ilyen jellegű jellemzést, aztán az ismerősi körömben teszteltem. Tovább »

A sírig tartó szerelem rózsái

Léteznek olyan szerelmek, amik illatos bimbója soha nem feslik ki, mégis az emlékezés legszebb rózsái maradnak, akár hosszú évtizedeken keresztül is. Dacolnak a múló idővel, és a színűket - gondolati és érzelmi szinten- még a beteljesült kapcsolatok sem tudják megfakítani. Tovább »

Legédesebb szavak: anya, otthon, mennyország

A fenti három szót William Goldsmith Brown illesztette egymás mellé ebben az idézetében: „A halandóknak adott legédesebb szavak: anya, otthon, mennyország."

Egy picikét belekontárkodtam és ragasztottam hozzá még egy jelzőt: legszentebb. Tovább »

Varázsfa – Tedd vele jobbá az életed és mások életét!

Amiről most beszélek, nem mese, hanem valóság, mert a varázsfa, amivel jobbá teheted a saját és mások életét: tényleg létezik! Ahhoz, hogy a tiéd legyen, nem kell átkelned az Óperenciás tengeren – merészen vállalva száz meg száz veszélyt – és cifra tarisznyát sem kell a nyakadba akasztani, hogy bebarangold érte Bergengóciát, mert a fa nem a csodák birodalmában gyökerezik. Tovább »