Kleopátra blogja

„Több szerelmem éppúgy nem lehet, ahogy több istenem sem” (… egy idézet retorikai kritikája)

Müller Péter bácsi, az Isten szerelmére kérem, ne hajtsa akaratlanul, egy logikailag teljesen átgondolatlan idézettel Allah malmára a vizet!

Olvastam a Heti útravaló 305. részét.

„Test kívánhat sok testet – de a lélek csak egyet. Azt az egyetlen Egyet. Tovább »

Hogyan válhatsz a főnök kedvencévé?

Mivel a munkahely a második otthonunk, nem árt tisztában lenni azzal, hogy a „nagy asztal” végén helyet foglaló jelképes „családfőnk”, milyen csillagjegyű, hiszen az asztrológiai állatövi jegye nemcsak a személyiségét, hanem az elvárásrendszerét is hűen tükrözi. Tovább »

Hódító illatok - „Egy olyan nőnek, aki nem visel parfümöt, nincs jövője”

Senkit sem szeretünk azért, mert buta, csúnya … (…) és büdös.

Ez az idézetrészlet jutott eszembe, amikor az illatok szerelemserkentő titkait tanulmányoztam. Tovább »

Mi a szerelem? Tényleg a világ egyik legnagyobb rejtélye?

Idilli környezetben, egy étterem orgonabokrokkal és tulipánfákkal szegélyezett hatalmas, teljesen különálló, hátsó teraszán fogadtam a vendégeimet. A szélső asztalon tea, kávé, sütemény, ahogy illik, a nagy asztalon azonban – ami köré csupáncsak 4 széket rakattam - egészen meghökkentő volt a teríték. Tovább »

A pánikbetegség mitológiai háttere

- Ó, Mr. Pánik Úr, hát itt van már megint!? Holott évekkel ezelőtt világosan megmondtam, hogy köztünk már semmi nincs!

Mindezt visszaeső pánikbetegként suttogtam, erőtlenül és remegve, miközben a rosszullétem egyre jobban elhatalmasodott rajtam. Tovább »

Ne dőlj be minden hülyeségnek, amit a neten olvasol!

Amilyen a keresztneved, olyan a személyiséged!

Ezt számos portálon hirdetik, de oly hangos szóval, nagy csinnadrattával, hogy akaratlanul is felkaptam rá a fejem! Vajon az Ödönök, Jónások személyisége tényleg egy kaptafára készült? Átolvastam jó néhány ilyen jellegű jellemzést, aztán az ismerősi körömben teszteltem. Tovább »

A sírig tartó szerelem rózsái

Léteznek olyan szerelmek, amik illatos bimbója soha nem feslik ki, mégis az emlékezés legszebb rózsái maradnak, akár hosszú évtizedeken keresztül is. Dacolnak a múló idővel, és a színűket - gondolati és érzelmi szinten- még a beteljesült kapcsolatok sem tudják megfakítani. Tovább »

Legédesebb szavak: anya, otthon, mennyország

A fenti három szót William Goldsmith Brown illesztette egymás mellé ebben az idézetében: „A halandóknak adott legédesebb szavak: anya, otthon, mennyország."

Egy picikét belekontárkodtam és ragasztottam hozzá még egy jelzőt: legszentebb. Tovább »

Varázsfa – Tedd vele jobbá az életed és mások életét!

Amiről most beszélek, nem mese, hanem valóság, mert a varázsfa, amivel jobbá teheted a saját és mások életét: tényleg létezik! Ahhoz, hogy a tiéd legyen, nem kell átkelned az Óperenciás tengeren – merészen vállalva száz meg száz veszélyt – és cifra tarisznyát sem kell a nyakadba akasztani, hogy bebarangold érte Bergengóciát, mert a fa nem a csodák birodalmában gyökerezik. Tovább »