Kleopátra blogja

Hogyan válhatsz a főnök kedvencévé?

Mivel a munkahely a második otthonunk, nem árt tisztában lenni azzal, hogy a „nagy asztal” végén helyet foglaló jelképes „családfőnk”, milyen csillagjegyű, hiszen az asztrológiai állatövi jegye nemcsak a személyiségét, hanem az elvárásrendszerét is hűen tükrözi. Tovább »

Hódító illatok - „Egy olyan nőnek, aki nem visel parfümöt, nincs jövője”

Senkit sem szeretünk azért, mert buta, csúnya … (…) és büdös.

Ez az idézetrészlet jutott eszembe, amikor az illatok szerelemserkentő titkait tanulmányoztam. Tovább »

Mi a szerelem? Tényleg a világ egyik legnagyobb rejtélye?

Idilli környezetben, egy étterem orgonabokrokkal és tulipánfákkal szegélyezett hatalmas, teljesen különálló, hátsó teraszán fogadtam a vendégeimet. A szélső asztalon tea, kávé, sütemény, ahogy illik, a nagy asztalon azonban – ami köré csupáncsak 4 széket rakattam - egészen meghökkentő volt a teríték. Tovább »

A pánikbetegség mitológiai háttere

- Ó, Mr. Pánik Úr, hát itt van már megint!? Holott évekkel ezelőtt világosan megmondtam, hogy köztünk már semmi nincs!

Mindezt visszaeső pánikbetegként suttogtam, erőtlenül és remegve, miközben a rosszullétem egyre jobban elhatalmasodott rajtam. Tovább »

Ne dőlj be minden hülyeségnek, amit a neten olvasol!

Amilyen a keresztneved, olyan a személyiséged!

Ezt számos portálon hirdetik, de oly hangos szóval, nagy csinnadrattával, hogy akaratlanul is felkaptam rá a fejem! Vajon az Ödönök, Jónások személyisége tényleg egy kaptafára készült? Átolvastam jó néhány ilyen jellegű jellemzést, aztán az ismerősi körömben teszteltem. Tovább »

A sírig tartó szerelem rózsái

Léteznek olyan szerelmek, amik illatos bimbója soha nem feslik ki, mégis az emlékezés legszebb rózsái maradnak, akár hosszú évtizedeken keresztül is. Dacolnak a múló idővel, és a színűket - gondolati és érzelmi szinten- még a beteljesült kapcsolatok sem tudják megfakítani. Tovább »

Legédesebb szavak: anya, otthon, mennyország

A fenti három szót William Goldsmith Brown illesztette egymás mellé ebben az idézetében: „A halandóknak adott legédesebb szavak: anya, otthon, mennyország."

Egy picikét belekontárkodtam és ragasztottam hozzá még egy jelzőt: legszentebb. Tovább »

Varázsfa – Tedd vele jobbá az életed és mások életét!

Amiről most beszélek, nem mese, hanem valóság, mert a varázsfa, amivel jobbá teheted a saját és mások életét: tényleg létezik! Ahhoz, hogy a tiéd legyen, nem kell átkelned az Óperenciás tengeren – merészen vállalva száz meg száz veszélyt – és cifra tarisznyát sem kell a nyakadba akasztani, hogy bebarangold érte Bergengóciát, mert a fa nem a csodák birodalmában gyökerezik. Tovább »