Egy Család szeretne segítséget kérni…

Szégyellem, hogy írok, de más kilátást már nem tudok, így meg próbálom, mert hiszem, hogy vannak még jó emberek.
Kisbéren, kisvárosi lakóként Feleségemmel boldog házasságban, büszke 4 gyermekes szülőként élhetjük életünket hála a jó Istennek. Gyermekeink közül hárman általános iskola tanulói szép eredményekkel, egyikőjük pedig nagycsoportos óvodás. Nagy hobbija a családnak a vonatozás, mivel családi jeggyel nem túl költséges.
Házasságunk során egyetlen kölcsönünk volt, a lakáshitelünk, melyet egy rendkívül sajnálatos örökségből kifűzettünk teljes mértékben. Átlagosan egyszerű, de szeretetben kimondhatatlanul gazdag, nagyon boldog családként élhetjük életünket. Büszkék vagyunk arra, amit a jó Istennek köszönhetően elértünk, ami nem más, mint az egészségben és szeretetben gazdag 6 fős nagycsalád! Igaz nagyon sajnálatos örökségből, de elérhettük azt is, hogy saját otthonunk legyen „tehermentes” kerékpárokkal, mert nem érezzük az autó hiányát a vonatozásos hobbinkkal. Számunkra az Anya által nagy szeretetben elkészített családi ebédek is rendkívüliek, melyek során, még ha egyszerű és átlagos ételekről is van szó, elkerülhetetlen az idézet a walesi bárdok című műből … Több baráti családdal is büszkélkedhetünk, akikkel nehezebb hónapokban kölcsönösen kisegítjük egymást, mert mindig kell egy jó csapat!
Sajnos ennyi jó dolog mellett a közeli rokonságunkból akadt egy rosszakarónk, aki rendkívül kihasznált bennünket … Korábban Feleségemet és jómagamat is felkért kezesség vállalásra, melybe szánalomból beleegyeztünk. A megromlott viszonyok miatt az érintett személlyel már évek óta sem tartjuk a kapcsolatot, mert nem lenne értelme. Karácsony előtt jutott tudomásomra, hogy egy Végrehajtói Iroda 72 hónapon át 120.800.- ft követel tőlem, ezáltal a tehermentes ingatlanunkra jelzálogot helyezett. A másik Végrehajtói Iroda pedig feleségemtől követel egy összegben több mint 3.000.000.- ft – t, velük folyamatban vagyunk a részletfizetési lehetőség igénylésével.
Feleségem anyasági ellátásban részesül, de folyamatosan 4 órás munkalehetőséget keres, én jelenleg a munkahelyemen bruttó 180.000.- ft jövedelemmel rendelkezem. Sajnos ekkora összegű anyagi követeléseket nem tudunk teljesíteni, ami nem is a mi hibánkból adódtak, teljesen kétségbe vagyunk esve … Egy világ törött össze bennünk, hogy amit eddig felépítettünk, egy pillanat alatt el is veszhet. Végeláthatatlannak tűnő eseménysorozatnak éljük meg.
Az otthonunkra szerettünk volna költögetni, hogy jobbá tegyük, de most fen áll a veszélye, hogy eladásra kell kínálnunk, mivel ekkora összegű végrehajtás mellett a mindennapi megélhetés is nagy gondot jelent …
Nagy tisztelettel azt szeretnénk kérni, ha valaki tudna segíteni, minden képen úgy tegye, hogy ne szenvedjen emiatt nélkülözést. Bármit elfogadnánk, hideg élelem, felesleges ruházat, tűzifa, és ismételten rendkívül szégyellem, hogy ilyet kell írnom, de pénzt is.
Feleségemmel tanulmányaink befejezése után folyamatos munkaviszonnyal rendelkezünk! Természetesen az állításaimat hivatalos dokumentumokkal tudom igazolni, ha valaki személyesen is megismerkedne velünk, nagy szeretettel látnánk, hiszen az Élet hosszú, és az igaz barátság ritka …
Mindenkinek minden jót kívánunk!

Köszönettel: Kovács Család
kovacsfamily6@gmail.com
06203221234

HozzászólásokA kezesség veszélyes dolog...

de gondolom, hogy erre már Ti is rájöttetek! Mivel én egy rendkívül körültekintő ember vagyok, még a saját testvéremnek se lennék a kezese soha!

Kérlek, ne vegyétek ezt okoskodásnak, de valamiért kikívánkozott belőlem!Szép család! Örömmel nézegettem a fotót!

Kedves KovacsFamily6, adja Isten, hogy sokan a segítségetekre siessenek!