Egy élet

Egy szorítás... És akkor átfut egy röpke pillanat alatt az agyadon, mit is hagysz itt magadból, ha eljön az idő? Ha épp most jött el az idő. Egész életedben mentél, tetted a dolgod, jól vagy rosszabbul. Kerested az élet értelmét, lehetőségeidhez mérten segítetted, akit a Sors az utadba vezérelt. Nem lettél híres ember, nem alkottál világraszóló találmányt, nem írtál örökzöld slágert. Szürke kis ember maradtál, de nem is vágytál a hírnév felé. Hitted, hogy amit adsz, azt egyszer visszakapod. De igazából nem ezért tetted, hanem azért, hogy sikerüljön egy kis erőt adni, legalább egy apró mosolyt csalni azok arcára, akiknek szinte csak a szomorúság jutott. Néha úgy érezted, erőd végére ért. De akkor pár hálától átitatott sor, egy puszi vagy egy hosszan szorongató kézfogás, ritkán egy-egy ölelés új energiával töltött fel. Sosem merültél ki teljesen, mert amikor a szoba csendes magányában életed értelméről gondolkodtál, ezek a felidézett pillanatok jobb kedvre derítettek.
Egy szorítás... Egy utolsó emlékkép. Egy mosoly, egy csillogó szempár... Egy szó, amire egész életedben vágytál, de nem volt, aki mondja. Ennyi. Ennyi?

http://www.youtube.com/watch?v=OzwBHP3nnNM

Címkék:

Hozzászólások.

"Ha felismered, hogy több vagy a testednél, gondolataidnál, érzelmeidnél, akkor nem gond az élet és a halál.
Ha nem ismerted fel, hogy ki vagy, akkor hiába voltál itt."

/Ram Dass/Tudod, hogy az élet

Tudod, hogy az élet folyamatos célkitűzések sorozata. Amikor egy-egy célt elér az ember, akkor kap egy jó adag boldogság hormont. Én itt arra próbáltam röviden rávilágítani, vajon mit érezhet, mi futhat át az agyán, ha megcsapja egy pillanatra a halál szele? Mit érezhet abban a pillanatban, ha vannak még kitűzött, de el nem ért céljai? Talán ezért is megszívlelendő az a tanács, hogy "Élj úgy minden nap, mint ha az a nap lenne életed utolsó napja!" De még akkor is maradhatnak elvarratlan szálak...Dehogy ennyi! Felvázolsz egy

Dehogy ennyi! Felvázolsz egy boldog embert, és az utolsó sorban pedig kétségbe vonod a boldogságát, hitét. Ha ennyi lenne, senki sem csinálná végig.