Kert

Kert
Van,hogy megy előttünk egy csiga az ut közepén. Órák kérdese és átér.. :)
Addig párszor elüthetik..
De mi a sors?!?!?
Hogy jönnek mennek az autók.. és ha ugy van megirva..vagy megussza vagy nem...
Vagy jövök én, az utja feléénŕl megfogom és átviszem az út tulsó felére..éppen ahova tartott.. lehet hálás lesz érte..végre az imádott füvön..
Vagy épp ellenkezőleg..a számára kilométerekben mért utszakasz átsiklása akár zavaró is lehet.. talán megfordul és ujrakezdi, mert azt programozta magába, hogy át kell mennie az uton ..és most nem érti, ha annyi utat megtett most hogy van megint füvön...ez igy nem teljes...nem küzdött meg érte.
Van hogy hirtelen akkora impulzust kapunk..hogy nem ébredünk tudatára.. inkább ujrajezdjük..döcögősen..szokásosan..mert hogyan is változhatna ennyit..
Felül irhatom e az utját életét a másiknak.. adhatok e ekkora jot büntetlenül hisz lehet hogy neki többet árt!
Eldönthetem e hogy mi jo s rossz ..tul szubjektív e fogalom
De az ember mindíg remél, hogy cselekedetében a jószándék lakozik..
A csiga pedig megy tovább..

Címkék:

HozzászólásokÉn mindig nagyon furcsa válaszokat találok

magam körül, olyan furcsákat, hogy néha még az épeszűsségemet is megkérdőjelezem, de csakis egy pillanatig, nem tovább, mert már régóta tudom, hogy a világnak nincsen határa.

Viszont ma már nem agyalok, nem keresgélek tovább, hanem úgy teszek, ahogyan írtad: ellazulok, utána pedig átalszom az éjszakát!

Köszönöm a beszélgetést! Szép álmokat!Viszont :) Igazábol bármhol

Viszont :)
Igazábol bármhol találhatsz válaszokat magadkörül, csak meg kell látni..olyan ez mint a mátrix.. sokan azt hihetik ez csak a dolgok belemagyarázása.. de az okosak sem bentről hozták a tudást, hanem a szemlélkedésből..láni kell nem csak nézni..mert minden körülöttünk van.. a vonzás pedig, hogy jo e vagy rossz vesz körül..csak rajtunk mulik, hogy az ego mivel szeretné igazolni magát :)
Talán egy nyugodt átaludt éjszakával,egy laza legekvés előtti jógával, vagy épp kinek mi hoz megnyugvást :)Értem

Kertészkedni én csak virtuálisan szeretek, gyomlálni meg utálok, :) de a kertészkedéssel, illetve a metszéssel kapcsolatos példaszövegeket nagyon csípem!

Köszönöm a válaszod, most már minden világos! Szép estét kívánok neked!Mert gyomlálgatás

Mert gyomlálgatás kertészkedés közben jöttek ezek a gondolatok.. ezért is irtam hogy a kert maga a lélek.. ugyan azok a folyamatok mennek végbe mint egy testben..puszta biologia egy kis lélekkel átitatva.. szerintem.. engem meginditott.. persze kit mi ihlet meg..engem most a kertészkedés "világosított meg" :)A címválasztásod érdekes

de valószínűleg nem véletlen, hiszen véletlenek nincsenek. :) Szabad tőled megkérdezni, hogy miért a "Kert" mellett döntöttél?Humorra mindig szükség van a

Humorra mindig szükség van a nehéz helyzetekben leginkább csak arra :)Az Út a fontos, nem a Cél :)

Vicc:

Megy a kis csiga az úton és mondogatja magának
- Én olyan buta kis csiga vagyok, kár, hogy ilyen hülye vagyok. Biztos, hogy én ilyen hülye vagyok? Hát jól meggondolva én
nem vagyok, olyan buta kis csiga, én egy átlagos kis csiga vagyok. Sőt nem is átlagos, hanem egy átlagon felüli kis csiga
vagyok. Sőt zseniális kis csiga vagyok. Na ezt gyorsan lekopogom: kopp-kopp! Ki az? :) Jaj, én olyan buta kis csiga vagyok...

**
Ha csiga lennék, akkor boldoggá tenne, ha valaki átvinne egy veszélyes úton, bár sokak szerint az Út a fontos, nem a Cél! :)

Bocsi, hogy humorral indítottam, de én szeretek messziről közelíteni a témákhoz! :)