Evés-alvás-sex

Nem tudom ki hogy van vele,de én és az ismeretségi körömben a nők egyet értenek velem:

1..Nekünk nőknek,ha problémánk,gondunk,bajunk,bánatunk van,nagy általánosságban nem tudunk enni,nem kívánjuk az ételt,gyakran fogyókúrába kezdünk.(mintha azzal legalább is valamit meg tudnánk oldani,kivéve persze ha súlyproblémáink vannak)

2.Miután nem eszünk és egész nap rágódunk,este lefekvés után is jár az agyunk.Forgolódunk,keressük a válaszokat,tervezünk.

3.Eltelt a nap,nem ettünk,nem tudunk aludni se,semmit se oldottunk meg és akkor jön a drága,egyetlen,szeretett,és imádott férjünk,barátunk,társunk és ő szeretkezni akarna.

Bármennyire is szeretjük,többségünk még se teszi a "dolgát",mert egy nő szereti a dolgokat rendben tudni,utána már minden működik.Újra tud enni,aludni és szeretkezni is.

Ez lenne a női oldala a dolognak,és hogy senki ne mondhassa rám,hogy erősen feminista vagyok,leírom a dolog férfi oldalát is.A férjem és férfitársai ezt így látják:

1.Nincs az a dolog,baj és probléma,ami olyan lenne hogy az ő étvágyuk elmenjen tőle.evés nélkül se oldódnak meg ,sőt egy jó vacsora közbeni beszélgetés még segíthet is a koplalás helyett.

2.Szintén nincs az a gond,ami miatt ők ne tudnának aludni.Lehet elalvás előtt még 2percig rágódnak rajta,de utána édesdeden alszanak reggelig,hisz attól úgy se lesz jobb ha nem alszunk,legfeljebb reggelre csak fáradtabbak leszünk,míg ők kipihenve talán megoldást találnak.

3.Az előző kettő példa a szeretkezésre is vonatkozik,míg a nő nem tud feloldódni,addig a férfi kikapcsolja az agyát,és odaadó szerető,azután eszik valamit és végül alussza az igazak álmát.

Hölgyeim,lehet nekik van igazuk,de nekem ehhez újra kéne születnem,hogy a gyakorlatban is el tudjam sajátítani!
Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is,és az Urak se kíméljenek,mert hát mindenből lehet tanulni.
Mindenkinek szép napot kívánok!

HozzászólásokKedves Szabox és

Kedves Szabox és Emlékező!
Nem hiszem,hogy frusztrált nő lennék,és csak a férfi figyelmét akarnám magamra vonni.Kiegyensúlyozott,jó házasságban élünk és a férjem egyben a barátom is.Problémáinkat megbeszéljük,figyelünk egymásra.Társak vagyunk mindenben,még is másképp éljük át a dolgokat.Nemrég veszítettük el 10hetes magzatunkat,ami mindkettőnket megviselt nagyon.kibeszéltük,megvitattuk próbálunk túl lenni rajta,de nekem nehezebben megy.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy engem jobban kellene sajnálni,vagy hogy ő nem ért meg,csak azt hogy nálam másképp működnek a dolgok.És nem akarok figyelmet,szeretetet vagy egyéb dolgot sem kicsikarni sem tőle,sem mástól.Egyszerűen így érzek,ezért nem kívánok enni,nem tudok aludni és az igazat megvallva eddig a sexet se kívántam.miután tegnap megírtam és feltettem a bejegyzést,amit egyébként szintén megbeszéltünk és elolvastuk a hozzászólásaitokat,valami megmozdult bennem,és a problémát félretéve tudtam a szeretkezésre koncentrálni,agyamat kikapcsolva átadni magam az érzéseknek.
Köszönöm a véleményeiteket,megpróbálok majd odafigyelni,másképp csinálni a dolgaimat!Ezek oldhatják a

Ezek oldhatják a feszültséget, amit a problémánk keltett életre bennünk. És jók is.

Ám az a nehézség ebben, hogy már annyira érzékenyekké váltunk, hogy szinte minden apró cseprő zavart keltő gondunkkal azonnal rohanunk és csinálunk valamit, csak tereljük a figyelmünket róla. Nagyon sok módszert alkalmazunk ezekre.
És ez teljesen okés, mivel ezt tanultuk. Ám a megoldás korántsem okés. Mindent tolunk lefele a tudattalanunkba és nem értjük, hogy miért kerülünk mindig ugyan abba a helyzetbe?

Most van itt az a kor, amikor azt kell megtanulni, hogy miként hagyjuk felszínen, mint információhordozó közeg, azokat az érzéseinket, amik elől eddig csak menekültünk. És láss csodát, a félelmünk ezektől az érzésektől annyira szeret minket, hogy akármennyire menekültünk, akármilyen messzire is, ő akkor is türelmesen a nyomunkban volt és hozta az üzenetet nekünk.

Mostmár meg kell állni és végre átvenni az üzenetet tőle. Örökké nem futhatsz előle. Az lenne csak az igazi pokol. :)

Szeretettel!Az igaz,

hogy ha gondom van, nem tudok enni. És olyankor az alvás sem olyan, mint rendesen. De a szex??? Olyan probléma nem lehet, hogy arra nemet mondjak... :D És nem mellesleg a szex az étvágyat is meghozza... ;)Hát akkor én nagyon maszkulin vagyok!:)

Legalábbis ebben. Én gond és bánat esetén szeretek élvezetekbe menekülni. De ez sem jobb mint a mazohista, áldozat vagyok hozzáállás persze.

egyébként ez a dolog nem hiszem, hogy nem függő lenne, embertipus kérdése. Hisz nem véletlenül van az a fogalom, hogy bánatháj, nőknél is gyakorta használják, sokunk által ismert az a jelenség, hogy legszivesebben ki sem kelnék az ágyból, létezni is fáj és átaludnám az életem, addig sem tudok magamról. Szex dolgra nehezebb rálátni, kevesebbet beszélünk róla.

Jó dolog enni, aludni és szexelni! :) Ha ezt aközben tesszük vagy nem tesszük, hogy egyensúlyban vagyunk, az a legcsodásabb!Egy dolog még eszembe jutott,

Egy dolog még eszembe jutott, hogy ezt ugye általánosan, többet a nők használják, de a férfiakat sem vonnám ki alóla. Ők is megalkottak elég sok fegyvert arra, hogy felfigyeljenek rájuk.
Szóval a férfi nem is tudja ezt.

Mindkét esetben ugyan az a cél, a figyelem magunkra vonása, csak az eszköz más.

Szeretettel!Emlékező - frankón egyetértek

Emlékező - frankón egyetértek Veled és úgy alapjába, mindent leírtál, amit a téma megkíván...

Kiegészíteném még pár infóval:
Ahogy az első 3 pont van... hát, így beszél egy frusztrált nő. Nem ártana kibeszélni a problémákat és akkor nem nyomasztana... Ha megoldás kell, akkor a pasi ideális beszélgetőpartner, ha valami lelki kuka kell, akkor arra ott vannak mások vagy barátnők.

Általánosítani, szerintem nem kellene a problémád. Ahogy Emlékező leírta, ez jó nagy adag játszma. Ez a "Mi a baj? SEMMI!" jellegű...

A többit meg már előttem elmondták... :)A véleményem, hogy az amúgy

A véleményem, hogy az amúgy is energiahiányt, ami miatt a probléma is keletkezett, a külső energia források megvonásával tovább fokozni önkínzás.
Egyes nőknél ez az önkínzás arra van, hogy a figyelmet még jobban magára vonja.
Egy jó kis fegyver arra, hogy végre figyelmet és ezzel energiát közvetítsen felé valaki.

Ennek van egy sokkal kellemesebb és örömtelibb módja is.
Szerezd meg magadból, azaz töltsd fel magad magadból, és ne másból próbáld kiprovokálni hogy adjon, mert az újabb mesterkélésekhez vezet, ami szintén csak problémaforrás, mert ha egyszer sikerül, akkor ez tetszeni fog és álandóan azt fogod érezni, hogy csak rá van szükséged így függővé válsz tőle. Egyszer pedig amikor nem tudod kicsikarni belőle a figyelmet, akkor azonnal megharagszol és jön a probléma!! Ez az örök körforgás ami okoz minden nézeteltérés és további problémát. Így van ez a külső dolgokkal. Mindegy hogy ember, vagy valami más.

Légy saját magad, és lásd meg magadban a szépséget, a tökéletességet. Ezzel fel tudod tölteni magad. Ameddig nem tudod látni, addig azt kell tudni, hogy nem vagy képes elfogadni magad olyannak amilyen vagy. Ez szerintem a probléma háttere.

Szeretettel!!