Sikerülhet!

Ismét eltelt egy év. Megint egy hatalmas szünet, nem az első, a regisztrációm óta. De most felhasználó nevet is változtattam, mert NEKEM SIKERÜLT! Sok minden történt velem az elmúlt egy évben, hosszú lenne elmesélni. A lényeg, hogy bebizonyosodott vagy inkább bebizonyítottam magamnak, hogy igenis működik. A Titok bennem van. Rengeteget tanultam és rengeteg segítséget kaptam ettől az oldaltól és felhasználóitól.

Csak szívtam magamba az információkat, nem tudva, mire fogom őket felhasználni. Az utóbbi egy évben kiderült, hogy szükségem lehet rájuk egész életemben. Mert mi az, amit mindeni akar, úgy igazán? Egy megfoghatatlan, ismeretlen valami, amit boldogságnak hívunk, és ami mindenkinek mást jelent. Ez pedig elérhető. Nem görcsös akarással, erőszakos képzelgéssekkel, hanem a mindennapok csodáinak megélésével. Ha nem élvezem a mát, ha nem veszem észre az apró csodákat, akkor csak rohanok egy képzeletbeli élet után, amit soha nem fogok elérni. Nem herceget kell várni, hanem egy embert, egy társat, aki elfogad és segít önmagamat is elfogadni, akit én is el tudok fogadni minden hibájával együtt. Ha pedig megvan ez a valaki, nem szabad magamhoz láncolni, az elengedés a legfontosabb, mert ha igazán hozzám tartozik, akkor számára sincs más út, ezt pedig magától kell felismernie.

A Titok működik, nem csak az élet nagy pillanataiban. Be lehet vonzani életem nagy szerelmét éppúgy, mint egy rég nem látott kedves ismerőst, és néha megtörténik, hogy ez a kettő egy személyben egyesül. Érdekes fordulatokat nyújt az élet, de tudni kell elfogadni. Nem szabad görcsösen ragaszkodni a saját elképzeléseimhez, ahhoz az úthoz, ami magamnak szabtam ki. Néha le kell térni, el kell fogadni a nem várt lehetőségeket, semmit nem szabad visszautasítani. Nem várni kell a csodákat, hanem elfogadni, mert igenis jelen vannak, minden napunkban, de ábrándjainkba merülve, a jövőt várva lépkedünk el mellettük.

Nekem sikerült, persze nem dőlhetek hátra, nyugodtan, hogy én mindent elértem, de tudom, hogy elérhetek, a lehetőség adott. Nem vágyok mézédes, csupa mosoly életre, csak problémamegoldó képességre, nyitottságra, bátorságra és türelemre. A társat mindehhez már megtaláltam, kívánom mindenkinek ugyanezt, sok szeretettel.

Hozzászólásokhol van az ellentmondás?

"Nem herceget kell várni, hanem egy embert, egy társat, aki elfogad és segit önmagamat is elfogadni, akit én is el tudok fogadni minden hibájával együtt."
Nem értem hol van az ellentmondás a két dolog között.