Fontos, hogy ki vagyok

Igen, fontos. Mert én, én vagyok, és nem lehetsz te. Még akkor is én leszek, ha egyek leszünk. Legyen az Mi vagy Együtt.
Ma már Egy- Én- nek is divat lenni. Sőt! Minél egyénibb valaki, annál menőbb, trendibb. Csak pénz, ruha és egy.. egy klassz hobbi kell. Legyen az a fotózás mondjuk, vagy vers írás.. Persze ez is egyfajta kreativitás.. Énnek lenni, megtervezni.

Azért teremtettünk, hogy szeressünk, tapasztaljunk, satöbbi.. Ja, ja.. Ez jó kifogás annak, aki céltalan, vagy eltemette álmait, esetleg feladta. Aztán balesetet, balesetre halmoz, és fel néz a vén Kaporszakállúra, majd megkérdi: Miért Aztán mikor a válasz nem érkezik, akkor tuti elhagyott a Teremtőnk. Hisztizünk, mint ahogy gyerekeink is teszik, vagy ahogy gyerekként tettük. Türelem...

Asztalosnak születtem? Varrónőnek hozott világra Anyám? Nem.. én választottam, azt, amit akartam. Jó esetben. Más esetben meg megmondják: - Fiam, belőled orvos lesz!
Pedig ő kőművesnek szánta magát. Szabad akarat?
Szabad- e akarni? És, ha igen, mit?
Kinek mondjunk ellent: magunknak vagy a világnak?
Nem lehetnék mind kettőért? Hiszen mindegyiknek része vagyok.

Fontos, hogy ki vagyok. Nekem az. Az önismeret nem keverendő össze közönyösséggel, illetve önimádattal. Mikor kutatom magam, nem fordulok el a világtól, és alkotok személyemről eszményképet, hanem megtalálom magamban a világot, és a világban magamat. Kezemben lesz a Titok, ami által teremtek. Mikor ez meg van, minden megvan. Olyan, mintha a tárcád, kártyád anyagi kerete kimeríthetetlen lenne és megveszed a kenyeret, tejet, csokit. Nem azt, amire szükséged van. Mert a szűkösség, csak újabb és újabb dolgokat, álmokat, vágyakat lök ki kezeid közül. Mint a kakukk madár, érted?
Amid van, az mindig meg lesz. És ez legyen elég, mert annál több nem leszel. Ezért fontos, hogy ki vagy. Foglalj Te teret az űr- ességben, szűkösségben. És teremts! :))

http://www.youtube.com/watch?v=oXER83XnPlA