Teljes Holdfogyatkozás

A szívnek muszáj követnie az álmot, különben nem lesz belőle ébredés.
/Frank Herbert/

Tegnap este sikerült megtekintenünk a teljes holdfogyatkozást. Dunántúli kisvárosunk dombjáról kb. 21:00 órától volt látható.
Csodálatos élmény számomra, ez az első teljes holdfogyatkozás, amit láttam.

Eddig még csak részlegeset sem láttam. Ebben az életemben. Bár rövidebb időre a felhők is "beleszóltak", a lényeg látható volt.
Mikor a Föld végleg kitakarta, sötétség borult a tájra. Nagyon nagy sötétség. Örültem neki, hiszen ma már nagyon ritka, ha az eredeti Éjszakában lehetünk. De még így is elég nagy ugye a "fényszennyezettség", a környező települések világításaitól.
Viszont a Csillagok csakúgy ragyogtak! :)) Mintha több milliárd Szentjános bogár pislákolna egy hatalmas setét kék bársony paláston! :)
És az Erdő népe, őzek, rókák, egyéb éjjeli állatok megelevenedtek. :) Olyan volt, mintha egy másik Földön lennék. :) (Nem tudom ti hogyan vagytok vele, de ezt egyre többször érzem. Mintha abban a világban élnék, amiről mindig is álmodtam.)

Tizenegy óra körül elindultunk haza. Az út felénél visszanéztem. Ijesztőnek találtam az éjszaka mélységét. Amivel körül ölel mindent...
Aztán eszembe jutottak Yoda szavai Luke Skywalkerhez, amikor a mocsaras- fás helyről kérdez:
-Mi van ott?-Luke.
-Az, amit magaddal viszel.-Yoda.
Ettől megnyugodtam, mert nekem nincs Titkom előttem. Ismerem a mélységeimet.

A haza vezető úton mindvégig a Föld árnyékában pihent a Hold. Az ajtó nyitás előtt még egy utolsó pillantást vetettünk az égboltra. A Hold.. előbújt. ;)

Találtam egy rövid videót:
http://www.youtube.com/watch?v=7NQQhPijNac

Szép napot! :))

Azt akarom mondani, hogy ne add fel az álmaidat! Ha el tudod képzelni, valóra válhat!
/Glee c. film/

Címkék: