Temetőben gyászolja gazdáját egy macska

Naponta felkeresi több mint egy éve elhunyt gazdáját egy macska Olaszországban, és minden alkalommal kisebb "ajándékot" is visz a temetőbe.

A síron túl is hűséges háziállat története mélyen meghatotta a kis középkori toszkánai település, Montagnana Pistoiese lakosságát.

Az özvegy, Ada Iozelli elmondta az AFP-nek, hogy Toldo, a hároméves fehér-szürke macska minden alkalommal apró tárgyat helyez a sírra, például gallyat, faleveleket, fogpiszkálót, műanyag poharat.

Az állat mindenhová elkísérte gazdáját, Renzo Iozellit életében is. A sírhoz hol egyedül, hol az özvegy társaságában jön el, látogatásai csak most, a tél beköszöntével ritkultak meg valamelyest.

Hasonló, halálon túli hűséget általában kutyák körében figyelnek meg.

Forrás: MTI

Címkék:

Hozzászólásokédes

cicus.

nem túl rég olvastam egy hasonló esetet.
ott kutya volt a szereplő.
a néni meghalt, nem maradt utána más, csak a kutyusa.
minden áldott nap kiment a temetőbe hozzá úgy, hogy senki nem mutatta meg neki melyik sírban fekszik a gazdája.
el nem tudták vinni a kutyát, senki nem tudott mit tenni vele, így a szomszédok adtak neki rendszeresen enni.
a pikantériája a történetnek, hogy erre csak hónapokkal később derült fény, amikor is leesett a hó, és valaki utánanézett, hová is megy a kutya nap mint nap.
döbbenten csodálkoztak az emberek.

bár ha belegondolunk, hogy az állatok fokozottabban érzékelik a más dimenzióban lévőket, semmi csodálkozni való nincs rajta.Valami ilyesmire gondolsz, Harmat? :-)

http://www.youtube.com/watch?v=vNf0RlzJAzc

Vagyis vigyázhatok legközelebb, nehogy macskával az ölemben áztassak lábat. :D

Komolyra fordítva: A cicák is, mint a legtöbb állat hallgatnak a megérzéseikre. A férjemé minden este már jóval az általa rajongott személy hazaérkezése előtt az ablakban ül. :-)

A kutyám is ezt művelte anno kamaszkoromban. Heti egyszer mentem csak haza, de ő várt már egy utcával arrébb. (Szökdösős fajta volt a kis imposztor. :-) )

Mi emberek is képesek lennénk erre (is), egyszerűen csak felesleges túlbonyolítani a dolgokat. :-)

A cicák szeretnek ajándékozni. A szomszéd macska hozzánk szeretett volna költözni, ezért hozott nekem madárfejet. Ő (a cikkben szereplő állat) is csak azt szeretné, ha a gazdi egyszer csak eljönne hozzá újra. Ezért visz ajándékokat. Hiányzik neki a barátja. Kedves kis állat. :-)