Pipacsvirág blogja

A kocka el van vetve…(Segíthetik-e a dobókockák a döntéshozást? És ismerik-e a jövő titkait?)

A kocka el van vetve… Ugye számodra is ismerős ez a kijelentés?

Képzeld, hajdanában – ó, már jó pár esztendővel ezelőtt - ez volt az egyik e-mailem címe, amit konok, határozott ujjmozdulatokkal gépeltem be az üzenet „tárgy” nevű címsorába. Tovább »

Piszkos játszmák, avagy a szerelmi háromszögek másodhegedűseinek „kártyalapjai”

Egy családos, nős pasiba beleszeretni szinte esztelenség, de ha valaki másodhegedűsként mégis belesodródik, belecsöppen egy ilyen kiszámíthatatlan, zsákbamacskás, ideálisnak semmiképpen sem minősíthető szituációba, akkor mindenképpen kénytelen leülni ahhoz a képzeletbeli „kártyaasztalhoz”, ahol az imádott pasin kívül, sajnos ott ül a felesége is. Tovább »

Vigyázz, mert a kukkolás virtuálisan is lehetséges! ( S az online alvilágnak nincs romantikája)

Bizonyára mélységesen felháborítana, ha zuhanyzás után a meztelen tested lankás domborulatait egy vad idegen pasi bámulná az ablaküvegen keresztül, ezért gondosan behúzod a sötétítőfüggönyt (vagy leengeded a redőnyt), mielőtt ledobod magadról a nedves törülközőt. Tovább »

„Csak egy alma”? Ne fintorogj, hiszen ez az egyik legértékesebb Valentin- napi ajándék!

A csajok február 14-én általában mindenfelé ajándékra számítanak – giccses csecsebecsékre, hatalmas rózsacsokrokra, I LOVE YOU -s feliratú tárgyakra, szív alakú lufikra, mókás plüssfigurákra, gyertyafényes vacsorameghívásokra – de egy almára semmiképp! Tovább »

Miért koccintunk pezsgővel Szilveszterkor? Miért hoz szerencsét a kéményseprő? (… és egyéb érdekes kérdések, válaszok)

Amikor éjfélkor összecsendül két pohár, tele buborékos pezsgővel, esze ágában sincs senkinek azon töprengeni, hogy vajon miért koccintással köszöntjük egymást. Tovább »

Szerelmes adventi naptár

December hónap adventi időszakában a szerelmesek szinte lázban égnek. Kirakatokat bámulnak… baráti tanácsokat kérnek, miközben napokig törik a fejüket, hogy milyen különleges ajándékkal varázsolják el szívük hölgyét. Tovább »

Mister December, én utálom magát!

Bár a tél típusú megjelenése szívdöglesztően sármos külsőt kölcsönöz Önnek, én csak egy undorító pénzeszsákot látok, amikor magára nézek. Csodálkozik a merészségemen? Esetleg kikéri magának? Felőlem azt csinál, amit akar, de tény, hogy maga még Isten egyszülött fiának születésnapjából is üzletet csinált. Tovább »

Rejtélyes őszi vers

Mottó: Nem minden az, aminek látszik. Tovább »

Élethinta – egyszer fent, egyszer lent…

A kert számomra régen olyan volt, mint egy üvegbura alatti varázslatos világ. A sebhelyes valóság a kerítésén kívül rekedt, mert ott sikerült megfeledkeznem szinte mindenről: a kötelezettségeimről, az iskolai csúfolódásokról, az esetleges kudarcokról, és néha még a másnapi dolgozatról is. Tovább »

Tűzvarázslat – Égesd el a rosszat!

A múlt nyomasztó terheit elégeti a tűz. Tovább »

Mitológiai „Kis növényhatározó”

Emlékszel még a Kis növényhatározó című tankönyvedre, amit lázasan forgattál azokon a biológiaórákon, amikor a növények pontos beazonosításáért jelest ígért a tanár? A könyv morfológiai tulajdonságok alapján kényszerített döntésekre, és minden jó döntésed után szűkült a kör, míg végül célhoz értél. Tovább »

MIKOR JÖN A NYUSZI? (Húsvéti „adventi” naptárak)

A húsvét mozgó ünnep, ugrál, mint a nyuszi a zöld pázsitos réten, de Naptár „országban” csak március 22. és április 25. között van mozgástere. Tovább »

Hogyan legyünk jó nők karácsonykor? Frizuraötletek

A „hej, Vargáné káposztát főz, kontya alá ütött a gőz” szituációt menthetetlenül megtapasztalja minden nő – akár „Vargáné”, akár hajadon – ha a karácsonyeste előtti órákat a konyha fogságában, a többfogásos, ünnepi menü elkészítésével tölti. Tovább »

Orgazmus a fejben

Az orális szeretkezésben teljesen világosan megmutatkozik a fej és az altest „kicserélhetősége” - olvasható az egyik mentálhigiénés portálon – ezért nem véletlen, hogy a néphit és a népnyelv már ősidők óta összefüggésbe hozza a női szájat a női hüvellyel (pl. a száraz vagy nedves ajkak), ugyanúgy, mint ahogyan bátran következtet a férfiorrok nagyságából a férfi nemi szervek nagyságára. Tovább »

Ha a szemébe nézel, tényleg véged?

Amikor szerelmes vagy, ez nem kérdés, hiszen egy igéző szempár egyetlen pillantásától totális meg lehet semmisülni. Rád néz, miközben vibrál a levegő, téged pedig olyan édes remegés, szédülés és pirulás keríthet a hatalmába, hogy a másik bűvkörében szinte „megrészegedsz”, és úgy érzed: elvarázsolt, szinte hatalma lett fölötted. Tovább »