„Csak egy alma”? Ne fintorogj, hiszen ez az egyik legértékesebb Valentin- napi ajándék!

A csajok február 14-én általában mindenfelé ajándékra számítanak – giccses csecsebecsékre, hatalmas rózsacsokrokra, I LOVE YOU -s feliratú tárgyakra, szív alakú lufikra, mókás plüssfigurákra, gyertyafényes vacsorameghívásokra – de egy almára semmiképp!

„Csak egy alma” fintora helyett viszont az öntudatosabb csajok arcára hatalmas mosoly rajzolódik, amikor megpillantják az almát, mert tudják, hogy a gyümölcsbe vésett szívecske mögött olyan romantikus háttér információk húzódnak meg, amik érzelmi értéke sokszorosan túltesz valamennyi ajándék értékén.

Az alma - formájánál fogva - egy nő iránt érzett olthatatlan szerelem vágyának jelképeként is értelmezhető, hiszen egy kívánatosan ringó női csípőre emlékeztet. Mivel hajdanában menyasszonyok ölébe is almát ejtettek, akár a párkapcsolati elkötelezettségének komolyságára is utalhat vele az ajándékozó. A gyümölcshöz egyértelműen az érzéki vágy – a szerelem – és a szépség asszociálódik, de ha mindezeket csupáncsak belemagyarázásnak véled, akkor olvasd el a következő történetet! Nem az antik mitológiák almás sztorijaival untatlak, amikből kiderülne, hogy kik kiknek és miért adtak almát, hanem egy olyan modern, világhálós bejegyzést adok közre, melynek sorai állítólag egy pasi tollából származnak.

"A nők olyanok, mint az almák az almafán.
A legjobbak és legszebbek a fa tetején vannak. Legtöbb férfi tudja ezt, de mégsem mászik fel értük, sőt, még a létrák tetején sem nyújtózkodik a magasabban lévő édesebb, zamatosabb gyümölcsökért, mert fél attól, hogy mászás (vagy nyújtózkodás) közben leesik, megsérül.
A nyújtózás és a mászás kockázata helyett a földről szedeget fel egy-egy almát, amely közel sem olyan kívánatos, mint a fentiek, viszont könnyű hozzájutni.

A lombkorona felső ágain mosolygó almáknak ezért néha sokáig kell várniuk arra a férfira, aki elég bátor ahhoz, hogy felmásszon értük fa csúcsáig. Kik azok, akik ezt megteszik? Olyan pasik, akiknek helyén van az önbizalmuk és nem elégszenek meg akármilyen almával, hanem csakis a számukra legkívánatosabbal, legideálisabbal, mert minőségi párkapcsolatra vágynak.

A könnyebb utat választók beérik a férges, szotyós gyümölcsökkel is, amiknek az íze már az első harapás után sem az igazi, de jobb, mint a semmi! Lényegében ez a gyümölcsös változata „ha ló nincs, jó a szamár is” típusú párválasztási szokásnak, ami hosszútávon soha nem működőképes.

A legszebb almákért – egy ideális partnerért- mindig keményen meg kell dolgozni, vagyis a mászás, nyújtózkodás kockázata elkerülhetetlen! Óvatosan kell megközelíteni, megérinteni a magas ághegyen pirosló gyümölcsöt, vagyis a kiszemelt hölgy szívét és lelkét, hogy a kölcsönös vonzalom ott vibráljon a kinyújtott férfitenyér és az áhított almahölgy között. Léteznek olyan erőszakos pasik, akik a fa tetején lévő almákat erőszakkal rázzák le- vagyonukat, pozíciójukat, hatalmukat fitogtatva - de ezek a szerelmek soha nem lesznek őszintén kölcsönösek. Lehet, hogy az alma könnyedén belepottyan a legmagasabb ághegyéről is az ölükbe, az ágyukba, de az érdekkapcsolatok megférgesedése szinte előre borítékolható.

Ha egy férfi szerelemre, őszinte párkapcsolatra vágyik, soha ne érje be a legkönnyebben megszerezhető gyümölcsökkel, hanem emelje magasra a szemét és a mércét, aztán szedje össze a bátorságát és kockáztasson a boldogságáért. Persze néha valóban összetörheti magát, hiszen bármennyire is nyújtózkodik, ágaskodik, erőlködik, soha nem éri el az általa kiszemelt almát, de az ideális társról való elképzeléseit akkor se adja fel, hanem a zúzódásai begyógyulása után, emelje ismét magasra a tekintetét, hátha visszamosolyodik rá valamelyik almahölgy a magasból. Amikor pedig siker koronázza a próbálkozását, olyan óvatosan vegye a tenyerébe a gyümölcsöt, mint egy hímes tojást! Az „alma” zamatos íze kárpótlás nyújt mindenért, a kitartásért, az erőfeszítésekért, és a pasi rájön, hogy megérte!

Visszakanyarodva a Valentin-napi almaajándékra, szerintem a fenti történet egyértelműen bizonyítja, hogy aki egy szívecskés almát kap a kedvesétől, az magáénak tudhatja a legszebb szerelmi vallomást: „Te vagy az nő, akire mindig vágytam”!

Persze ez csakis azok számára kódolható, akik ismerik a fenti történetet, ezért érdemes az alma mellé kinyomtatva – vagy kézírásos formában – a fenti almás sztorit is mellékelni.

A csavaros női logikámmal egy másik tanulságot is megfogalmaztam azoknak a hölgytársaimnak, akik szintén minőségre törekszenek párválasztáskor, ugyanis léteznek körtefák is, nemcsak almafák! :) A legszebb, legkívánatosabb, legzamatosabb „körték” a fák tetején csücsülnek, nem pedig a fák alatt (vagy az alsó ágakon). S a körte - formájánál fogva – szintén hasonlít valamire, de ezt kifejtenem már felesleges. :) A mérce nálam igencsak magas, dehogy elérem-e valaha is, akire a lelkem vágyik, az a jövő titka, de az tuti, hogy a földön heverő férges „körtékre” még időt sem pazarolok. (kép: http://static3.depositphotos.com/1000383/104/i/950/depositphotos_1041130...)

Ó, én boldogan szorítanám magamhoz a szívecske mintás szerelemalmát, február 14-én, ami egyébként így készül: http://www.nosalty.hu/mithogyan/t/hogyan-keszul-a-szivecskes-alma/917 … de ennek sajnos még nem érkezett el az ideje!

A minőségi párválasztás tanulságos történetét Aranyosi Ervin (költő) verssorokba szedte, ami újabb bizonyítéka annak, hogy a céltudatos pasik tényleg nem elégszenek meg a könnyedén megszerezhető, másod- vagy harmadosztályú gyümölcsökkel, hanem egy magasra emelt mérce alapján fürkészik a nehezebben elérhető, de sokkal zamatosabb almalányokat!

„Láttál gyümölcsöt fenn a fákon?
Alul éretlen, s elérhető.
Ahol nap éri, messzi ágon,
finomabbra és szebbre nő.
S ha körbenézel lenn a porban,
néhány ütődött, oly közel.
Ha ezért nyúlsz és szeded sorban
velük tán boldogabb leszel?
Érdemes-e a szépért mászni?
S elérni inkább a csodát,
mint földről rosszakat halászni,
s csalódni sok-sok éven át.
Megéri-e a fáradtságot,
hogy megleld a pont neked valót?
Megtalálni a boldogságot,
s tudni, hogy nem hiába volt!
A hit, a küzdelem megérte,
mert minden vágyad teljesül.
Érdemes, - hidd - felmászni érte,
a csalódás így, majd elkerül.
Válaszd te is az "ízesebbet",
mely küzdés árán lesz tiéd.
Az eredmény mindent feledtet,
s kárpótol végül mindenért...”

Talán érdemes ezen elgondolkodnod … és a Valentin-napi almaajándékot nagy becsben tartanod, hiszen sokkal értékesebb, mint a giccses csecsebecsék, a hatalmas rózsacsokrok, az I LOVE YOU -s feliratú bóvlik, a szív alakú lufik vagy a mókás plüssfigurák!

MINDEN SZERELMESNEK – ÍGY NEKED IS, KI IDŐT SZÁNTÁL AZ OLVASÁSRA- KÍVÁNOK BOLDOG, EMLÉKEZETES VALENTIN NAPOT!

Ilyet! http://bmedia.fooducate.com/wp-content/uploads/2013/05/Man-woman-eating-...

Zárójeles kiegészítés:
(A történet lényegében a párválasztási szokásaink görbe „tükre”, aminek a lényege – persze csakis az én olvasatomban – a következő:
- Lusták és türelmetlenek vagyunk párválasztáskor, ezért gyakori tény, hogy körül sem nézünk a nagyvilágban, nem várunk a legideálisabb jelölt felbukkanására, hanem a közvetlen környezetünkből választunk társat, amit statisztikák is egyértelműen alátámasztanak.
- Aztán létezik olyan szitu is, amikor valaki óriási hatást gyakorol ránk, de túl kevésnek érezzük hozzá mérten önmagunk, ezért meghódításának tervét már a kezdetek kezdetén feladjuk, meg sem próbáljuk, mert rettegünk a visszautasításától, illetve a csalódástól.

A sztori tanulsága, hogy az orrunk előtt heverő ”almák” vagy „körték”, amik könnyedén megszerezhetők, hiszen szinte felkínálják közelségükkel önmaguk, egyáltalán nem biztos, hogy a második, harmadik harapás után is édesek maradnak, mert időközben rádöbbenünk arra, hogy talán mégiscsak létezik valahol egy másik olyan „gyümölcs”, amit egész életünkön keresztül zamatosnak érezhetnénk….

A párkapcsolati problémák többsége, illetve a hűtlenségek mögött pontosan ez áll: az elkapkodott, meggondolatlan, kényelmes, ugyanakkor türelmetlen párválasztási szokásaink, ugyanis hajlamosak vagyunk megspórolni a „mászás” és a „nyújtózkodás” erőfeszítését és idejét.

A szívecskés alma ajándéka éppen ezért csakis azokat illeti meg, akiket az ajándékozó – a saját megítélése szerint – valóban a legideálisabb társának vél).

---------------------------
Forrás: Az alaptörténet számos portálon olvasható, de ez az átirata csakis itt.

HozzászólásokNem egy napig tartó műanyag élményre van szükség!

„Sokan úgy csinálnak, mintha ez a Valentin nap valami nagy show volna, lila köd, misztika, vörös rózsa, fehér lélek. Egyáltalán nem erről van szó, hogy egy napig buzogjon szügyig a szerelem lávája, aztán vége!

Arról van szó, hogy van egy nap az évben, amikor a barátság, a szeretet, a szerelem kerül középpontba, és felhívja a figyelmünket arra, hogy szeretni fontos és jó dolog. Nem egy napig tartó műanyag élményre van azonban szükségünk, hanem arra, hogy ezt az érzést néha megünnepeljük, felmagasztaljuk, együtt, egymásra figyelve megadjuk a módját annak, hogy szeretetünket kimutassuk.”

(A Lélekpillangó csapatának gondolatai, amivel maximálisan egyetértek)

A hiányérzet azonban annyira nyomaszt, hogy nincs kedvem ülni, nincs kedvem írni, ezért most jobb, ha lefekszem ...

További szép estét, csodaszép éjszakát kívánok mindenkinek!*Csodaszép ünnepi pillanatokat kívánok mindenkinek!

http://s1.1zoom.net/big3/814/350793-admin.jpg
http://media1.s-nbcnews.com/i/newscms/2016_06/966776/food-justin-chapple...
(Én sajnos csak egy sima kávét iszom, aztán rohanok és estig dolgozom!)A körmeimen már ott virítanak a Valentin- napi jelek :)

 

Hasonló pillanatokat kívánok...A szerelmek igazából a hétköznapokban mérettetnek meg

de boldog készülődést kívánok mindenkinek https://i.ytimg.com/vi/k51BW2XRh7o/maxresdefault.jpg … hiszen holnap már február 13-at mutatnak a naptárak.

Szép álmokat, csodás ábrándokat!:)

Pipacs kitartó nőszemély, ezért ha törik, ha szakad, de mindenképpen megvárja, amíg a híres Mágus Úr szerelmet vall neki. Ó, néhány évtized meg sem kottyan ám neki, hiszen tudja, hogy az igazi lovag felbukkanása csupáncsak türelem kérdése, semmi több!

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/42/df/87/42df870f8509e0f471c2a...Te melyikre vágysz?

"Két szerelmi történet közül, a tiltott szerelem - titkolózással, sajátos kódokkal és forró találkozásokkal, heves vágyakozással együtt - és a lassan kibomló szerelem közül, én magam biztosan a másodikra szavaznék, hosszú távon. Vagyis arra, ahol két ember különböző világnézete találkozik, amelyet lassanként felfedeznek egymásban, és persze közben tanulnak is egymástól. Az első tényleg fantasztikus, és olyasmi, amit mindannyian szeretnénk átélni. De talán mégis úgy a legjobb, ha csupán álom marad, mert úgy vélem, ez a szerelem hosszútávon nehézkes és pusztító tud lenni. Miközben a másik a közös fejlődést kínálja fel." -- Jonas KarlssonMég ha felháborít is...

"Még ha felháborít is: a tiltott gyönyör örömöt szerez." -- Publius Naso Ovidius

"Titokban minden házasember vonzódik valakihez. Ez persze tiltott dolog, de az élet sóját éppen a tiltott dolgokkal való incselkedés adja." -- Paulo Coelho

Hm, ennek ellenére hiszem, hogy léteznek kivételek!A tiltott gyümölcs mindig édesebb?

A tiltott gyümölcs mindig édesebb, a nőknek és a férfiaknak egyaránt az kell, ami elérhetetlen, amit nem kaphatnak meg, amiért küzdeni kell. Akkor is, ha az, ami már a birtokukban van, sokkal értékesebb vágyuk titkos tárgyánál. --Szalai Vivien

Reménykedjünk abban, hogy Vivien téved!A te szívedben ott lakik a boldogság Kék madara?

A Kék madár meséje

Valahol a Mocorgó hegyen túl, de még a Borzas réten is túl, ott, ahol mesebeli virágok illatoznak, ott áll egy vén fa. Amikor a lombja alatt üldögéltem, ő suttogta ezt a mesét.

- Volt egyszer egy különlegesen szép madárka. Aprócska termete ellenére olyan gyönyörű volt, hogy aki meglátta, alig tudta levenni róla a szemét. Tolla kék, mint a tenger, a feje búbján egy sötétebb, csillogó tollbóbita ékeskedett. Hangja édes volt és nyugtató. Aki megpillantotta, annak arca felderült, bánata elszállt, jókedv, boldogság és elégedettség költözött a szívébe. El is nevezték a boldogság kék madarának. Szabadon repkedett, trillázott mindenki örömére. Nagyon kedvelték az emberek, ezért gyakran ellátogattak a Csobogó-patakhoz, ahol élt.

Történt egyszer, hogy egy gazdag uraság elhatározta, hogy megkaparintja ezt a kis csicsergőt. Azt akarta, hogy csak neki daloljon, csak ő érezze azt a boldogságot, amit a madárka éneke és látványa nyújt. Sok pénzt adott az egyik inasának azért, hogy elfogja az értékes égi vándort, és hozza el neki.
A szolgája addig-addig keresgélte, amíg rá nem lelt. Magocskát szórt a földre, azzal csalogatta magához a kis csiripelőt. A kék madár óvatlan volt, leereszkedett, de jaj, a szolga egy hálót dobott rá, s akárhogy vergődött, sehogy sem tudott kiszabadulni a fogságból.

Hej, megörült az uraság, amikor meglátta csodás kis tollast! Azonnal díszes aranykalitkába zárta. Alig várta, hogy a madárka dalra fakadjon, de bizony hasztalan, mert az csak szomorkodott, búsan lógatta fejét. Hiába volt a pompás kalitka! Nem repülhetett kedvére, nem hallgathatta a patak csobogását, nem érezhette a szellő simogatását. Nem láthatta azt a vidéket, ahol eddig vidáman, szabadon élt, a mosolygó emberek arcát, akik derűsen hallgatták dalolását. Telt-múlt az idő, de csak búslakodott, és csöndben ült a fogságban. Vitetett neki az úr mindenféle finomságot, selyem, bársony takarót, a kék madárka azonban néma maradt.

Élt a gonosz uraságnál egy szolgálólány. Jószívű, kedves teremtés volt. Minden reggel beosont abba a szobába, ahol a kis foglyot tartották. Suttogott neki, ujjára vízcseppet tett, úgy itatta. Látta, hogy napról napra csak sorvad a kék madár. Gondolt egyet, kitárta a kalitka ajtaját. A kis rab azonban annyira le volt gyengülve, hogy nem tudott repülni. Ekkor megfogta, kötőjébe tette, és elvitte egyenesen a Csobogó-patak partjára. Ott a kis madárka megérezte a nap és a szél simogatását, meghallotta a patak hívogató zenéjét. A lányka magokkal megetette, patakvízzel megitatta. Egyre jobban érezte magát. Egyszer csak halkan énekelni kezdett. Felrepült egy magas fára, és így szólt:
- Kedves leányka! Köszönöm, hogy megmentettél! Elköltözöm messze, oda, ahol az irigység, gonoszság elkerül.
- De mi lesz velem és azokkal, akiket boldoggá tettél a dalaiddal, a szépségeddel? - kérdezte.
- Velük, veled leszek, a szívetekben, a lelketekben. Ott leszek minden mosolyban, jó cselekedetben, ölelésben, kedves szóban, a legkisebb ajándékban is. Azonban elrepülök azoktól, akik irigykedve figyelik mások örömét, sikerét, vagy rosszat tesznek, vagy ártani akarnak társaiknak. Mindenkié lehetek, de csak akkor, ha szívük jó szándékkal, szeretettel van tele.

Tudd meg, hogy ezentúl "A Kék madár maga a boldogság, kalitkája pedig az emberi szív."
Azzal elrepült.

A te szívedben ott lakik a boldogság Kék madara? (http://iroklub.napvilag.net)

… és egy ráadás mese: http://fantazia.cafeblog.hu/2015/09/21/mese-a-kek-madar/

A barátaimmal beszélgettünk erről a témáról... és úgy gondoltam, hogy talán másokat is érdekelhet!Azt gondolom, hogy erre a videóra mindenkinek...

érdemes néhány percet szánnia! https://www.youtube.com/watch?v=bIj2VSQKEqQMiről szól ez a Valentin-napi dal?

https://www.youtube.com/watch?v=ytMPI_6iw9o
A barátaim segítségére feltétlenül számítok!Ilyesmikkel nem szeretek bíbelődni :)

ezért az én kedvesem horgolt és egyéb saját 2 kezemmel készített ajándéktárgyakra ne számítson!

https://foltvarazs.hu/wp-content/uploads/2014/01/Valentin-napi-%C3%B6tle...
http://www.biztoskezdet.hu/wp-content/uploads/2016/01/valentint.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-Ye5aFhMoBQg/UPw5XF2D1_I/AAAAAAAAB-o/kkmIdb2sn4...
https://kampokezblog.files.wordpress.com/2013/05/dscf0103.jpg
http://www.mindy.hu/pictures/243_horgolt-szivecskek.jpg?full=1&full=1

Még szerencse, hogy nekem nincs olyan jelöltem, aki miatt kénytelen volnék a fonalas kosárkám mellett üldögélni!Bálint :)A következő életbeli kárpótlások ígérete…

engemet nem érdekel! Spirituális végrendeletemben egyértelműen megfogalmazom és leírom, hogy az ígéretes kárpótlásokról – szabad akaratomból, illetve szent és dacos elhatározásomból- önként és végleg lemondok, nem tartok rá igényt, mert aki engemet ebben az életemben cserbenhagyott, nem vállalt fel, illetve megtagadott, annak a szerelmére soha többé nincsen szükségem!

Vagy MOST, ebben az életben …. vagy SOHA!
Nekem ilyesmikkel nem szokásom viccelni, ezért a spirituális végrendeletemben mindezt egyértelműsíteni fogom!Univerzum, én ezt a dalt kérem Valentin-napra!

Privát e-mail címemre átküldve (videós formában) vagy személyesen előadva az ablakom alatt!
https://www.youtube.com/watch?v=R0qVSq3Sp5Y

Ha ez az idén sem lesz így, akkor nagyon kikelek magamból, :) mert vártam már éppen eleget!

 

Hűha, ez is figyelemreméltó!

Valentin-napi almás édességcsodák!
fotók, leírások: http://www.terisweetgarden.com/uploads/3/0/4/1/30415642/3220965_orig.jpg
http://www.terisweetgarden.com/valentines-day-apples.html
Ezek otthon is elkészíthetők!

Ez a Pipacs, tökéletesen rátapintott a lényegre! :)
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQlFF68Cft2F3iAF2l4...Csajok, mutatok nektek egy egyszerű, mégis dekoratív finomságot!Érdekes finomság Valentin-napra

A szívecskék almából készülnek, de magyar nyelvű receptet sajnos nem tudok mellékelni hozzá!
kép: https://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2013/2/apple-hearts-w...

Ez pedig a tökéletes párkapcsolatok „gyümölcsös” fotója:
http://st2.depositphotos.com/3424147/6490/i/950/depositphotos_64902705-s...

  

Kérés a főnökhöz

Secret Imi, kérlek, vegyél nekem egy ilyen almás fülbevalót, :) hogy mindenki előre sejtse, hogy neked almás laptopod van! ( …. a fülbevaló a titkárnői munkaruhám kiegészítője lenne)

https://www.4udesign.hu/shop_seopic/54652/FV506313NR_altpic_1/big/FV5063...Cukorszirupos pillanat! :)Ez nem akármilyen bonbon!

https://s3.amazonaws.com/her-campus-images/static-pages/Gift+Guides/Valentine's+Day+Gift+Guide/2016/HubGraphic.jpg

Főképpen a Vali, Anna és Vanda nevű hölgyek (illetve a Deni, Dani nevű pasik) örülhetnek neki, mert az Ő nevük kirakható a bonbonokból.Égjenek itt a szerelem gyertyái!

http://asromantik.ru/wp-content/uploads/2013/10/26.jpg

Úgy gondolom, hogy ezek pedig egy almás szerelmi mágia, szerelmi kötés kellékei, :) amihez később útmutatást is írok.

http://pomada.cc/image/17662 ... ezt kell bemásolni!
Szép álmokat!A visszaszámlálás elkezdődött

http://lisa.ru/wp-content/uploads/2016/03/HiRes_dobino-_Fotolia.jpg … ezért a pasiknak ideje kiválasztani azt az almát, amibe a szívecskét faragják!Remélem, hogy ezt nem véletlenül találtam...

hiszen véletlenek nincsenek!
http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/3/77/207/77207536_0174.jpg
(Vajon Mágus uram kezei? Hm, elég kicsi rá az esélyem) :D