„Csak egy alma”? Ne fintorogj, hiszen ez az egyik legértékesebb Valentin- napi ajándék!

A csajok február 14-én általában mindenfelé ajándékra számítanak – giccses csecsebecsékre, hatalmas rózsacsokrokra, I LOVE YOU -s feliratú tárgyakra, szív alakú lufikra, mókás plüssfigurákra, gyertyafényes vacsorameghívásokra – de egy almára semmiképp!

„Csak egy alma” fintora helyett viszont az öntudatosabb csajok arcára hatalmas mosoly rajzolódik, amikor megpillantják az almát, mert tudják, hogy a gyümölcsbe vésett szívecske mögött olyan romantikus háttér információk húzódnak meg, amik érzelmi értéke sokszorosan túltesz valamennyi ajándék értékén.

Az alma - formájánál fogva - egy nő iránt érzett olthatatlan szerelem vágyának jelképeként is értelmezhető, hiszen egy kívánatosan ringó női csípőre emlékeztet. Mivel hajdanában menyasszonyok ölébe is almát ejtettek, akár a párkapcsolati elkötelezettségének komolyságára is utalhat vele az ajándékozó. A gyümölcshöz egyértelműen az érzéki vágy – a szerelem – és a szépség asszociálódik, de ha mindezeket csupáncsak belemagyarázásnak véled, akkor olvasd el a következő történetet! Nem az antik mitológiák almás sztorijaival untatlak, amikből kiderülne, hogy kik kiknek és miért adtak almát, hanem egy olyan modern, világhálós bejegyzést adok közre, melynek sorai állítólag egy pasi tollából származnak.

"A nők olyanok, mint az almák az almafán.
A legjobbak és legszebbek a fa tetején vannak. Legtöbb férfi tudja ezt, de mégsem mászik fel értük, sőt, még a létrák tetején sem nyújtózkodik a magasabban lévő édesebb, zamatosabb gyümölcsökért, mert fél attól, hogy mászás (vagy nyújtózkodás) közben leesik, megsérül.
A nyújtózás és a mászás kockázata helyett a földről szedeget fel egy-egy almát, amely közel sem olyan kívánatos, mint a fentiek, viszont könnyű hozzájutni.

A lombkorona felső ágain mosolygó almáknak ezért néha sokáig kell várniuk arra a férfira, aki elég bátor ahhoz, hogy felmásszon értük fa csúcsáig. Kik azok, akik ezt megteszik? Olyan pasik, akiknek helyén van az önbizalmuk és nem elégszenek meg akármilyen almával, hanem csakis a számukra legkívánatosabbal, legideálisabbal, mert minőségi párkapcsolatra vágynak.

A könnyebb utat választók beérik a férges, szotyós gyümölcsökkel is, amiknek az íze már az első harapás után sem az igazi, de jobb, mint a semmi! Lényegében ez a gyümölcsös változata „ha ló nincs, jó a szamár is” típusú párválasztási szokásnak, ami hosszútávon soha nem működőképes.

A legszebb almákért – egy ideális partnerért- mindig keményen meg kell dolgozni, vagyis a mászás, nyújtózkodás kockázata elkerülhetetlen! Óvatosan kell megközelíteni, megérinteni a magas ághegyen pirosló gyümölcsöt, vagyis a kiszemelt hölgy szívét és lelkét, hogy a kölcsönös vonzalom ott vibráljon a kinyújtott férfitenyér és az áhított almahölgy között. Léteznek olyan erőszakos pasik, akik a fa tetején lévő almákat erőszakkal rázzák le- vagyonukat, pozíciójukat, hatalmukat fitogtatva - de ezek a szerelmek soha nem lesznek őszintén kölcsönösek. Lehet, hogy az alma könnyedén belepottyan a legmagasabb ághegyéről is az ölükbe, az ágyukba, de az érdekkapcsolatok megférgesedése szinte előre borítékolható.

Ha egy férfi szerelemre, őszinte párkapcsolatra vágyik, soha ne érje be a legkönnyebben megszerezhető gyümölcsökkel, hanem emelje magasra a szemét és a mércét, aztán szedje össze a bátorságát és kockáztasson a boldogságáért. Persze néha valóban összetörheti magát, hiszen bármennyire is nyújtózkodik, ágaskodik, erőlködik, soha nem éri el az általa kiszemelt almát, de az ideális társról való elképzeléseit akkor se adja fel, hanem a zúzódásai begyógyulása után, emelje ismét magasra a tekintetét, hátha visszamosolyodik rá valamelyik almahölgy a magasból. Amikor pedig siker koronázza a próbálkozását, olyan óvatosan vegye a tenyerébe a gyümölcsöt, mint egy hímes tojást! Az „alma” zamatos íze kárpótlás nyújt mindenért, a kitartásért, az erőfeszítésekért, és a pasi rájön, hogy megérte!

Visszakanyarodva a Valentin-napi almaajándékra, szerintem a fenti történet egyértelműen bizonyítja, hogy aki egy szívecskés almát kap a kedvesétől, az magáénak tudhatja a legszebb szerelmi vallomást: „Te vagy az nő, akire mindig vágytam”!

Persze ez csakis azok számára kódolható, akik ismerik a fenti történetet, ezért érdemes az alma mellé kinyomtatva – vagy kézírásos formában – a fenti almás sztorit is mellékelni.

A csavaros női logikámmal egy másik tanulságot is megfogalmaztam azoknak a hölgytársaimnak, akik szintén minőségre törekszenek párválasztáskor, ugyanis léteznek körtefák is, nemcsak almafák! :) A legszebb, legkívánatosabb, legzamatosabb „körték” a fák tetején csücsülnek, nem pedig a fák alatt (vagy az alsó ágakon). S a körte - formájánál fogva – szintén hasonlít valamire, de ezt kifejtenem már felesleges. :) A mérce nálam igencsak magas, dehogy elérem-e valaha is, akire a lelkem vágyik, az a jövő titka, de az tuti, hogy a földön heverő férges „körtékre” még időt sem pazarolok. (kép: http://static3.depositphotos.com/1000383/104/i/950/depositphotos_1041130...)

Ó, én boldogan szorítanám magamhoz a szívecske mintás szerelemalmát, február 14-én, ami egyébként így készül: http://www.nosalty.hu/mithogyan/t/hogyan-keszul-a-szivecskes-alma/917 … de ennek sajnos még nem érkezett el az ideje!

A minőségi párválasztás tanulságos történetét Aranyosi Ervin (költő) verssorokba szedte, ami újabb bizonyítéka annak, hogy a céltudatos pasik tényleg nem elégszenek meg a könnyedén megszerezhető, másod- vagy harmadosztályú gyümölcsökkel, hanem egy magasra emelt mérce alapján fürkészik a nehezebben elérhető, de sokkal zamatosabb almalányokat!

„Láttál gyümölcsöt fenn a fákon?
Alul éretlen, s elérhető.
Ahol nap éri, messzi ágon,
finomabbra és szebbre nő.
S ha körbenézel lenn a porban,
néhány ütődött, oly közel.
Ha ezért nyúlsz és szeded sorban
velük tán boldogabb leszel?
Érdemes-e a szépért mászni?
S elérni inkább a csodát,
mint földről rosszakat halászni,
s csalódni sok-sok éven át.
Megéri-e a fáradtságot,
hogy megleld a pont neked valót?
Megtalálni a boldogságot,
s tudni, hogy nem hiába volt!
A hit, a küzdelem megérte,
mert minden vágyad teljesül.
Érdemes, - hidd - felmászni érte,
a csalódás így, majd elkerül.
Válaszd te is az "ízesebbet",
mely küzdés árán lesz tiéd.
Az eredmény mindent feledtet,
s kárpótol végül mindenért...”

Talán érdemes ezen elgondolkodnod … és a Valentin-napi almaajándékot nagy becsben tartanod, hiszen sokkal értékesebb, mint a giccses csecsebecsék, a hatalmas rózsacsokrok, az I LOVE YOU -s feliratú bóvlik, a szív alakú lufik vagy a mókás plüssfigurák!

MINDEN SZERELMESNEK – ÍGY NEKED IS, KI IDŐT SZÁNTÁL AZ OLVASÁSRA- KÍVÁNOK BOLDOG, EMLÉKEZETES VALENTIN NAPOT!

Ilyet! http://bmedia.fooducate.com/wp-content/uploads/2013/05/Man-woman-eating-...

Zárójeles kiegészítés:
(A történet lényegében a párválasztási szokásaink görbe „tükre”, aminek a lényege – persze csakis az én olvasatomban – a következő:
- Lusták és türelmetlenek vagyunk párválasztáskor, ezért gyakori tény, hogy körül sem nézünk a nagyvilágban, nem várunk a legideálisabb jelölt felbukkanására, hanem a közvetlen környezetünkből választunk társat, amit statisztikák is egyértelműen alátámasztanak.
- Aztán létezik olyan szitu is, amikor valaki óriási hatást gyakorol ránk, de túl kevésnek érezzük hozzá mérten önmagunk, ezért meghódításának tervét már a kezdetek kezdetén feladjuk, meg sem próbáljuk, mert rettegünk a visszautasításától, illetve a csalódástól.

A sztori tanulsága, hogy az orrunk előtt heverő ”almák” vagy „körték”, amik könnyedén megszerezhetők, hiszen szinte felkínálják közelségükkel önmaguk, egyáltalán nem biztos, hogy a második, harmadik harapás után is édesek maradnak, mert időközben rádöbbenünk arra, hogy talán mégiscsak létezik valahol egy másik olyan „gyümölcs”, amit egész életünkön keresztül zamatosnak érezhetnénk….

A párkapcsolati problémák többsége, illetve a hűtlenségek mögött pontosan ez áll: az elkapkodott, meggondolatlan, kényelmes, ugyanakkor türelmetlen párválasztási szokásaink, ugyanis hajlamosak vagyunk megspórolni a „mászás” és a „nyújtózkodás” erőfeszítését és idejét.

A szívecskés alma ajándéka éppen ezért csakis azokat illeti meg, akiket az ajándékozó – a saját megítélése szerint – valóban a legideálisabb társának vél).

---------------------------
Forrás: Az alaptörténet számos portálon olvasható, de ez az átirata csakis itt.

Hozzászólások:)

Már tutira faragja az új lovagjelöltem a szívecskéket egy almába! :)
Igaz ez? Nem, de azért örülnék neki, ha faragná!Ez ma is így volt...

"A hiányérzet azonban annyira nyomaszt, hogy nincs kedvem ülni, nincs kedvem írni, ezért most jobb, ha lefekszem ..."

Olyan testi gyengeség vett erőt rajtam, mintha 3 hete csak a betegágyam nyomnám... és olyan erőtlenül vánszorogtam végig a délutánt, mint egy beteg légy, akinek a szárnyai már megdermedtek a csípős október végi szél leheletétől.

- Nem megy tovább - fogalmaztam meg önmagamnak - mert a láthatatlan, mágikus világ - csakis önmagában, valóságos események nélkül - már képtelen megtartani!nike joggesko Descuentos

nike joggesko
Descuentos Nike
goedkope nike air max
cheap uggs for women
UGG BOOTS FOR WOMEN
Adidas Originals Superstar
Hugo Boss Sale
ugg store
ADIDAS NMD SALE ON LINE
louboutin heels
TOMS For Sale
Discount TOMS
nike sneakers
Cheap Michael Kors
Toms Factory Outlet
Air Max 90
vans shoe store
Cheap Michael Kors Tote Bag
Michael Kors Handbags Discount
Air Max Femme
Canada Goose Womens Coats
nike sportschuhe
Timberland Outlet
Yeezy Boost Sale Online
reebok running shoes
Boost Yeezy Sale On Line
Canada goose dam
Nike Zapatos
Nike Shox Cheap
Jordan Store
toms sale
converse store
Jordan Schoenen
scarpe nike
cheap uggs
nfl store
moncler jacket sale
Adidas Neo Discount Sale
christian louboutin outlet
Yeezy Men
Air Max Sneakers
Nike Air Max Cheap
adidas outlet
Pandora Store Sale
Cheap Air Max Trainers
Nike Air 90
pandora outlet store
new pandora charms
nike shoes
Uggs For Cheap
Bottes Ugg Femme Pas Cher
Michael Kors
zapatillas nike baratas
Stone Island Outlet
pandora jewelry store
Doudoune Moncler Pas Cher
Cheap Toms Outlet Store
nike air
Vans Black Sneakers
new jordan releases
cheap nike air max
Adidas Originals Stan Smith
Pandora Official Website
Air Jordan Retro Sale
Jordan Sneakers For Sale
air force one pas cher
Nike Air Huarache For Sale
Moncler Outlet Store
religion store
Adidas Superstar
Nike Soccer Cleats Boots
Ugg Pas Cher En France
Ray-Ban Official Discounted Site
toms shoes outlet
Nike Shox discount Sale
23 IS BACK Store
nike tn pas cher
nike air jordan pas cher
Adidas Superstar Sale Online
Oakley Sunglasses Cheap
Ray ban sale online
chaussure Nike homme
Nike Air Damen
Canada Goose Outlet
Yeezy Black
TOMS OUTLET
zapatilla adidas
nike schuhe günstig
uggs for women
Air max dam
Ugg Pas Cher Femme
Discount Air Max
Official Toms Shoes Outlet
canada goose jackets on sale
Ugg boots Sale
Hogan Outlet
ugg clearance
adidas store
moncler outlet
uggs outlet
longchamp bags on sale
Yeezy Shoes Discount Marketplace
zapatillas running
Nike Store
Boutique Ugg
Nike Air Sneakers
suivre un envoi
Air Max Pas Cher
Canada Goose Outlet
Air max levně
Air Nike
scarpe hogan outlet
Ugg Outlet Online Store
Scarpe Air Max
abercrombie and fitch store
fitflops sale uk
Soccer Boots Outlet nike
nike jordan shoes
Nike Air Max Goedkoop
hogan scontate
Nike Online Store
Nike Air Pas Cher
nike sb stefan janoski
Ray Ban Sunglasses Online
Coach Bags On Sale
Pandora Store
Cheap Toms Shoes Outlet
botas de futbol
official NHL jerseys
billige nike sko
Moncler Sale
pandora beads
Nike Air Women
Boty Nike Air
Air Max Kopen
Uggs Pas Cher Soldes
chaussures nike pas cher
Nike Roshe Run Sale
Moncler Outlet Online
Negozi Pandora
canada goose jacket outlet
Nike Factory Store
Original Ugg Boots
womens nike air max
ugg factory outlet
Nike Air Jordan 11
Pandora Store
coach factory outlet online
TOMS SHOES OUTLET
Kobe Shoes Nike
Nike Pas Cher Femme
newest lebron shoes
retro jordans for cheap
zapatos de futbol nike
Chaussure Nike Air Max Pas Cher
chaussure basket homme
Moncler Jackets Discount Marketplace
huarache sneakers
prada outlet
Doudoune Moncler Site Officiel
The official UGG
Nike Shoes Sale Store
Doudoune Moncler Femme Pas Cher
Nike Shoes Discount Marketplace
Adidas Shoes Discount Marketplace
nike air max running shoes
nike mercurial soccer cleats
Jordan Shoes Air
new yeezy shoes
günstige nike schuhe
Toms Outlet Online
Michael Kors Outlet

ypMs 2017.4.5burberry scarf Free Run coach

burberry scarf
Free Run
coach outlet
oakley sunglasses
kate spade
Michael Kors Outlet
MIZUNO Shop US
michael kors handbags outlet
Pandora Charm
oakley frogskins sunglasses
Prada bags
jordan shoes
ray ban clubmaster
china factory sale
pandora necklace
yeezy boost 350
louis vuitton outlet
chanel bag
yeezy boost 350 shoes
michael kors handbags
abercrombie and fitch
Jordan retro
michael kors outlet
coach outlet online
abercrombie and fitch
nike huarache shoes
pandora charms sale clearance
Ralph Lauren Polo
coach outlet
coach outlet
michael kors uk
nike australia
pandora rings
canada goose sale online
michael kors outlet
moncler us
prada bags
michael kors outlet
prada outlet online
michael kors outlet
nike basketball shoes
pandora charms
abercrombie outlet
Oakley Outlet
louis vuitton factory outlet
michael kors canada
pandora rings
coach outlet
louis vuitton outlet
abercrombie outlet
moncler jacket
prada outlet online
prada sale
kate spade bags
burberry outlet
michael kors outlet online
coach outlet
Pandora bracelet
pandora charms black friday
pandora australia
adidas yeezy boost 350
asics shoes
michael kors totes
pandora charms
air jordan shoes
sunglasses hut
kate spade outlet
prada online
baseball jerseys
coach australia
coach outlet store
michael kors outlet
coach factory
mens sunglasses
bercrombie Nederland
tiffany co
pandora necklaces
sunglasses sm
michael kors jet set tote
moncler jacket mens
pandora jewelry
nike store
kate spade outlet
burberry canada
chanel australia
coach factory outlet
coach factory outlet
prada glasses
ray-ban sunglasses
kate spade handbags
michael kors purses
moncler mens jackets
Yeezy 350
prada us
michael kors outlet
mk handbags
nike huarache
ray ban glasses
michael kors bags outlet
official michael kors
coach outlet
pandora rings sale
michael kors outlet
mlb store
prada outlet prices
asics Australia
prada outlet online
cheap moncler jacket
salomon shoes
pandora charms sale online
moncler jacket
Mizuno Running Shoes
football jerseys
nike lebron shoes
prada purses
snow boots
jordan retro shoes
burberry scarf
prada outlet
pandora jewelry
football jerseys
oakley sunglasses
kate spade black friday
coach bags
Basketball shoes
canada goose jacket
coach outlet
coach outlet
Nike Hyperdunk Shoes
coach outlet
longchamp outlet
ray ban new wayfarer
ray ban sunglasses
major league baseball
ray ban wayfarer
michael kors online
michael kors wallet
prada factory outlet online
Nike Free
nike com
coach purse
coach outlet
kate spade bags outlet
nike shox shoes
prada handbags
jimmy choo australia
pandora rings
Kevin Durant Shoes
michael kors australia
ray-ban sunglasses
mk bags
brand sunglasses
coach outlet online
cheap ray ban sunglasses
mcm outlet
nike id
nike free run
burberry
pandora rings
pandora uk
oakley australia
prada bag
Michael Kors Canada
authentic prada outlet online
ray ban prescription sunglasses
pandora charms uk
ray ban prescription glasses
kate spade outlet
nike air huarache
coach bags
michael kors outlet
pandora charms sale
michael kors bags
Nike Jordan Shoes
michael kors
burberry outlet
prada sunglasses
pandora uk
shoes online
sunglasses outlet
burberry outlet online
michael kors outlet
burberry outlet
abercrombie and fitch
air jordan shoes
michael kors outlet
pandora charms
baseball jerseys
ray ban outlet
cheap coach purse
prada factory outlet online
coach diaper bag
Yeezy Boost 350
prada bags
michael kors tote
kate spade black friday
nike jordan
pandora rings
veronique billat
louis vuitton outlet
nike jordan shoes
ray ban sunglasses
Nike Air Max
Hermes Outlet
moncler down jackets
prada factory outlet online
ray-ban sunglasses
coach outlet
prada outlet online
prada factory outlet
pandora bracelets
coach usa
oakley sunglasses
kate spade outlet online
abercrombie outlet
abercrombie paris
burberry canada
abercrombie outlet
nike shoes australia
abercrombie outlet
Mizuno Shop
ray ban sunglasses
coach factory outlet online
Mizuno Shop Japan
KD 8 shoes
kate spade outlet
michael kors outlet
michael kors outlet
longchamp outlet
michael kors italy
louboutin shoes
prada outlet
adidas australia
louis vuitton uk
ray ban eyeglasses
ate spade handbags
mcm outlet online
Canada Goose Outlet
prada outlet
hermes bag
Burberry outlet online
CHanel Factory Outlet
nfl shop
timberland boots
Hugo Boss Online
Prada Factory Outlet
moncler outlet
Nike Hyperdunk 2015
oakley frogskins
nike shox
pandora jewelry
prada outlet
Jordan Retro Shoes
michael kors purses
burberry outlet
Hyperdunk 2016
kate spade
paul smith uk
burberry us
michael kors uk
Nike Air Jordan
abercrombie us
moncler clothing
pandora princess ring
Abercrombie Fitch
nike jordan shoes
ugg uk
coach online
ups tracking
coach factory outlet
Mizuno Shoes
coach outlet
michael kors outlet
prada official site
prada outlet
michael kors outlet
burberry scarf
authentic prada handbags outlet
abercrombie outlet us
piumini moncler replica
michael kors
Chanel bags Outlet
michael kors purses outlet
coach outlet
ugg slippers
coach handbags
louis vuitton outlet
Adidas Yeezy Boost 350
burberry online
nike shoes
moncler outlet
basketball jerseys
pandora.com
rayban aviator
clk benz
michael kors handbags
michael kors outlet
authentic prada outlet online
Coach Sunglasses Outlet
coach carter
official prada site
Jordan Retro
ray ban outlet
burberry purse
polo outlet online
nike jordan shoes
pandora bracelet
Cheap Ray Ban
michael kors factory outlet
kate spade outlet
moncler jacket
chanel
nike australia
michael kors outlet
top sunglasses
Billat
canada goose jacket
abercrombie & fitch
michael kors outlet bags
Coach Outlet
sunglasses hut
canada goose sale
michael kors outlet
baseball jerseys
ray ban sunglasses
pandora rings
coach handbags
ugg boots
kate spade outlet online
asics shoes Australia
polo online
landing gears
nike outlet
mlb shop
ralph lauren australia
beats headphones
prada outlet online
coach outlet online
mlb shop
michael kors outlet
coach sunglasses for women
air jordan retro
Coach Outlet Store
polo outlet
coach bag
canada goose outlet
adidas australia
coach factory outlet
prada outlet online
official prada site
Michael Kors Outlet
Nike Jordans
huaraches shoes
huarache nike
pandora australia
michael kors bags
yeezy boost 350
michael kors handbags
paul smith sale
coach australia
nike air max
flash sunglasses
adidas shoes
pandora australia
beats by dre
pandora necklace charms
pandora ring
ugg australia
michael kors outlet online
kate spade canada
Ray Ban Outlet
nfl jerseys
Hugo Boss Outlet
nike shoes
moncler outlet
mk outlet
kate spade outlet
michael kors outlet
michael kors
pandora bracelet
coach sunglasses
coach
coach outlet
burberry online
Oakley Holbrook sunglasses
prada handbags
pandora rings jewelry
michael kors outlet
pandora rings
michael kors outlet
pandora australia
pandora charms
burberry australia
cheap basketball shoes
moncler coats
Chanel Outlet
michael kors black friday
nike outlet
burberry outlet online
lebron james shoes
hockey jerseys
michael kors outlet
pandora rings
michael kors purses on sale
prada outlet online
nike lebron james
huaraches
mlb.com
prada handbags
Prada Outlet
salomon hiking shoes
coach outlet online
kate spade
basketball jerseys
burberry outlet canada
landinggear
ugg australia
Longchamp Outlet
mcm factory outlet
wholesale
burberry outlet
pandora charms
ray ban aviator
michael kors us
michael kors outlet
moncler sale
prada bags
timberland uk
Hugo Boss Store
Kate Spade Australia
beats studio
abercrombie fitch
Coach outlet online
michael kors outlet
shoes sale
landing gear
Nike KD 8
michael kors outlet online
véronique Billat
burberry australia
coach shoes
michael kors tote
china wholesale
Oakley Holbrook
paul smith
ralph lauren
prada bags outlet
coach australia
ray ban online
burberry outlet
pandora charms
Ralph Lauren
louis vuitton australia
tiffany co
Mizuno Wave
michael kors bags
pandora bracelet
kate spade bags
burberry outlet canada
yeezy boost 350
prada bags on sale
abercrombie us
coach purses
pandora charms sale
prada outlet online
Nike Air Jordan
oakley outlet
moncler uk
michael kors outlet
coach outlet
ray ban polarized
burberry scarfs
michael kors
prada outlet
shoes online sale
Coach Outlet Online
lzm3.25Nem egy napig tartó műanyag élményre van szükség!

„Sokan úgy csinálnak, mintha ez a Valentin nap valami nagy show volna, lila köd, misztika, vörös rózsa, fehér lélek. Egyáltalán nem erről van szó, hogy egy napig buzogjon szügyig a szerelem lávája, aztán vége!

Arról van szó, hogy van egy nap az évben, amikor a barátság, a szeretet, a szerelem kerül középpontba, és felhívja a figyelmünket arra, hogy szeretni fontos és jó dolog. Nem egy napig tartó műanyag élményre van azonban szükségünk, hanem arra, hogy ezt az érzést néha megünnepeljük, felmagasztaljuk, együtt, egymásra figyelve megadjuk a módját annak, hogy szeretetünket kimutassuk.”

(A Lélekpillangó csapatának gondolatai, amivel maximálisan egyetértek)

A hiányérzet azonban annyira nyomaszt, hogy nincs kedvem ülni, nincs kedvem írni, ezért most jobb, ha lefekszem ...

További szép estét, csodaszép éjszakát kívánok mindenkinek!*Csodaszép ünnepi pillanatokat kívánok mindenkinek!

http://s1.1zoom.net/big3/814/350793-admin.jpg
http://media1.s-nbcnews.com/i/newscms/2016_06/966776/food-justin-chapple...
(Én sajnos csak egy sima kávét iszom, aztán rohanok és estig dolgozom!)A körmeimen már ott virítanak a Valentin- napi jelek :)

 

Hasonló pillanatokat kívánok...A szerelmek igazából a hétköznapokban mérettetnek meg

de boldog készülődést kívánok mindenkinek https://i.ytimg.com/vi/k51BW2XRh7o/maxresdefault.jpg … hiszen holnap már február 13-at mutatnak a naptárak.

Szép álmokat, csodás ábrándokat!:)

Pipacs kitartó nőszemély, ezért ha törik, ha szakad, de mindenképpen megvárja, amíg a híres Mágus Úr szerelmet vall neki. Ó, néhány évtized meg sem kottyan ám neki, hiszen tudja, hogy az igazi lovag felbukkanása csupáncsak türelem kérdése, semmi több!

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/42/df/87/42df870f8509e0f471c2a...Te melyikre vágysz?

"Két szerelmi történet közül, a tiltott szerelem - titkolózással, sajátos kódokkal és forró találkozásokkal, heves vágyakozással együtt - és a lassan kibomló szerelem közül, én magam biztosan a másodikra szavaznék, hosszú távon. Vagyis arra, ahol két ember különböző világnézete találkozik, amelyet lassanként felfedeznek egymásban, és persze közben tanulnak is egymástól. Az első tényleg fantasztikus, és olyasmi, amit mindannyian szeretnénk átélni. De talán mégis úgy a legjobb, ha csupán álom marad, mert úgy vélem, ez a szerelem hosszútávon nehézkes és pusztító tud lenni. Miközben a másik a közös fejlődést kínálja fel." -- Jonas KarlssonMég ha felháborít is...

"Még ha felháborít is: a tiltott gyönyör örömöt szerez." -- Publius Naso Ovidius

"Titokban minden házasember vonzódik valakihez. Ez persze tiltott dolog, de az élet sóját éppen a tiltott dolgokkal való incselkedés adja." -- Paulo Coelho

Hm, ennek ellenére hiszem, hogy léteznek kivételek!A tiltott gyümölcs mindig édesebb?

A tiltott gyümölcs mindig édesebb, a nőknek és a férfiaknak egyaránt az kell, ami elérhetetlen, amit nem kaphatnak meg, amiért küzdeni kell. Akkor is, ha az, ami már a birtokukban van, sokkal értékesebb vágyuk titkos tárgyánál. --Szalai Vivien

Reménykedjünk abban, hogy Vivien téved!A te szívedben ott lakik a boldogság Kék madara?

A Kék madár meséje

Valahol a Mocorgó hegyen túl, de még a Borzas réten is túl, ott, ahol mesebeli virágok illatoznak, ott áll egy vén fa. Amikor a lombja alatt üldögéltem, ő suttogta ezt a mesét.

- Volt egyszer egy különlegesen szép madárka. Aprócska termete ellenére olyan gyönyörű volt, hogy aki meglátta, alig tudta levenni róla a szemét. Tolla kék, mint a tenger, a feje búbján egy sötétebb, csillogó tollbóbita ékeskedett. Hangja édes volt és nyugtató. Aki megpillantotta, annak arca felderült, bánata elszállt, jókedv, boldogság és elégedettség költözött a szívébe. El is nevezték a boldogság kék madarának. Szabadon repkedett, trillázott mindenki örömére. Nagyon kedvelték az emberek, ezért gyakran ellátogattak a Csobogó-patakhoz, ahol élt.

Történt egyszer, hogy egy gazdag uraság elhatározta, hogy megkaparintja ezt a kis csicsergőt. Azt akarta, hogy csak neki daloljon, csak ő érezze azt a boldogságot, amit a madárka éneke és látványa nyújt. Sok pénzt adott az egyik inasának azért, hogy elfogja az értékes égi vándort, és hozza el neki.
A szolgája addig-addig keresgélte, amíg rá nem lelt. Magocskát szórt a földre, azzal csalogatta magához a kis csiripelőt. A kék madár óvatlan volt, leereszkedett, de jaj, a szolga egy hálót dobott rá, s akárhogy vergődött, sehogy sem tudott kiszabadulni a fogságból.

Hej, megörült az uraság, amikor meglátta csodás kis tollast! Azonnal díszes aranykalitkába zárta. Alig várta, hogy a madárka dalra fakadjon, de bizony hasztalan, mert az csak szomorkodott, búsan lógatta fejét. Hiába volt a pompás kalitka! Nem repülhetett kedvére, nem hallgathatta a patak csobogását, nem érezhette a szellő simogatását. Nem láthatta azt a vidéket, ahol eddig vidáman, szabadon élt, a mosolygó emberek arcát, akik derűsen hallgatták dalolását. Telt-múlt az idő, de csak búslakodott, és csöndben ült a fogságban. Vitetett neki az úr mindenféle finomságot, selyem, bársony takarót, a kék madárka azonban néma maradt.

Élt a gonosz uraságnál egy szolgálólány. Jószívű, kedves teremtés volt. Minden reggel beosont abba a szobába, ahol a kis foglyot tartották. Suttogott neki, ujjára vízcseppet tett, úgy itatta. Látta, hogy napról napra csak sorvad a kék madár. Gondolt egyet, kitárta a kalitka ajtaját. A kis rab azonban annyira le volt gyengülve, hogy nem tudott repülni. Ekkor megfogta, kötőjébe tette, és elvitte egyenesen a Csobogó-patak partjára. Ott a kis madárka megérezte a nap és a szél simogatását, meghallotta a patak hívogató zenéjét. A lányka magokkal megetette, patakvízzel megitatta. Egyre jobban érezte magát. Egyszer csak halkan énekelni kezdett. Felrepült egy magas fára, és így szólt:
- Kedves leányka! Köszönöm, hogy megmentettél! Elköltözöm messze, oda, ahol az irigység, gonoszság elkerül.
- De mi lesz velem és azokkal, akiket boldoggá tettél a dalaiddal, a szépségeddel? - kérdezte.
- Velük, veled leszek, a szívetekben, a lelketekben. Ott leszek minden mosolyban, jó cselekedetben, ölelésben, kedves szóban, a legkisebb ajándékban is. Azonban elrepülök azoktól, akik irigykedve figyelik mások örömét, sikerét, vagy rosszat tesznek, vagy ártani akarnak társaiknak. Mindenkié lehetek, de csak akkor, ha szívük jó szándékkal, szeretettel van tele.

Tudd meg, hogy ezentúl "A Kék madár maga a boldogság, kalitkája pedig az emberi szív."
Azzal elrepült.

A te szívedben ott lakik a boldogság Kék madara? (http://iroklub.napvilag.net)

… és egy ráadás mese: http://fantazia.cafeblog.hu/2015/09/21/mese-a-kek-madar/

A barátaimmal beszélgettünk erről a témáról... és úgy gondoltam, hogy talán másokat is érdekelhet!Azt gondolom, hogy erre a videóra mindenkinek...

érdemes néhány percet szánnia! https://www.youtube.com/watch?v=bIj2VSQKEqQMiről szól ez a Valentin-napi dal?

https://www.youtube.com/watch?v=ytMPI_6iw9o
A barátaim segítségére feltétlenül számítok!Ilyesmikkel nem szeretek bíbelődni :)

ezért az én kedvesem horgolt és egyéb saját 2 kezemmel készített ajándéktárgyakra ne számítson!

https://foltvarazs.hu/wp-content/uploads/2014/01/Valentin-napi-%C3%B6tle...
http://www.biztoskezdet.hu/wp-content/uploads/2016/01/valentint.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-Ye5aFhMoBQg/UPw5XF2D1_I/AAAAAAAAB-o/kkmIdb2sn4...
https://kampokezblog.files.wordpress.com/2013/05/dscf0103.jpg
http://www.mindy.hu/pictures/243_horgolt-szivecskek.jpg?full=1&full=1

Még szerencse, hogy nekem nincs olyan jelöltem, aki miatt kénytelen volnék a fonalas kosárkám mellett üldögélni!Bálint :)A következő életbeli kárpótlások ígérete…

engemet nem érdekel! Spirituális végrendeletemben egyértelműen megfogalmazom és leírom, hogy az ígéretes kárpótlásokról – szabad akaratomból, illetve szent és dacos elhatározásomból- önként és végleg lemondok, nem tartok rá igényt, mert aki engemet ebben az életemben cserbenhagyott, nem vállalt fel, illetve megtagadott, annak a szerelmére soha többé nincsen szükségem!

Vagy MOST, ebben az életben …. vagy SOHA!
Nekem ilyesmikkel nem szokásom viccelni, ezért a spirituális végrendeletemben mindezt egyértelműsíteni fogom!Univerzum, én ezt a dalt kérem Valentin-napra!

Privát e-mail címemre átküldve (videós formában) vagy személyesen előadva az ablakom alatt!
https://www.youtube.com/watch?v=R0qVSq3Sp5Y

Ha ez az idén sem lesz így, akkor nagyon kikelek magamból, :) mert vártam már éppen eleget!

 

Hűha, ez is figyelemreméltó!

Valentin-napi almás édességcsodák!
fotók, leírások: http://www.terisweetgarden.com/uploads/3/0/4/1/30415642/3220965_orig.jpg
http://www.terisweetgarden.com/valentines-day-apples.html
Ezek otthon is elkészíthetők!

Ez a Pipacs, tökéletesen rátapintott a lényegre! :)
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQlFF68Cft2F3iAF2l4...Csajok, mutatok nektek egy egyszerű, mégis dekoratív finomságot!Érdekes finomság Valentin-napra

A szívecskék almából készülnek, de magyar nyelvű receptet sajnos nem tudok mellékelni hozzá!
kép: https://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2013/2/apple-hearts-w...

Ez pedig a tökéletes párkapcsolatok „gyümölcsös” fotója:
http://st2.depositphotos.com/3424147/6490/i/950/depositphotos_64902705-s...

  

Kérés a főnökhöz

Secret Imi, kérlek, vegyél nekem egy ilyen almás fülbevalót, :) hogy mindenki előre sejtse, hogy neked almás laptopod van! ( …. a fülbevaló a titkárnői munkaruhám kiegészítője lenne)

https://www.4udesign.hu/shop_seopic/54652/FV506313NR_altpic_1/big/FV5063...Cukorszirupos pillanat! :)