Gyógyító mudrák, avagy a kezedben az egészséged

Segíteni csakis annak lehet, aki hagyja és partnerként viselkedik.

A bejegyzésem szövegtörzsét töröltem, de haladéktalanul visszaállítom az eredeti szövegtartalmat és szövegképet, amennyiben a portál tulajdonosa hajlandó lesz rendbe rakni, vagy rendbe rakatni a thesecret.hu portált!

Időközben eléggé sok háttér- információ a tudomásomra jutott, ezért a jelenlegi sakk-matt helyzetben: egyszerűen NINCS MÁS VÁLASZTÁSOM!

Secret, én még nem mondtam le arról, hogy "apád" végre észhez tér!
Csakis érted teszem, mert már nincs más eszköz a kezemben!

*
Mivel egyértelműen bizonyítani tudom, hogy Pipacsvirág kivel azonos, mint szerző, nem szeretném egyetlenegy másik portálon sem olvasni a bejegyzéseim!

HozzászólásokMudra "ábécé"

Olyan elegáns: http://kagylokurt.hu/wp-content/uploads/2008/11/govardan-megtartasa-550x...
(Góvardan hegy megtartása mudra)

Mudra "ábécé" : http://www.youtube.com/watch?v=KYaDm7MRzSw
Szeretnék egy mudrás táncbemutatón részt venni!Szellemi frissességet és örömöt hoz

http://www.jogapont.hu/joga/0000000108/usasz-mudra/#.VEbCrcmE-ZE

No, nekem éppen erre van szükségem, mert totálisan összezavarodtam! Olyan, mintha nem lenne rendben a gondolkodásom!

A lenti mudrákat is ajánlom a figyelmetekbe!SZEXERŐT NÖVELŐ MUDRA-KUNDALINIKéztartás alacsony vérnyomás esetén

Fizikai testi okai: Alsó végtag keringési elégtelensége, szív-vagy mellékvesekéreg-elégtelenség vagy kiszáradás következtében alakul ki a 100/60 Hgmm alatti alacsony vérnyomás, a-mely gyengeséggel, fáradtsággal, szédüléssel, zavartsággal, homályos látással, súlyosabb esetben eszméletvesztéssel jár.

Kéztartás: A jobb mutatóujj hegye a jobb és bal kisujj hegyével ér össze.

Kép: http://2.bp.blogspot.com/-6jqWum3GMd0/U4zIfqvkuFI/AAAAAAAAW4k/VOTOsBX0ws...

Forrás: http://emf-kryon.blogspot.hu/2014/06/gyogyito-keztartasok.htmlGyógyító kéztartás fájdalmas menstruáció esetén

Már a menstruáció megjelenése előtt jelentkező igen heves, fájdalmas görcsökkel járó állapot, melyet kismedencei gyulladás, a méhnyálkahártya kóros, nem csak a méh üregében való jelenléte, a menstruációs vér eltávozásának megnehezítettsége, a méh izomműködésének zavara, rendellenes véralvadás, vagy a méh ereinek menstruáció alatti fokozott összehúzódása, keringési zavar, fertőzés, polip, túlzott ösztrogéntermelés, esetleg elégtelen progeszterontermelés okozhat.

Kéztartása: A bal mutatóujj és a bal gyűrűsujj összeér, a többi ujj legyezőszerűen szétterülve.

Kép: http://4.bp.blogspot.com/-vI_mhzfXP7w/U4zKoByDnSI/AAAAAAAAW50/57L4zQcxi1...Szép reggelt, szép napot!

Olyan mintha egy másik dimenzióból szakított volna ki ez az őszi reggel, ezért a boldog éjszakám után most egészen kábultan pötyögtetek itt a billentyűzeten.

Szép reggelt, szép napot!Picikét alvajáró vagyok

de egy kávé, s egy-két mudra majd felfrissít! :) Hú, micsoda éjszaka van mögöttem!
Bocsika, de ezzel most muszáj volt eldicsekednem! Egy angyali szerető "teljesítményértékét" földi viszonylatokban nehéz meghatározni, mert nincsen hozzá skála, így csak annyit mondok: No1.Egyetlen kézmozdulat a boldogságért

Ó, ezt szívesen kipróbálnám hasonló környezetben, egy őszi erdőben!
http://www.nlcafe.hu/data/cikk/8/75834/1.jpg

Dhyana mudra – A boldogság kézjele

Mudra: http://www.nlcafe.hu/data/cikk/8/75834/6.jpg
Bal kézzel formázz csészét, és helyezd bele a jobb kezed, majd a hüvelykujjakat finoman érintsd össze. Helyezd a kezeidet az öledbe, és tartsd ott lazán.

Fizikai hatása: Komoly nyugtató hatásának köszönhetően minden olyan betegség megelőzésében hatékony, amelyek a stressz hatására alakulnak ki. Érdemes rendszeresen gyakorolni.

Lelki hatása: Ha reggelente végzed, akkor a boldogság csodálatos pillanataiban lehet részed, melyek az egész napodat beragyogják, és erőt adnak a hétköznapokhoz. Ha esténként így meditálsz, akkor pedig ez a mudra bizakodást és nyugodt alvást biztosít a számodra.

Megerősítés: „Minden megvan bennem, ami ahhoz szükséges, hogy boldog legyek.”

Boldog éjszakát mindenkinek!A gonosz elhárítása :)

Állítólag meghökkenti a kísérteteket is, de nem könnyű ám kivitelezni ezt a mudrát!
Kép: http://jeindia.hu/images/illustration/mudra09.gif

Ez a mahájána buddhista ikonográfia számos összetett mudrájának egyike, amely a gonosz elhárítását fejezi ki.

Ha valaki találkozik egy kísértettel, s megijed, szerintetek fel tudja venni a fenti kézjelet? :)Drága Admin!

Te itt? Nahát, micsoda meglepetés! Jó éjszakát kívánok neked!
Szeretlek! Ugye nem haragszol, hogy ismeretlenül ilyesmiket írok?Boldogság mudra

Bal kezeddel formálj csészét, majd helyezd bele a jobb kézfejed. Az ujjak érintkezzenek egymással, a két hüvelykujj vége pedig érjen össze. Kezeid lazán az öledben pihenjenek.
Lélegezz mélyeket és koncentrálj a homlokod közepére (vagyis a homlokcsakrádra).

Így: http://www.wellnesscafe.hu/Root/Sites/Wellnesscafe/Lelek/2010/gyogyitsd-...

Hatása: Ez a mudra azt szimbolizálja, hogy életünket, munkánkat és egész külső létezésünket az isteni belsőnk hordozza és védi. Végzése közben csodálatos nyugalom és bizakodás áraszt majd el, megtalálhatod a „helyes” utat, és felismerheted mi a lényeges és mi nem. Hozzásegít, hogy az életedben minden megfelelően működjön, könnyebb lesz pozitívan gondolkodnod, türelmesnek, békésnek és az emberekkel szemben jóindulatúnak maradnod.
Ha este gyakorlod, bizakodást, nyugalmat és jó alvást biztosít.

Pozitív megerősítés: Minden megvan bennem, ami ahhoz szükséges, hogy boldog legyek.

Forrás: http://www.wellnesscafe.hu/Lelek/2010/gyogyitsd-a-lelked-kezi-mudrakkal/...Szerelmi bánat elleni mudra

Kezedet tartsd úgy, hogy mutatóujjad jobb és baloldalon is az orrtőhöz simuljon. A középső ujjad érintse a homlokod, a hüvelykujjaid pedig az állad. Így egy háromszöget formálva a kezeidből, lélegezz lassan, ritmusosan és ismételten a homlokcsakrára koncentrálj.

Hatása: A szerelmi bánat vagy elengedés elleni mudra jótékonyan hat a hólyagra, a szemre, valamint a homloküregre. A mutató – és középső ujjak a hólyag energiáját serkentik, valamint aktiválják a könnymirigyeket (a sírás jót tesz, hiszen oldja a lelki fájdalmat). Ez a kéztartás segít szerelmi bánat esetén is, ha elhagyott a párod, visszautasított, csalódást okozott vagy egyszerűen csak úgy érzed, nem szeretnek. Ez a lelki fájdalom sajnos napokig vagy hetekig eltarthat, amiben nagy segítség lehet, ha a figyelmünket eltereljük, de nem szabad egészen elnyomni a fájdalmat. Fontos, hogy valóban távolságot tartsunk volt párunktól és eljussunk arra a szintre, hogy ha csalódást is okozott nekünk, ne maradjon bennünk neheztelés.

Pozitív megerősítés:
Elengedlek, élvezem az új szabadságomat, és nyitott vagyok az emberekre, akiket a jövő hoz nekem.Mennyi idő után hatnak a mudrák?

"Általában 21-42 napig tart, amíg érzelmi vagy mentális síkon változás következik be. Három hétig mindenképpen várj türelemmel, hiszen a megújuláshoz idő kell. Sőt, előfordulhat, hogy a mudrákat gyakorolva először rosszabbodik a helyzet: hőhullámok, hidegrázás, szomorúság, agresszió vagy fáradékonyság lép fel.
Ebben az esetben se ijedj meg, hiszen ez azt jelenti, hogy elindultál a gyógyulás útján!"Energia - mudra

http://4.bp.blogspot.com/-CMAVdfDE1Sc/TnLvcnr7_gI/AAAAAAAAAG4/1YO6_Wspza...

Ebben a mudrában a hüvelyk,-a, középső-és a gyűrűs ujj érinti egymást, a mutató és a kisujj pedig nyújtva marad. Ajánlatos naponta 3×15 percig végezni.

A neve: apana mudra, de szokás energia mudrának is nevezni.
Ez a mudra segíti a test méregtelenítését, ezen felül kiegyensúlyozó hatást gyakorol az elmére,és segíti a belső egyensúly és az önbizalom létrehozását.Ha híján vagyunk a tetterőnek

... ez segíthet!

Összekulcsoljuk a két kezünk mutató-, gyűrűs- és kisujját. A hüvelykujjakat és a középső ujjakat összeillesztjük, és kezünket a gyomor magasságában tartjuk. Ez a mudra minden szervnek jót tesz, aktiválja a keringést, erősíti az érzelmi és a mentális szintet. A régi mondás erre a mudrára tényleg igaz: ahol az akarat, ott az út és a cél. Ez a három fogalom azt az erőt szimbolizálja, amellyel bármit elérhetünk az életben.

Kép: http://nlc.p3k.hu/data/cikk/14/130595/11.jpgMágia- mudra

Kezeinket a mellkas elé tartjuk, és csuklókörzést végzünk, mintha valakit magunkhoz akarnánk inteni.
A szívünk előtt illesztjük egymáshoz az ujjaink külső felét, befelé mutató tenyerekkel. A mutatóujjak hegyét a hüvelyujj felső ízületére tesszük. Ezzel a mudrával állítólag olyan dolgokat tudunk magunkhoz „vonzani”, amelyeket szeretnénk.

Kép: http://nlc.p3k.hu/data/cikk/14/130595/12.jpg

Forrás: Nők Lapja Ezotéria magazinNőiesség- és szerelem

Nőiesség- és szerelem- mudra

Egymáshoz nyomjuk a két tenyerünket a mellkasunk előtt úgy, hogy ujjaink nyújtva és zárva legyenek. A női és a férficsatornák egyensúlya ily módon megteremtődik. Gondoljunk arra, akire már régóta vágyakozunk, és lelkünk hamarosan a beteljesülés ígéretével telik meg.

Kép: http://nlc.p3k.hu/data/cikk/14/130595/8.jpg

Forrás: Az írás a Nők Lapja Ezotéria magazinban jelent meg!Szexuális gátak felszabadítása

A szexuális gátak felszabadulása-mudra

Összekulcsoljuk az ujjainkat, a hüvelyujj alatti dombocskák összesimulnak, és máris szabadon áramolhat testünkben a jin és a jang energiája. Mivel megteremtettük a női és a férfioldal közötti egyensúlyt, ez a kisugárzásunkon is megmutatkozik. Vonzerőnk növekedni fog.

Kép: http://nlc.p3k.hu/data/cikk/14/130595/7.jpgMagyarországon is lehet indiai táncot tanulni

A hirdetést nem hoztam ide, mert reklámnak minősülhet, de azt a videót, amit a weblapjukon találtam, megmutatom:
http://www.youtube.com/watch?v=aAyyCrDUPrY

Valamiért a jelbeszéddel (a mudrák is azok) kapcsolatos dolgok érdekelnek engem, de még nem tudtam rájönni, hogy mi az oka.Ujjainkban a varázserő

Ez a pozíció az immunrendszer erősítésére szolgál: http://articlestatic.donna.hu/008364/2897388441.jpg

" A kezünket összekulcsolva kell tartani, úgy hogy a bal hüvelykujj az ég felé mutat, a jobb kéz hüvelykujja és mutatóujja gyűrűt képezve körülöleli azt. Ez a pozíció az immunrendszer erősítésére szolgál, rendszeres gyakorlásával különösen a megfázásos betegségek ellen véd. Többen a különböző diéták kiegészítéseként is használják, ugyanis a szervezet hőmérsékletét némileg növeli, ennélfogva ha sokat alkalmazzuk, ne lepődjünk meg a fokozódó szomjúságérzetünkön".A legismertebb mudra

Ez: http://articlestatic.donna.hu/008364/6807225243.jpg

Szokás Buddha - mudrának is nevezni (Jnana mudra)

"A buddhista szobrok klasszikus kéztartása megteremti az egyensúlyt testünk energiarendszerében. Este végezve kiváló az álmatlanság ellen, napközben pedig a fáradságot, stresszt űzhetjük el vele. Ehhez mindössze mutató- és hüvelykujjunkat kell összeértetni mindkét kezünkön, majd a jógapozíciót 10-12 percig tartani":)

Mosoly neked, kedves Kezdet!

Állítólag az agykontroll három ujjas technikája is mudra, úgy nevezik, hogy: kívánság - mudra.
S még nagyon sokféle van! Amikor majd egyedül leszek itt, - mert ti nem értek rá, - akkor összegyűjtögetem őket.

De nagyon szeretem, amikor itt vagytok, s akkor csakis titeket leslek!.

Ez tetszik, nagyon!A táncművészet jelbeszéde

"A táncművészet egyik szanszkrit nyelven írt fő műve a Kifejezés tükre (Abhinajadarpana).
Ebben minden testrész legapróbb mozdulata is rögzítve van, a fejmozgástól kezdve a nyak, a szem, a csípő, a mellkas a láb mozdulatain át egészen a kézjelekig. Ez a szigorú meghatározottság garantálja az ind táncművészet tisztaságát, hagyományát. Igaz, a kézikönyv képeket, ábrákat nem tartalmaz, de erre nincs is szükség, hiszen a templomok falain az időnek ellenálló kőbe vésve szinte minden táncmozdulat, mudra pontosan látható. Páratlan tanulási lehetőség, ha elmélyülten megfigyeljük e mozdulatok művészi megfogalmazását, harmóniáját.

A klasszikus indiai táncművészet különböző ágazatai ötven-hatvan kézjelet ismernek, ezeknek közel ötszáz alapjelentését azonosítják. Ezen túlmenően harminckét fő kéztartást, tizenkét fő kézmozdulatot, huszonnégy kombinált kéztartást és vagy nyolcvannyolcmillió (!) variációt említenek. A kézikönyvek ezek közül nyolc-kilencszázat tárgyalnak. A különböző stílusok között lehetséges némi eltérés, de egy iskolán belül mindig ugyanazokat a mudrákat alkalmazzák.

Az egyik gyönyörű klasszikus indiai tánc, az Odisszi harminckét egykezes, és húsz kétkezes jelet használ.
Az egykezesek azt jelentik, hogy mindkét kéz ugyanazt a jelet mutatja, a két kéz érintkezése nélkül, a kétkezesek pedig együtt, egymást érintve alkotnak egy jelet.

A táncon belül az egykezes jelek variálódhatnak, így számtalan jelentésük lehetséges. Egy-egy jelnek legalább négy-öt jelentése ismeretes, attól függően, hogy mit akarunk közölni. A kézjelek megértését a testtartások, a lábhelyzetek is segítik".

Hajdanában a kommunikációs könyvemben piros tollal írtam oda, hogy melyik kéztartás mit jelent, mert sejtettem, hogy évekkel később még visszatérek rá! :) S íme, a könyvem nyitva!Gyógyitó mudrák - videó