Gyógyító pontok, avagy az akupresszúra csodája

Szereted a találós kérdéseket? Van egy a tarsolyomban. Mondom.

Nem gombnyomásra, hanem pontnyomásra aktivizálódik. Mi az?
Ha tudod, akkor jártasabb vagy a témában, mint én, :) ha meg nem, akkor hamarosan megtudhatod ebből a bejegyzésből.

Létezik egy legenda, miszerint több ezer évvel ezelőtt egy kínai parasztembert gyakori fejfájások gyötörték.

De olyan erős fejfájások, hogy még a dolgát is alig tudta végezni. Egyik alkalommal szántogatás közben az ekét véletlenül a nagy lábujjára ejtette. A néhány pillanatig tartó éles fájdalomtól felszisszent, de láss csodát, azzal a fájdalommal együtt megszűnt a fejfájása is!
Mikor másnap a migrén ismét kínozni kezdte, már szánt szándékkal ejtette a nagy lábujjára az ekét, hogy bizonyosságot szerezzen a különös, akkor még ismeretlen gyógymód hatékonyságáról.
Ismét azt tapasztalta, hogy néhány perc múltán a fájdalmai megszűntek. A falubeliek először hitetlenkedtek, de később valamennyien hasonlóképpen csillapították a fejfájásukat. Állítólag így figyeltek fel a gyógyító pontok létezésére az akkor élő kínai emberek.

Mi a legenda magyarázata?

A hagyományos kínai orvoslás által több ezer éve leírt és feltérképezett meridián csatornákban a "csi", vagyis az életenergia kering. Amikor jó a közérzeted, egészségesnek érzed magad, akkor az életenergiád áramlása zavartalan.

A meridiánok egy zárt kört alkotó vízvezetékrendszerhez hasonlítanak és behálózzák az egész testedet.
A „csí” úgy kering abban a zárt hálózatban, mint a víz egy zárt csatornarendszerben.
S mint ahogyan a vízbe hullott ágak, falevelek, kövek, sziklák megakadályozzák, eltorlaszolják a víz útját, ugyanúgy a testedben is felléphetnek zavarok, például a stressz által.

Ha a tested energia szintje a normál érték alá csökken, illetve az energiakeringésben blokád képződik, betegségtünetek jelentkezhetnek, például megfájdul a fejed.

Jó hír, hogy az energiaáramlás aktiválható, az energia-egyensúly könnyen helyreállítható!
Ujjaid érintésében energia van, csodát tévő energia, ezért a legősibb gyógymódok egyikével, - aminek a becsületes neve az akupresszúra, - harmonizálhatod az energiaáramlást.
Az akupresszúra különböző pontokon keresztül, az úgynevezett gyógyító pontokon keresztül aktivizálja a meridiánokat, s javítja tested energiakeringését.

Az akupresszúra mellékhatásoktól mentes, természetes gyógymód.
Sikeresen alkalmazhatod különböző eredetű fájdalmak csillapítására. Segítségével a kellemetlen mellékhatásokat okozó fájdalomcsillapító gyógyszerek mennyiségét lényegesen lecsökkentheted. A gyógymód lényege, hogy, hogy kezeddel, az ujjaiddal tested bizonyos pontjaira nyomást gyakorolsz. A képeken zöld színű pöttyel jelöltem azokat az akupresszúrás pontokat, melyek masszírozásával eredményesen gyógyíthatod önmagad.

TÍZ AKUPRESSZÚRÁS PONT, MELYEK MASSZÍROZÁSÁVAL MEGGYÓGYÍTHATOD ÖNMAGAD

Ezek speciális jelentőségűek bizonyos működészavarok, betegségek kezelésében.

Eh-30 pont --- (lásd: alul 1. kép)
A combcsontod legfelső pontján, közvetlenül az ízületi fej mögött az ülőizmodon találod ezt a pontot, amely a derék- és az ülőidegzsába helyi kezelésére szolgál. Emellett a csípőpanaszok, valamint a fejfájás megszüntetésében is hatékony.

H-60 pont
Ezt a pontot a lábad külső oldalán találod, nagyjából félúton a bokád és az Achilles-inad között, a sarokcsontod felső peremén. Masszírozása segít a keresztcsonttáji fájdalom, az ülőidegzsába és a lábfejed fájdalmának megszüntetésében.

T-7
Ez a pont a singcsont és az orsócsont közötti barázdában található, a kéztőízületedtől másfél hüvelyknyire. Segíthet nyakad feszültségének oldásában, a fejfájáson, a köhögésen valamint az asztmán is.

M-3
Az úgynevezett nagy csomópont a lábad nagyujji és a második ujji lábközépcsontjainak lábujjak felőli végei között található. Kezelése segít a fejfájáson, szédülésen, rendszertelen havi vérzésen, valamint szexuális problémák kezelésében.

Vab-11 pont --- ( lásd: a bejegyzés főképe)
Ha könyöködet behajlítod, egy mélyedés keletkezik. Ennek a mélyedésnek a külső végén, karod külső oldalán találhatod a Vab-11 pontot. Kezelése segít a váll-és karfájáson, a teniszkönyökön, a lázon és a magas vérnyomáson.

Gy-44 --- (lásd: alul 3. kép)
Ezt a pontot a második és a harmadik lábujjad közötti úszóhártyán találod.
Kezelése, masszírozása segít a gyomorfájáson, a garat-és mandulagyulladáson, továbbá a fej-és fogfájáson.

Vab-4
Ha a hüvelykujjadat a kinyújtott mutatóujjadhoz szorítod, a két ujjad közötti izom kidomborodik.
E domborulat legmagasabb pontján található a vastagbél negyedik akupresszúrás pontja. Kezelése segít a fejfájáson, a megfázásos betegségeken, illetve a szemfájdalmon.

Eh-34
Ez a pont - vagyis a Forrás a jang-dombon - a térd alatt oldalvást, a szárkapocscsont feje mellett található a bemélyedésben. Kezelése segít a hát- és a lábfájáson, valamint az epevezeték problémáin is.

Gy-36 --- (lásd: alul 2. kép)
Ezt a pontot a sípcsontod külső oldalán, négyujjnyival a térdkalácsod alatt találhatod. Kezelése segít az emésztési zavarokon, a gyomorgörcsön, felfúvódáson, illetve székrekedés megszüntetésében is.

HOGYAN?

Ha a kívánt pontot megtaláltad, az ujjbegyedet (mutatóujjad vagy hüvelykujjad begyét) a pont közepébe kell helyezned, és azt az óramutató járásával megegyező irányban kell körkörös masszírozó mozgásokat végezned,
Eközben arra is ügyelned kell, hogy az ujjad mindig ugyanazon a bőrfelületen maradjon, ugyanis ez biztosítja az akupresszúra pont egyenletes kezelését, hatékony befolyásolását.

**
A kínaiak már évezredekkel ezelőtt ismerték az élet és a világmindenség törvényeit, amit mi, európaiak még csak most kezdünk felfedezni, megtanulni. Megszoktuk, hogy a testet anyagnak tekintjük, holott a kínai gyógyászat már évezredekkel ezelőtt is egy olyan energiarendszernek tekintette, amit egészségünk, jó közérzetünk érdekében egyensúlyban kell tartanunk.

Az akupresszúra egy olyan természetes gyógymód, melyet a természettudományos kritika sem tudott kikezdeni, sőt a hatékonysága bizonyosságot nyerj.

Segíts hát magadon, Isten is megsegít, mert az öngyógyítás képességét te is birtokolod!

---------------------------------

Forrás:
http://www.femina.hu/egeszseg/kepgaleria/10_akupresszuras_pont_amit_te_i...
és egyéb olvasmányaim

HozzászólásokAz érintésben energia van, csodát tévő energia!

Hűha, tetszik ez a kijelentés, amely a fenti információk lényegét is remekül sűríti!Már megint nincs kedvem beszélni

Vajon melyik testpontom lenne érdemes stimulálnom ahhoz, hogy kedvet kapjak a szócsépléshez? Feltételezem, hogy az a bizonyos pont mindenképpen létezik! :):)

Pipacs után nagyon nehéz itt, mármint ezen a lapon okosat és újat mondani, de megpróbálkozom vele!

Az impotencia akupresszúrás kezelése:
http://kinai-medicina.tienshoni.hu/kinai-medicina/joga/1140-szexualis-za...

Szerencsére nekem még nincs szükségem a fenti tudományra, :) hiszen az impotenciát csak hallomásból ismerem.Itt találhatók a nemi szervek akupresszúrás pontjai :)

Csak nyomd meg és jó lesz! :) Persze én ilyen stílusban soha nem fogalmazok. Bizonyíték a link alatt!
http://femina.hu/kapcsolat/akupresszura-nemiszervek/A szakirodalmat tanulmányozom

https://terebess.hu/keletkultinfo/akupresszura.pdf ... mert mestervizsgát óhajtok tenni! :)Ezt tegnap kipróbáltam

http://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/NxsktkqTURBXy9lNmI3YmNmZGFhOGRlY2NmM...

Jégkockával masszíroztam a fenti pontot.
Reggel belenéztem a tükörbe, aztán láttam, hogy 10 évvel fiatalabbnak tűnök! :)
No, ez nem igaz, de a közérzetemnek tényleg jót tett.

Szép álmokat!Mit kell tennünk ahhoz, hogy fiatalabbnak nézzünk ki?

"Mindannyian szeretnénk, hogy fiatalabbnak nézzünk ki, teljesebb életet élhessünk, és több energiánk legyen. De hogyan érhetnénk el mindezt? Csak egy nagyobb jégkocka kell hozzá! A nyak felső részén a koponya aljánál ugyanis van egy pont, a Feng Fu. Ha ezt stimulálod, veled is csodát tesz.

kép: http://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/NxsktkqTURBXy9lNmI3YmNmZGFhOGRlY2NmM...

A kezelés roppant egyszerű: a képen látható pontra kell enyhe nyomást gyakorolni a jégkockával. Hatására a szervezet olyan folyamatokat indít be a szervezetben, melyektől kicserélődnek a rossz, elhasznált energiák. A betegség eltűnik, hatására boldogabb, energikusabb leszel.

Nem kell mást tenned, csak ezt a pontot masszírozni 20 percig."

forrás: http://blikkruzs.blikk.huAz akupresszúrás technikát teszteltem

Tegnap éjszaka az akupresszúrás technikát is teszteltem, mert a fájdalomcsillapítók már fabatkát se értek.

Mit tapasztaltam?
Működött, de 100 százalékos enyhülést a gyógypontok stimulálása se produkált.
Persze mindenhez idő kell, hiszen csodák egyik pillanatról a másikra nem történnek, és nem is történhetnek, hiszen akkor rövid időn belül megbukna a hivatalos orvostudomány!

Egyet azonban kijelenthetek: hatásos!Gyógyító fésülködés

Az ősi Kínában gyakran fésülködtek az emberek, mert tudták, hogy ezzel az egészségüket védik, számos betegséget kezelhetnek, megelőzhetnek. Segít átjárhatóvá tenni a meridiánjainkat, ha a meridiánok haladási irányát követve fésülködünk. (http://eljunktudatosan.hu)

Én hiszek ebben, mert néha segített a fésülködés, amikor fájt a fejem.A "Hosszú élet pontja" a lábszáron van

A "Hosszú élet pontja" a lábszáron, a Gyomor vezetéken van. Ez a vezeték a fejről fut le a lábra, ezért nem csak emésztési panaszokat kezelhetünk a pont masszírozásával, hanem olyanokat is, mint a láz, fejfájás, fogfájás, mentális zavarok, asztma, magas vérnyomás, keringési zavarok, ízületi panaszok, szédülés, szívdobogás, urológiai betegségek.

videó: https://www.youtube.com/watch?v=xfMEcf5WfmkA jó közérzet művészete

3 perces videó: https://www.youtube.com/watch?v=2TM4gJf2M0U
(Secret, később jövök...)Gyors közérzetjavító gyakorlat

Rossz a közérzetem, ezért egy órácskára visszavonulok.
Talán ezt alkalmazom: Gyors közérzetjavító gyakorlat: minden rendben:
https://www.youtube.com/watch?v=3WWRJw53Wc4

Bagdi Bella közérzetjavító mental focus gyakorlata:
"Nagyon fontos minden nap a helyes irányba terelni a gondolatainkat. Ennek a gyakorlatnak a lényege, hogy 1 levegőre kell az adott hangsort végig énekelni.
Azért nagyon hatékony ez a gyakorlat, mert egyrészt tele kell szívnod a tüdődet levegővel és addig énekelsz, amíg elfogy a levegő. Ennek következtében folyamatosan kicserélődik a tüdődben a levegő, több oxigénhez jutsz, és ez az egészséged és közérzeted szempontjából azonnali jótékony hatással bír (pld. szédülést, hányingert elmulasztja), ezzel párhuzamosan meg a "minden rendben"-nel az elmédet programozod és a kettő együttes hatásától rögtön jól fogod érezni magad. Egy tipp a gyakorlathoz: alkoss egy kört 2 ujjaddal, vagy rajzolj egy kört a tenyeredbe, és gondolj arra, hogy bármikor, amikor ezt a kört meglátod, azonnal azt fogod érezni, hogy minden rendben és a körülményeid is ehhez igazodnak."Fejfájás és migrén kiegészítő kezelése akupresszúrávalÚjrakapcsolódási energia

Kapcsolatteremtő gyógyítás - Gyógyulj meg és gyógyíts másokat is! című könyv, aminek Dr. Eric Pearl a szerzője 2009-es kiadású, de egy olyan érdekes gyógymódot taglal, amiben én hiszek!

Eric Pearl nem energiagyógyászatnak, hanem inkább "spirituális kommunikációnak" vagy "információátadásnak" tartja technikáját. Fontosnak véli ugyanakkor, hogy ez egy új minőség a Földön, az emberi evolúció egy új lépcsőfoka - amelyet egyébként a maják, az inkák, a hopi indiánok vagy épp Nostradamus is megjósolt. Egy átmenet kellős közepén vagyunk, s ennek főszereplője az újfajta energiaminőség, amelyet Pearl újrakapcsolódási energiának nevez. Számos súlyos beteg köszönheti neki a gyógyulását!

forrás: http://www.libri.hu/konyv/dr_eric_pearl.kapcsolatteremto-gyogyitas.htmlNem egy „varázslásszerű” dolog!

"Mindenekelőtt érdemes tisztázni, a reikiben mit értünk távgyógyításon. Sokan valami nagyon különleges és misztikus dolgot képzelnek el – „varázslásszerű” dolgot, amit esetleg láttak Ezoterikus TV műsorban – de a reiki esetében a távkezelés kivitelezése egy teljesen egyszerű módszer. Épp olyan, mintha a kliens ott lenne előttünk a kezelőágyon. Ez látszólag hihetetlen, hisz akit kezelünk fizikailag nincs jelen. Sok esetben olyannak is küldünk energiát, akit nem is ismerünk, vagy ismeretlen helyen tartózkodik a reiki energia közvetítése mégis sikeres ezekben az esetekben is."

Ez a téma nagyon érdekel engem!Távgyógyítás

Tudom, hogy a távgyógyítás létező dolog, mégis mindig hosszasan elgondolkodom azon: hogyan találja meg a célpontot?

"Sokféle alternatív gyógyászati rendszernek képezi szerves részét a távgyógyítás. Ilyen pl. a reiki vagy a prana nadi is. Vannak olyan helyzetek, amikor szükség lehet az energia távolból való közvetítésére, küldésére. Ilyenkor a kezelést kérő és az energiát adó akár több száz kilométer távolságra is lehet egymástól, a hatás szempontjából ennek nincs jelentősége".

Mostanában a tavaszi fáradság hullámai gyűrnek picikét maguk alá, úgyhogy egy kis energia jól jönne valahonnan!Fülreflexológia

"A reflexológia kifejezés hallatán a legtöbb embernek a talp kezelése, pontosabban a talpmasszázs jut eszébe, pedig ez a szó a gyakorlatban gyűjtőfogalom. Olyan területek kezelését jelöli, amelyeken keresztül hatással tudunk lenni az emberi szervezet több pontjára. Az egyik ilyen könnyen hozzáférhető "hely" a fül. A fül reflexterületének, ill. akupunktúrás pontjainak kezelése auriculoterápia néven vált ismerté. A fül kezelése két fő részre bontható. A hagyományos kínai orvoslás keretén belül a fűlakupunktúra a kezelés egyik önálló területe, a reflexzóna-terápia keretén belül pedig kiegészítő reflexterületként kezelik egyre gyakrabban.
A fül kezelésének története

A fül kezelésének története majdnem egyidős a hagyományos kínai orvoslással. Erre utaló leírásokat több régi orvosi tankönyv is tartalmaz".

Kép: http://balaicza.hu/wp-content/uploads/2013/12/f%C3%BCl-reflexol%C3%B3gia...

Érdekes téma! Majd tanulmányozni fogom!Miért lenne ez őrület?

" Itt az új őrület: akupunktúra - állatokon

A két éve porckorongszakadással megoperált tízéves Nelly lábai gyengék maradtak, alig tudott mozogni, letargiába esett és étvágytalanná vált. Szerencsére egy akupunktőr szakavatott kezei közé került, aki meggyógyította. Nelly azonban nem egy kislány, hanem egy bolyhos bundájú bichon frise kutya - olvasható a medipress.hu oldalon.

Dr. Leilani Alvarez, az állatokkal foglalkozó akupunktőr eleinte maga is kételkedett, hogy az akupunktúra a négylábú pácienseknél is beválik-e, ám többszáz sikeres kezeléssel a háta mögött azt mondja, minden elvárását túlteljesítette. Dr. Alvarez, aki a New York állambeli Bedford Hillsben található Katonah Állategészségügyi Központban az akupunktúra mellett hagyományos gyógyítással is foglalkozik, elmondta, hogy a legtöbb hozzá irányított kis páciensnél a nyugati gyógymódok csődöt mondtak.

A szakemberek szerint az akupunktúrát már évezredek óta használják Kínában az állatok gyógyításában is és a közhiedelemmel ellentétben nem csak akkor működik, ha hisznek benne, így a négylábúakon is hatásos" .

Folytatás: http://www.orientpress.hu/40565

Létezik: Bach virágterápia kutyáknak, s hatékony a macskák természetgyógyászati kezelése is.
Én ezeket az elképzeléseket támogatom!

Íme, egy könyv, ami szintén jól jöhet kutya- és macskagazdiknak!

Gyógynövény embernek, állatnak, növénynek:
http://www.libri.hu/konyv/csurgo_sandor.gyogynoveny-embernek-allatnak-no...Lélekmasszázs

"A Lélekmasszázs az ellazulásra, a testben áramló energiák blokádjainak feloldására, illetve a szervezet védekező és öngyógyító erejének aktivizálására összpontosít. A ringató és vibráló mozgáson keresztül az egész test rezgésbe jön, ami a fejtetőtől a lábujjig hat.

Ez a kezelési technika a maga egyszerűségével egyedülálló és a kezelt személyeknél igen rövid idő alatt meglepő változásokat indít el. Néhány pillanat múlva a kezelt kellemes, mély ellazulást él át. Ennek az ellazulásnak a hatására az energiarendszerben elkezdenek oldódni az áramlást akadályozó blokkok, a fokozódó energiaáramlás következtében a szervek működési készsége (pl. keringés, kiválasztás) javul, az immunrendszer, az öngyógyító képességünk felerősödik.
A ritmussal - ami hasonló a szívveréshez - a sejtemlékezet aktiválódik, így a sejtek visszatalálnak saját ősi rendeltetésükhöz, helyes működésükhöz. A lélekmasszázs az egész lényünkre hat, a teljes egységet, testet - lelket (tudat) - szellemet (gondolkodás) stimulálja, beindul a gyógyulási folyamat a fizikai testben, kialakul a hármas egység közötti egyensúly. "

Nehezen tudok különbséget tenni a különböző masszázsok között, de erre most felfigyeltem a szívveréshez hasonló ritmusa miatt. Születésünk előtt mindnyájan 9 hónapig hallgattuk az édesanyánk szívverését, úgyhogy hiszek abban, hogy léleknyugtató.

Szép napot kívánok mindenkinek!Kellemes, lágy, kissé erotikus masszázs - videó

"Nagyon látványos és bizonyára kellemes is, de a masszőrnek igen nehéz lehet!"

"Ez nem egy könnyű masszázs, és nem is erotikus, hanem gyógyító. Egyáltalán nem egyszerű megtanulni..."

http://www.youtube.com/watch?v=yn0tJ5r7FHAGyógyító pontok - kopogtatás

Az EFT-ben használt meridiánvégződések segítségével (kopogtatással) egy “generáljavítást” végzünk az energiarendszeren.

Képekkel és részletes leírással: http://www.benso-iranytu.hu/2011/11/07/gyogyito-pontok/

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=OdZjnJyx77IÍgy legyen!

http://www.youtube.com/watch?v=bPd_OomhEYE

Annyi különbséggel, hogy kedvesed érintse a testedet!
(Címzett: Kila)mmm

Mit nem adnék egy váll-hát maszírozásért!!! Ez a mai vágyam. :)A tenyér akupresszúrás pontjait

Nézegettem ezt a képet: http://static.tudnodkell.info//2014/06/akupontok.jpg ... s azon gondolkodtam, hogy vajon tésztanyújtáskor vagy kapáláskor stimulálódnak-e a pontok?

Az eszközhasználat (kapa, nyújtó) képes-e hatni a pontokra?
Ó, Jézusom, miken töprengek én!? :)Akupresszúrás videó

Ez a közel 8 perces videó a gyakorlatban mutatja meg, hogy hogyan gyógyíthatjuk önmagunkat:
http://www.youtube.com/watch?v=fwHXenI-ywM&list=PL3CA936CC1D67AFB8Indiai akupresszúra- Marmapresszúra

Története: A marma tudománya (marmavidya) több mint 3000 éves isteni tudomány. Az élet tudományának (ájurvéda) részeként adta át Brahma tanítványi láncolaton keresztül.

A marma pontokra utalást tesz a Rig Véda és a Mahabharata is.
Előbbiben a démon Vritra támadja a harcosok létfontosságú pontjait, utóbbiban olyan mantrákat adnak meg, amelyek ráolvasással károsíthatják a katonák és lovaik, harci elefántjaik marma pontjait. Az egyébként hadtudományi mű, a Dhanur Véda középpontjában testrészeket (és energiapontokat) védő misztikus pajzs mantra-rituálé általi létrehozása áll.

A marma tudományát számtalan ősi szöveg (Upanisádok, Puránák, Brahmanák, Védák) mutatja be.

A marma elméletének tudása sokáig csak a királyok és a harcosok kiváltsága volt. A harcmezőn sebesítésre és gyógyításra egyaránt alkalmazták. A marma terápiás használatának ismerete a dél-indiai harcművészeti iskolában (Kalarippayat) Kalari Marma Chikitza, Siddha Marma, Marma Agasthya néven egy szűk réteg számára volt elérhető (le nem írták, a mester szóban közölte).

Az életenergia irányításának (gyógyítás) és blokkolásának (sebesítés, halálokozás) módszerét és a 108 marma pont elhelyezkedését (azok felosztását, s az egyes pontok kezelését és sebzési technikáit) Agastya Rishi nyomán a Sushruta Samhita a Marmarahasyangal és a Marmanidanam című munkák őrizték meg az utókor számára.

Az indiai akupunktúráról, a marmapunktúráról Bhedan Karma néven a Suchi Véda is írt 3000 évvel ezelőtt. Kidolgozta az egyensúlyhiányból adódó betegségek kezelésére szolgáló nyomáspontok réz és arany tűvel, valamint csont és bambusz eszközökkel való stimulációját.

A kínai akupunktúra rendszere és az indiai marmapunktúra és marmapresszúra tudománya egy tőről fakad, de az idők folyamán mindkettő fejlődése eltérő irányt vett. A két tanítás módszertana, holisztikus szemlélete, filozófiai háttere, az életenergia irányításának technikája, az 5 őselem és a – biológiai energiákat, alkati és pszichés tulajdonságokat hordozó őselem-kombináció – 3 dosha azonos. A marmavidya Indiából Indonéziába és Ceylonba is eljutott.

(Késmárki László: Indiai akupresszúra Marmapresszúra és marma-jóga Ankh Kiadó 2012.)

Sok okos dolgot fedeztek fel a régi emberek!Köldök alatti problémák gyógyító pontja

"A Lép 6 akupunktúrás (akupresszúrás) pont minden köldök alatti, kismedencei probléma, betegség esetén hatásos.
Ez a pont a boka felett négy haránt ujjnyira, a sípcsont hátsó szélénél található.

A nevét (Sanyinjiao, azaz a “Három Yin találkozása” ) annak köszönheti, hogy itt találkozik három yin vezeték ( Vese, Máj, Lép), amelyeket mind befolyásolni tudunk ezen a ponton keresztül.

Elsősorban kismedencei problémák esetén alkalmazzák, alhasi fájdalmak, vizelési zavarok, mióma, nemi szervek megbetegedései, hüvelyi folyás, menstruációs problémák, meddőség (nőknél), zavart libidó.
Ezenkívül hatásos nyugtalanság, fáradtság, szédülés, ekcéma és csalánkiütés esetén."

Ez az akupresszúrás pont azért keltette fel az érdeklődésemet, mert ajándéknak szánom.
A barátnőm hosszú évek óta szeretne egy kisbabát, de sehogy sem sikerül teherbe esnie.

Remélem, hogy hinni fog nekem, s kipróbálja, stimulálja azt a gyógyító pontot a lábán, amely hozzásegítheti a várva várt "csodához", a gyermekáldáshoz!Nyakmerevség ellen a válladon van gyógyító pont

Kép: http://cdn.big.bien.hu/files/news/5/14/Nyakmerevs%C3%A9g%20ellen-113893_...

"Az emberek többségének nyaka állandó feszülésben van, ami gyakran fejfájást idéz elő. Ennek megszüntetésére keresd meg a vállaid legmagasabb pontját, és közepes, vagy erős nyomással stimuláld!

Érezni fogod, ennek a területnek az izmai is mennyire be vannak állva, és az akupresszúra folyamán egyre elernyednek. Addig végezd, amíg csak jól esik!"

Forrás: az információkat a bien.hu webhelyről hoztam.Idegesség kezelése akupresszúrás pont stimulálásával

Kép:
http://cdn.big.bien.hu/files/news/5/14/Idegess%C3%A9g-113893_8_big.jpg

"Idegesség ellen is számos akupresszúrás pontot tudnánk ingerelni, mégis leggyakrabban a kézfejen lévőt szokták ajánlani, mert például a munkahelyen nem biztos, hogy az alsó lábszárunkat szeretnénk nyomkodni.

Ehelyett stimuláld inkább a csukló belső oldalán, a kisujj vonalában lévő pontot enyhe nyomással, addig, amíg oldódik a feszültség! Ezen kívül a fejtető közepesen erős nyomkodása is ugyanilyen hatásos lehet."Fogfájás csillapítása

A kézfejen van az akupresszúrás pontja:
http://cdn.big.bien.hu/files/news/5/14/Fogf%C3%A1j%C3%A1s%20csillap%C3%A...

"Igaz, a fogfájást sajnos nem lehet megszüntetni, de csillapíthatjuk, amíg az orvoshoz eljutunk. A legjobb akupresszúrás pontok erre a kézfejen találhatóak: az egyik, a kézháton, a középső, valamint a gyűrűsujjak ízületei közt helyezkedik el.

A másikat úgy találod meg, ha széttárod a hüvelyk-és a mutatóujjad, majd az oldalt keletkezett háromszög alakú terület végén, a csuklóhoz legközelebb eső bemélyedést megkeresed. Ezeket nyomkodd enyhén, 10-15 percen keresztül!"