A lábujjak titkai (Egyenes, görbe, hosszú, kurta? Nem véletlen!)

Ha egy pasi – a feje búbjától a lába kisujjáig – alaposan szemügyre veszi a kedvesét, akkor érdemes hosszasan elidőznie a lábujjainál, hiszen azok jellemvonásokról árulkodnak.

Az önvizsgálat szintén hasznos, hiszen a lábfejtípusod, a lábujjaid hossza, formája nagymértékben segítheti önmagad megismerését!

Ruediger Dahlke (német pszichoterapeuta) és Rita Fasel (archetípus- szakértő) a különböző, tipikus kéz - és lábjegyeket a lélek nyomainak tartja. Könyvük, ami az ujjak olvasástudományába vezeti be az olvasót, meghökkentő összefüggésekre világít rá. Olyasmiket állítanak, hogy lábformád típusa a jellemvonásaid tükre, illetve a sorsfeladataid kódolt lenyomatai, ezért útmutatóul szolgálhatnak arra vonatkozólag, hogy miképpen aknázhatod ki a lehetőségeid!

Rúgd hát le a szandálodat!
Vagy készíts a vizes homokba egy friss „lábnyomfotót”, aztán végezd el az azonosítást!

Legfontosabb kérdés: Melyik típusba tartozol?
(A lábfejek formája egyedi, mégis mindegyik lábfej beleillik valamelyik csoportba, amikhez pedig tipikus személyiségjegyek társulnak).

E terület képviselői megkülönböztetnek ún. egyiptomi, római, görög, földműves és kelta lábformákat, főképpen a lábujjak hossza és a többi lábujjhoz való viszonyuk alapján.
http://3.bp.blogspot.com/-grV2cDz9pno/Uyrn4-tct0I/AAAAAAAACDY/5bgZ0TpUMk...

1. Egyiptomi lábfejtípus

fotók: https://pointeperfect.com/wp-content/uploads/EgyptianExample.jpg
http://a1.ec-images.myspacecdn.com/images02/130/d3ce141aa7134d9da48353e8...

Ha a nagylábujjad a leghosszabb és a többi ujjad hossza pedig szépen, egyenletesen csökken, akkor „egyiptomi” vagy.

Legtöbb nő ezt a típust idealizálja, hiszen harmóniát sugallnak a katonás szigorúságú „tornasor” lábujjai.

A lábtipológia szakértői szerint, ha az „egyiptomiak” közé tartozol, akkor hajlamos lehetsz a hangulatingadozásokra. Szereted a titkaidat megőrizni és csakis nagyon bizalmas kapcsolatokban vagy hajlandó megnyílni, teljesen kitárulkozni. Emiatt titokzatosnak, ugyanakkor kissé bizalmatlannak tűnhetsz mások szemében.
Ötleteid gyakran egészen szenzációsak, de a kivételezésük sikertelensége esetén könnyedén elveted őket. Az egyiptomi lábfejtípusúak között szép számmal akadnak olyanok, akik pénzügyi problémákkal küszködnek, de ez nem törvényszerű.

2. Római lábfejtípus

fotók: http://www.free2auction.com/picbucket_f2a/b88/48233_3.jpg
https://i1.wp.com/www.kvtr.com/wp-content/uploads/2016/04/kvtr-roman-foo...

Gyakori lábtípus, hiszen az emberek zöme ebbe a típusba sorolható. Ha az első három lábujjad ugyanolyan hosszúságú, a hátsó kettő hossza pedig arányosan csökken, akkor Te is „római” vagy.
A lábtipológia szakértői szerint, olyan erős kisugárzású, karizmatikus személyiségű emberek tartoznak ide, akik szociálisan érzékenyek és rendkívül barátságosak. Sűrű kapcsolathálót „szőnek”, ezért szinte állandóan csöng (csörög) a telefonjuk, vagy özönlenek számukra az üzenetek.

3. Görög lábfejtípus

fotók: http://img13.deviantart.net/cfa1/i/2008/067/e/1/greek_foot_by_izavella.jpg
https://i.ytimg.com/vi/JQcnxCdBM_U/maxresdefault.jpg

Ha a második lábujjad a leghosszabb, a többi pedig eltörpül mellette, akkor a „görögök” közé tartozol. Érdekes, hogy csupáncsak az emberek 20%-ának van ilyen a lábfeje.

A lábtipológia szakértők szerint a „görögök” vezetői szerepre törekvőek, ugyanakkor rendkívül fogékonyak a művészetek iránt. Gyakran heves érzelmek vezérelik őket. A kreatív elképzeléseik, terveik, ötleteik miatt gyakran kerülnek középpontba, akár a társasági életben, akár munkaterületeken, bár akad közöttük olyan is, aki inkább a gondolatok, mint a valódi tettek embere.

Ha te is „görög” vagy, akkor ezekre a kérdésekre nagy bizonyossággal igennel válaszolt.
Igaz az, hogy egy olyan extrovertált személyiség vagy, aki szeret mindig a középpontban lenni? Sóvárogsz az elismerés és a siker után? Szívesen állsz a társaságok reflektorfényében? Vonz a média világa? Nehezen viseled, ha mások uralkodnak fölötted? Gyakoriak az életedben a hatalmi harcok? Frusztrál, ha a figyelem másokra összpontosul?

Állítólag egy „görög” gyakran kerül összetűzésekbe a főnökével is, főképpen akkor, ha szakmailag nem tud rá felnézni.

Ha a második lábujjad a leghosszabb, van számodra egy jó és egy rossz hírem!

- Valamilyen tekintetben, valamilyen területen valószínűleg tényleg kiemelkedő, átlagon felüli vagy, hiszen a görög típusúak tehetségesek, kitartóak, ezért neked is egészen jók a kilátásaid a sikerre.
- A pasik körében az ilyen típusú női lábfej nem igazán nyerő, ezért léteznek olyan csajok, akik végtelenül elkeserednek a második „óriás” sorból való kilógása miatt. Amikor nyáron szandált húzol, Te hogyan viszonyulsz ehhez a kérdéshez? Zavar? Vagy nem tulajdonítasz neki jelentőséget?

Némelyik csaj olyannyira bánkódik a görögös „tökéletlenségén”, hogy még a lábujjcsonkoló műtét gondolatától se riad vissza. Dr. Knoll Zsolt, ortopédorvos ebben a videóban elmondja, hogy a műtétet tök feleslegesnek véli, hiszen számára – és valószínűleg más pasik számára is – lehet vonzó egy görög típusú női lábfej.
videó: http://www.videoklinika.hu/knoll_labujjcsonkolas_/

4. A földműves típusú lábfej

fotók: https://cf.girlsaskguys.com/q2025370/1dffd657-7d52-4039-921c-09760a09f0b...
http://i0.wp.com/blossom-awesome.com/wp-content/uploads/2015/07/030ced00...

Ha az összes lábujjad szinte ugyanolyan hosszúságú, akkor a „földművesek” közé tartozol, de akkor is, ha három lábujjad hossza közel azonos. A jelzőt ne tekintsd sértőnek, hiszen sok pozitív jellemvonás társul ehhez a lábfejtípushoz!

A lábtipológia szakértők szerint: rendkívül gyakorlatias és megbízható személyiségjegyekkel rendelkeznek a „földművesek”.

Ha közéjük tartozol, akkor szilárdan, két lábbal állsz a földön és a problémáidat képes vagy önállóan is megoldani. A megbízhatóságod abban is megmutatkozik, hogy az ígéreteid szinte mindig megtartod, ezért nagyra becsülnek azok, akikkel kapcsolatban állsz.

Az ilyen lábfejű emberek általában kiegyensúlyozottak, nyugodt természetűek, ezért gyakran nyújtanak másoknak is lelki támaszt. Kitartóan és keményen dolgoznak, ezért az anyagi gyarapodásuk látványos. A jelenben élnek, a jelenre koncentrálnak, és sokkal szívesebben foglalkoznak a napi ügyeikkel, a napi feladataikkal, minthogy a jövőn aggodalmaskodnának. „Minden napnak megvan a maga feladata” elv megkíméli őket a felesleges stressztől, ezért kiegyensúlyozott életteret tudnak biztosítani a szeretteik számára is.

5. Kelta lábfejtípus

fotó: https://www.gettattoosideas.com/wp-content/uploads/2015/06/irish-celtic-...

A „kelták” olyan gyakorlatias személyiségek, akiket a spirituális általában hidegen hagy. A látható, tapintható, ízlelhető valóság áll a világuk középpontjában. Általában az életörömökre helyezik a hangsúlyt, nem pedig a különböző spirituális jellegű elméletek „ígéreteire”. A természet színeivel, formáival, a vizek csobogásával, illetve az finom ételek ízeivel kényeztetik a testüket, lelküket, ezért kedvelik a kalandos utazásokat, a hosszú sétákat, a vízparti nyaralásokat, a kertészkedést. Ugyanígy az életörömök valóságos megtapasztalása törekednek érzelmi területen is. Az „itt a mennyország” típusú „kelták” általában boldog, kiegyensúlyozott és tartalmas életet élnek.

További fontos információk

- Ha a lábujjaid egyenesek, nem görbülnek össze-vissza, jobbra-balra, illetve nem simulnak rá (nem hajolnak rá) a másikra, akkor az önmegvalósítás útján sikeresen haladsz, ezért valószínűleg megtalálod a helyed a világban.
- Ha az egyenes irányú nagy lábujjad mély, erőteljes nyomot hagy a vizes homokban, akkor dinamikusság és tetterő jellemez, ezért a saját életed „hajóját” oly magabiztosan kormányozod, hogy saját erődre támaszkodva is sikerekre számíthatsz!
- Ha a nagy lábujjad nem egyenesen előre mutató, hanem a többi ujjad felé görbül, hm, az nem jó jel. Azt jelzi, hogy letértél a számodra kijelölt útról, és valamiért nem vállalod fel az igazi sorfeladatod, lelki küldetésed. Ezt úgy is szokták mondani, hogy „keresztbe teszel” önmagadnak. Valami bizonyára korlátoz és gátol abban, hogy önmagad légy. Próbáld megkeresni és feloldani az akadályozó gátakat, hogy végre önmagad lehess és rátalálj a saját utadra!

*
A második lábujjad elárulja, hogy milyen mértékben élsz álomvilágban, és milyen mértékben vagy képes a vágyaid reálisan megvalósítására. Ha valamelyik irányba elhajlik, az bizony többletjelentése hordoz! Figyeld meg az elhajlás irányát! Ha a nagy lábujjad felé görbül el, akkor hajlamos vagy a vágyaidhoz, reményeidhez túlzottan ragaszkodni, és emiatt a múltad fogságában ragadhatsz. Persze nosztalgiázás megengedhető, de az előretekintés fontos tényezője a sikeres jövőnek. Ha a többi ujjad felé hajlik, akkor túlságosan kevés időt szánsz a valódi vágyaid megvalósítására. Ha a második szinte kiszorul a többi ujjad közül és felfelé nyomódik, az elhallgatott, ki nem élt vágyakról mesél.

- Ha rövidebb, mint a nagylábujjad, azt jelent, hogy tudod, hol a helyed a világban, és nem vágysz többre annál, amid van. Nem akarsz mások fölé helyezkedni, mások rovására - etikátlan és törtető akaratossággal - előnyöket szerezni, hanem az „élni és élni hagyni” elvét követve éled a mindennapjaidat, ezért közkedvelt személyiség vagy.

*
A harmadik, a középső lábujjad a tettre készségedről és a bátorságodról árulkodik, ezért az ambíció ujjaként is emlegetik. Megmutatja, hogy mennyire mersz önálló döntéseket hozni, és van-e bátorságod a saját döntéseid mellett kiállni. Ha a vizes homokban erőteljes a lenyomata, akkor határozottan képviseled a saját érdekeid. Nagy erőket tudsz mozgósítani, hogyha szükséges, nem késlekedsz, hanem két kézzel megragadod az élet által kínált lehetőségeket. Egyesek szemében ezért néha akaratosnak, önzőnek, öncélúnak tűnhetsz, de odafigyeléssel a határozott céltudatosságod önzőséggel nem társul.

- Ha a középső ujjad enyhén befelé görbül, annak felesleges erőfecsérlés áll a háttérében. Talán hajlamos vagy a halogatásra, nehezen szánod el magad a lépésekre, döntések meghozatalára, ezért aztán gyakran érzed úgy, hogy elmegy melletted az élet. Az energiáid nagy részét hezitálásokra fecsérled, ahelyett, hogy bátran mernél élni.

- Ha a középső lábujjad egyenesen előre mutat, azt jelenti, hogy az energiáidat képes vagy megfelelő módon összpontosítani a céljaid elérésére.

*
A negyedik lábujj az érzékiség kifejezője. A párkapcsolatokról és a szerelmekről mesél. Elárulja, hogy miképpen tudod megélni és kimutatni az érzelmeidet.

- A felpúposodó (vagy befelé görbülő) negyedik lábujj az irreális, megvalósíthatatlan érzelmi kapcsolatok utáni sóvárgásra utalhat. A görbesége, a púpossága a visszafojtott érzékiség jele, hiszen nem tudod megélni az intimitást.
- Ha az érzékiség ujja a kis lábujjad felé görbül, akkor szinte az összes energiádat a családi kapcsolatokra irányítod. Arra is utalhat, hogy nehezen tudsz leválni valamelyik szülődről, ami akadályoz abban, hogy megfelelő párkapcsolatot tudj kialakítani valakivel.

- Ha viszont egyenesen előre mutat, akkor egy kedves, szórakoztató egyéniség vagy, akit sok barát vesz körül, és emellett az ideális társ megtalálására és a harmonikus párkapcsolatra is nagy esélyed van.

*
A kis lábujjat a bizalom ujjának is szokás nevezni, ugyanis a gyökereket, az ősbizalmat jelképezi. Megmutatja a családon belüli biztonságérzeted és önszereteted fokát, illetve árulkodik a félelmeidről is.

- Ha befelé görbül, azt jelenti, hogy nem szereted eléggé önmagad, illetve képtelen vagy elfogadni a tested, a külső megjelenésed, ezért állandó önmarcangolások, belső vívódások jellemeznek. Mivel elégedetlen vagy a megjelenéseddel, a tükörképeddel, a lelked és a tested nincs összhangban egymással.

- Ha nagyon apró, rövid és egyenes a kisujjad, az a félelem nélküli életet jelképezi. Bízol a világban és másokban, a „jók az emberek” erős hitével.

*
Szögletes lábujjvégek jelentése

A szögletes lábujjvégek arról árulkodnak, hogy esetleg hajlamos vagy mások világnézetéről, véleményéről elutasítóan, becsmérlően nyilatkozni.

Sarkosan (szögletesen) állsz az egész világhoz és néha még saját magadat se kíméled. Meg kell tanulnod a sarkos, éles stílusod tompítását, illetve mások véleményének, világnézetének tiszteletben tartását.

Kerek, cseppformájú lábujjvégek jelentése

Az ilyen formájú lábujjak tulajdonosai hajlandók méltányolni és tolerálni mindenféle vallási, világnézeti beállítottságot, ezért gond nélkül elfogadják mások nézeteit, véleményét. Azt vallják, hogy a világ szépsége éppen a sokszínűségében rejlik.

Persze tudományos bizonyítékok egyáltalán nincsenek a fenti információk mögött, de véleményem szerint mindennek oka van, így annak is, hogy az emberek lábfejei, lábujjai nem egyformák! (Figyeld meg, hogy már az újszülött emberkék apró lábfejecskéi között is szemmel láthatók a különbségek!)

Garanciát természetesen semmiért nem vállalok, de teszteltem és sok igazságot találtam a saját jellemrajzomban!

---------------

forrás: a világhálón található cikkek kivonata

HozzászólásokDekoratív a körömminta

https://www.bien.hu/userfiles/cikkek/115833/28031/385.jpg ... de lábujjak görbülésének mindig komoly okai vannak!Mire figyelmeztet a tyúkszem?

Válasz:

"A lábaim segítségével haladok előre, azonban úgy tűnik, hogy ez az előrehaladás jelenleg kicsit akadozik. A bőrkeményedés, tyúkszem azt jelzi, hogy nagy félelmeim vannak. A bizalommal teli előrehaladást az amitől tartok az életemben, mivel nem vagyok képes "természetesnek" maradni, a dolgokat egyszerűen elvégezni. Belevetem magam az életbe, azonban tépelődök, hezitálok, és néha talán nem "nyomulok" eléggé. Először is megkeresem az elváltozást kiváltó lehetséges okot. Mi az ami miatt ezt át kell élnem? A kudarctól való félelmem, szomorúságom vagy bosszúságom miatt? Természetesen lecsökkenthetem a tyúkszem méretét, lefaraghatok belőle, azonban ez nem elégséges, mivel ilyenkor nem a valódi, az elváltozást kiváltó okkal foglalkozom." (forrás: http://egeszsegradtalalt.blogspot.hu)A lélek nyomai

A lélek nyomai - Amiről a kéz és a láb vall
(Szerzők: Ruediger Dahlke - Rita Fasel)

Kezünk, lábunk, ujjaink formája és alakja sok mindent elárul rólunk. Aki kezét az asztalra teszi, és csupasz lábát megmutatja, a kendőzetlen tényeket tárja fel. Mindenestül megmutatkozik az előtt, aki a jelekből olvasni tud. A kéz a magatartásról, a láb a kiállásról vall. Az eredményes élet szempontjából az előbbi mindenképpen döntő, a boldogsághoz azonban az utóbbira is legalább akkora szükség van. Kezünk megmutatja, hogyan kezeljük magunk körül a világot. Lábunk elárulja, hányadán állunk önmagunkkal. Így vezet mindkettő lelkünk nyomára, feltárva jellemvonásainkat, életünk sorsformáló eseményeinek mintázatát, megvalósításra váró lehetőségeinket.

A Magyarországon már elismert szaktekintélynek számító német orvos, pszichoterapeuta és természetgyógyász, Ruediger Dahlke és szerzőtársa, Rita Fasel az archetípusok és az elemek tanának alapján vezeti rá az olvasót, miképpen ismerheti fel lelki feladatait, és válthatja fel a gátló mintákat.

https://www.libri.hu/konyv/ruediger_dahlke.a-lelek-nyomai.htmlIlyen egyszerű a "másság" kódolása?Kiolvasható az ujjak hosszából a homoszexualitás

Egy brit kutatás szerint egyértelműen kiolvasható az ujjak hosszából a homoszexualitás, ugyanis a heteroszexuális emberektől eltérően a homoszexuális embereknek eltérő a hormonszintjük, és ez ujjaik hosszán is legtöbb esetben látszik. (forrás: világháló)

A brit kutatóknak mindenre van idejük! :)Egy izgalmas cikk :) a velvet.hu portálról

A cipőméretnek nincs köze a farokmérethez: http://velvet.hu/szex/2014/07/29/a_cipomeretnek_nincs_koze_a_merethez/

Na, megyek aludni...Így villan ki a cipőből a lényeg :)Humoros fotó

A humoros fotók között találtam, de nem illik egyeseket azért kigúnyolni, mert kilógnak a sorból!
http://www.humoroskepek.hu/images/elfinder/2013-jun/1012409_652743098088...

   

**

Én már nem leszek itt, s teneked leesik az a bizonyos kő a szívedről, fölsóhajtasz: "Végre elment", és csinálhatsz, barátom, bármit, amit kedved tart. Ígérd meg azonban, hogy majd figyelmeztetsz. Mihelyt letelt ez a kíméleti idő - nevezzük annak -, te fölállsz, és betűről betűre ezt mondod nekem: "(...) örültem, hogy volt szerencsém, de még jobban, hogy nincs, szedd a sátorfádat, menj isten hírével."

Igen. Dobj ki úgy, hogy a lábam se érje a földet. Vagy ne is mondd ezt, csak nézz rám.
Elég rám nézned, nem is bosszúsan, hanem úgy, ahogy máskor is nézel, úgy, ahogy most nézel rám. De biztosítalak, erre se lesz szükség, mert én hét perc múlva - azaz bocsánat: hat perc múlva, mert közben elmúlt egy perc - már elpárologtam, s ebben a szobában csak ittlétem kínzó emléke lebeg.

(Kosztolányi Dezső)

Bár ez a szitu kegyetlen, mégis emberségesebb, mint az üres "megtűrlek, de elegem van belőled" helyzetek.
"Igen. Dobj ki úgy, hogy a lábam se érje a földet"A szerelem azt jelenti…

A szerelem azt jelenti, hogy életünket egy másik ember lába elé helyezzük, és manapság senki képességéből nem futja erre. (John Ajvide Lindqvist)

Romantikus gondolat és szerintem manapság is létezik ilyen!
Szép álmokat!Szilvási Lajos idézete

egészen életszagú, ezért valószínűleg jól ismerte a női lélek titkait!

"Lehetetlen alak vagy. Kibírhatatlan. És az a szörnyű, hogy én még mindig szerelmes vagyok beléd. És folyton kiborulok magamtól, amikor újra meg újra észreveszem, hogy még mindig abban reménykedem, én hülye tyúk, hogy egyszer csak rám telefonálsz, vagy egyszerűen becsengetsz, és én ajtót nyitok, és az ajtóban te állsz, és én egy pillanat alatt úgy elgyengülök, hogy majdnem kibicsaklik alólam a két lábam"."... lábam alatt szinte muzsikál a föld"

Szeretnek.
Óh milyen könnyű a világ!
A csillagos ég ringat a karjaiban,
lábam alatt szinte muzsikál a föld.

Szabó Lőrinc

Ha valakit szeretnek, az tényleg így érzi, hogy a lába alatt szinte muzsikál a föld.Most már igyekszem a mindennapok csodáiban látni a varázst

"Most már igyekszem a mindennapok csodáiban látni a varázst: ver a szívem, képes vagyok felemelni a lábam a földről, hogy előrelépjek, és van, aki szeret. Tudom, hogy továbbra is történnek rossz dolgok. És még mindig megkérdem magamtól néha, vajon miért vagyok életben; ám most, ha felteszem ezt a kérdést, tudom rá a választ."

(Katja Millay)

Bárcsak nekem is megadatna mindez!Szexi női lábak

A pasik mindenhol résen vannak! :)
http://indavideo.hu/video/Szexy_noi_labakA nőies lábak titka * Lábápolás * Pedikűrözés *