Málna – a kánikulák sztárja

Segíteni csakis annak lehet, aki hagyja és partnerként viselkedik.

A bejegyzésem szövegtörzsét töröltem, de haladéktalanul visszaállítom az eredeti szövegtartalmat és szövegképet, amennyiben a portál tulajdonosa hajlandó lesz rendbe rakni, vagy rendbe rakatni a thesecret.hu portált!

Időközben eléggé sok háttér- információ a tudomásomra jutott, ezért a jelenlegi sakk-matt helyzetben: egyszerűen NINCS MÁS VÁLASZTÁSOM!

Secret, én még nem mondtam le arról, hogy "apád" végre észhez tér!
Csakis érted teszem, mert már nincs más eszköz a kezemben!

Hozzászólások



Készíts málnás-vaníliás pohárkrémet 5 perc alatt



Epres-vaníliás rakott piskóta

Ilyet gyakran készítek, de hol ilyen, hol olyan gyümölccsel.
kép: http://1.bp.blogspot.com/-JHrB0cQqQjQ/T9Yim3oEuzI/AAAAAAAAFtE/WE7YwTfAsq...

Így készül: http://www.egycsipet.hu/2012/06/epres-vanilias-rakott-piskota.html
Én a piskótát mindig sütöm, mert nem vagyok híve a bolti babapiskótának.

 

Málnás finomság

kép: http://3.bp.blogspot.com/_TW2kWDD5Alw/TTgVxghVyLI/AAAAAAAAAO0/CaGNdiq3rJ...

"A kosár úgy készült, hogy muffin formába tettem folpackot abba nyomkodtam bele, így könnyen ki lehetett szedni, majd a kosarak oldalát mogyoró darába forgattam. Alapanyag, aprított napraforgó mag, sztívia, kókusz reszelék, egy részét kávé darálón daráltam hogy homogénebb legyen. Azért, hogy összeálljon, narancs levet öntöttem hozzá.

A krémet turmixgépben csináltam. Tettem alapnak kesudiót, vizet, kicsi banánt csak annyit, hogy íze ne érződjön ki, végül mangót és málnát . Nekem elég édes lett, ha kell lehet édesíteni, mézzel ...
Kosárba belekanalaztam, majd málnával, vágott mogyoróval díszítettem".



Tegnap este málnakrémlevest ettem

vagy tegnapelőtt... már nem is tudom, de annyira finom volt, hogy még a tányér alját is "összegereblyéztem" a kanalammal.

http://www.femcafe.hu/sites/default/files/images/65930_4513820804436_212...



Mit tegyünk (együnk), amikor ezerrel süt a nap?

Tombol a kánikula, ezért hoztam néhány olyan jó tanácsot, amit talán érdemes megfogadni:

Ételek: mit együnk és mit nem?

A szervezetre hűtő hatással az édes, fanyar, keserű ízek bírnak. A kánikulában kerüljük a pikáns, csípős ízeket, mert ezek belülről melegítik a szervezetet. A nagyon meleg időszakban napi kétszeri étkezés ajánlott, délelőtt és kora délután. A száraz ételeket és túlzott sót kerüljük!

Az alábbi ételeket és italokat érdemes kerülni, ha nem szeretnénk még elviselhetetlenebbé tenni a meleget, ezek ugyanis belülről fűtenek:

Teák: ánizs, csipkebogyó, fahéj, fekete üröm, gyömbér, kakukkfű, narancshéj, macskagyökér, maté tea, zsálya
Fűszerek: Csípős és erős fűszerek: csípős fűszerpaprika, chili, feketebors és más borsok, sok só, fahéj, szegfűszeg, gyömbérpor, kardamom, majoránna, oregánó, rozmaring
Zöldségek: csípős paprika, padlizsán, paradicsom, retek, hagyma, fokhagyma, torma
Tejtermékek: zsíros sajtok, tejföl
Olajos magvak: mogyoró, pisztácia, szezámmag
Gyümölcsök: savanyú gyümölcsök, citrom, cseresznye, ananász, grapefruit, narancs
Egyéb: csokoládé, alkohol, kávé, méz

Forrás: http://www.tudasfaja.com/tobb-ezer-eves-bevalt-tippek-a-kanikula-enyhite...

MÁLNÁT viszont szabad enni, fogyasztani! :)



Csodaszép éjszakát!

Csodaszép éjszakát kívánok mindenkinek ezzel a vidám képpel!

http://3.bp.blogspot.com/-gRSoLSabam4/UZucuVRp_xI/AAAAAAAAKG8/-fsdeJK8Cc...



Készítsünk málnás tiramisut húsvétra!

Kép: http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/recept/malnastiramisu.JPG

Hozzávalók:
1 cs. babapiskóta, 2 dl feketekávé, 0,5 dl konyak, 3 tojás, 30 dkg mascarpone, 2 kanál kakaó, tejszínhab, mirelit málna.

Készítsük elő egy nagyobb tálat, amibe majd lerakjuk a tiramisut, ez lehet egy jénai, műanyag vagy üvegtál.

A babapiskótákat készítsük elő, majd egy tálba öntsük bele a lefőzött kávét, amit ízesítünk a konyakkal vagy rummal ízlés szerint. Ezután a babapiskóták egyik felét két másodpercre tegyük bele a kávés keverékbe, de ne hagyjuk benne tovább, mert akkor szétázik.

A tojások sárgáját keverjük ki, adjuk hozzá a sajtkrémet, majd az egészet keverjük össze. Egy külön tálba a fehérjét is verjük, fel kemény habbá adjunk hozzá a tojássárgájához, majd a tejszínt is verjük fel és ezt is keverjük bele a krémbe.

Ezután ha elkészült a krém, tegyünk egy réteg babapiskótát a tál aljára, majd erre terítsünk szét egy réteg krémet, rá egy réteg málnát, majd egy újabb réteg piskóta és újabb réteg krém. Mindezt addig folytassuk, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.

A tetejét szórjuk be kakaóporral és tegyük be az egészet a hűtőbe kb. 6-8 órára..

Forrás: http://www.kertvarazsmagazin.hu/index.php/husvet/1227-keszitsuenk-malnas...

Imádom a tiramisut!



Érzékek konyhája: Csodaszép csokis-málnás cupcake

Egy fantasztikus írás, fantasztikus képekkel:
http://erzekekkonyhaja.blogspot.hu/2012/08/alomszep-malnas-csokis-cupcak...

(Ilyen receptkönyvet sokkal szívesebben olvas az ember, mint egy hagyományosat)



Málnás mámor koktél

Egy kitűnő izotóniás ital recept, ami valóban egészséges: http://www.youtube.com/watch?v=C2S966xgLI8

Jó éjszakát!



Málnadzsemes szélkerék

Kép: http://receptneked.hu/wp-content/uploads/2013/09/0061-480x299.jpg

Elkészítése itt olvasható: http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/malnadzsemes-szelkerek

Mi málnadzsemet soha nem raktunk el télire, csak sárgabarackosat. Viszont házi málnaszörpöt készített nagymamám.



Szem-szájnak ingere



Előre megmozgatja az ízlelőbimbókat

Málnakrémleves:

Édes, de nem émelygősen. Málna gyümölcsíze jól érvényesül a tejszín ízével, s az egész olyan mesésen könnyű, hogy szinte eteti magát.

No, és a látványa, - az sem semmi, - már előre megmozgatja az ízlelőbimbókat.

Kedves Kezdet, kóstold meg minél hamarabb!
Szia-mia!



:)

Ez a mosoly is málnás. :)

Nem ettem még málnakrémlevest. Ecseteld légyszi az ízeket!



Hideg málnakrémlevest ettem az előbb

... életemben először, s el vagyok ragadtatva tőle.

Anyukám, nagymamám sohasem főzött ilyesmit, pedig nagyon könnyű, finom és ízletes.

Az éttermekben is volt /van egy olyan rossz szokásom, hogy mindig azt rendeltem/ rendelek az étlapról, amit jól ismerek, amit szeretek, s eddig még sohasem próbálkoztam új ízekkel, új ételekkel, pedig a málnakrémleves nevét is olvastam valamelyiken.



Málnás mosoly :)

... Kezdetnek:
http://izbarangolas.hu/wp-content/uploads/2013/07/mosoly.jpg

Nézd, mindegyik málnakrémes süti mosolyog, s örül neked, mint én! Szia!



Forró málnás

Forró málnás ölelésem küldöm neked!

Csodás desszertes napot mindenkinek!

:)



Jeges málnás desszertek - forró nyári napokra

Jeges málnahab pisztáciás keksszel: http://aprosef.hu/jeges_malnahab

Ezen az oldalon különösen tetszett, hogy a jeges málnahab elkészítésének minden mozzanatát kép szemlélteti.
A régi hagyományos szakácskönyvekből ezt a vizuális "mankót" mindig hiányoltam.

Jeges málnás-bazsalikomos brulée: http://www.mindmegette.hu/jeges-malnas-bazsalikomos-brulee.recept
A brulée szó jelentése ennek a receptnek a kapcsán világosodott meg előttem.



Málnafagyi - házilag

Egészségeset, finomat - olcsóbban

"Otthon is tudunk fagyit készíteni. Jó szórakozás lesz, ha a fagylaltkészítésbe bevonjuk a gyerekeket is. Az otthon készült fagylalt előnye, hogy kevesebb cukorral, és több természetes alapanyag felhasználásával készül. Vitaminokban és kálciumban is gazdagabb, s ami fontos, nem tartalmaz mesterséges aromákat, színezőanyagokat".

Hú, összefutott a nyál a számban!
http://www.gyulaihirlap.hu/index.fcgi?rx=&nyelv=hu&stype=1&stype2=&menup...

Jó a recept is!



Kezdetnek

"Írtad már, hogy nincs, azt is, hogy csak lányod van. A fiad miatt is aggódtál..."

Így van! Nekem van ilyen is, meg olyan is!
Talán hihetetlennek tűnik itt -ott, de amiket leírok, azok mindig igazak!
(Még a leglehetetlenebb állításom is)

Az előfordulhat, hogy némelyik mégsem az igazság, de csak azért, mert nem tudom az igazságot, s azt írom le, amit igaznak érzek, illetve igaznak vélek!

Más esetekben pedig mindig jelzem, ha csak feltételezésemről van szó!

Ölellek, drága Kezdet!



Csak annyi

Nem szoktam fölöslegesen hazudni, csak ha nagyon muszáj. :D

Neked kedves Pipacska, van gyereked? Írtad már, hogy nincs, azt is, hogy csak lányod van. A fiad miatt is aggódtál...
Nehéz kiigazodni ilyen gazdag információs csomagban.:D

Megmondod?



A fiad kedvence?

Elhiszem.
Nagyon ritka azaz ember, aki nem szereti.

Én kislányként nem mostam meg a málnát, hanem a málnabokorról eszegettem.
Mindig leszakítottam egy érett málnaszemet, majd az ujjaim között körbeforgattam és ráfújtam.

Belenéztem az üreges közepébe is, mert egyszer egy fülbemászó tanyázott az egyikben. :) A ráfújás helyettesítette nálam a gyümölcs megmosását, :) mert az erős levegőáramlás következtében a portól és az esetleges hangyáktól is megtisztult.

Neked egyébként csak fiad van?



Rozmaringos málnakrém - recept

El sem tudom képzelni, hogy milyen ízű lehet a rozmaring miatt, de a lenti képen istenien néz ki:

http://www.nosalty.hu/recept/rozmaringos-malnakrem

A recept közreadója egy német folyóiratban olvasott erről a desszertről.



Egy új bejegyzés!
Nagyon megkívántattad ezt a finom gyümölcsöt. A fiam kedvence.

Köszi a sok újdonságot, amit megtudtam e pihe-puha gyümölcsről!

:)



Nyár van, olvad a málna a számban

Rúzsa Magdolna - Szerelem: http://www.youtube.com/watch?v=ydPwn3Hpn80