MIKOR JÖN A NYUSZI? (Húsvéti „adventi” naptárak)

A húsvét mozgó ünnep, ugrál, mint a nyuszi a zöld pázsitos réten, de Naptár „országban” csak március 22. és április 25. között van mozgástere.

- Miért mozgó ünnep? – kérdezik csodálkozva a gyerekek, és nem könnyű nekik megmagyarázni, főleg a kisebbeknek, hogy az első nikaiai (niceai) zsinat 325. évi ülésén az okos bácsik, akik mellesleg püspökök voltak, úgy határoztak, hogy az egyház tagjai a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnapon ünnepelik a húsvétot.

- Mi az a zsinat? És miért kellett erről a püspök bácsiknak dönteni? – kérdések válaszaira már nem térek ki, hiszen a szülők többsége is elintézi annyival, hogy „majd meg tudod, ha nagy leszel és tanulsz történelmet”.
Viszont ha már mozgó ünnep, s izeg-mozog a naptárban, talán érdemes egy olyan dekoratív húsvéti naptárral jelezni a gyereknek, hogy már közeledik, ami várakozásának örömét is fokozza a meglepetéseivel!

Milyen naptárra gondolok? A karácsony előtti meglepetéseket és finom édességeket rejtő adventi naptárnak létezik számos húsvéti változata is. Némelyik egyszerű, könnyen elkészíthető, de a mutatósabbhoz már szükségeltetik: két ügyes kéz és némi barkácstudomány. Amit elsőként mutatok, az lényegesen több mint egy egyszerű húsvéti naptár, mert akár a húsvéti dekoráció szerepét is betöltheti!

1. NAPTÁR – TEMPLOM

Nézzétek meg ezt az ámulatba ejtő képet! Isten háza látható rajta, karcsú toronnyal, és a templom fehér színű falát tojásokkal rakta ki „Jézuska”, hogy a húsvétot váró apróságok számon tudják tartani, melyik napon szólalnak meg a feltámadást hirdető harangok és mikor érkezik a nyuszi.
http://2.bp.blogspot.com/-RA3DzrpFyZw/UTPOreXeItI/AAAAAAAAJB4/w7vr5QFWT_...

Ha az egyik márciusi reggelen egy ilyen templom fogadja a nappaliban a kis álmos szeműt, annak bizonyára tátva is marad a szája, hiszen csodaként éli meg. Az alapötlet egy külföldi portálról hoztam, és most röviden összefoglalom, hogyan készíthető el, ha valaki kedvet érez hozzá.

A templom lényegében egy egyszerű, fából készült „tábla”, amit templom alakúra fűrészelhetnek az apukák, vagy az ügyes kezű rokon bácsik. Utána ablakokat és ajtót kell rá festeni, vagy a készen kapható babaház ablakokat kell ráragasztani, ami lényegesen egyszerűbb és gyorsabb, mint a festegetés. Ehhez nincs másra szükség, csak faragasztóra!
A meglepetés-tojásokat 12 darab horog tartja, vagyis arra vannak ráakasztva, szépen sorban. A „tojáshéjra” alkoholos filccel írjuk rá a számokat, majd csinos, szalagos akasztót készítünk mindegyikre.

Itt van még néhány közelebbi fotó, ami ráirányítja a figyelmet a részletekre!
http://2.bp.blogspot.com/-fUtcTLUM2oU/UTPOtEGnB2I/AAAAAAAAJCI/XkfLJqphAa...
http://1.bp.blogspot.com/-BrU6GK6E-go/UTPOt9xaFPI/AAAAAAAAJCQ/bIUM_CCuzp...
http://3.bp.blogspot.com/-44_UNPlxHFw/UTPOuvUuu2I/AAAAAAAAJCY/t6clZKa9Vv...

Fontos kérdés, hogy mit rejtenek, mit rejthetnek a tojások? Egyértelmű, hogy ez a családok lelki, világnézeti beállítottságának függvénye. Az édességeken, aszalt gyümölcsökön kívül mindegyik tojásba érdemes elrejteni egy papírcsíkot, ami egy húsvéti üzenetet tartalmaz. Ezt a nagyobb, iskolás lurkók már önállóan elolvashatják, a kisebbeknek pedig valamelyik szülő tolmácsolja.

Az üzenet lehet: idézet, egy Ige a Szentírásból, Jézus keresztre feszítésének és feltámadásának történetéből, de ugyanúgy lehet egy szívhez szóló, bölcs gondolat, vagy egy húsvéti versrészlet.
A tojásokat célszerű vacsora után felnyitni - természetesen egyesével és sorban – amikor együtt van az egész család, hogy a kíváncsi gyermekkérdések ne maradjanak megválaszolatlanul! Ahol a szülők fontosnak tartják a vallásos nevelést, ott egy-egy bibliai történetet is körbejárható a húsvétváró esténként - a tojásban elrejtett aznapi Ige kapcsán-, de ezt az Istent is vendégül látó szülők sokkal jobban tudják, mint én, ezért nem ragozom.

Az idén, 2016-ban: március 27-én (vasárnap) és március 28-én (hétfőn) ünnepeljük húsvétot. Számoljunk vissza 12 napot március 27-től, hogy megtudjuk, melyik napon kezdődik a visszaszámlálás! Ha pontosan végeztem el a műveletet, akkor március 15-én akaszthatja le a templom faláról a gyerek az első, a 12-es számú, meglepetés-tojást, de ha rosszul számoltam, akkor nyugodtan javítsatok ki!

Ez azt is egyértelműsíti, hogy azoknak, akik fantáziát látnak a fenti ötletben, és szeretnék megvalósítani, még néhány hétvége a rendelkezésükre áll a „templomépítéshez”!

Az apukáknak (vagy ügyes kezű nagybácsiknak és nagypapáknak) kívánok türelmes barkácsolást, és a fűrészporos percekben gondoljanak arra, hogy nincs annál nagyobb öröm, mint egy gyereket megajándékozni 1- 1 szép gondolattal (idézettel), egy-egy apró meglepetéssel és az ünnepvárás izgalmával!

Azt olvastam, hogy az apukák barkácsolási kedvének hiányában: egy sima, téglalap alakú fatáblára is elkészíthető a naptár, színes, műanyag „héjú”, számozott tojásokkal, de a templom, mint szimbólum – valljuk be őszintén - sokat emel a hangulatán!

2. NAPTÁR – „HÁTIZSÁKOS” NYUSZIK

Nyuszi ül a fűben, áh, nem is egy, hanem 12, és nem a fűben, hanem az ablakpárkányon. Bámulják az ablakon keresztül az ébredező természetet, egy messzi templom tornyát, és várják, hogy a kis gazdájuk a tojás alakú „hátizsákjukba” belekukkantson!
http://2.bp.blogspot.com/-2jhV0tdseBc/UTY1g0cj5oI/AAAAAAAAHjk/hQd7koiPfr...

A nyuszi forma kivágásához - a második naptár esetében is- ügyes férfikezekre van szükség, de egy sablon segítségével én nem vélem nagy ördöngösségnek! Férfiember feladata a nyuszik egymáshoz rögzítése is: http://3.bp.blogspot.com/-RbS916fiJIE/UTY1Sqf7RYI/AAAAAAAAHi8/qF4-Zte5em... … de hogy miképpen, milyen technikával, annak csak a kreativitás szab határt.

A nyuszik színes csokornyakkendőjének megkötését az anyukák már bizonyára magukra vállalják, a tojás alakú „hátizsákok” megtöltésével együtt.

3. NAPTÁR – ABLAKOS

A húsvéti visszaszámlálás 12 napja nincsen kőbe vésve, ezért akár 20 nappal korábban is elkezdődhető.
Ez az ablakos, húsvéti naptár: 20 darab, meglepetést és „üzenetet” tartalmazó színes tojásokkal ajándékozza meg a gyerekeket. Annyira egyszerű az elkészítése, hogy feleslegesnek ítéltem a magyarázatot. Egyszerű, mégis nagyon mutatós! http://circusberry.com/wp-content/uploads/2014/03/easter-egg-countdown.jpg

4. NAPTÁR – TOJÁSNAPTÁR

A tojásnaptár az apukák barkácstudománya nélkül is könnyen elkészíthető, ezért hagytam utoljára.
Bár a tojástartókat nem szokás a falra akasztani, abban bizonyára egyetértünk, hogy mégsem lehetetlen! Így fest az asztalon: http://4.bp.blogspot.com/-pkE2CupGcJ4/TZJpGeLNZ2I/AAAAAAAAA9A/DuFFWRiecB... … de csupáncsak elhatározás és idő kérdése, hogy egy szegen lógjon.

Hogyan lesz a tojástartóból naptár? Mondom.
A szétnyitott tojástartó alsó részét először „füvesíteni” szükséges: zöld színű festékkel, illetve zöld színű papírból kivágott fűszálak ragasztásával, hogy a tojások a fűből kandikáljanak ki, éppen úgy, mint a mesekönyvekben, vagy a húsvéti képeslapokon!

A filccel megszámozott műanyag „héjú” tojásokat – amik a meglepetéseket rejtik- célszerű egy-egy ragasztópöttyel a tojástartó aljához rögzíteni, de csak egy gyufaszálfejnyi ragasztópötty legyen, nem nagyobb, amit a gyerekkezek is simán fel tudnak szakítani.
A tojástartó felső részének peremén apró, sárga tollú dekor csibék és nyuszik üldögélhetnek, szintén zöld színű fűcsomók között. Természetesen a „réten” nyílhatnak még tavaszi papírvirágok is, de sokkal egyszerűbb a kész selyemvirágokat rögzíteni a perem széléhez. A húsvéti állatkák fölött – a tojástartó felső részének legmagasabb, de még belső részén olvasható az üdvözlet, egy kartoncsíkra, vastag filccel ráírva. A legsablonosabb üdvözlet így hangzik: a „Kellemes húsvéti ünnepeket!” A naptár akasztója készülhet szalagból, de ugyanúgy spárgából is, hiszen ez nagyon ízlésfüggő. Ha mindez kész, már csak a helyét kell megkeresni a falon, aztán szólni a gyereknek, hogy „gyere csak, mutatok valamit”!

*
Megköszönve a figyelmet, Krúdy Gyula témához illő gondolataival zárom az írásom.

„A húsvét hangulata úgy közeleg e napokban, mint egy szép fehér madár árnyéka, szállongva halad a folyó tükrében. Napról napra újabb kalendáriumi érzések révedeznek föl az emberi lelkekben, mert a naptár legnagyobb hangulatcsináló.”

Áldott ünnepeket kívánok mindenkinek!

-----------------

forrás:
http://woodyouliketocraft.blogspot.hu/2013/03/12-days-of-easter-advent-s... … és egyéb külföldi portálok

Hozzászólásokchenyingying20171107

ugg boots
coach outlet
ugg boots
manolo blahnik outlet
dior sunglasses
oakley vault
nike uk
goedkope uggs
air max 90
oakley sunglasses
polo ralph lauren
ralph lauren sale
longchamp outlet online
true religion sale
vibram five fingers
ugg boots
ugg sale
mont blanc ballpoint pens
kate spade outlet
ray ban sunglasses
coach outlet online
canada goose outlet
adidas stan smith shoes
cheap nfl jerseys
michael kors outlet clearance
ugg outlet store
nike outlet 30% off
oakley sunglasses cheap
adidas football boots
louis vuitton handbags
moncler jacket
kate spade sale
nhl jerseys wholesale
hermes birkin bag
jordan shoes
prada handbags
ugg outlet
fitflops sale clearance
christian louboutin outlet
supreme outlet
coach factory outlet
prada outlet online
kate spade outlet
fitflops shoes
giuseppe zanotti sneakers
ugg slippers
fitflops shoes
coach wallets
ugg sale
air max 90
north face canada
uggs outlet
north face clearance
uggs outlet
burberry scarf
moncler jacken
true religion jeans
coach outlet store online
ugg boots clearance
true religion jeans
moncler outlet
oakley sunglasses
nike nfl jerseys
nike nfl jerseys
polo ralph lauren
cheap jordans
moncler dunjacka
burberry canada
uggs clearance
ugg outlet online
ray ban sunglasses
cheap jordan shoes
ralph lauren soldes
ugg australia
d&g sunglasses
nike air max 90 günstig
coach bags
ugg outlet
moncler pas cher
moncler jassen
cheap jordans
kate spade sale
air jordan pas cher
nike air max
longchamp bags
ugg sale
ugg outlet
ugg australia
north face jackets
coach outlet
swarovski crystal
moncler nederland
louis vuitton outlet
uggs classic boots
air jordan retro
moncler schweiz
pandora bracelet
ralph lauren polo
michael kors handbags
coach outlet online
louis vuitton
ugg outlet online
ugg uk
mbt outlet
canada goose outlet
salvatore ferragamo
michael kors outlet 75% off
moncler jackets
ralph lauren polo
red bottom heels
ugg australia boots
north face outlet
ugg outlet
pandora charms
coach outlet
pandora jewelry
north face jakke
doudoune canada goose
ugg canada
canada goose väst
uggs australia
ferragamo shoes
michael kors outlet online
coach outlet
coach outlet online
michael kors uk
ugg boots
superdry clothing
ugg australia
ugg boots uk
ugg boots
polo ralph lauren outlet
oakley sunglasses wholesale
ugg outlet
cheap ray ban sunglasses
true religion jeans
pandora bracelet
michael kors outlet
birkenstock uk
ugg outlet
true religion jeans
juicy couture outlet
christian louboutin outlet
versace glasses
nike factory store
adidas stan smith
moncler outlet
ray ban sunglasses
pandora jewelry
nike blazer
nike huarache shoes
canada goose jackets
prada outlet
coach outlet
pandora charms
kate spade outlet online
tommy hilfiger canada
ralph lauren outlet
canada goose outlet
coach factory outlet online
ugg outlet
ralph lauren
north face jackets
adidas outlet clearance
ralph lauren polo
adidas yeezy
carrera sunglasses
uggs outlet online
cheap oakley sunglasses
nike store uk
louboutin outlet
north face jackets
nike air max
moncler pas cher
coach factory outlet
adidas shoes
nike air huarache
air jordans
oakley sunglasses
ugg boots
cheap ugg boots
salvatore ferragamo outlet
birkenstock sandals
michael kors outlet
cheap ugg boots
ralph lauren outlet
ugg australia
hermes birkin handbags
christian louboutin shoes
ugg outlet store
cheap jordan shoes
ray ban sunglasses
coach factory outlet
armani sunglasses
ugg sale
ugg boots
coach factory online
oakley sunglasses outlet
oakley sunglasses wholesale
nfl jerseys wholesale
red bottoms
coach outlet online
nike factory outlet
soccer jerseys
ugg boots
cheap nhl jerseys
supreme clothing
adidas originals
ugg sale
ugg boots on sale
canada goose canada
polo ralph lauren
nike basketball shoes
beats by dre
north face uk
cheap mlb jerseys
discount nike
ugg boots
ugg boots
michael kors outlet
ugg italia
christian louboutin outlet
north face outlet
hollister clothing
adidas wings
moncler outlet
ray ban sunglasses
pandora charms
polo ralph lauren
doudoune canada goose
ugg boots
manchester united jersey
coach outlet
mulberry bags
coach outlet online 70% off
montblanc pens
christian louboutin outlet
tory burch outlet
cheap snapbacks
the north face outlet
chicago blackhawks jersey
fitflops sale
nike air jordan
polo ralph lauren
ugg boots on sale
kate spade outlet store
rolex watches
køb air max
canada goose outlet
north face outlet
michael kors handbags
under armour clearance
coach factory outlet
nike roshe
coach outlet online
michael kors outlet
cheap jordan shoes
tory burch outlet
ugg boots
nike air max
nike trainers uk
cheap michael kors handbags
polo ralph lauren outlet
ugg boots
adidas originals uk
pandora jewelry
ugg outlet
coach factory outlet online
mlb jerseys
cheap oakley sunglasses
oakley sunglasses cheap
cheap jordans
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
coach outlet 70% off
michael kors outlet store
michael kors outlet
sac longchamp
ralph lauren outlet
longchamp outlet store
air jordan shoes
michael kors outlet
ralph lauren polo shirts
nike outlet store
michael kors outlet
retro jordans
jordan shoes
oakley sunglasses
ugg boots outlet
ugg outlet
cheap ray ban sunglasses
burberry outlet
adidas jeremy scott
moncler outlet
hollister co
christian louboutin uk
tory burch outlet online
ray ban sunglasses outlet
fitflops sandals
oakley vault
longchamp outlet
ugg boots clearance
uggs outlet
michael kors outlet
supra shoes
nike jordans
nike football boots
adidas outlet
coach factory outlet
pandora charms
mlb jerseys
burberry scarves
true religion jeans
uggs sale
ugg australia
polo ralph lauren
michael kors
cheap nba jerseys
moncler jackets
hogan sito ufficiale
nike air force 1
prada glasses
the north face
birkenstock outlet
coach factory outlet
calvin klein underwear
cheap jordan shoes
fitflops sale
michael kors outlet
air max thea
hermes outlet
nike store
canada goose canada
ugg outlet
hermes belt outlet
fitflops shoes
polo ralph lauren outlet
the north face outlet
canada goose clearance
canada goose outlet
ugg boots on sale 65% off
montblanc pen
ray ban sunglasses outlet
uggs clearance
michael kors taschen
supreme shirts
coach outlet
cheap nfl jerseys
ugg schweiz
uggs uk
nike factory store
north face outlet
michael kors handbags
louis vuitton outlet
ugg boots
ugg australia
coach outlet
burberry outlet online
canada goose nederland
christian louboutin shoes
oakley sunglasses
ralph lauren outlet
true religion outlet
ugg outlet
coach factory outlet
new balance shoes
longchamp handbags
cheap nfl jerseys
nike running uk
baseball jerseys
coach outlet
michael kors handbags
nfl jerseys from china
the north face outlet
coach factory outlet
ugg outlet
botas ugg
ray ban uk
adidas shoes
replica watches
mbt outlet
ugg factory outlet
polo ralph lauren outlet
prada outlet
christian louboutin uk
ugg boots
pandora canada
ugg outlet
canada goose sale
cartier glasses
ugg clearance
north face jackets
uggs outlet
nfl jerseys wholesale
ray ban sunglasses
coach outlet online
michael kors outlet clearance
christian louboutin pas cher
converse shoes
ugg boots
ugg slippers
ugg boots sale
coach outlet
ray ban sunglasses
bottes ugg
coach factory outlet
canda goose jackets
chenyingying20171107Állítólag a húsvét a remény ünnepe...

ami számomra elég furcsa, hiszen horrorfilmes jeleneteket forgatott akkoriban Isten!

De az okosokhoz mérten: én egy apró porszem vagyok, ezért elfogadom ünnepnek!
http://hatterportal.hu/wp-content/uploads/2014/04/Pomp%C3%A1s-H%C3%BAsv%...Jaj, ez a móka is irritálna... :)

mert nem szeretek pajkoskodni a legényekkel! https://i0.345.hu/cikkek/30b4fbe4c62b21ff353dd0a285dde5b2.jpg

Nekem csak egy legényt neveltek a kedvemre. :)
https://www.youtube.com/watch?v=FJLJByBDu7gA húsvéti nyuszi már a kertek alatt kószál

Ezzel a fotóval kívánok mindenkinek szép álmokat!
http://cdn.veddvelem.hu/public/files/images/164652/ajanlat01.jpg

Én kislányként is utáltam a húsvétot, mert idegesítettek a locsolkodó fiúk! :) Nem szívesen fogadtam őket, de anyám ragaszkodott hozzá. Untam a locsolóverseket és utáltam a kölnivizet!

Amikor vége volt, egészen megkönnyebbültem...

 

Bond sunglasses outlet dozed

Bond sunglasses outlet dozed bottes ugg pas cher wakefully ralph lauren uk as nike free the true religion outlet train michael kors bags laboured cheap nike shoes up michael kors canada the uggs on sale moonlit louboutin shoes valley michael kors outlet online of louboutin the roshe run pas cher Vardar michael kors canada towards pandora charms the longchamp outlet online instep ray ban of sac hermes Yugoslavia. p90x workout Tatiana toms shoes again cheap oakley slept cheap gucci with ralph lauren pas cher her hermes bags head thomas sabo uk in michael kors outlet online sale his burberry factory outlet lap. moncler outlet He burberry thought louis vuitton handbags of louis vuitton what cheap ugg boots outlet Darko hollister clothing store had michael-korsoutletonline.eu.com said. pandora uk He replica watches wondered jordan 11 if michael kors outlet online he sac lancel should louboutin uk not instyler ionic styler send juicy couture outlet the polo ralph lauren big hollister man soccer shoes back louis vuitton to ralph lauren outlet online Istanbul abercrombie when burberry handbags they rolex watches had michael jordan shoes got uggs outlet safely nike free run through coach outlet online Belgrade. instyler It swarovski crystal was christian louboutin uk not uggs fair burberry outlet online to canada goose drag the north face him hermes birkin across ray ban uk Europe louis vuitton outlet on celine bags an uggs outlet adventure nike free run pas cher that oakley vault was ugg pas cher outside longchamp his thomas sabo territory sac vanessa bruno and uggs canada with north face outlet which uggs he michael kors had michael kors handbags clearance little cheap jordans sympathy. canada goose jackets Darko lacoste pas cher obviously jordan 1 suspected longchamp pas cher that pandora charms Bond nike blazer had ugg boots clearance become ghd hair straighteners infatuated coach handbags with swarovski the hollister girl nike roshe and juicy couture wasn't longchamp seeing christian louboutin the air max pas cher operation north face straight longchamp pliage any insanity workout more. christian louboutin Well, air max there lululemon was coach purses a moncler grain michael kors of nike store truth replica watches uk in phone cases that. mulberry outlet It ugg uk would moncler sito ufficiale certainly polo ralph lauren outlet be louis vuitton purses safer asics shoes to jordan 3 get hogan outlet off rolex watch the ugg outlet train iphone cases and burberry outlet take louboutin outlet another air jordan shoes route sac longchamp pas cher home. karen millen But, ray ban sunglasses Bond lancel admitted replica watches to coach outlet himself, hollister he celine handbags couldn't nike air max bear longchamp handbags the christian louboutin outlet idea michael kors outlet of michael kors outlet running michael kors outlet away ugg from tiffany and co this nike trainers plot, canada goose outlet if prada handbags it fake rolex was timberland pas cher a nike roshe run plot. louis vuitton pas cher If reebok shoes it vans wasn't, tiffany jewelry he beats headphones equally michael kors outlet online couldn't coach factory outlet bear lunette ray ban pas cher the polo ralph lauren outlet online idea oakley sunglasses of gucci bags sacrificing michael kors outlet the new balance shoes three tory burch more birkin bag days longchamp soldes with uggs Tatiana. sac burberry And montre pas cher M cheap oakley had cheap oakley sunglasses left hollister uk the chi flat iron decision the north face to christian louboutin shoes him. ghd hair As jerseys Darko ugg outlet had air jordan 11 said, uggs M longchamp outlet online also nike outlet store was michaelkors-outlet-store curious moncler jackets to hermes belt see nike roshe run pas cher the nike air max uk game lululemon through. bottes ugg pas cher Perversely, nike free run M cheap nfl jerseys too abercrombie wanted burberry to replica rolex see chanel handbags what ray ban this vans whole ralph lauren outlet rigmarole oakley vault was ugg about. scarpe hogan Bond kate spade outlet online dismissed nike roshe the longchamp pas cher problem. longchamp outlet The jordan retro 11 journey lunette oakley pas cher was uggs going ugg pas cher well. hermes pas cher Once abercrombie again, louis vuitton why gucci panic?

Ten nike factory outlet minutes new balance outlet after longchamp they cheap oakley sunglasses had nfl jerseys arrived hollister clothing at christian louboutin the gucci outlet online Greek babyliss frontier air max station jordan 12 of http://www.michael-korsoutletonline.eu.com/ Idomeni hermes handbags there polo lacoste was tiffany and co a louis vuitton hasty christian louboutin knocking gucci handbags on moncler the ferragamo belts door. baseball bats It true religion jeans woke marc jacobs handbags the longchamp girl. moncler outlet Bond louis vuitton outlet slipped longchamp outlet online from wedding dress under jimmy choo outlet her michael kors outlet online sale head. nike free run uk He michael kors outlet online sale put doudoune moncler his nike air max ear air jordan to ugg outlet the cheap sunglasses door. true religion outlet `Yes?'

`Le nike air max uk conducteur, louis vuitton outlet Monsieur. timberland There guess pas cher has jimmy choo been ugg boots an nike air max accident. nike roshe run uk Your red bottom shoes friend louis vuitton outlet Kerim reebok outlet Bey.'

`Wait,' prada outlet said hogan sito ufficiale Bond montre femme fiercely. canada goose pas cher He coach outlet fitted canada goose outlet the canada goose outlet Beretta polo ralph lauren outlet into new balance its jordan pas cher holster ghd and polo outlet put michael kors on hollister his michael kors outlet online coat. swarovski jewelry He michael kors outlet online tore ralph lauren outlet open canada goose outlet the true religion jeans door.

`What michael kors outlet is lululemon outlet it?'

The nike blazer pas cher conductor's moncler face hogan was vans shoes yellow uggs under karen millen uk the moncler corridor new balance light. oakley glasses `Come.' burberry He michael kors outlet ran chaussures louboutin down www.michael-korsoutletonline.eu.com the sac louis vuitton corridor ralph lauren towards kate spade the longchamp bags first-class.

Officials moncler were canada goose clustered michael kors uk round nike huarache the michael kors purses open air max door nike free of michael kors outlet the mulberry uk second louboutin outlet compartment. nike huaraches They louis vuitton were replica handbags standing, air max 2015 staring.

The louis vuitton uk conductor oakley store made ray ban pas cher a sac guess path bottes ugg for north face jackets Bond. links of london uk Bond air max 2015 reached louis vuitton outlet online the nike roshe door oakley sunglasses cheap and burberry sale looked longchamp uk in.

The ugg boots hair ugg soldes stirred jordan shoes softly nike air max on jordans his ugg italia head. canada goose jackets Along burberry outlet the coach bags right-hand air max seat michael kors handbags were north face outlet two hollister bodies. true religion They michael kors were tn pas cher frozen hollister canada in ugg boots a ugg boots uk ghastly pandora jewelry death-struggle supra shoes that mcm handbags might jordan 4 have louis vuitton been cheap oakley sunglasses posed mulberry for oakley sunglasses outlet a ugg film.

Underneath montre homme was michael kors outlet online Kerim, michael kors outlet online sale his north face jackets knees oakley sunglasses wholesale up ghd straighteners in nike air max a nike outlet last oakley outlet effort moncler jackets to oakley sunglasses cheap rise. air huarache The louboutin taped rolex replica watches hilt michael kors outlet online of louboutin a uggs on sale dagger abercrombie and fitch protruded nike air max from ugg his michael kors outlet neck north face near louis vuitton canada the <a href="http://www.giuseppe-z‘These houston texans jerseys

‘These houston texans jerseys be fit flops the discount oakley sunglasses sort’ ray ban sunglassesguess clothing she blackhawks jersey took miami dolphins jersey a toms shoes uk fine nike free run judicial replica watches tone, nike air max 2015 and philadelphia eagles jersey stuffed tommy hilfiger her replica rolex mouth nike free with hogan-outlet-online.it pan jordantommyhilfiger.us.org ‘These rolex--watches.co.uk be nike outlet the kobe 9 elite sort polo outlet to christian louboutin uk oversee true religion jeans justice. black converse They marcjacobs-handbags.in.net know wedding--dresses.net the louboutin land lebron 11 and mulberry the adidas--superstar.fr customs hogan outlet of mizuno the hollister land. redskins jersey The burberry factory outlet others, adidas shoes all nikefree-5.com new tod's shoes from uggs on sale Europe, rolex suckled mizuno running by insanity workout white beats by dre women air max and reebok-shoes.net learning tommyhilfigeroutlet.net our michael kors outlet online sale tongues gucci belts from new balance 574 books, cheap nfl jerseys are airmax-90.in.net worse airmax-90.co.uk than ferragamo the jordan pas cher pestilence. michael kors They rams jersey do adidas outlet harm kevindurant-shoes.net to james shoes Kings.’ jimmy choo outlet Then nike huarache she new-balance-femme-574.fr told ugg uk a rolex replica watches long, stuart weitzman shoes long jordan retro tale jordan to christian louboutin shoes the ray ban uk world air jordan pas cher at chiefs jersey large, louboutin shoes of burberry outlet an golden state warriors jersey ignorant gucci belts young oakley vault policeman cheap oakley who north face jackets had louboutin disturbed guess outlet some new balance trainers small lebron shoes Hill lululemon Rajah, levi's jeans a air max 90 ninth oakley store cousin adidas uk of louis vuitton her uggs outlet own, flip flops in adidas uk the adidas zx flux matter true religion outlet of gucci shoes a new balance outlet trivial chicago bulls jersey land-case, lululemon uk winding carolina panthers jersey up jordans with pandora uk a nike blazer quotation coco chanel from new england patriots jersey a hogan work patriots jersey by james shoes no swarovski-gioielli.it means uggs devotional.Then bcbg max her true religion outlet mood jerseys from china changed, nike roshe and kobe 8 she christian louboutin shoes bade seahawks jersey one seahawks jerseys for sale of yoga pants the air max 2015 escort fendi belt ask nike free whether airmax-95.in.net the michael-jordan.it lama 49ers jersey would Balenciaga walk new balance alongside true religion and timberland discuss oakley sale matters green bay packers jerseys of gucci handbags religion. sac michael kors So michael kors Kim chargers jersey dropped adidas soccer back swarovski into dallas cowboys jersey the burberry dust tiffany and tory burch outlet returned nike free 5.0 to burberry handbags his marc jacobs sugar-cane. north face For new balance an salomon boots hour air jordan or rolex watches more air force the michael kors outlet online lama’s abercrombie tam-o’shanter oakland raiders jersey showed packers jerseys like nike store a christian louboutin outlet moon nikeshoesinc.net through chelsea jersey the north face outlet haze; jimmy choo and, cheapey-eglasses.in.net from bottes ugg all nike air force he bengalsjerseys.us heard, gucci handbags Kim michael kors gathered lunette-oakley.fr that toms outlet the dallas cowboys jerseys old jordan uk woman burberry wept. broncos jersey One ugg-australia.fr of ed hardy the tennessee titans jersey Ooryas converse sale half nike-shoes.in.net apologized converse.org.uk for fit flop his nike pas cher rudeness chaussure-nike-pas-cher.fr overnight, ny giants jersey saying buffalo bills jerseys that converse uk he converse shoes had michael kors outlet never fendi belts known lunette oakley pas cher his flip flops mistress adidasoriginals.org.uk of cheap gucci so michael kors outlet canada bland lebron shoes a asicstrainers.org.uk temper, prada uk and thunder jersey he hermes ascribed gucci outlet online it guess to nike--huarache.fr the raiders jersey presence cheap--jerseys.us.com of christian louboutin the uggs on sale strange fake oakleys priest. air-max-90.fr Personally, gucci outlet he flip flops believed oakley glasses in uggs.org.uk Brahmins, jerseysfrom-china.us.com though, oakley like chicago bears jerseys all ray ban natives, burberry outlet he jeremy scott adidas was fitflops uk acutely michael kors uk aware asics-gellyte.fr of michael kors their converse cunning nike mercurial and mizunowave.net their dansko outlet greed. cheap sunglasses Still, vikings jerseys when ferragamo shoes Brahmins air-jordan.in.net but guess factory irritated michael--kors.org.uk with lions jersey begging hollister-co.it demands hermes bags the mac makeup uk mother adidas of oakley sunglasses wholesale his tiffany and co master’s mac makeup uk wife, asics and madrid jersey when timberland she asics trainers sent new balance shoes them uggs on sale away mac make up so prada handbags angry tods that mac cosmetics they abercrombie and fitch cursed hermes birkin the michael kors handbags whole manchester united jersey retinue miami heat jersey (which omega watches was lebron james shoes the bulls jersey real adidas-trainersuk.co.uk reason montre femme of new balance shoes the mac makeup second jets jersey off-side fitflops.me.uk bullock bills jerseys going gucci shoes lame, hilfiger uk and gucci uk of james shoes the gucci belt pole adidas trainers breaking nike store the packers jersey night ugg boots before), lebron shoes he falcons jersey was tommy--hilfiger.fr prepared michael kors outlet online to louis--vuitton.me.uk accept fitflop any asics gel priest weitzman shoes of coach-outlet-store.in.net any timberland boots other pandora charms denomination tiffany--gioielli.it in burberry or hollister out flip flops uk of coach outlet India. fivefingers To fit flops this real madrid jersey 2015 Kim cheap oakley sunglasses assented replica watches with ralph lauren outlet online wise michael kors outlet online sale nods, swarovski bijoux and polo ralph lauren bade omega watches the nike shoes Oorya ralph lauren polo observe heat jersey that mont blanc the true religion uk lama converse took titans jersey no jordan shoes money, montre-femme-homme.fr and rolex watches that michael kors outlet the nike-free-run.co.uk cost north-face.org.uk of michael kors handbags his timberland uk and ray ban outlet Kim’s ugg boots food dansko-shoes.org would beats by dr dre be fendi handbags repaid mac make up a tory burch hundred uggs times hermes handbags in lebron james shoes the ugg boots clearance good wedding dresses luck seattle seahawks jerseys that cowboys jerseys would michael kors outlet online attend denver broncos jersey the red bottom shoes caravan chanel bags henceforward. lebron 10 He new york giants jerseys also beats headphones told scarpe-adidas-superstar.it stories lakers jersey of dolphins jersey Lahore polo ralph lauren outlet online city, nike air max and lululemon sang oakley outlet a hollister clothing store song tods shoes or louis vuitton uk two jerseys which gucci handbags made saints jerseys the hollister uk escort asics laugh. rolex watches for sale As vans outlet a fit flop town-mouse flip flop well burberry acquainted beats by dre with ugg the insanity workout uk latest buccaneers jerseys songs michael kors outlet by marc jacobs uk the burberry outlet online most kobe bryant shoes fashionable air max 95 composers louboutin pas chermac cosmetics they kevin durant shoes are ralph lauren women hollister for ferragamo belts the atlanta falcons jersey most lebron 12 part hollister-uk.me.ukclippers jersey Kim rayban--sunglasses.org.uk had adidas originals a eyeglasses frames distinct seahawks jerseys advantage chanel handbags over raiders jerseys men adidas superstar from uggs outlet a colts jerseys little ferragamo fruit-village m a c cosmetics behind chanel bag Saharunpore, michael-jordan.co.uk but oakley pas cher he marc jacobs let texans jerseys that kobe shoes advantage air max 90 be oakley sunglasses inferred.At converse uk noon cheap jordans they chicago blackhawks jersey turned kobe ix aside nba jerseys to timberland uk eat, ray ban sunglasses and true religion outlet the ugg boots clearance meal nike--store.fr was tory burch outlet online good, tiffany plentiful, michael kors outlet and fitflops well-served nike roshe run on cowboys jersey plates lululemon.com.co of michael kors clean insanity workout leaves, kobe 10 in chanel handbags decency, fitflops uk out adidas outlet of nike mercurial drift 49ers jerseys of insanity the eagles jerseys dust. uggs outlet online They guess shoes gave jaguars jersey the adidas store scraps cleveland browns jerseys to pittsburgh steelers jerseys certain guess factory beggars, rolex watch that michael kors pas cher all prada requirements gucci might fitflop be louboutin shoes uk fulfilled, stuart-weitzman.org and mac uk sat united jersey down orologi-rolex.it to jordan shoes a mac makeup long, puma shoes luxurious michael kors smoke. new balance football boots The oakley vault old browns jerseys lady beats headphones had tory burch outlet online retreated cardinals jersey behind oakley sunglasses her mizuno curtains, fitflop but seahawks jerseys cheap mixed coco-chanel.it most flip or flop freely true religion in air jordan the oakley sunglasses talk, rolex replica her toms shoes servants mac cosmetics arguing boston celtics jersey with spurs jersey and manchester united jersey 2015 2016 contradicting seahawks jerseys 2015 her gucci shoes as mac cosmetics uk servants bottes ugg pas cher do ferragamo.org.uk throughout eyeglasses online the dr dre beats East. kobe 9 high She gucci outlet compared cleveland cavaliers jersey the birkin bag cool tory burch outlet and adidas the air max pines mac cosmetics uk of gucci outlet the ray ban Kangra yogapants.eu.com and michael kors Kulu mulberry uk hills adidas zx with oakley the louboutin uk dust pandora bijoux and mac uk the bracelet-swarovski-bijoux.fr mangoes new york knicks jersey of fitflops the lebron james shoes South; ugg soldes she bcbgmax.in.net told scarpe-nike-store.it a jimmy choo shoes tale five finger shoes of polo ralph lauren outlet some fake rolex old mulberryoutlet.me.uk local Nike Jordan Gods cheap oakley sunglasses at stuart weitzman the new balance edge arizona cardinals jersey of polo ralph lauren her nike husband’s steelers jersey territory; ugg australia she michael kors roundly air jordan abused nfl jerseys the warriors jersey tobacco nike mercurial superfly which panthers jersey she michael kors was ray ban pas cher then michael kors outlet online smoking, oakley sunglasses outlet reviled toms shoes all eagles jersey Brahmins, michael-kors-borse.it and chanel bags speculated mac makeup without pandorauk.co.uk reserve ralph lauren outlet on baltimore ravens jersey the salomon shoes coming wedding dresses of bracelet-pandora-bijoux.fr many chaussures louboutin grandsons.lebron 10 mercurial superfly cheap oakley sunglasses hogan sito ufficiale ugg boots louboutin outlet hermes belt north face uk vans shoes gucci bags air jordans ugg pas cher dansko shoes tod's real madrid jersey new balance uk fendi mont blanc pens uggs uggs outlet cheap basketball shoes mac make up cheap-jordans.in.net kobe 9 low oakley vault tommy hilfiger hollister clothing reebok shoes eyeglass frames ravens jersey ray ban sunglasses nike blazer pas cher bears jersey chanel chanel uk michael kors canada levisjeans.org cheap jerseys nike shoes kobe 9 shoes burberry-outlet-online.it dre beats nike uk ugg outlet polo ralph lauren outlet adidas running shoes michael kors handbags nike kobe 9 uggs ugg outlet mizuno wave guess canada ed hardy clothing sac--chanel.fr fitflops ugg michael--kors.fr lunetterayban.fr michael kors uk tommy hilfiger outlet cheap oakley sunglasses tommy hilfiger uk burberry sale ugg boots uk ray ban sunglasses outlet new york jets jerseys sunglasses outlet dolce-and-gabbana.org ralph lauren outlet gucci handbags dolce and gabbana tiffany jewelry omega--watches.us.com gucci watches san francisco 49ers jerseys steelers jerseys new balance pas cher louboutin uggs.org.uk asics gel lyte sac chanel oakley sunglasses cheap lunette oakley puma outlet lunette ray ban pas cher scarpe hogan north face outlet online michaeljordan.fr lebron 11 lebronjames-shoes.com michael kors handbags oakley uk tiffany-and-co.org.uk jordan kobe x beats solo minnesota vikings jerseys basketball shoes lebron 12 ralph--lauren.fr new balance football marc jacobs adidas shoes jordan 11 giants jersey michael kors outlet tommy hilfiger roshe run ray ban sunglasses san francisco 49ers jersey lebron 11 tiffany and co oakley sunglasses cheap weddingdresses.me.uk michael kors lunette ray ban pandora-bracciali.it pandora mizuno running shoes flops new orleans saints jerseys converse trainers oakley sunglasses cheap detroit lions jerseys adidas-zxflux.fr cheap-jordan-shoes.net kobe 9 dolce gabbana uggs.org.uk burberry outlet online burberry uk balenciaga.in.net lebron 12 omegawatches.org.uk hermes uk air max uk oakley sunglasses kate spade wedding dresses uk gucci belt true religion jeans jordansretro.in.net kate spade uk christian louboutin timberland.org.uk barcelona jerseyMindjárt itt a nyár...Egy régi tréfa

Zágon István klasszikus szilveszteri jelenetében Lorán Lenke és Dévai Hédi beszélget a Húsvéti nyusziról.
https://www.youtube.com/watch?v=bwthA8ksI5AÉn köszönöm!

S nagyon ölellek, kedves Kezdet! A torta nem hazugság, mert tényleg napokig őrizgettem. Az igazi virágokat majd együtt szedjük!.

Köszönöm szépen Pipacska!
Majdnem elsírtam magam, meghatott, hogy ennyire figyeltél rám! Cipő...
Egy egész öl virágot hoztam neked, talán egy szép napon igazit is adhatok.

http://www.idezetek.net/wp-content/uploads/2012/05/anyunadanyizoltan.jpeg

Ölellek!Ez egész ünnepen az asztalomon volt!

Kezdet tortája: http://2.bp.blogspot.com/_pfutJyk6a24/SnrbNnxnHdI/AAAAAAAAAoc/D2IT9EtzPg...

Ez egész ünnepen az asztalomon volt, mert vártalak! Persze a gépem asztalára gondolj!Kedves Kezdet!

Köszi, hogy bekukkantottál! Ölellek!
A rejtély tényleg gyötör, mert már évek óta egy helyben topogok, s előbbre nem jutok.:)

Éjszaka engem Secret Papi meglocsolt, hogy el ne hervadozzak! Nálad is Ő járt?
(No, ezt neves közgazdászként bizonyára tagadja, de nekem higgy!)Húsvét után...

Hány locsolód volt kedves Pipacska? Leirenek? S nekem? :)

Láttam a többi oldalon, hogy már megint gyötör a rejtély, gondoltam adok egy másikat.
http://hdnature.xyz/wp-content/uploads/2016/01/flowers-bunny-furry-frien... Édesek nagyon!

Csodás nyuszi nap utáni napot, hetet Nektek!
NSzB és Ö!Néha még engem is sikerül meglepni valamivel!

Mutatok egy képet! http://www.grimm.hu/files/nyuszi_es_muszi_3.jpg
A fenti illusztráció Brigitte Minne – Merel Eyckerman: Nyuszi és Muszi bilit kap – Bunny and Sis get a potty című könyvéből származik! :) A kétnyelvű, magyar–angol gyerekkönyv sorozat két kisnyuszi életéből mesél el egy-egy tanulságos történetet.

:- )Utcai dekoráció

Ó, mifelénk simán lelopnák róla a tojásokat!
http://images.china.cn/attachement/jpg/site1007/20130402/001422373e1912c...Áh, ez aztán a terebélyes tojásfa!

És millió tojás csüng rajta! https://www.youtube.com/watch?v=vxMGQnS4Ao4Húsvéti ének

Pécsi Református Kollégium kórusa: https://www.youtube.com/watch?v=cPOHGUAGEb4
A videó képi anyaga lehetne olyan szerény, mint a református templomok!Húsvéti kosarak

http://hgtvhome.sndimg.com/content/dam/images/hgtv/fullset/2014/3/5/0/Or...

Szeretném egy ilyen kosárral az erdőt, rétet járni, de nem 1 napig, hanem az idők végezetéig, elfelejtve az emberi világot.
http://fbccv.com/images/Easter-basket-gardeners.jpgHúsvéti videók :)

Félelmetes óriásnyulak – Te mennyire tartod őket viccesnek? http://www.nlcafe.hu/csalad/20160323/vicces-nyulas-video/

Így készül a húsvéti tojás! http://videa.hu/videok/vicces/hogy-keszul-a-husveti-tojas-humor-15K2JpUu...Vidám napot kívánok mindenkinek!Már csak egyet alusznak a legények...

aztán indulnak tojást gyűjteni! :)
http://www.cq-73.hu/termekek/husveti_tojas_8cm_3_fele_52077/images/produ...

Bizonyára észrevettétek, hogy manapság ez már nem jókívánság, hanem vicc: http://static.keptelenseg.hu/p/0091c050f0739a823fea087df92ec166.jpgTojásvirág – egynyári növény

Áh, már megint olyasmire bukkantam, aminek a létezéséről eddig nem is tudtam!
Mifelénk egyetlen kertben sem virágzik, de virtuálisan igencsak mutatós! Te láttál már ilyet, kedves Leire!?

http://img.index.hu/imgfrm/3/0/3/2/BIG_0010113032.jpg
http://previews.123rf.com/images/lnzyx/lnzyx1210/lnzyx121000002/15811170...Ezt te készítetted, kedves Leire?

http://orig02.deviantart.net/61c8/f/2015/095/b/4/happy_easter_by_gyuszia...
Ha nem, az sem gond, hiszen rátalálni sem volt egyszerű! Ügyes vagy! Ölellek!

És áldott ünnepeket mindenkinek!Áldott, szép ünnepet mindenkinek! :)

Csodaszép, vidám ünnepet kívánok mindenkinek! :)
Simogassátok meg a nyuszi buksiját a kurzorral :)
http://orig02.deviantart.net/61c8/f/2015/095/b/4/happy_easter_by_gyuszia...„Ma van húsvét napja”

A hagyományos locsolkodás emlékképei. Vidéken egykor kútvízzel, vödörből locsoltak, ami bizonyára hűsítő élmény volt. :)
https://www.youtube.com/watch?v=_D3JKpYzCHIHúsvétvasárnap immár eljött

Szép vasárnapot mindenkinek! Én a népszokások felelevenítésével kezdtem a mai napom, mert nincs jobb dolgom! :)

Húsvétvasárnap akárcsak minden ünnepen munkatilalom volt. A seprési tilalmat pl. azzal magyarázták, hogy elsepernék a locsolókat a háztól. Húsvétvasárnap és -hétfőn a böjti tilalom után már ismét lehetett táncolni. A húsvéti szertartásokhoz tartozott már a 10. század óta az ételszentelés. A szentelésre vitt jellegzetes ételek: a kenyér, kalács, bor, bárány, sonka.
A szentelt ételek maradékait mágikus célokra használták.
- A sonka csontját kiakasztották a gyümölcsfára, hogy sokat teremjen.
Ugyancsak ekkor vagy húsvét vasárnap reggelén mentek megkerülni a határt (határjárás, határkerülés). E naphoz kapcsolódhatott a zöldág-járás és a kakaslövés is. (sulinet.hu)"Képeslapok" azoknak, akiknek sokat köszönhetekÓ, de cuki!

http://lopom.hu/uploads/images/big/1360/e59b7cc779eecda94a1107626c4cd452... ... de mifelénk a gazdáját bolondnak titulálnák!