Milyen a párkapcsolatod? A kétjegyű „gy” kettőtök kapcsolatának koronatanúja

Segíteni csakis annak lehet, aki hagyja és partnerként viselkedik.

A bejegyzésem szövegtörzsét töröltem, de haladéktalanul visszaállítom az eredeti szövegtartalmat és szövegképet, amennyiben a portál tulajdonosa hajlandó lesz rendbe rakni, vagy rendbe rakatni a thesecret.hu portált!

Időközben eléggé sok háttér- információ a tudomásomra jutott, ezért a jelenlegi sakk-matt helyzetben: egyszerűen NINCS MÁS VÁLASZTÁSOM!

Secret, én még nem mondtam le arról, hogy "apád" végre észhez tér!
Csakis érted teszem, mert már nincs más eszköz a kezemben!

HozzászólásokValaki személyiségrajza

talán még 100 évvel a halála után is elkészíthető, ha rendelkezésünkre áll a kézzel írott naplója: http://previews.123rf.com/images/andrejad/andrejad1109/andrejad110900053...

Egyszer gondoltam arra, hogy Gáspár Katinak - aki okleveles grafológus szakértő - megmutatom a kézírásom, de nem volt elég bátorságom hozzá! :)Egy pár életében négy stádium van

*Az egyik, hogy alig várod, hogy bejöjjön a zuhanyzóból;

*a második: ha bejön, jó;

*a harmadik: elalszol, mire bejön;

*a negyedik a legdurvább: úgy csinálsz, mintha aludnál, mikor bejön". :)

Áh, ennek semmi köze sincs a "gy" betűkhöz, :) .... vagy mégis!? :)Négy búcsúlevelet írt

Rudolf főherceg négy búcsúlevelet is írt az utolsó délután, ami jól illik a mind a mai napig hivatalosnak tekintett öngyilkosság verziójába.

Ha én grafológus lennék megvizsgálnám azokat a leveleket, mert a konkrét tartalmukon kívül is rengeteg plusz információt rejthetnek a sorai.

- Tényleg Ő írta? Szabad akaratából tette? Vagy kényszer alatt?
( ... ha nekem kényszer alatt kellene írnom, akkor direkt (tudatosan) másképpen írnék néhány betűt, hogy arra később felfigyeljenek)

Feltételezhető még az is, hogy éppen a búcsúlevelek okozták a vesztét, mert aki délután halni akar, estig még 100 –szor meggondolhatja magát, de ha valakik kifigyelték, akkor éppen kapóra jött nekik a kézzel írott dokumentáció a gyilkossághoz.A szerelem jelei a kézírásban

"A szerelmes ember betűi – általában! – megnőnek, a betűkapcsolatai megerősödnek, különösen megváltozhat a GY az LY az SZ és a páros betűk írásmódja a korábbihoz képest. Előfordul az is, hogy a szerelmes feledékennyé válik, le-le hagy egy-egy betűt a szó végéről, vagy épp a közepén marad ki egy-egy betű. Néha elrepülnek az ékezetek, az áthúzások". ( http://www.harmonet.hu/psziche/4942-szerelemrol-arulkodo-irasjelek.html )

Ezt tesztelnem kellene! Az egyik dobozban ott van az 5 évvel ezelőtti kézírásom, egy szépen élére hajtott papírlapon, mert Ádám ilyesmikben precíz volt.

Egyszer megnézte mit firkáltam, mit írtam az egyik értekezleten, aztán gondosan kettéhajtotta és visszaadta.
Azóta is úgy van, :) nem hajtottam ki! :)A filmtörténet örök bohócának kézírása

Charlie Chaplin a grafológia tükrében

Ki ne emlékezne a némafilmek keménykalapos, szűk szalonkabátos, buggyos nadrágos, túlméretezett cipős, sétapálcás, bajuszos és kacsázó járású csavargójára, akinek megformálásával Charlie Chaplin bevonult a filmtörtének halhatatlanjai közé?

Hajlamosak vagyunk egy színészt a filmbéli szerepével azonosítani, aztán meglepődünk, csalódunk(?), ha kiderül, hogy egészen más ember. Vajon Chaplin mennyiben hasonlított a filmjeiben játszott szeretetreméltó, toprongyos csavargóra, aki rendre pórul jár, de végül erkölcsi diadalt arat? Vajon ki és milyen személyiség volt Chaplin valójában? Erre kerestem a válasz aláírása grafológiai elemzésével!

Folytatás: http://www.azirastukreben.hu/chaplin-az-orok-bohoc

Érdekes írás!"Hazudj csak! De az írásod elárul..."

Találtam egy régi cikket, amely konkrét példákon, írásmintákon keresztül mutatja be, hogy a leírt betűk akkor is igazat mondanak, amikor a száj hazudik!

" Nem tudod eltitkolni, ha hazudtál. Mivel a kézírás az ember sajátos önkifejeződése, az embert érő hatások mindenképpen nyomot hagynak rajta. Emiatt van az, hogy a kézírásod veled együtt változik, és mutatja meg aktuális lelki és fizikai állapotodat" Folytatás: http://www.kiskegyed.hu/test-es-lelek/lelki-ugyek/hazudj-csak-de-az-iras...Mindössze három magyar nyelvű írást találtam

Rafael Schermann -ról, pedig nem volt egy mindennapi figura! Majd a google fordítója segít olvasni az idegen nyelvű szakirodalmat, de nem ma, mert már álmos vagyok!

Szép éjszakát kívánok mindenkinek!A rejtélyes metagrafológus: Rafael Schermann

Schermann rendkívüli képességei

Schermann önmagát következetesen pszichografológusnak nevezte, érzékeltetve, hogy az, amit ő művel, több mint grafológia. Megmagyarázhatatlan technikája miatt a szakma gyakran metapszichológusnak, a közvélemény pedig misztikus képességeiből adódóan inkább (lélek) látónak nevezte. Schermann valóban nem csupán egyike volt a kor neves grafológusainak, ettől ugyanis jóval többre, a következőkre volt képes:

1. Klasszikus grafológiai elemzés (kézírás alapján teljes személyiségkép elkészítése).
2. Kézírás alapján pszichés állapot, testi és szervi betegségek megállapítása (múltban, jelenben és a jövőre vonatkozóan).

3. Kézírás alapján megtörtént vagy a jövőben megtörténő cselekedetek, életesemények megállapítása (beleértve gyilkosságok és öngyilkosság előrejelzését is).
4. Távolról megmutatott, letakart vagy lezárt borítékban levő írásminta alapján teljes értékű elemzés készítése.
5. A duktor személyének kiválasztása több jelenlevő személy közül kézírás alapján.
6. Kézírás reprodukálása vizuális kontaktus alapján, anélkül, hogy az érintett személy kézírását valaha látta volna.
7. Fényképen megmutatott személy kézírásának reprodukálása.
8. Rajzolt vagy festett személy kéz-írásának reprodukálása.
9. Rajz vagy festmény készítője kézírásának reprodukálása.
10. Közvetítő személy gondolatában megjelenített személy kézírásának reprodukálása.

Úristen, tud ilyesmit valaki Magyarországon!?
A szakirodalom sajnos idegen nyelvű, pedig nagyon szívesen olvasnék többet róla!

Forrás: http://grafo.szimbolika.hu/pdf/grafologia_182_31-32.pdfÁrulkodó firkák 2.

Te miket firkálsz, amikor unatkozol?

Emberi arcok: Rajzolója figyeli környezetét, sokat ad mások véleményére, emiatt befolyásolható. Kissé ábrándozó, figyelmetlen. Aki jókedvű arcokat rajzol, barátságos, együtt érző, pozitív beállítottságú ember, míg a csúf arcokat rajzoló gyanakvó, bizalmatlan ember, aki kerüli a társaságot. A nyitott szájú arcok beszédes emberre vallanak, aki szeret a figyelem középpontjába kerülni, és mások mondandójára nem igazán kíváncsi.

Szív: Főleg a szerelmes, romantikus időszakokban jelennek meg. Aki sok szívet rajzol, szentimentális, érzelmes alkat.

Szem: Rajzolója éles megfigyelő és érzékeny ember, aki olvas a sorok között. Ám az is lehet, hogy kissé gyanakvó természet.

Állatok

- Medvét, mackót rajzolnak a játékos, a lélekben örök gyerekek.
- Az elefánt a békeszerető, de robbanékony embereké, akik csak akkor támadnak, ha igazságtalanság éri őket.
- A delfin gazdája kíváncsi művészi ihletésű, színes egyéniség, aki nem olvad bele a környezetébe.
- A kutya rajzolója hűséges, odaadó és megbízható barát, míg a macskáé független ember, aki a saját érdekét mindig szem előtt tartja, de nagyon érzékeny.
- Aki lovat rajzol, annak jók a megérzései, és döntéseinél is inkább ezekre támaszkodik, mit az eszére.
- Az egér olyan emberre vall, aki lassan, de biztosan megszerzi, amit akar.
- A kígyó egyrészt a szexualitás jelképe, másrészt pedig olyan embert jelez, aki sokkal többet tud és felfog a világból, mint az gondolták volna róla. Ugyanakkor jelezheti az áskálódó pletykás embert is.
- A madarak szárnyaló gondolkodásra és képzeletre utalnak, illetve arra, hogy az illető szeretne elengedni valamit.
- A pillangó a folyamatos átváltozás szimbóluma, illetve kissé naiv és könnyedségre vágyó embert sejtet.

Fa: A lombtalan fa társaságkedvelő, barátságos embert jelöl. Hasonló tulajdonságokat mondhat magáénak a lombos fa rajzolója, aki optimista, önbizalommal rendelkező ember is. A virágzó fát rajzol a kissé még éretlen, infantilis, nárcisztikus ember, akinek jelszava: élj a mának. Gyümölcsös fa jelzi a mindent azonnal akarok típusú ember türelmetlenségét, akinek az is fontos, hogy elismerjék, dicsérjék. Nőknél azonban a gyermekszeretetet, a gyermek utáni vágyat jelzi. A jegenyefa maximalista személyt, míg a pálmafa a szív, az érzelmek emberét jelzi. A fenyő rajzolója érős, határozott jellem; jelszava: Élni és élni hagyni! A fűzfa érzelmileg zárkózott emberre utal, aki nehezen megközelíthető, de ha a közelébe tudsz férkőzni, akkor odaadó barátra lelsz benne.

Virágok
A rózsa egyértelműen a szerelem szimbóluma. Ha nő rajzolja, arra utal, hogy az illető hölgy elfogadja és harmonikusan éli meg a női szerepet. Általában véve tudatos, kitartó embert jelez. A tulipán a nőiesség jelképe. Rajzolója szereti, ha a figyelem rá irányul, és értékeli a szép dolgokat. A százszorszép gazdája viszont a kicsinek is tud örülni. Szereti a világos egyszerű dolgokat, bár olykor túl aprólékos és elveszik a részletekben. A liliom őszinte tiszta személyiséget jelez, akinek szüksége vana gyámolításra, szeretetre, védelemre.

Fegyverek (ágyú, pisztoly, kard)
A versenyszellemet hirdeti, de lehet az elfojtott agresszivitás jelképe is. előfordul, hogy valaki úgy érzi, hogy férfiasságát, szexualitását kell bizonygatnia.

Közlekedési eszközök (autó, vonat, repülő)
Az utazás és szabadságvágyra utalnak. Házak, épülete viszont biztonság és stabilitás igényre, utalnak, illetve arra, hogy a rajzolónak fontos az igényes környezet.

Ház: Rajzolója vágyik a biztonságra, a stabilitásra, család és otthonszerető ember.

Nap: Vidám, életszerető, magabiztos emberre vall. Ha arca is van a napnak, akkor az illető mélyebb önismeretre vágyik, érdekli a spiritualitás, őrzi játékos, gyermeki énjét.Árulkodó firkák 1.

Veled is előfordult már, hogy unalmas tanóra, értekezlet alatt, vagy hosszas várakozás, esetleg telefonálás közben egyszer csak elkezdtél firkálni?

A rajzolgatás megnyugtat, elszórakoztat és segít kibontakoztatni a kreativitást. Bár sokszor nem is tudatosul bennünk, hogy firkálunk, mivel agyunk eközben máshol jár.
A firkák legtöbbször előzetes tervezgetés nélkül, spontán módon születnek, ezért olykor az alkotó számára is meglepő a végeredmény. Pedig nem a véletlen műve, hogy milyen ábra vagy vonal kerül a papírra.
A firkálmányok a lelkünk mélyéről jövő jelképes üzenetek, amelyek a szimbólumok egész sorát foglalják magukba. Zenekedvelő emberek gyakran hangjegyeket, hangkulcsokat, kottákat rajzolnak, míg a nagy étvágyúak vagy épp diétázók, fogyózók élelmiszereket torta, csoki, gyümölcsöt.

Bizonyos grafológia szempontok alapján a firkákat is lehet elemezni. Sokat elárul például a térbeli elhelyezés, a kivitelezés, a vonalak erőssége, szöges vagy ívelt alakja.

A következőkben megtudhatod, miről is árulkodnak a firkáid!

Vonalak: A függőleges párhuzamosok egyszerre tudósítanak a függetlenségi és kötődési vágyadról, védettség és védtelenség érzésedről.
A vízszintes párhuzamosok rajzolója képes belevetni magát az itt és most élményébe. A hálózatok a külvilágtól visszahúzódó, kreatív embert takarnak.

A satírozás erős én-erőről vall. Ám, ha egy korábbi firkádat satírozod át, lehet, hogy olyan dolgot akarsz elrejteni, akár önmagad elől is, amit fájdalmasnak vagy bűnösnek érzel. Azt sem akarod, hogy mások beléd lássanak.
A pipavonalak erős, céltudatos és rendszerető személyiségre vallanak.
A spirálok rajzolója egy konkrét dologra koncentrál: vagy önmagára, vagy egy problémára.

Geometriai alakzatok

Kör: Rajzolója általában kiegyensúlyozott, önbizalommal rendelkező ember, akinél harmonikusan működik az ész és az érzelem. A satírozott kör tulajónosa uralkodni vágyó és parancsolgatáshoz szokott személy. A koncentrikus körök gazdája azt hiszi, hogy körülötte forog a világ; de jelentheti azt is, hogy az illető elmerül gondolataiban, keresi a lényeget.

Négyzet: Az illető szilárdan áll a valóság talaján. Elfogadja önmagát és sorsát, és a szabályok figyelembevételével igyekszik azt irányítani. A besatírozott négyzet rajzolója fél spontán módon cselekedni, bizonytalan, de határozottnak akarja mutatni magát.

Kocka: Szilárd, megbízható ember, aki hajlamos az önelemzésre, önvizsgálatra.

Háromszög: Olyan emberek rajzolják, akinek fontos a siker és az elismerés. Gondolkodásuk gyakran eltér az átlagostól, újítók. A besatírozott háromszög az agresszió jele.

Forrás: Egy grafológiával foglalkozó weblap.Egyre kevesebb a boldog kapcsolatot tükröző kézírás

"A kézírás több, mint a pillanatnyi lelkiállapot tükröződése, hiszen magába rejti a múltunkat, neveltetésünk körülményeit, a környezet hatását s azt, ahogy a környezeti hatásokra reagálunk. Megmutatja képességeinket és hajlamainkat, szelídségünket vagy féktelenségünket, kitartásunkat, hűségünket vagy hűtlenségünket, a kudarcainkból tudattalanba "hárított" keserűségeket s az elfojtott vágyakat.

S a kézírásunk tudattalan információja magában rejtheti a kimondott és kimondatlan szerelmeket, boldog és boldogtalan kapcsolatokat.

A grafológus emberi sorsok szemtanújaként olvas a sorok között s ezáltal akarva-akaratlanul az emberi sorsokban. A szomorú tapasztalat az, hogy egyre kevesebb a boldog kapcsolatot tükröző kézírás."A grafológust nem lehet becsapni!

Az íráselemzés lényegében egzakt eredményt mutat fel

"Tudja Ön, hogy az állásinterjún mindenki a legelőnyösebb arcát mutatja? Sokan már a testbeszédüket is tudatosan alakítják úgy, hogy ezzel pozitív benyomásokat keltsenek az interjúztatóban. Tudja Ön, hogy még a személyiségtesztek válaszai is megtanulhatók?

De ne aggódjon!

Van egy módszer, amit nem lehet becsapni, amit hiába próbál meg valaki manipulálni, ezzel legrosszabb esetben is csak önmagára vet rossz fényt.
Írásunkban több, mint 150 írásjellemző vizsgálható, miközben az ember mindössze 5-7 dologra képes párhuzamosan figyelni. Ha valaki megosztja Önnel 15-20 sornyi írását, akkor ebből biztosan kiolvashatók a legfontosabb személyiségjellemzői".

Tudom, hogy léteznek olyan cégek, ahol tényleg a kézírás alapján választanak!

Ó, ha most 20 éves lennék, talán belevágnék, s kitanulnék grafológusnak, mert nagyon érdekel ez a terület!Ha dedikálná nekem a könyvét, akkor egyértelműen kiderülne

hogy milyen "gy" betűt ír! :) Ó, ez csak a személyes kis ábrándozásaim egyike, nem közérdekű információ!Híres magyarok kézírása

A gyűjtemény szerzőjének célja: "fejet hajtva ezzel is emlékük előtt"
http://www.csiffary.extra.hu/hireskeziras.htm

No, engem nem ilyen nemes cél vezérelt, :) amikor végiglapoztam az írásmintákat. :)

Jaj, Benedek Eleknek, a nagy mesemondónak nagyon furcsák a "g" és a "gy" betűi! :) Megyek és megnézem, hogy vizsgálta -e már grafológus, s ha igen, akkor mit mondott róla!A puding próbája az evés!

A puding próbája tényleg az evés, kedves Alfika, úgyhogy ismét e fején találtad a szöget, mint mindig!
Viszont sajnálatos, hogy egy kis írásmintát sajnáltál tőlem! :))

Pipacska:))))

Nos én nem játszok ezzel:) próbáld ki :PA magyar irodalom arcképcsarnoka :)

helyett: a magyar irodalom kézíráscsarnoka!

Juhász Gyula, József Attila, Kosztolányi Dezső, Molnár Ferenc, Krúdy Gyula, Móra Ferenc kézírása

A GRAFOLÓGUS ANALÍZISÉBEN: http://www.krudy.hu/Szakirod/PasztorJozsef/PasJSziv47_28.html
Szeretem az ilyen adalékokat!

Közben rájöttem, hogy egyetlen aláírásból nem szokás következtetéseket levonni!Karinthy "gy" betűje nagyon furi! :)

Mutatom: http://m.cdn.blog.hu/au/autogram/image/karinthy%2040.jpg
Sok jót nem tudtam belőle kihámozni! :))

Íme, egy írása, amelyben egy grafológus is szerepel!

"Hetek óta olvasok mindenfelé a kitűnő Schermann tanárról, a grafológusról, aki elolvassa az aláírását akárkinek, akit sohase látott, és az aláírásából megállapítja az illetőnek a jellemét, hajlamait, természetét. Hihetetlennek tartottam a dolgot, de tegnap valamelyik újság leközölte"

Folytatás: http://grafograf.blogspot.hu/2012/04/karinthy-frigyes-schermann.html
Érdemes végigolvasni!Nagy László költő "gy" betűje :)

Nagy László aláírása:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/a/a2/Nagy_L%C3%A1szl%C3%B3_al%C...

Nekem a "gy" betűje harmonikus párkapcsolatot tükröz, de mindezt csak műkedvelőként mondom, illetve állítom.

Szécsi Margit (Budapest, 1928. május 28. – Budapest, 1990. november 23.) költő, grafikus, illusztrátor, Nagy László költő felesége volt,
Már 1952 nyarán összeházasodtak, kapcsolatuknak Nagy László versben is emléket állított:

"Jártam én koromban, hóban,
húzott az álom.
Mást kerestem s mellém te álltál,
kardél mellett felnőtt virágszál,
sebzett virágom...
Köröttem kúsza az élet,
kúsza a sorsom.
Vértezz hittel, hűséggel állig,
akkor én a haláloságyig
belédfogódzom.

(Jártam én koromban, hóban)Én a magyar Agatha Christie vagyok :)

Ezért mindenből olvasok, kedves Alfika!

Légyszíves írásmintát szolgáltatni nekem, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassam azt, amit elméletileg elsajátítottam! :)) Bevállalod? :) Nyugodtan megteheted, mert nem vagyok grafológus, csak játszunk egy picit!:)))

Hát elég ha ránézel és olvasol a testnyelvéből a szeméből, azzal se lehet hazudni :):)

A grafológiai tanulmányaimat ezzel befejeztem! :)