Minden férfi (pasi) egyforma...

"Minden férfi egyforma. Csak az arcuk más, hogy ne keverjük össze őket".

Angol nyelven: "All men are equal. Only the guys that are different for us to distinguish one from another."

(Marilyn Monroe)

"A gyáva ember képtelen a szeretet kimutatására, az a bátrak kiváltsága."
(... és ez a negatív érzelmekre is igaz)

A gyávák csak hallgatnak....

HozzászólásokVigyázz, hogy kit jelölsz vissza a facebookon! :)

Ez a figyelmeztetésem főképpen a pasiknak szól!
Ha ezek a lányok bejelölnek, ne jelöld őket vissza!
http://24.hu/kulfold/2017/01/13/ha-ezek-a-lanyok-bejelolik-a-facebookon-...Miért érdeklődne énutánam egy ilyen jóképű hacker? :)

https://thisdata.com/blog/content/images/2016/08/HackerNews.jpg
A rejtélyem mögött feltételezhetnék ilyesmit, de dolog megbukik ott, hogy én egy jelentéktelen emberke vagyok.
Távolról, ismeretlenül pedig nem szokás beleszeretni senkibe! :)Engem rettenetesen érdekel az informatika

és annak főleg a titkos, sötét oldala, :) ezért ha fiatalabb lennék, akkor beiratkoznék egy olyan egyetemre, ahol magamba szívhatnám a tudást. Gyengécske voltam reál tárgyakból, de hatalmas akaraterőm és kitartásom van, ezért feltételezhető, hogy nem vallanék kudarcot!Így néz ki egy hacker? Hm, tetszik, határozottan tetszik! :)...

Hacker Ahmed nem jelentkezett, ezért a fiam elvérzett a vizsgákon, :( pedig nem kértem volna ingyen a segítségét!

Hé, Ahmed, törd fel a tanulmányi rendszert :) és javítsd át jelesekre az érdemjegyeit! :)) Persze ezt csak viccből írtam, de elméletileg létezhet ilyesmi.„Megvan a jelszavad”

Ezt egy Hacker Ahmed nevezetű személy üzente nekem. Az általa küldött e-mail csupáncsak a fenti szavakat tartalmazta.
Vajon mit akarhat tőlem egy profi?
https://www.youtube.com/watch?v=dA2sKcz23AI

(Semmit sem értek a fenti videóból… de innen üzenem neki, hogy van számára egy üzleti ajánlatom, ugyanis néhány elemi (primitív) szintű programozási feladat megoldására lenne szükségem.)

Akmed, jelentkezz, ha érdekel!„Álnéven sok gonoszságot véghezvihettem volna...”

de ilyesmi nem az ÉN stílusom!

Mint a béke szigetére – mindig úgy jöttem a thesecret.hu webhelyre… és az „élni és élni hagyni” tanítását sosem sértettem meg, mégis sokan akarták már itt a „vesztemet” (… ilyen vagy olyan értelemben) Bár az is lehet, hogy a „sokan akarták” igazából csak egy személyt takar, több nickkel.Álnéven sok gonoszságot véghezvihettem volna

olyanokat - amik kis szerencsével – keményen a húsába vágnak akkoriban, de nem tettem, mert nekem nem szokásom önmagamat szembeköpni.
Rengeteg csavaros logikájú krimit olvastam és ötletekből is kifogyhatatlan vagyok, ezért nyugodtan elhihetitek, hogy 1-2 ördögi terv kifundálása nem esett volna nehezemre.

Néhány példa:
- Internetes kávéházakból virtuális támadás
- Ismeretlen telefonszámos éjszakai hívások
- SMS- bombák: rejtélyes szerelmi vallomásokkal (… amikre előbb-utóbb felfigyelt volna a felesége)
- De álnéven akár a feleségét is megcélozhattam volna… például a facebookon.

Büszke vagyok arra, hogy SOHA nem veszítettem el a fejem....

......

Megbocsájtás... felebaráti szeretet... Jézusi tanítások... ó, bárkit meggyőzhet erről - most húsvét környékén is- csak engemet nem!***

---Régen virtuális álarcosnak képzeltem...

de nem csinált Ő semmit, csak én csináltam belőle egy "romantikus" főhőst...Ilyen is van

Néha az éretlen, gyenge kiskölykök - akik a valóságban áldozatok - játsszák a kemény, menő pasikat:

https://images.rapgenius.com/9bl90v7ppeu01k7n3z5a3r8mz.547x389x1.jpg**

Jogos ok nélkül:
- én soha nem támadok,
- és nem is támadtam soha!Olvastalak

és hamarosan válaszolok. Az ég szürke, de kívánok neked lélekben ragyogó napot!

(... most főzök, ezért "napoltam" el a válaszadást, de visszatérek rá)Kedves Pipacsvirág! :)

"Ó, a bolondos pipacs nemcsak a viharok után, hanem a sárba taposás után is megpróbál talpra állni, kiegyenesedni és a sziromruháját kisimítani!

Amikor pedig sikerül neki, akkor naivan elhiteti magával, hogy a csizmában újra közeledő személy nem lehet ismét ugyanaz, aki korábban már a sárba tiporta.
Miért írtam mindezt? Mert virtuális álarcot viselt az, aki nagyon is nézte, hogy hová lép, vagyis teljesen tudatosan törülte bele a csizmája talpát a piros selyemruhámba."

Nagyon is megértelek Pipacska... jobban mint gondolnád... :(
Időről, időre átélem én is ugyanezt valaki által.
Bármennyire szeretném figyelmen kívül hagyni az egészet és próbálnám lazán kezelni, egyetlen dolog miatt sikertelen... fogalmam sincs az okáról.
Tudod, én sosem bújócskáztam és trollkodtam az interneten... egyszerűen nem fér bele az értékrendembe.
Ez azt jelenti, még ha nicknevek mögött is pár nyitott oldalon (nem sok, talán 3-4), de felismerhető vagyok... szándékosan nem rejtőzködöm.
Egy valaki tudja valójában ki vagyok (szándékaim szerint ez így is marad), akivel, általában tudjuk egymásról ha "összefutunk", de diszkréten el vagyunk egymás mellett... Illetve sokáig így hittem.
Annyira vigyáztam az "Ő" inkognitójára és a vele kapcsolatos sajátomra, hogy még a facebookra sem raktam fel fényképet magamról nagyon sokáig, bármennyire is unszoltak a rokonok.

Egy másik ezoterikus oldalon egy időben folyton sértegetett valaki, a lehető legtrágárabb módon... tele gyűlölettel gonoszsággal. Rettenetesen fájt, egyértelműen nekem volt célozva... így nyilván arra az egy ismerősömre gondoltam...
Bár nem értettem, hiszen én még gondolatban sem ártottam neki soha! Nagyon szerettem, tiszteltem, felnéztem rá, átvitt értelemben... is! :)
Gondoltam leplez valamit és előbb-utóbb valamiféle magyarázattal szolgál. Tudtam, a lelke mélyén az igaz valójában ő egy jó ember és ezt nem csak így képzeltem... tudom!
Mióta csak ismerem, mindig éreztem a lelke mélyen rejlő valamilyen komoly sebzettségét, sebezhetőségét, amit titkol. Valahogy jelezték a radarjaim. Próbáltam óvni, védeni a lehetőségeim határain belül... még saját magától is. Szeretettel elhalmozni, hátha elszállnának a sötét árnyai a lelkéből. Nem tudtam rá haragudni.
Egyszer azt "írta" egy ilyen szokásos gyűlölködő szövegben... tudja ki vagyok.
Itt fogtam gyanút, miért ír ilyesmit, hiszen mindketten tudtunk egymásról... félszavakból is.
Ekkor jöttem rá... ketten, sőt többen is vannak a képben... mármint hozzá kapcsolódóan.
Ügyesen lavírozott... úgy fogalmazott, hogy bárki magára vehette a legszebbeket és a rosszat is...
Egy máshol írt komment bemásolásával kiugrasztottam a nyulat a bokorból.
Már jóformán be sem nézek arra a helyre. Ha mégis... elszomorít, amit ott találok.
Azóta beigazolódott, ki az a másik is aki valóban tudta ki vagyok... bár nem tudom honnan... és a vak gyűlöletét sem értem (bár semmi oka rá). Egy véletlen találkozás kapcsán kiderült.
Nekem könnyű volt ráismerni eléggé harsány a f.bookon és sajnálatomra látom rendszeresen, mert sajnos több közös ismerősünk is van.
Nem nagyon élek nagy facés életet... nekem tényleg csak olyan ismerőseim vannak, akik fontos szerepet töltenek be az életemben és/vagy a szívemben. Valamint pár munkatárs, szomszéd, akikből sértődés tett volna, ha visszautasítom. Őket egy idő után szép csendesen törlöm, ha már úgy érzem nem veszik észre.

Amiért most ez megint eszembe jutott.
Egy másik portálon ismét "belémakadt" valaki. Mivel a nicknevében is szerepel a "bunkó", először nem tulajdonítottam neki jelentőséget... szépen, intelligensen megválaszoltam neki.
Nem szoktam a kesztyűt felvenni, főleg olyan stílusban, most sem tettem. Viszont, amikor végigolvastam az addigi hozzászólásait, rájöttem, nekem célozta, amit írt. Ami szintén ezt erősítette meg, egy másik hozzászólást németül írt...
Azt hittem, már leperegnek rólam ezek a megnyilvánulások, de tévedtem
Rettenetesen szíven ütött! :(
Egyrészt mert nem értem... nem szolgáltam rá!
Mindezt egy beszélgetéssel tisztázni lehetne... álarcok nélkül..
Másrészt... meg van nekem a magam baja, ami az utóbbi időkben már a tűrőképességem felső határát súrolja és nem látom a kivezető útját sem egyenlőre.

Ezért aztán kisebb gondom is nagyobb annál, hogy efféle alantas, aljas, méltatlan játékokban részt vegyek, valakinek a céltáblája legyek valamilyen vélt sérelem miatt... vagy még rosszabb... ha csak unaloműzésből... :(

Ezt írtad Pipacska:
"Talán ismét elragadott a képzeletem! Remélem, hogy az emberek alapvetően jók és a lelke mélyén még a legelvetemültebbnek is ott a fény!"

Ugyanezt szeretném én is hinni... bár így lenne!
Szép hétvégét kívánok! :)Kedves Leire!

Talán ismét elragadott a képzeletem! Remélem, hogy az emberek alapvetően jók és a lelke mélyén még a legelvetemültebbnek is ott a fény!Láttál már pipacsot sáros földbe taposva?

A szirmain a csizma talpának redői mintákat rajzolnak, levélkéinek erei pedig megtörve próbálják szállítani az éltető tápanyagot.

Ó, a bolondos pipacs nemcsak a viharok után, hanem a sárba taposás után is megpróbál talpra állni, kiegyenesedni és a sziromruháját kisimítani!

Amikor pedig sikerül neki, akkor naivan elhiteti magával, hogy a csizmában újra közeledő személy nem lehet ismét ugyanaz, aki korábban már a sárba tiporta.
Miért írtam mindezt? Mert virtuális álarcot viselt az, aki nagyon is nézte, hogy hová lép, vagyis teljesen tudatosan törülte bele a csizmája talpát a piros selyemruhámba.Virtuális álarcosok...

Kedves Pipacska! :)

"A Kamureg című amerikai sorozat
számtalan virtuális álarcost leplezett már le."

Hát... nem tudom én, szeretném-e mindig tudni, ki áll bizonyos nicknevek mögött? :(
(tudom, "hát"-tal nem kezdünk mondatot, de van, mikor a hatás kedvéért kivételt teszek)
Zárt helyeket már egyáltalán nem látogatok...
Egyszer, réges- régen kíváncsiságból beregisztráltam egy ilyen helyre... majd jó néhány évig ott ragadtam egy ember miatt. Senki mással nem kommunikáltam előtte sem, azóta sem... szerintem ezután sem fogok..
Így Ő az én első és egyetlen virtuális Barátom(?).
Sokat olvasgattam a fórumon és egyre idegenebbnek éreztem a helyet, pontosan az álarcok miatt.
Jómagam képtelen vagyok alakoskodni. Minden esetre keserű szájízzel távoztam.
Bár megfordult már a fejemben, hogy beregisztrálok és szétnézek még... de győzött a józan eszem.
Ha azt találnám, amitől tartok... csak nekem fájna. :(
Még nyitott oldalakon is találok néha olyasmit, amitől elszomorodom... amilyen stílusban alázzák egymást. :(
Olyankor reménykedem, nem Ő áll a nicknév mögött, akire gondolok...

Ez a vers ideillik:

Gyóni Géza: Álarcosok között

Tarkán hullámzik el mellettem
A sok bohó, festett alak.
Forognak színes tömkelegben,
Kik a divatért bomlanak.
S én arra gondolok, – ha egy nap
Nem vón álarc az arcokon:
Vajjon megismerné-e egymást
A jó barát, testvér, rokon?…

---------------------------------------------------

Omega - Az arc
https://youtu.be/Y2SPxyCkWe0

Az arc nem a tiéd,
Csak hordod valakiét.
A szemed fénye
Lopott fényszilánk.

Arcunkon az idő
Saját képét hívja elő
És az angyalok
végül nem ismernek ránk.

Hol van a régi
Arcod, az égi?
Megvan-e benned,
Hogy ragyogni engedd
Rég elveszett,
egykor tündöklően szép sugarát?

A ház nem a tiéd,
Csak őrzöd valakiét
A végtelenből
Így lesz zárt világ.

Ha benn is lemegy a Nap,
Helyén kihalt holdarc marad
És ünnepel a porból lett világ.

***********

Csodaszép álmokat, jó éjszakát... még szebb hétvégét kívánok ! :)A Kamureg című amerikai sorozat

számtalan virtuális álarcost leplezett már le.
Egy rövid ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=IHvvViwBivg

(Remélem, hogy nem számít reklámnak, amit közreadtam!)álarcok...

Talán illik ide:

Újra és újra gaz módjára nőttem;
Hétszázhetven álarcot is magamra vettem.
Ásványként haltam, növénnyé lettem,
Növényként pusztultam, állatként születtem.
Állatként is kimúltam, lett belőlem ember.
Hogy halállal eltűnök - vajon miért félek?
Ha legközelebb meghalok
Szárnyakat és tollakat viszek, akár az angyalok:
Ha majd az angyalok fölé szállok -
Amit el sem tudsz képzelni, azzá válok.
~ Dzselál Ed-Dín Rúmí (1207 - 1273)

- Az én véleményem szerint a szerepjátékokkal elsősorban saját érdekünkben, egy idő után csínján kell bánni...
Mert az idő múlásával az ember rájön, van igazság a hazugságban. Hogy az álarc árulkodóbb olykor, mint az alatta lévő arc, mert az, akinek az ember kiadta magát, a végén valahogy az egyénisége részévé válik...