Mister December, én utálom magát!

Bár a tél típusú megjelenése szívdöglesztően sármos külsőt kölcsönöz Önnek, én csak egy undorító pénzeszsákot látok, amikor magára nézek. Csodálkozik a merészségemen? Esetleg kikéri magának? Felőlem azt csinál, amit akar, de tény, hogy maga még Isten egyszülött fiának születésnapjából is üzletet csinált.

Az Esztendő részvényesei közül maga a leggazdagabb, mégis csillapíthatatlan a pénzéhsége. Csalafinta módon felvásárolta öccseinek, Októbernek és Novembernek az értékpapírjait, majd szemrebbenés nélkül háttérbe szorította őket.

A múltnap kabát nélkül álldogáltam az októberi napsütésben és gyönyörködtem az aranysárga falevelek táncában, amikor véletlenül megakadt a szemem egy környezetidegen, szörnyű tákolmányon. A csöndesen vetkőző, őszi fák színes lombjai alatt ugyanis egy fenyőfa alakú, dróthálós rémalak álldogált. Fémes „ágain” apró izzós láncfüzér várta, hogy sötétedés után fény lehessen az éjszakában.

- Karácsonyi kivilágítás októberben? – suttogtam megrökönyödve, csakis önmagamnak, mégis meghallotta a mellettem elhaladó, kutyáját sétáltató öregúr.
- Igen, jól látja – mondta mosolyogva – és zenél is, a Csendes éjt szajkózza fáradhatatlanul, amikor világítani kezd.
- Istenem, már teljesen megbolondult ez a világ! – szaladt ki a számon akaratlanul. A tovasiető úr bólintott, majd a válla fölött még visszaszólt: Jól látja! Üzlet az egész világ!

Mister December, maga bizonyára tudja, hogy VII. Gergely pápa 4, azaz négy egymást követő vasárnapban határozta meg advent időszakát, amit Ön – önkényesen és csakis aljas nyereségvágyból – 10 hétre változtatott! Az üzletek polcai már október közepétől kezdve roskadoznak a tipikusan decemberi portékák súlya alatt. Zenél az őszi mikulás, mint egy megkergült vénember, és a karácsonyi díszek, kellékek sokaságától szinte megvakul az ember. Az Ön jóvoltából az aranysárga őszből egyetlen pillanat alatt a télben találják magukat azok, akik az üzletközpontok ajtaját átlépik.

Uram, maga öccseinek hagyományos, októberi és novemberi portékáit kisöpörte a raktárakból, az emberek köztudatából és helyette a sajátját árulja, majd az utolsó negyedév búsás bevételét zsebre vágja, s fütyül arra az illúziórombolásra, amit az emberi világban okoz.

Belegondolt már abba, hogy a december 24-én feldíszített fenyőfákra a gyerekek már csak unottan pislognak? Miért is égnének lázban, amikor október közepétől kezdve szinte mást sem látnak, mint az Ön giccses karácsonyfáit?

Maga elvette az emberektől a megszentelt várakozás, az emelkedett ünnepvárás tényleges idejét, hatástalanítva az adventi időszak ama különleges varázsát, ami lelkiekben készített fel bennünket az Úrral való találkozásra.

Számomra a korai ünnepi pompa visszatetsző és az is, ahogy manipulálja az embereket. Tisztában van azzal, hogy nagyon sokan hitelt vesznek fel karácsony előtt? Azért a fogyasztási lázért, ami november, december környékén eltorzítja az emberek józan ítélőképességét, csakis Ön felelős! A csillogó karácsonyi díszletek között ugyanis egészen könnyedén feledkeznek meg az emberek az „addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér” és a „több nap, mint kolbász” bölcsességéről, mint az esztendő más időszakában. Higgye el, hogy a decembert követő új esztendőben, a hitelek törlesztői közül sokan átkozzák magát és dühösen, önostorozva dobják ki az ártatlan, zörgő csontú, szinte tüske nélküli fenyőfákat a szemétbe.

Úgy sejtem, hogy mindez magát teljesen hidegen hagyja, és nem érdekli más, csak a pénz, a pénz és a pénz!
Utálom magát! S mindaddig, amíg vissza nem adja a Karácsony igazi fényét, meghittségét, amit már magam is hosszú- hosszú esztendők óta nélkülözök, a naptári fotójára ördögszarvakat rajzolok, mert aki a pénz imádja, az csakis az ördögöt szolgálhatja, mert senki sem szolgálhat egyszerre két urat!

Bárcsak elmenekülhetnék az Ön hamis világából, egy fenyőerdő csöndes faházába, ahol illatos sült almát majszolnék karácsonyeste, és saját készítésű, egyszerű díszekkel díszíthetném fel a ház előtt guggoló, csöppnyi fenyőfát!

HozzászólásokEz elkerülte a figyelmemet decemberben, ezért most pótolom

Pintér Béla - Krisztus vár: https://www.youtube.com/watch?v=iBwc1q7wvD8Lassan december napjai is elfogynak

http://miert.indafoto.hu/hatterkep/2011-12/hunszabi-2560x1440.jpg
Kívánom, hogy az utolsó decemberi napjai mindenkinek legyenek örömteliek!Csak én utálom a szilvesztert? :)

Ezek a válaszok azt mutatják, hogy nem vagyok különc.
http://www.gyakorikerdesek.hu/unnepek__szilveszter-ujev__2495373-csak-en...

Miért utálom? Azért, mert mások állandóan nyaggatnak, hogy menjek el velük egy zenés mulatságba, aminek még a gondolatától is kiver a hideg.

 

Ideje egy ilyen fotót posztolnom

http://www.bugaga.ru/uploads/posts/2013-01/1357140704_zimnie-krasotki-11... … és estére a facebookon már 1000 új ismerősöm lesz.Decemberi körömminták:DAz ördög karácsonyfája

Fordított helyzetű, mint a kereszt a falon:
http://borsa.hu/kepek/cikk_kep/125961199516.jpg
Pénzt tutira nem adnék érte és még ingyen sem kellene!Mister December fotói :)

http://static.origos.hu/s/img/i/1611/20161116oltonyok-karacsony-trend-a-...
Talán érdemes volna kicserélni a fenti fotót!Nem vicc

Tavaly már augusztus 4-én megnyílt a karácsonyi vásár a londoni Selfridges áruházban, ahol a hagyományoknak megfelelően már nyáron elkezdhették intézni az ünnepi bevásárlást a vevők. (www.borsonline.hu/)

Elképzelni sem bírom, hogy kiknek volt (és van) kedve fenyőfadíszeket vásárolni strandpapucsban…

Ezek viszont viccek:
http://pinky.hu/wp-content/uploads/2016/04/Er%C5%91s-n%C5%91k.jpg
http://csubakka.hu/wp-content/uploads/2015/12/1615341128734892-600x645.jpg
http://www.demotivalo.net//pic/1344948287.5388-SalesmaninCameraStore4216...
http://www.demotivalo.net/pic/1317752244-bDLNnz.jpg?1016
http://nemkutya.com/wp-content/uploads/2015/11/108144-faraszto-szovicc-s...Hamarosan december

de nekem még nincs adventi koszorúm, karácsonyi dekorációm és ünnepváró hangulatom sem!

Szép álmokat!A facebookra már időszerű felraknom egy ilyen fotót

hogy hadd tudja mindenki, hogy happy-nek ígérkezik a karácsony! :)
http://bikepro.hu/custom/bikepro/image/data/Utalv%C3%A1ny/Krampusz%20l%C...Mágus uramat majd piros ruhában várom

http://mosaicon.hu/wallpapers/csajok/fullhd-hatterkep-mosaicon-148834600... … mert az mindig szerencsét hoz nekem a randevúkon. A többes szám túlzás, :) de egyszer már bejött. :)Örkény István: Nagy karácsonyi ajándékvásár

S hogy ne szomorúan zárjuk, következzen Örkény István írása utolsóként. A reklámszlogeneket kifordító szöveg ellenállhatatlanul idézi fel a vásárlási láz abszurd vonásait. Cinikus, gonosz és sebészi pontosságú egyperces az akciós árukban manifesztálódó ünnepről. Vízhatlan karóra vízbe fúlt ismerősnek, fordítva járó óra, ehető kardok vagy hamvveder többszöri használatra.

„KÖNYV- ÉS LEMEZOSZTÁLYUNK várja önt!

Nem kell többé olvasni!
Fáradság, szemrontás nélkül művelődhetünk, amióta sikerült a világirodalom
remekeit
végbélkúp-formába
önteni.
Proust, Kafka, Joyce és más nehezen emészthető írók a bélcsatornából húsz perc alatt fölszívódnak. Magyar találmány!
Balzac összes művei
Tiszta kakaóvajból, hat kúpot tartalmazó ízléses ajándékdobozban!
Csak minálunk! Sehol másutt!”

:-)Ajándék

Secret, már megvettem neked a karácsonyi ajándékot!
http://www.meska.hu/img/blog/post_344b8d45b09794cf415ffc66c4d8dc13763.jpg
Tudom, hogy a portáloknak nem szokása bögréből iszogatni, de nézegetheted!Hamarosan gyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún

Mikor kell meggyújtani az adventi koszorún az első gyertyát 2016-ban?
A(z) Advent 2016 november 27., vasárnap és december 24., szombat között van.

Szép napot mindenkinek!Secret Papi ajándékát így csomagolom be :)

A pipacsszínű csomagolópapírról azonnal tudni fogja, hogy az én ajándékom.
http://www.butor-konyha-dekor.hu/wp-content/uploads/2015/10/karacsonyiaj...Ronda pulcsik versenyének egyik győzteseCápazokni :)

Karácsonyi ajándékötlet

http://nyultam.com/wp-content/uploads/2012/11/capazokni.jpg

"Nem mondom, hogy túl praktikus, de mindenesetre eléggé vicces:) Kivéve, ha olyan embernek veszed, akinek egyik lábát már leharapta egy cápa. Ő lehet nem fog annyira röhögni rajta." (http://nyultam.com/haszontalan/karacsonyi-ajandek-otlet-capazokni/)A cicák is szeretik a karácsonyt! :))Ki a fene talál ki ilyen őrültségeket? :)

A videó címét még leírni sem merem! :) Miért kell ilyen baromságokat feltölteni?
https://www.youtube.com/watch?v=eJBuIl4ymVYA karácsonyi depresszió

olyan létező jelenség, melyről számos portálon lehet olvasni.
Ezen a fotón, mintha magamat látnám: http://media.hazipatika.com/cikkek/main/59/8459//depresszio_karacsony.jpg

Vajon "az ünnepnapok szükségképpen csalódással végződnek", ahogyan azt dr. Amur Prange, az Észak-Karolinai Egyetem oktatója állítja?

Nem mindenhol, nem minden családban, lakásban, de tény, hogy sok helyen keserű a karácsonyi kalács.
Az egyház jeles képviselői szerint, ha beengedjük a lakásunkba Istent is, :) illetve mi is gyakran meglátogatjuk az Úr Házát, akkor béke költözik a lelkünkbe.Csitáry-Hock Tamás egyre jobban tetszik nekem!

Most ajándékokat kapsz. Ezen a napon. A születésed napján. Sok-sok meglepetést. Sok-sok dobozban, csomagban. Ám az igazi Ajándék nem a dobozokban van, nem szép papírokkal becsomagolva. Az Ajándék másutt van. Az Ajándék, az igazi, éppen az, aki mindezeket kapja. Te magad vagy az Ajándék. Mert megszülettél. Mert csodás része lettél a világnak. Ajándéka.

Mágus uram, maga miért nem tud nekem ilyen szépeket mondani!?Érdemes megjegyezni!

Mielőtt elkap a karácsonyi őrület és kényszert érzel, hogy erődön felül, hitelből vásároljál ajándékokat, üljél le egy pillanatra és próbálj meg rájönni, mit is kaptál karácsonyra 5 évvel ezelőtt. Megvan még az az ajándék? Emlékszel rá egyáltalán, mi is volt az? Na, az, aki 5 éves személyi kölcsönt vett fel, hogy meglephessen téged vele, mind a mai napig fizeti a törlesztőket. -- Csernok MiklósA felejthetetlen ajándékokat nem lehet becsomagolni...

mégis megmaradnak örökre.

Úgy vélem, hogy a közös boldogság, közös perceire, közös élményeire gondolt Bill Watterson.

**
A legnagyobb ajándékot adta nekem, amikor viszontszeretett. Ez (...) a legfontosabb, amit örökre megjegyeztem. A szerelem ajándék. -- Jennifer L. ArmentroutHa ez így lenne, akkor nekem mindig karácsony lenne

"A legnagyobb ajándék, amikor egy olyan ember van melletted, aki, hogyha beteg vagy, akkor is elmondja, mennyire szépnek lát (pedig tudod, hogy tök ratyin nézel ki piros orral és könnyező szemmel, de ő komolyan gondolja), és a nap végén, amikor hazaesik a munkából, azt mondja, hiányoztál, és hogy egész nap te jártál a fejében. És hogy érez téged, igazán. És ez nemcsak alkalmanként történik meg, hanem nagyon sokszor." -- Makai RitaElőrejelzés :)

Az előrejelzések nagyon divatosak manapság, ezért sajátos módon én is közéteszem a magamét, pontosabban nem is a magamét, hanem Grósz Dávid úr „jóslatát”.

Grósz Dávid: Black Friday

November végén a boltok előtt hosszú sor áll,
mert kezdetét veszi az őrült pénteki vásár.
Bejárati ajtók kinyílnak, és elindul a csorda,
leárazott termékekért kezdetét veszi a csata.

Elkapkodják, mint az éhes emberek a kenyereket,
de még az állatok is kulturáltabban viselkednek.
Harcolnak egymással, mert itt mindenki rivális,
kis híján a berendezéseket is összetörik.

Az árukat kitépik egymásnak a kezéből,
nehéz kikecmeregni az embertömegből.
Hangoskodás és veszekedések hallhatóak,
nincsen könnyű dolguk a biztonságiaknak.

Black Friday, egy kész vásárlási őrület,
főleg, ha berohan az embertömeg.
Amerikából jött, de itthon is divat,
lefogyasztja jelentősen a pénztárcákat.

**
(Csapok egy délelőtti körutat, Secret, mert a feladataim összetornyosultak, ezért elég lesz a hegynagyságnyi aktáimat a hátamon hazacipelnem, utána meg átnéznem, de sietek majd hozzád!)Lelki ajándék

Ajánlom figyelmetekbe Szabolcs atya gondolatait!

"Az ünnep sokak számára jelent terhet. Egyre többen akarják túlélni ahelyett, hogy megélnék. Kíváncsi voltam, Szabolcs atya katolikus papként hogyan látja ezt, illetve arra, hogy mit tegyünk, hogy ne kerüljünk a karácsonyt beborító giccs-és ajándékáradat negatív hatásai alá".
Folytatás: http://hetven9.hu/2015/12/az-emberi-szeretet-nagyon-torekeny/

Én is olyan LELKI AJÁNDÉKRA vágyom, aminek öröméből utána is - karácsony elmúltával is - még sokáig táplálkozhatom!:)

Ajándék nagyinak: https://www.youtube.com/watch?v=fgIJPseA1bQ

**
Mister December valószínűleg megfűzte Pipacsot, :) hogy csináljon neki reklámot a thesecret.hu webhelyen. :)

Lehet, hogy ez is csak porhintés: "Bár a tél típusú megjelenése szívdöglesztően sármos külsőt kölcsönöz Önnek, én csak egy undorító pénzeszsákot látok, amikor magára nézek", mert valójában tetszik neki a pénzeszsák! :))Ez jobb, ha a boltokban marad...

mert személytelen, könnyen feledhető, simán nélkülözhető karácsonyi ajándék.

1. Tusfürdő – dezodor szett: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/wp-content/uploads/2014/11/v12.jpg
2. Rénszarvas, mikulás, hóember, pingvinek és manók mintázatú ruhadarabok: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/wp-content/uploads/2014/11/238.jpg .... Az év 362 napján garantáltan senki nem hordja őket.
3. Takarító-/főzőeszközök: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/wp-content/uploads/2014/11/wiki1.jpg ... Általában családanyák kapják ezeket a munkaeszközöket, ám hozzá kell tenni: nem biztos, hogy minden esetben örülnek is neki.
4. Táska, sapka-sál-kesztyű-zokni: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/wp-content/uploads/2014/11/vcm22.jpg

forrás: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu