„Ott leszek és segítek rajtad” – Ismerd meg a totemállatod!

Némelyik ősi mítoszban, eredetmondában, indiántörténetben jelentős szerepet játszanak a totemállatok, de legtöbben mégsem olvasás közben, hanem a Star Trek - Voyager filmsorozat kapcsán figyeltek fel rájuk.
A sorozat hatására olyannyira bekerült a köztudatba, hogy a kérdésre – neked mi a totemállatod - csak nagyon kevesen vágnak meglepett arcot.

Hoztam egy rövid részletet a filmből, azokat a pillanatokat felidézve, amikor a főhős a beszélgetőpartneréhez így szól:
„Mi az állatokhoz beszélünk. Ők a pszichológusaink”!
Star Trek - Voyager - totemállat: https://www.youtube.com/watch?v=vVpq1Mg4sgs

Te is szeretnéd birtokolni egy totemállat erejét? Ahhoz előbb meg kell ismerkedned vele!
Egyébként az állatsegítőmet magam sem ismerem, és sejtésem sincs arról, hogy kit tisztelhetek a „személyében”, ugyanis a születési adatok támpontul ehhez nem szolgálnak.

A világháló népszerű indiánhoroszkópjait jobb, ha Te is elfelejted, mert kacsa az egész, ugyanis a személyes totemállatodra csakis álmodban vagy meditálás közben lelhetsz rá! Bár születésed óta veled van, a lelkedben lakozik, olykor nem könnyű onnan előcsalogatni! Néha megjelenik magától is, ha azt valamilyen rendkívüli esemény indokolja, de egyébként csendben várakozik és figyel. Kommunikálni pedig csak akkor tudsz majd vele, ha sarkig nyitod előtte a szíved és nyitottá válsz rá.

Emlékezz vissza! Történt már olyan, hogy valamilyen állat megjelent álmodban? Vagy olyasmi, hogy valamelyik állathoz megmagyarázhatatlan módon kötődni kezdtél? Ez sosem véletlen, főleg akkor, ha az állat valóban nagy hatást gyakorolt rád!

Ted Andrews, a természetfeletti és spirituális tudományok fáradhatatlan tanulmányozója, tanítója és szerzője évekig tanulmányozta az indián hitvilágot, spirituális és hétköznapi gondolkodást, és a magyarul is megjelenő könyvében, aminek a címe: Az állatok szimbolikája, csokorba gyűjtötte tapasztalatait. Véleménye szerint az ősi fizikai és szellemi törvényszerűségek ma is működnek. E törvények alapja az „amint fent, úgy lent” – mely azt mondja ki, hogy minden dolog kapcsolatban áll egymással, és mindegyik értelemmel bír. Nem választhatjuk szét a fizikait és a szellemit, a láthatót és a láthatatlant, mert csak általa tárul fel előttünk egy másik „világ”.

Andrews szerint: ahhoz, hogy az ember ismét megtalálja helyét a világban, meg kell találnia a saját totemállatát, mert „ha alaposan megismerjük totemünket és megtanulunk azonosulni vele, akkor bármikor képesek leszünk annak archetipikus energiáját megidézni…”

A saját totemállatod beazonosításának első lépéseit ilyen önkérdések segíthetik:

– Ha újraszületnél, mondjuk állatként, vajon melyikben öltenél szívesen testet, és vajon miért éppen őbenne?
– Melyik a kedvenc állatod, illetve melyiktől viszolyogsz (vagy félsz)?
- Milyen állat jelent meg már álmomban? Hogyan élted meg az álombeli találkozásodat vele?

A kedvenc állatodnak alighanem valamiféle fontos tanítani valója, mondanivalója van számodra, de nem biztos, hogy azonos a totemállatoddal! Amelyik félelmet kelt benned, előfordulhat, hogy az úgynevezett „kísértő totemed”, de ezt sem lehet készpénzek venni, mert édesanyád félelmét kicsi gyermekként átvehetted.

Találtam egy kérdőívet, - „tudja ön, hogy mi a totemállata?” címmel, - amely talán segít a témára, illetve magára az állatra hangolódni, de az eredménye 100 százalékos garanciát nem ad!
Kérdőív: http://rejtelyekszigete.com/ezoteria/tudja-hogy-mi-totemallata/

Sokkal célravezetőbb, - vallják azok, akik már megtalálták a segítőjüket, - ha csendes perceidben arra kéred, hogy jelenjen meg az álmaidban, vagy meditálás közben megvárod, amíg magától megjelenik és mélyen a szemedbe néz.

Videó: Sámán meditáció: Mi a totemállatod? https://www.youtube.com/watch?v=k94gLcfsvUY

HA MEGTALÁLTAD A TOTEMÁLLATOD, AKKOR.. azt tanácsolják a téma szakértői, hogy:

- Olvass utána, hogy a természetben hogyan él, hogyan viselkedik, ugyanis az erőállatod mozdulatai, szokásai irányt mutathatnak Neked!
- Járj utána, hogy az őseink mit tartottak az állatról, de lehetőleg ne középkori vagy keresztény forrásokat keress, mert sok állat megítélése sarkalatosan megváltozott a vallási elvakultság miatt! Például: a farkas vérszomjas lett, a róka álnok, a kígyó gonosz… stb.
- Jó, ha testmozgáskor (jógázáskor) vagy alváskor ahhoz hasonló testtartást veszel fel, ami az állatodra (a totemállatodra) jellemező! A jóga, mint ősi tudomány már régóta alkalmazza ezeket az erőket az élet könnyebbé tételéhez és a spirituális úton történő előre haladáshoz.

MIBEN SEGÍT?

- Ha sikerül felvenned a kapcsolatot a totemállatoddal, akkor azt tapasztalhatod, hogy szinte egyik napról a másikra több lesz az energiád, fokozódik a kitartásod, a teljesítőképességed, megnő az önbecsülésed.
- Tükröt tart, s segít, hogy felfedezhesd önmagad.
- Nem irányít, csak utat mutatva segít, de a döntés a Tiéd marad!
- Tartást ad, kísér, óv és védelmez.
- Az Erőt adó állatod egy személyben: vigasztalód, tanácsadód, tanítód, barátod és spirituális vezetőd.

Sokan hisznek ebben, sokan pedig nem. Ha Te az hívők táborához tartozol, akkor tedd el magadnak a lenti összefoglalót, hogy miután megismerkedtél vele, minél több ismerettel rendelkezz róla!

TOTEMÁLLATOK ÉS JELENTÉSÜK

1. SAS / FŐNIX

A sas végtelen bátorság, a szabadság és az egyensúly szimbóluma, a levegő királya. Semmilyen más madár nem képes olyan magasra repülni, semelyik sem képes olyan messzire látni, mint Ő. Másrészt viszont még arra is képes, hogy a legnagyobb magasságból is a Föld minden részletét érzékelje.
Ha a Sas erőállatodként jelenik meg, akkor támogathat abban, hogy felsőbb síkokra juss, anélkül, hogy bármilyen apróság is elkerülné a figyelmedet. Segít abban, hogy kikerülj a hétköznapokból és az aktuális dolgokból, segít, hogy rálátásod legyen a dolgokra, hogy felismerd az eléd kitűzött célt és, hogy ez által világos elképzelésed legyen a további lépésekről. Inspiráció, Bátorság és Önbizalom is ugyanúgy hozzátartoznak, ezen erőállat ajándékaihoz.

Üzenete: A sas magasan száll, mégis képes átlátni a terepet. E tulajdonságával segít neked, hogy életedben rendet tegyél, s másoknak is a segítségére legyél!

Érdekességek: Az ókorban Prométheusz erőállata volt, aki az égi tüzet ellopta és az embereknek adta. Ezért lett és lesz a Sas a Tűzmadárral vagy a Főnixszel azonosítva, amely a tisztítótűzből újra felkel. A tűz minden vétket eléget, és aztán hamujából újraszületik. A görögöknél Zeusz jelképe volt, a rómaiaknál Jupiteré. Minden római légió viselte a Sast a hadseregzászlóján. A Szent Római Birodalom német császárai aztán átvették a római császárok Sasát, mint címerszimbólumot. Az indiánoknál a fehér Sas magas spirituális tanárként létezik. A sastollak voltak és még ma is szent szerszámok náluk tisztításra és gyógyításra.

2. SÁRKÁNY

Mindenütt a világon elképzelések sokasága létezik a sárkányról. A keleti hagyományokban ez a meseállat pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, a Szerencse, a Gazdagság, az Inspiráció és a Védelem hozójaként szerepel. míg nálunk inkább félelmet vált ki.

Ha az "utazásaid" (álmaid, meditálásaid) alkalmával egy Sárkány keresztezi az utadat, fontos hogy megkérdezd és megtudd tőle, hogy mit akar neked megtanítani! Ajándékként a sárkány termékenységet és bölcsességet hoz az életbe.

Érdekességek: Még a 17. századikban is úgy írtak a tanult európaiak a Sárkányról, mintha tényleg léteztek volna. A mai napig léteznek: Sárkányológusok,, Sárkány-tudósok.. Egy görög mítoszban Sárkányok őrizték a Heszperidák aranyalmáját. Sárkányok jelennek meg a rómaiak és a vikingek zászlóin, és a mai napig az emblémája Nagy Britannia különböző területeinek egy vörös Sárkány, amely a hatalmat jelképezi. A kereszténységen belül a Sárkány Szent György, Szent Mihály, Szent Márta és Szent Szilveszter jelképe.

(Hú. már nagyon hosszúnak találom ezt a bejegyzést, ezért a többi totemállat leírását később csatolom!)

Ne higgy azoknak, akik úgy vélik, hogy csak azok képesek kapcsolatba lépni a totemállatukkal, akiknek megvan rá a beavatottságuk, vagy vérvonaluk, mert az ősi sámánenergiák kapuja senki előtt nincs zárva!

Ismered azt a népmesét, amelyből ezeket az idézeteket hoztam?

„Húzz ki egy tollat a szárnyamból, s ha valaha bajba kerülsz, röpítsd a levegőbe a tollat, nyomban ott leszek és segítek rajtad, … Vegyél le a hátamról egy pikkelyt, s ha valaha bajba kerülsz, dobd a vízbe, én nyomban ott leszek és segítek rajtad”. Valahogyan így képzelem!

Persze nem kell kitépni a Segítő állat tollát, szőrét vagy a pikkelyét, hanem csak csukott szemmel szólítani, … kimondani a nevét, … igen, kimondani a nevét, amit mindenki csak maga tudhat!
Viszont egy totemállat „varázserejét” csak az tudja kamatoztatni, aki tisztelettel viseltetik iránta, éppen úgy, mint a népmesék főhősei.

------------------

Források – a teljesség igénye nélkül
http://onmegvalositas.hu/blog/szurke/totemallatok?page=1
http://www.sonline.hu/szines/ezoteria/az-allatok-szimbolikaja-218464

HozzászólásokA totemállatok se segítenek rajtad... :)

ha webpoloskák hemzsegnek a számítógépeden!

 

.

Lehet, hogy tegnap éjszakai üldöző egy madár volt... vagy nem is tudom, de nagyon furcsa hangok szűrődtek le a padlásról. Aki menekült, annak dobogott a lába, de az üldöző lábdobogását nem hallottam... ezért akár szárnyai is lehettek.A sün jelentése, mint totemállat

Az idén már kétszer is láttam sünikét, ezért kerestem rá.

"A sün az álmokban és totemállatként az energiának, vitalitásnak, termékenységnek, megérzésnek, védelemnek, befogadásnak és intelligenciának a szimbóluma. Akiknek a sün a totemállata vagy álmukban jelenik meg, azoknak tudniuk kell hogyan lássák el magukat, hogyan viseljenek gondot magukra. Mindezt stílussal és kecsességgel.

A totemállat jelzi, hogy a nehézségeken át kell tudnunk vágnunk magunkat. Nyugalommal, higgadtsággal, ahogy a sündisznó teszi. A sün a termékenységnek is a szimbóluma és a földdel is kapcsolatban áll. Rövidke lábai miatt nagyon közel van a földhöz és így könnyedén kapcsolódik is hozzá.

Az összegömbölyödése jelzi, hogy nekünk is magunkba kell kicsit fordulnunk, kapcsolatba kell lépnünk belsőnkkel és végig kell gondolnunk a körülöttünk történő eseményeket.

Közép-Ázsiában és Irán néhány részén a jó terménnyel, termékenységgel és a tűz ajándékával kapcsolják össze a sünt. Ezekben a kultúrákban a sünt szoláris erő állatnak is tartják, így erősen kapcsolódik a Nap energiáihoz. Ezt talán jobban megérthetjük, ha arra gondolunk hogy egy süngombóc nagyon hasonlít a Napra és sugaraira.

Éjszakai állatként és azzal hogy csupán egy érzéke különösen fejlett, a sün a megérzések, pszichikus képességek és jósálmok, víziók szimbóluma. Egy olyan birodalomban él, ami nem túl tiszta.

Mivel kiváló az ellenálló képessége a kígyóméreggel szemben, s alvó állapotban is annyira érzéketlen a külső hatásokra, hogy ha megsebzik is, sokáig él még, így a rosszal szembeni győzelem szimbóluma is. Ez az újjászületés jelévé is teszi.

A görögök és a rómaiak intelligenciát is kötöttek hozzá, mivel szerintük a gyümölcsöket felszedi kis tüskéivel és hazacipeli. Tehát gondolnunk kell a jövőre is a totem esetén."

forrás: http://www.annwn.huMilyen típusú embernek gondolsz, ha egy szarvas a totemállatom?

"Legyetek szívesek csak komoly válaszokat írjatok. A totemállatom mindig erdőben van, nagy magas fák vannak körülötte, tölgyek, fenyők. Többnyire barátságos árnyékos a terület ahol van, nem süt be a nap, de sötét sincs, jól lehet tájékozódni. Büszke de nem beképzelt, egyenes, és őszinte szemű állat. Közepes testalkatú hím szarvas, szép, egyszerű futású de díszes szarvkoronával. Nagyon barátságos, szép arcú jószág".

Válaszok: http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__3024645-milyen-t...Vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat?

Miért írta elő Isten az állatáldozatokat az Ószövetségben? Ezen a kérdésen már sokat töprengtem, ezért rákerestem.

Válasz:
Isten az állatáldozatot, mint Jézus Krisztus tökéletes és teljes áldozatának előképét ideiglenes engesztelésként írta elő (3 Mózes 4:35, 5:10). Az állatáldozat témája az egész Szentírást átszövi, mert „vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat” (Zsidók 9:22). ... http://www.gotquestions.org/Magyar/allataldozat.html

Úristen, miféle egy vallás ez!?
Az állatokat sokkal inkább segítőinknek tartom, mint áldozati "bárányoknak"!Nem tudom, hogy kinek mi a totemállata...Indián totemállat költözött Magyarországra

Rendkívül ritka kondorkeselyű érkezett a Nyíregyházi Állatparkba. Ő az: http://kep.cdn.index.hu/1/0/828/8283/82831/8283145_179961_3d588f42b07d3e...

Itt olvasható róla: http://travelo.hu/heticuki/2015/04/29/indian_totemallat_koltozott_magyar...

Alkalomadtán majd felkeresem Keselyű Urat!Védőangyalok és totemállatok

A keresztények hite szerint megszületése után minden ember mellé odaszegődik egy védő szellem, egy védangyal. A sámánok ugyanerről úgy vélekedtek, hogy az embergyerek kísérője egy szellemi állatfigura, egyfajta állati formát öltött védőszellem, totemállat. A természeti népek sámánjai azt állítják, ez a civilizált világ lakóira is igaz.

Hű, ez érdekes információ! A papoknál tutira kiverné a biztosítékot!A totemállatom majd segít!

Várnak a számok, könyvelnem kell, mert közeledik a hó vége, de ha a totemállatom segít, :) akkor hamarabb készen leszek és jöhetek ide vissza!.

Megyek, hangyákat nézegetek, de később még visszajövök..

Később jövök, mert szerkesztek.A lényeg a szövegbuborékban olvasható... :)Erdélytől nem élek távol

és talán még a virágmagokat is átfújja onnan a szél, de a határ innenső oldalán várom, hogy végre virágot bontson a tavasz!

Én is kedvellek, kedves Gyöngyök, és a stílusod előtt kalapot emelek!Csodákat mutattál ma nekem

kedves Gyöngyök, olyan csodákat, amikre mindig szomjazom! Köszönöm!A kék madár nyomában

http://szepvilagunk.weebly.com/uploads/2/6/0/1/26017485/1463229_orig.jpg

"A kék madarat kerestem.

Nem, most nem azt az egy bizonyosat - a boldogság kék madarát - hiszen Maurice Maeterlinck meséjéből már tudjuk, hogy azt a szívünkben kell keresni, hanem a való világban létező kék madarat... ".

Ó, sohasem találkoztam még eggyel sem, kedves Gyöngyök, de ha valaha megpillantom a kék tollút, bizonyára Te jutsz majd az eszembe!"Ha kutya van a közelemben, akkor erőt ad"

Kedves Gyöngyök, sok ember vonzódik hozzád hasonlóan a kutyákhoz!

"Én úgy vettem észre, hogy farkas/kutya a totemállatom, "patrónusom", hogy egyszerűen erőt ad, életerőt.
Amikor olyan helyzetben voltam, hogy nagyon kevés energiám volt és az életkedvem is elment, és láttam egy kutyát, vagy farkast akár képen is, éreztem, ahogy jön vissza az életerő, a szeretettől, amit az állat kivált, és mintha tisztulna az agyam, visszajönne valami az egyensúlyból. Nyilván sok állat, élőlény képes hasonlóra, de ilyen erősen nálam a kutyafélék.
Amúgy sok embernek a kutya/farkas, de nem törvényszerű, egyik rokonomnak a ló, ahogy észrevettem, egyik barátnőmnek a kacsa."

Én is kedvelem őket!Szamár mint totemállat

"Az alázat és a bölcsesség szimbolikájának hordozója, megmutatja a bölcsesség és a komoly munka eredményének útját és azt, hogy tulajdonosa hogyan haladjon az új áramlatokkal. Figyelni kell arra, hogy a régi dolgokat elengedje és újakat is beengedjen életébe, ne ragaszkodjon szokásaihoz makacsul, a totemállat ebben is segítségére lehet. Jelmondata, hogy azok a dolgok, amiket csinál, nem maga a cél, hanem a célhoz vezető út, amit végig kell járnia. "Ha Bagoly a totemállatod: írd le az álmaidat!

"Az észak-floridai Timukua törzs hite szerint ez a spirituális vezető arra figyelmeztet, hogy figyelj a belső hangodra és bízz a megérzéseidben. Erősítheted intuíciód, ha minden reggel 5 percet arra szánsz, hogy leírod az előző éjjel látott álmaidat, illetve azon is gondolkodj el mit üzenhetnek neked!"

Ha Medve, akkor tanulj meg nemet mondani!

"A dakota indiánok szerint a medve arra tanít, hogy jogod van ahhoz, hogy kijelöld a határaidat, és nemet mondj, ha túl sokat kérnek tőled. Természetesen nemet mondani nem könnyű annak, aki nincs hozzászokva, de ez nem jelenti azt, hogy nem tanulhatod meg a módját. Ha szeretnél végre a sarkadra állni, de mégis azon kapod magad, hogy nem mered megtenni, szorítsd össze az állkapcsodat és végy egy mély levegőt, és emlékeztesd magad arra, hogy akárcsak a medve te is képes vagy arra, hogy ellenállj a nyomásnak".Varjú a totemállatom! :)

Mindig találkozom varjakkal, ezért gondolom! Pár nappal ezelőtt elém röppent az egyik, felkapott valamit a földről, majd felszállt vele egy fára, de onnan még egyszer visszasandított rám.

Utánaolvasgattam. Ezt tudtam meg:

"A varjú, mint totemállat mindig a misztériumokkal és a mágiával állt kapcsolatban; összeköti a látható és a láthatatlan világot. Mint mágus, trükkös fickó is lehet, és meg is téveszthet. Ha viszont elfogadod és tiszteled őt, akkor megnyitja a látásodat, és kapcsolatba hoz az élet mágiájával.

Miért is fekete a varjú? A fekete szín az összes szín erejét tartalmazza, az űrbéli fekete lyuknak hatalmas energiája van. A varjú azért fekete, hogy emlékeztessen téged arra, hogy a Minden a Semmiből születik.

A varjak nagyon magas fákra építik a fészküket, ezzel azt üzenik, hogy te is jó magasról nézz rá az életedre, akkor láthatod teljes egészében azt, és nem veszel el a részletekben.

A varjak mindig megszerzik, amit akarnak, :)) legyen ez egy darab étel, amit valaki a földre ejtett, vagy akár egy másik madár fészke, amit kifosztanak. Ezzel azt sugallják neked, hogy te is menj annak utána, amit akarsz és szerezd meg! :))

EZT MÁR PRÓBÁLTAM, DE NEM SIKERÜLT! :))

Ha találkozol egy varjúval, akkor kérd meg őt gondolatban (bátrabbak hangosan), hogy adjon neked jelet, mit tegyél, mi várható az életedben és figyelj rá jól! Meg fogod kapni tőle a választ.Hamarosan jövök!

Itt várj, drága Secret!Köszi, hogy írtál!

Egy-formák vagyunk? Hm, ezt most többféleképpen is lehet kódolni, de kiválasztom közülük a számomra legmegfelelőbbet! Köszi, hogy írtál!Csak engem hagyott a keselyűk között a lovagom

Más csajoknak könnyű, mert a „hercegük” elvitte / elviszi őket a kastélyába. Csak engem hagyott a keselyűk között a lovagom, engedve, hogy bélyeget ragasszanak rám, ha nekem nem tetsző társaságban savanykásan fanyarú a mosolyom.:)

Ó, már megint ki voltam zárva Internet országból, de a totemállatom segített :) és betörte a kaput!A totemállatom volt?

... kérdezte valaki, majd közreadta a történetét:

Álltam a szobám ablaka előtt, és egyszer csak egy sólymot láttam repülni, néhány másodpercre, aztán eltűnt. Nem tűnt el a házak között, hanem egyik pillanatban a látómezőm közepén volt, aztán mintha köddé vált volna. Azért is furcsa, mert a Belvárosban lakom, ahol azért nemigen szoktak sólymok röpködni... :-)
Lehetséges, hogy a totemállatom jelent meg? Valami üzenete van számomra?

*
Nagyon vegyes válaszokat kapott:
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__termeszetfeletti-lenyek__4934309...Szia Secret!

Este majd találkozunk!A hangya totem ígéret a sikerhez

Kulcsszavak: türelem , rend , figyelem

Segítségével tudatában leszel annak , hogy „ lassan járj tovább élsz „ vagyis amit megálmodsz idővel is de megvalósul .
Megmutatja , hogyan építsd fel az életed , hogyan lehet sikeres az életed .

Megtanít a kitartásra .
Amikor hangya a totemed , kérdezheted tőle , a nehéz időkben hogyan old meg a dolgaidat .
Türelmességed meghozza majd a megoldást általa .
A hangya totem ígéret a sikerhez és az erőfeszítések által elért célokhoz .

( ... egy picit helyre kellett volna pofoznom a fenti szöveget, mert elég kósza, de lusta vagyok)

Forrás: http://musimiu.blogspot.hu/2013/05/totem-allatok-listaja.htmlNem külön lény, hanem a részed

"Nem külön lény, hanem a részed. De nem az egész lényed, így nem is lehet ebből megalkotni egy véleményt rád nézve".

Ezt nagyon okosan fogalmazta meg a totemállatokkal kapcsolatban egy Valaki, ezzel az alapkérdéssel kapcsolatosan:

Milyen típusú embernek gondolsz, ha egy szarvas a totemállatom?

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__3024645-milyen-t...A feketerigó totemállat

A fekete színt gyakran összekapcsolják a túlvilággal és a mágiával, így a feketerigónál sincs másképpen. Átjáró lénynek tartják a világok között, s dala jelzi, hogy valahol egy ajtónak kell lenni. Kapuőrzők.

A feketerigó akkor jelenik meg életünkben, mikor szükség van figyelemre, mikor túl sok ideig tartózkodtunk valahol, valamilyen állapotban, mikor változásra van szükségünk. De nem csak arra kell figyelnünk, ami látható, hanem történik valami a háttérben is. Ezt sokféleképpen lehet értelmezni, hisz az élet bármelyik területére vonatkozhat. A feketerigó megjelenése sok meglepetést hozhat magával, gyakran kellemetleneket is.

Ezért figyelnünk kell a részletekre, s biztosan állni kell a lábunkon, s legyenek körülöttünk a barátaink, családunk is. Noha sokat veszekedhetünk velük, mégse tart sokáig, nem is oly mély ez a vita.

A feketerigó sokat segít a kreativitásban is, bár ezt lassabban teszi, mert az alapokra hívja fel a figyelmet, s arra, hogy honnan építkezünk. Ha familiárisunk egy feketerigó, akkor nagyon sokat segíthet az asztrálutazásokban és a meditációban.

A madár sok időt tölt a földön, keresgélve az étel után, s a totemállattal sincs másként. Rámutat, hogy most olyan út áll előttünk, amelyre fel kell készülnünk, s két lábbal álljunk a földön.

Egyetlen gond ezzel, hogy a totemállat hátrányai közt ott van, hogy elaltathatja az érzékeinket. S bár megnyugtat, mégis lemaradhatunk arról a lehetőségről, a kinyíló ajtóról.

A feketerigó totem a szemünk előtt, a bennünk lévő potenciált mutatja, hogy többek lehetünk, ha képesek vagyunk változtatni.

Összefoglalva tehát a feketerigó kapuk őrzője, ám mint jó védelmező, a közeledőt el is tudja téríteni az útjáról. Mégis megjelenése arra utal, hogy valami új és váratlan fog történni. Amit esetenként magunknak kell előidéznünk, mert a feketerigó se marad sokáig egy helyen, így nekünk is tovább kell lépnünk. Ne szálljunk fel túl hamar, mert gondolnunk kell a jövőre is, s erőt kell gyűjtenünk a nagy továbblépés előtt.Indián totemállat horoszkóp

Vigyázz! Ez megtévesztő! Blöff!

"Keresd ki a születésed időpontját, és tudd meg, melyik totemállat tulajdonságait viseled!"
http://www.noiportal.hu/main/npnews-16616.html

A totemállatok nincsenek születési dátumokhoz rendelve!