Szeret, vagy nem szeret?

A klasszikus kérdés eldöntéséhez már nem kell margaréta szirmocskákat tépkednünk, elég, ha odafigyelünk bizonyos jelekre! Elhoztam Psychology Today bloggerének 6 pontos listáját, amely a „nem szeret” figyelmeztető jeleit foglalja össze. A pszichológus segítségével hamarosan megtudhatjuk az igazságot!
De az már más kérdés, hogy utána akarunk-e, tudunk-e vele mit kezdeni?
Senki sem szeret szembesülni azzal, hogy partnere érzelmei nem kölcsönösek, de higgyétek el, mit sem változtat a lényegen, ha a fejünket a homokba dugjuk!

Kezdhetjük? Kívánom magunknak, hogy a bejegyzés végén azt nyugtázzuk: miránk ez az egész nem vonatkozik, mert szeretve vagyunk!

1. jel: Gyanús, ha a kedves egyetlen percre sem válik meg a mobiltelefonjától

A mobildugdosás jolly jokere az intő jeleknek! Ha a másik kínosan ügyel arra, hogy üzeneteit, fotóit, híváslistáit nehogy meglássuk, akkor nyilvánvalóan titkol valamit. Ha pedig van valami takargatnivalója, akkor az sok jót nem jelenthet - valószínűleg jobb is, ha nem tudjuk meg, hogy ki, hányszor, miért hívta, és lelépünk, mielőtt még kiderülne a titok.

Barátnőm, aki 7 évi házasság után vált el, azt mesélte, hogy a férje még a fürdőszobába, mosdóba is magával vitte a telefonját. Ha éjszakára nem kapcsolta ki, akkor pedig a párnája mellé vagy alá rakta.
Viccesnek tűnhet, de éles helyzetben több mint gyanús.

Megjegyzem, a profik ezt simán leplezni tudják. Hogyan? A férfi nem „Bözsiként” menti el hölgyismerősének számát, hanem „Bélaként”. Mit lát ilyenkor a harmadik?
Hogy Béla már tízszer is csörgött, valami nagyon sürgős lehet neki. :)

2. jel: Ha maradna a barátságnál …

Állítólag az is előfordul, hogy valaki megmondja fülig szerelmes partnerének, hogy nem akar új kapcsolatot, és bármilyen jól is esik számára a másik közeledése, ő részéről maradna a barátságnál. A Psychology Today figyelmeztet, hogy ha a másik azt mondja, hogy nem szerelmes, akkor az azt jelenti, hogy tényleg nem az. Elméletben nem tűnik túl bonyolultnak a képlet, de a jelek szerint bőven vannak, akiknek mégsem sikerül a gyakorlatba átültetni a kristálytiszta logikát, és azzal áltatják magukat, hogy a másik majd idővel rádöbben, hogy mégiscsak megütötte a főnyereményt.

3. jel: Sűrűn emlegeti az ex partnert …

Ha a másik túl sokat emlegeti volt szerelmét, az azt jelenti, hogy még nem tette túl magát a korábbi kapcsolatán, ezért az új szerelem nem kezdődhetett meg úgy istenigazából.
A pszichológus azt ajánlja, hogy ha 1-2 említésnél többször merül fel az ex neve, próbáljunk beszélni kedvesünkkel a témáról!

Ismertem egy olyan férfit, aki az új partnerét, későbbi feleségét arra vette rá, hogy közös kislányukat az ex keresztnevére anyakönyvezzék. Képzeljétek el a szitut! Ahányszor nevén szólította a gyermekét, annyiszor idézte fel akaratlanul a volt partnerét! A házasság természetesen befuccsolt.

4. jel: Azonnal új kapcsolatot akar …

Nemcsak az intő jel, ha a másik azt mondja, nem akar új kapcsolatot, hanem az is, ha azt mondja: azonnal akar. Például: ideje korán össze akar költözni. Aki túlságosan sürgeti az időt, és anélkül rohan bele a kapcsolatba, hogy potenciális kedvesét igazán megismerte volna, az valószínűleg nem szerelmes, hanem nagyjából mindegy neki, hogy kivel van, kivel él. Ez nem szerelem.

5. jel: Kifogások, kibújások a randik alól …

Kár hiú reményeket táplálni abban az esetben is, ha túl sokáig nem jön össze az első vagy a következő randi. Hacsak nem távkapcsolatról van szó, akkor aki igazán szerelmes, néhány nap vagy legfeljebb egy hét után szabaddá tudja tenni magát a másik kedvéért, ... ha akarja.
Ha folyton kifogások érkeznek telefonon, sms-ben vagy más formában, ha mindig közbejön valami, akkor az nem azt jelenti, hogy tényleg közbe is jött valami, hanem azt, hogy nem érdekeljük annyira a másikat, mint azt reméltük vagy gondoltuk.

6. jel: Nem működik az a bizonyos kémia ….

Bármennyire is hasonlít valaki az ideális nőről/férfiról a fejünkben kialakult képhez, ha valamiért nem működik a kémia az illetővel, fölösleges erőltetni a dolgot. Persze a szerelem nem mindig indul be egy csapásra, kell neki egy kis időt hagyni, de ha minden vonzalmunk ellenére az ideális nőből/férfiból nem lesz ideális barátnő/barát, akkor annak valószínűleg nyomós oka van.

Tegyük fel, hogy szerelmesek vagyunk valakibe, és a fenti pontok, saját józan eszünk vagy barátaink józan esze segítségével megállapítást nyernek. Mit teszünk? Mit tehetünk, ... ha az illető, akit szeretünk, nem szeret minket viszont, hanem csak mismásol, bénázik vagy egyenesen szórakozik velünk.

Az a baj, hogy aki igazán szerelmes, az nem sok mindent tud kezdeni a fenti információkkal. Az egyoldalú szerelem, illetve az egyoldalúság felismerésétől ugyanis nem fognak elmúlni egy csapásra azok a fránya érzelmek.

Hiába tudjuk, hogy nem érdekeljük a másikat, ettől még ugyanúgy vonzódunk hozzá, gondolunk rá, és hiányozik, sőt, … talán még jobban. Furcsa szerkezet az ember szíve.

Aki az első kör után, játékban maradt, hamarosan megtudhatja, milyen jelei vannak annak, ha a férfi szerelmes...

Címkék:

HozzászólásokEgyébként az a nagy helyzet…

hogy „Aladár” (bár ez csakis a költői neve) simán eléd vágott.

Szép is, okos is, magas is, úgyhogy simán váltanék, hogyha nem kettőn állna az a fránya vásár! :)

*
Kinek szántam a fenti soraimat?
Ó, azt nem árulom el, hiszen elegendő, hogyha Ő és én tudom!Szeret, vagy nem szeret?

Hm, engem csakis az szerethet, és az is szeressen, :) akit én választok ki - mindig nagy gondossággal, illetve odafigyeléssel - és ebből soha nem engedek!

Éjszaka egyértelműen és visszavonhatatlanul eldöntöttem, hogy megelégszem azzal a tök egyszerű "parasztfiúval", aki hasonló énhozzám!*

Hm, a híres secretes csajok nélkül még nekem is unalmas lesz az ittlét, hiszen csakis az ők csacskaságaik miatt nézelődtem, olvasgattam itt!

S ezért csakis az a lovagjelölt a felelős, aki nem vallott szerelmet Pipacsnak!
További szép estét!*

Ó, Te hülye Pipacs, térjél már eszedre!
Mágus úr nem létezik, csak a Nagy Testvér, aki éppúgy testvére mindenkinek, ahogy neked!A világot sarkaiból kiforgató ...

nagy szerelmi vallomásra már hosszú évek óta várok, de álmaim lovagja még faragja a szonetteket! :)

Mágus uram, küldje már át, amit eddig írt ... és én nem vizsgálgatom, hogy a szonett kötött formája tényleg tökéletes e!A szerelmet eltitkolni nem lehet

ezért olyan naiv képzeteket - miszerint valaki elfojtja az irántam lángoló szerelmét - már száműztem a gondolataimból. Hosszú esztendők óta nem történt semmiféle előremozdulás, aminek leglogikusabb magyarázata csakis az lehet, hogy az általam sokat emlegetett Mágus Uram: nem is létezik!Olyat már hallottam...

hogy valakinek az egypetéjű ikertesója halva született, vagy még az anyaméhben elhalt, aztán szellemként mégis együtt éldegélt a fivérével, de még ez a sztori sem ad (adna) magyarázatot mindenre...Nagyon örültem neked...Csak továbbgondoltam a majmos képet...

és írtam egy ökörséget, amit nézz el nekem, kedves Leire! Ölellek!A negyedik testvér?

Tudod, sokszor gondoltam már arra, hogy X.Y unokatestvére (vagy mostohatestvére) Q. W-nek, de egy ilyen véletlennek nem sok az esélye. De ha így is van, utánozni, majmolni :) akkor sem kellene X-nek Q-t (... vagy Q-nak X-t)! :) Nekem is van tesóm, de külön utakon járunk, s egyáltalán nem utánozzuk egymást!

Egyébként ez egy marhaság, még feltételezésnek is meredek, mert X. istenfélő anyukája bizonyára nem fogott magának egy új pasit hajdanában! :)Szia Pipacska!

"Vonzom a néma levente típusú pasikat
Vajon mi lehet ennek az oka? "

Talán ő lehet a negyedik testvér:
http://i99.photobucket.com/albums/l308/kutyamami/vegyes/haacuterommajom.jpg
Egyik nem lát, másik nem hall, harmadik nem beszél :D
Vajon mit nem tesz a negyedik? Nem ír? :D

Remélem kipihented magad a hosszú hétvégén.. Ölellek :)Vonzom a néma levente típusú pasikat

Vajon mi lehet ennek az oka? https://www.youtube.com/watch?v=HflA9coQoUk
Úgy döntöttem, hogy Pécsi Ildikó mondatait kívülről megtanulom!

Istenem, vajon miért zárod le azoknak a pasiknak az ajkait a hallgatás lakatjával, akiket én kérdezgetek!? Kommunikációs bajnok volt a régi lovag, de ugyanolyan bajnok a másik is, mégis kukák. :):)

Secret Papi szerintem vérátömlesztést kapott... és Ádám vére (merthogy véletlenül az övét kapta) néma leventévé tette. De az is lehet, hogy évekkel ezelőtt mindez fordítva történt...Engem a néma leventés taktika már teljességgel kiakaszt

Érdekes, hogy Secret Admin más csajoknak tudott írogatni – Csenge szerint is, illetve én szerintem is – de nekem soha nem ír egyetlenegy árva szót sem.

Engem a néma leventés taktika már teljességgel kiakaszt, de őrá mégsem haragszom, mert ígérgetett nekem felelőtlenül, mint Ádám....

Szeret, vagy nem szeret? Szerintem ez már régóta nem kérdés, kedves Pipacs, hiszen a jelek egyértelműek! (Vagy Te csak a téglaméretű, kupán csapós jeleknek hiszel?) Úgy gondolom, hogy tényeket illik elegánsan és intelligensen tudomásul venni, hiszen érzelmekre kényszeríteni senkit sem lehet.Nem tartom valószínűnek, hogy egy szív értem dobog

mármint egy olyan szív, ami vérvörös vért pumpál az erekbe, de talán egy angyalszív az én nevem ritmusának rezgéseit küldi az Univerzumba… Ó, Istenem, ha még ennek a hite is elveszne, akkor tényleg ott állnék, ahol a part szakad…Ma az történt…:)

mert velem mindig történik valami, :) … és bár álmos vagyok, ezt még gyorsan elmesélem, hogy Secret nem hagyott kijelentkezni! Hiába léptem ki erről a webhelyről – többször is megerősítve a szándékomat- a rendszer azt mutatta, hogy itt vagyok! Ekkor törültem az előzményeket, de mindhiába, mert Secret makacsul ragaszkodott hozzá, hogy a vendégek asztalánál ülök, s még a névtábla is ott volt előttem: „Pipacsvirág”.

Áh, nagyon remélem, hogy Secret "apja" a vezérlőteremből figyelt engem, s ily módon incselkedett!Secret falaz neki…

mármint az apjának, Secret Iminek és nem mutatja meg, hogy féltékeny dühében – ott, ahol senki sem látja - hogyan tombol a színfalak mögött. :) Nyugi, ezt magam sem hiszem el, csak tetszene, ha így volna, ha így lenne! Szia-mia! Ölellek!

A legszebb Valentin-napi ajándék az volna, ha megtudhatnám, hogy kihez tartozom... vagyis azt, hogy kicsoda az angyalkám.Ó!:)

Kedves Pipacska! Csak azt írtam, hogy nem látszik ezen az oldalon, hogy féltékenykedne, attól még bármi lehetséges! :) Nehogy felülj a hamarjában kimondott szavaimra és lovagolj rajta nem tudom hova. Csakis magadra hallgass és arra amit tapasztaltál.

Ölellek!Vajon kihez tartozom?

Kezdet azt írta nekem, hogy Secret Admin nem féltékenykedik rám akkor sem, ha egy másik pasiról írok, írogatok, :) regélek és mesélek, mert gyöngéd érzelmeket irányomban nem táplál. Mit szólok én ehhez? Áh, nagy a valószínűsége, hogy igaz, :) hiszen nem is ismerjük egymást, de sokáig azt képzeltem, hogy valahogyan - bár ezt megmagyarázni nem tudom- Ő az angyalom.

Én egy tök agyalágyult csajnak tűnhetek itt, aki azt sem tudja, hogy mit beszél, de mentségemre szolgáljon, hogy nagyon össze vagyok zavarodva, hiszen az a Valaki, aki energiaszinten velem van, nem tisztelt meg azzal, hogy a kilétét előttem felfedje.

Secret Imi, kérlek, ne haragudj rám, amiért gyanúba kevertelek, ... én csak azt keresem, kutatom, lázasan és nagyon régóta, hogy kihez tartozom... mert nem tudom. :(.

Vajon miért volna szüksége egy jóképű pasinak - aki kedvére válogathat a valóságában a csajok között - egy spirituális kapcsolatra? Ezen próbálj meg elgondolkodni, kedves Pipacs!

Ha valaki tapinthat, ízlelhet, női illatokat szagolhat, mi a francnak játszadozna energiákkal?
Kezdem azt gondolni, hogy a különös tapasztalataitok - a tiéd és a Csengéé- nem emberi eredetű energiákhoz kötődnek.Nem én vagyok az első lány

aki azt állítja, hogy Secret Admin az udvarlója, de nem a valóságban, hanem spirituális síkokon. :) Évekkel ezelőtt ugyanezt állította Csenge is.

Mit szólt ehhez a gyanúsított?
Secret Admin tagadta, …. sőt, a leghatározottabban kikérte magának… és azzal védekezett, hogy nem is ismeri Csengét.
Juliette (Admin szerelme) pedig gúnyosan azt írta neki, mármint Csengének, aki próbálta tisztázni a helyzetet, hogy Őt Admin a valóságban öleli, ezért légből kapott spirituális meséknek nem dől be.

No, ezek után mit is mondhatnék?
Létezik valaki, akihez spirituális síkokon kötődöm, nagyon szeretem, de nem nevesítem, mert engemet semmiféle bizonyossággal nem ajándékozott meg.Spirituális síkokon :)

Secret Admin megijedt ám tegnap :) ... és éjfélig udvarolt nekem! Bár nem személyesen, hanem csak spirituális síkokon, de kedvemre való volt!Majd eszedbe jutok babám...

de már akkor késő lesz, mert az én árva szívem, nem a tiéd, a másé lesz! ;) Ez egy fenyegetés. :) Amikor ezt elolvassa Secret Admin, kapkodni fog fűhöz-fához, :) és szerintem gyorsan küld egy SMS-t, ... vagy felhív, de még az is lehet, hogy megkeres.

Secret, ezt a hozzászólást rakd az apád asztalára! Jó éjt!"Félteni kell, néha a biztosat is félteni kell"

https://www.youtube.com/watch?v=9ya1xNJeHco ... de ezt Secret Admin nem veszi komolyan, mert azt gondolja, hogy elég, elegendő, ha pozitívan gondolkodik! :) Ej, Papi, akarjál már egy kicsit félteni, :) mert ha nem, akkor megszuggerállak!

*
Mi a fenét akar tőlem ez az ismeretlen csaj? - kérdezi Admin csodálkozva, amikor ezt elolvassa, de nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja... vagyis az olvasók nekem fognak hinni.Olyan édes...

kedves, szeretni való vagyok, hogy nem is értem Secret apját... Mégis mit képzel, mit gondol? Azt hiszi, hogy Budapesten találhat egy hozzám hasonlót? Aligha! :)Pá, kis aranyom, pá...

Ullmann Mónika: https://www.youtube.com/watch?v=UbMtnyc68Gc

Ezt tegnap éjszaka akartam Secretnek megüzenni… :) csak nem tudtam, hogy utána hová menjek, mert sehol sem várnak rám:

- sem szőkék, sem barnák.

Miért haragudtam rá? Nem rá haragudtam, hanem az egész világra!„Casanova, én nem szeretlek már!”

Ó, ezt a mondatot (felkiáltást) mindig úgy szerettem volna egy pasi szemei közé vágni!
A dal kezdőritmusa éppen olyan, mint az én temperamentumom a szerelemben.
Zoltán Erika: https://www.youtube.com/watch?v=qhuFyJqPa74

De ilyesmikre hülyeség vágyni, mert egy Casanova sokkal hamarabb szaggatná szét a lelkemet, mint ahogy én marcangolni kezdeném a híres férfiúi önérzetét.

Mégis csodás élmény lenne a meglepődést, a megdöbbenést látnom a barna szemeiben, amikor hozzávágom: „én nem szeretlek már”. Remélem, hogy megremegne a szája széle, majd egy fanyarú, erőltetett mosoly ülne ki az arcára, s így szólna: „kérlek, ne bolondozz már”!Nem jött utánam senki :)

Nem értem azt a pasit, akinek itt egy órával ezelőtt üzentem... :) Tényleg ennyire nyeregben érzi magát? :)

És ha közben felhívtam volna telefonon egy másik pasit? :)
Utána meg csak ezt raktam volna ki? https://www.youtube.com/watch?v=kEbjW5kMQgwHa mégis

akkor majd a tudtomra adja. Tartok egy félórás szünetet, mert önmagamat ÉN tudom leginkább kupán csapni.