Vigyázz, mert a kukkolás virtuálisan is lehetséges! ( S az online alvilágnak nincs romantikája)

Bizonyára mélységesen felháborítana, ha zuhanyzás után a meztelen tested lankás domborulatait egy vad idegen pasi bámulná az ablaküvegen keresztül, ezért gondosan behúzod a sötétítőfüggönyt (vagy leengeded a redőnyt), mielőtt ledobod magadról a nedves törülközőt.

Ez valóságos közegben tök természetes, hiszen az intim szféránk szent és sérthetetlen, és oda csakis azokat engedjük be, akik érzelmileg közel állnak hozzánk. Persze léteznek olyan önmutogató különcök, akik kedvelik a „kirakatba teszem, amim van, hadd csurogjon a nyáluk” perverz színezetű játékot, de általában nem ez a jellemző.

Van számodra egy jó, illetve egy rossz hírem. Melyikkel kezdjem? Talán célszerűbb az utóbbival…

A kukkolás virtuálisan is lehetséges! Az online világ (online tér) ablaka a számítógéped (laptopod) monitora, aminek tartozéka egy webkamera. Néha használod, néha nem, de sajnos tőled függetlenül is akcióba léphet. A géped „szeme” igencsak komoly fenyegetést jelenthet a privát szférádra, ugyanis léteznek olyan hekkerek, sőt, olyan portálok is, amik távolról, természetesen titokban, a beleegyezésedet nem kérve, képesek bekapcsolni a webkamerád, aztán élő, egyenes adásban látják, hogy éppen mivel foglalkozol, kikkel társalogsz, milyen a szobád.

Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a hekkerek célpontjai nem csak kizárólagosan neves közszereplők lehetnek, mint például híres politikusok, celebek és egyéb figyelemre méltó személyiségek, hanem bárki – még egy olyan tök egyszerű, sima emberke is – mint Te, vagy én!

„Ó, én csak egy szürke, tök átlagos… ” kezdetű hozzáállásod ezer veszélyt rejt, ezért sokkal célszerűbb, ha a „jobb félni, mint megijedni” bölcsességét követed a virtuális térben, ugyanis Te is éppen úgy válhatsz egy hekker potenciális áldozatává, mint egy celeb.

Ez első hallásra eléggé valószínűtlennek tűnik, mégis igaz!

A webkamerák távolról történő bekapcsolásának, a kukkolásnak lehetnek komoly és kevésbé komoly okai.
A vérbeli kiberbűnözők általában vállalati titkokat fürkésznek általa, vagy pénzügyi szolgáltatások hozzáférési kódjait próbálják megszerezni. Olyan komoly és modern technikai háttérrel rendelkeznek, hogy még azokat az apró papírfecnikre írt adatokat is képesek elolvasni, amiket az óvatlan felhasználó a gépe közelében tárol.

A kiberbűnözők másik rétege kompromittáló fotók készítésére szakosodott, amikkel a gyanútlan áldozatok esetleg később megzsarolhatók. Hollandiában 2014-ben sikerült egy olyan hekkert letartóztatni, aki több mint kétezer nő számítógépét fertőzte meg annak reményében, hogy ily módon intim fotókhoz juthat. Ennek igazságáról könnyedén meggyőződhetsz a világhálón, hiszen számos hírportálon közreadták.

Egy olyan személy, aki otthonosan mozog az online alvilág berkeiben, a rosszindulatú kémprogramokat játszi könnyedséggel telepíti a gépedre, mert a szakma, az szakma, még ilyen közegekben is, és ezt meg is teszi, ha valamiért érdekesnek talál! És sajnos léteznek olyan beteges számítógépes zsenik is, kiket szó szerint csak egy hajszál választ el az őrültektől, ezért élvezik, ha az áldozatuk nem érti, hogy mi a jó fene történik körülötte, és honnan tudódnak ki a titkai. Remekül elszórakoznak azon, hogy szinte az őrületbe kergetik a kiszemelt célszemélyt, vagyis pszichésen „terrorizálják”.

Ilyesmikről sokaknak még tudomásuk sincs, emiatt mutatok néhány bizonyítékot.

„Az InSecam nevű weboldal több mint 73 ezer lakásbelsőt, kertet, munkahelyet mutat mintegy 256 országból, a nem titkosított biztonsági kamerák képeit megszerezve” Kukkants a link alá! Ezen az oldalon több tízezer otthoni webkamera képe látható, és ezeket még feltörni sem kellett a leskelődéshez. (http://hvg.hu/tudomany/20141108_Hatborzongato_weboldal_lehet_hogy_benezte)

A gyártók azzal védekeznek, hogy mind a webkamera, mind a mikrofon simán kikapcsolható a menüben. Ez igaz, de mi arra a garancia, hogy Off állásban ezek a funkciók valóban inaktívak is maradnak? Semmi! Ugyanis a felhasználói akarat (szándék) távolról felülírható.

A jó hír azonban az, hogy létezik egy olyan pofon egyszerű módszer, amivel a kukkolás mégis simán megakadályozható!

Ragaszd le a webkamerád!

Ennyi az egész. S ezt nem én, hanem James Comey, az FBI igazgatója javasolja.
Állítólag ezt a sokak által nevetségesnek vélt módszert alkalmazza Mark Zuckerberg is, amikor egyedül akar ülni a számítógépe előtt. A webkamera takarásának éppoly oly természetesnek kellene lennie, ahogyan esténként kulcsra zárjuk az ajtókat és behúzzuk az ablakokon a sötétítőfüggönyöket (vagy leeresztjük a redőnyöket).

Sajnos a tudatos számítógép- és internethasználók közé még nem régóta tartozom, ezért sokáig nem értettem, miképpen tudódhattak ki a legféltettebb titkaim, s honnan tudhatják mások, hogy mik a legsebezhetőbb pontjaim. Az elmúlt esztendőkben olyan felettébb különös és megmagyarázhatatlan dolgok történtek velem, amik rákényszerítettek arra, hogy gondolkodni kezdjek…

Mivel ezoterikus beállítottságú vagyok, sokáig gondolatolvasónak, tisztánlátónak véltem az ismeretlen kukkolóm, aki a fene sem tudja, hogy miért leselkedett utánam, de az utóbbi hetekben már a modern technikai kémkedés (a webkamerás- trükk és mikrofon) gyanúját helyeztem előtérbe.

Tévézni hála a Jóistennek csak ritkán szoktam, de ha Te kedveled, akkor arra is felhívom a figyelmedet, hogy a tv készülékeket bizonyos modelljei szintén alkalmasak arra, hogy a nappalidban (vagy a hálószobádban) elhangzó beszélgetéseket rögzítsék. Ezek az úgynevezett „okos" tévék távolról is aktiválhatók és vezérelhetők, vagyis léteznek olyan személyek, akik távolról is képesek a tévéd beépített kameráját és mikrofonját működésre utasítani. Mindez oly észrevehetetlen módon történik, hogy talán még álmodban sem gondolnád, hogy nem csak Te nézed a tévét, hanem „az” is néz téged.

Tudom, hogy félelmetesek ezek az információk, de csakis akkor tudod megvédeni a magánéleted, az intim szférád, ha elfogadod, hogy léteznek a „láthatatlan” szemek, illetve olyan személyek, akiknek semmi sem szent, még a magánéleted sem! (http://vilaghalo.info/most-mar-a-teve-figyel-minket)

A totális megfigyelések célja számomra rejtély, ezért feltételezett okok megnevezésére nem vállalkozom. Bizonyára egyrészt állambiztonsági célzatúak, de a kiberbűnözők tutira nem tartoznak a kötelékükbe.

Hónapokkal ezelőtt én már megtettem az óvintézkedéseket és leragasztottam (letakartam) a webkamerám. Ugyanezt javaslom neked is, amikor nincs szükséged rá, ugyanis a kukkolók rendkívül rafináltak. Az édeskevés, ha csak a kamerád melletti fény világítását, illetve a webkamerád beállítását ellenőrzöd, mert egy vérbeli hekker simán rávesz arra, hogy Te magad aktivizáld a hang- és képrögzítést. Hogyan? Egy fotó alatt, amire naivan rákattintasz, Ő simán képes elrejteni, azaz elmaszkírozni egy jóváhagyást kérő ablakot (panelt).

Gyanútlanul kattintasz egyet, kettőt és a sötétítőfüggönyöd kihúzva (vagy a redőnyöd felhúzva) és egy vad idegen pasi már bámulja is az „ablaküvegen keresztül” a meztelen tested lankás domborulatait!

Mivel az online alvilágnak nincs romantikája, egészen kicsi az esélyed arra, hogy csak egy utánad titkon epekedő, fülig szerelmes lovagjelölted ül a másik, a távoli számítógép mögött.

Ó, a fentihez hasonló romantikus képzelgéssel magam is sokáig áltattam magam, de a jóképű, sármos számítógépes zseni, az igazi ablakom alatt még soha nem ácsorgott úgy, mint ahogyan Rómeó ácsorgott epekedve Júlia erkélye alatt! (Vagyis szerelemről szó sem volt ... és szó sincs).

HozzászólásokKellene az életemben egy ember, legalább egyetlen ember...

akinél nem kényszerülök önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni. Akit beengedek magamba: ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt. (Müller Péter)

De ez az ember NEM LÉTEZIK!Végtelenül bizalmatlan lettem…

ezért könnyed, csacsogós stílusú, anekdotázós színezetű hozzászólásokat már szinte soha nem írok.
Kerülgetem a különböző témákat, mint macska a forró kását, de az őszinteségi korszakom – ami korábban jellemzett- talán végleg lezárult.

Legtöbbször az igazi gondolataim helyett csupáncsak üres, szürke és sablonos szóhalmazokat, mondatokat vetek itt papírra és mindezt teljesen céltudatosan teszem.

Talán valamiféle önvédekezésféle ez a részemről…

Higgyétek el, hogy az izgalmas, összeesküvés típusú sztorik most is ott lapulnak a „tarisznyámban”, tehát egyáltalán nem szenvedek alkotói válságban, nem égtem ki, csupáncsak nem bízok már senkiben!***

Az online szörnyetegek… a „királyok” csak ritkán őrülnek bele a saját felelősségük súlyának cipelésébe, vagyis már a balladák tanulsága is elavult.

http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/arany/wales.htm

A walesi bárdok: https://www.youtube.com/watch?v=8Btn0MAqfW0

(Már csakis egyszer jövök még ide vissza… mert a szavamat mindenképpen tartani óhajtom, de egyébként nem hiszem, hogy bármikor is „jegyet váltok” még Secretfalvára).Az online tér világa…

néha embertelenebb, kegyetlenebb és igazságtalanabb, mint a valóság.
Könnyen előfordulhat, hogy egyesek:

- tündéri nagymamák,
- csodálatos anyukák,
- imádni való apukák,
- vagy olyan elbűvölő személyiségű emberek, akiket szinte mindenki kedvel,
mégis olyan vérengző szörnyeteggé változnak a gépeik monitora előtt, amilyennek még soha, senki sem látta őket a valóságos környezetükben.

Sajnos nem mese, hogy néha egy tündéri nagymama, aki boldogan gügyög a picike unokájához, az az online térben: a Piroska és farkas című mese álruhás ragadozója.

S a csodálatos anyukák, imádni való apukák is simán képesek megfeledkezni arról, hogy az online célpontjuk, akit folyamatosan rugdosnak, ütnek és vágnak – bármennyire is „hihetetlen” - de valakinek a kislánya, vagy kisfia.

A valóságban mindenkinek vannak szerettei … családtagjai … vagy szerelme (kedvese), akit még a széltől is óvni szeretne, mégis úthengerként képes áttaposni az online térben egy olyan személyen, aki neki soha nem ártott.

Ha mindez csupáncsak egyszer- kétszer fordul elő, az mondható, hogy a tettes csak „megbotlott”, rossz napja volt és elkapta a gépszíj, de ha valaki hosszú évekig képes az online térben „gyilkolni”, mert a „vérszagtól” szinte megrészegedik, az csakis LÁTSZÓLAG:

- tündéri nagymama,
- csodálatos anyuka,
- imádni való apuka,
- vagy egy elbűvölő személyiség..

... még a VALÓSÁGBAN IS!

Néha az emberség a névtelenség „ködébe” burkolózó ONLINE TÉRBEN mérhető le leginkább, hiszen ott az álarcok nélküli, igazi „arcát láthatjuk” mindenkinek.

Okuljatok ebből a keserű tapasztatból mindazok, akik még hisznek az online tér varázsában!Hála Istennek...

már nem létezik olyan dolog, olyan személy, amivel és akivel befolyásolható lehetnék, így aztán csakis rajtam múlik minden!

Ezerszer is meggondolom, merre járok, mire kattintok, ezért a Google már csak unalmas listákat közöl (közölhet) rólam. Mindig tudatosan a lábam elé nézek, amikor a virtuális térben sétálgatok, mert tudom, hogy a "lábnyomaim" tisztán kirajzolódnak a "homokban".Nekem soha nem volt ott fiókomMi a fene az a hi5?

Ezt már régebben is szerették volna egyesek tudni:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__144273-mi-a-f...

Az Origo véleménye: http://www.origo.hu/techbazis/internet/20080903-hi5-spamkozpont-vagy-koz...

Ma új üzenetet kaptam. Kitől? Ó, nem kitől, hanem kiktől? :)
Egyszerre 12 pasitól, amit azonnal kitörültem!
Nem óhajtok senkivel (senkikkel) megismerkedni, mert lesz@rom az összes pasit.

Persze létezik egy, de csakis 1 kivétel, mármint a pasik között, de Őt ismerem személyesen, úgyhogy a többi lovag meg kopjon le rólam!

Fogalmam sincs, hogy honnan szerezte a hi5 portál az e-mail címemet!?Egy érdekes képJózsef Attila: Levegőt!

https://www.youtube.com/watch?v=kgrLqJwKl_A

Ki tiltja meg, hogy elmondjam, mi bántott
hazafelé menet?
A gyepre éppen langy sötétség szállott,
mint bársony-permeteg
és lábom alatt álmatlan forogtak,
ütött gyermekként csendesen morogtak
a sovány levelek.

Fürkészve, körben guggoltak a bokrok
a város peremén.
Az őszi szél köztük vigyázva botlott.
A hűvös televény
a lámpák felé lesett gyanakvóan;
vadkácsa riadt hápogva a tóban,
amerre mentem én.

Épp azt gondoltam, rám törhet, ki érti,
e táj oly elhagyott.
S im váratlan előbukkant egy férfi,
de tovább baktatott.
Utána néztem. Kifoszthatna engem,
hisz védekezni nincsen semmi kedvem,
mig nyomorult vagyok.

Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg.

És az országban a törékeny falvak
- anyám ott született -
az eleven jog fájáról lehulltak,
mint itt e levelek
s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse,
mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse
s elporlik, szétpereg.

Óh, én nem igy képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz.

Én nem ilyennek képzeltem a rendet.
Pedig hát engemet
sokszor nem is tudtam, hogy miért, vertek,
mint apró gyermeket,
ki ugrott volna egy jó szóra nyomban.
Én tudtam - messze anyám, rokonom van,
ezek idegenek.

Felnőttem már. Szaporodik fogamban
az idegen anyag,
mint szívemben a halál. De jogom van
és lélek vagy agyag
még nem vagyok s nem oly becses az irhám,
hogy érett fővel szótlanul kibirnám,
ha nem vagyok szabad!

Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,
nem kartoték-adat.
Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!

1935. november 21.Megvilágosodás

Hiába nevezem én magamat: Kleopátrának, Kunigundának, Klementinának, Kírának, Katicának vagy akár Királylánynak…. egyesek akkor is tökéletesen tudják:

- ki vagyok,
- hol születtem,
- és hogyan nevezik édesanyámat :)

No, ezek után célszerű alaposan meggondolnom, hogy miket írok, miket mondok, állítok vagy cáfolok, hiszen az aktámba minden belekerül! :)A téma rendkívül komoly…

hiszen nagy részben a hozzájárulásunk nélkül, titokban férkőznek a privát szféránkba, lesik meg tévénézési, böngészési szokásainkat, mikor mit és mennyiért vásárolunk, hová megyünk, kik a barátaink, mit mondunk, írunk, stb. (forrás: a lenti videó alatti szöveg)

https://www.youtube.com/watch?v=byep4zQygtY

Hogy igaz-e? Hm, azt nem tudhatom, de jobb félni, mint megijedni! :)Gondolatolvasó mesterséges intelligenciát hoztak létre a tudósok

"Egy új tanulmány szerint a kutatóknak sikerült egy olyan mesterséges intelligenciát létrehozni, amely az ember agyhullámainak elemzésével ki tudta annak gondolatait olvasni." ( Ez egy 2017-es hír, de a thesecret portál már hosszú évek óta képes ilyesmire)Egyszerűen nem léteznek titkok...

és ez félelmetes! Mások nyugodtan éldegélnek, azt képzelve, hogy a tökéletesen zárt, privát világukban néha elrejtőzhetnek, de én megtapasztaltam, hogy a "zárt" világok határait "sorompók" nem védik.Lenn a délibábos Hortobágyon :)

Kredenc - Lenn a délibábos Hortobágyon: https://www.youtube.com/watch?v=PpC18Ko7Z0U

Lenn a délibábos Hortobágyon, megakadt a szemem egy barna srácon. :)
Ezzel a nótával most hekker uramat félrevezetem. :)Honnan tudja …

a https://hu.pinterest.com/ portál, hogy azonos vagyok Pipaccsal, amikor egészen más néven mutatkoztam be neki? :)

Vagy csak véletlenül mutogat nekem pipacsos fotókat? Hm, nem hiszen… Még azt is tökéletesen tudja, hogy milyen témák foglalkoztatnak és azokhoz illeszkedő halmazokba rendezi az „ajánlatait”, aztán így szól: „Ezek az új témakörök biztosan tetszeni fognak neked”. :)Jaj, Istenem, hogy tudjam meg…

hogy hekker uram ne sejtse meg!? :)

Egy secretes csaj rendkívül öntudatos, ezért ha megtetszik neki egy pasi, akkor alaposan megvizsgálja az illető csillagjegyét, holdjegyét … stb.
Ó, nekem is megakadt a szemem egy nagyon jóképű, barna srácon, de a facebookot nem merem kérdezgetni, mert akkor hekker uram is rögtön megtudná, hogy ki tetszik nekem…

A szerencsés ifjú csillagjegye, holdjegye … viszont roppantul érdekel, ezért most ezt dúdolgatom: Jaj, Istenem, hogy tudjam meg, hogy hekker uram ne sejtse meg!? :)Victor Hugo számára a virtuális kukkolás...

még ismeretlen fogalom volt, :) mégis a munkássága előtt tiszteleg ma a Google.

Bár a francia író születésének és halálának nincs ma évfordulója, az időzítés mégsem véletlen.

Az utolsó rész megjelenésével napra pontosan 155 évvel ezelőtt született meg A nyomorultak, Victor Hugo – valamint úgy általában a XIX. század – egyik leghíresebb regénye. Ennek apropóján került ma a Google kereső főoldalára a francia művész, aki a regények mellett drámákat és verseket is írt, mindezeken felül a politikában és a tudományos életben is aktív volt. (http://hvg.hu/tudomany/20170630_unnepeljuk_victor_hugo)

Meggyőződésem, hogy tutira írt volna egy regényt a virtuális kukkolásról is, ha a jelenkorunkba születik!*

A "hol jártál, báránykám" kérdésköre a múltnap igencsak nagy meglepetést okozott nekem, ugyanis megtudtam, hogy a Mítoszok Palotája térkameráinak is köze van a bárányokhoz!

No, ezt csakis én értem... de kifejteni bővebben nem óhajtom!*

Mágus uram szerintem tökéletesen tudja, hogy igazoltan voltam távol, ezért semmiféle magyarázkodásra nincs szükségem! Az anyai szerepem egyértelműen megkívánta, hogy délután útra keljek, ezért a munkaidőm végeztével eltűntem a világhálóról.Hekker uramnak kérem szíves segítségét!

Mit szeretnék tudni?
Természetesen azt, hogy hány jóképű pasi keresett rá a nevemre az elmúlt esztendőkben!? :) Ha senki, azt kérem ne adja a tudtomra, mert végtelenül kiábrándító lenne számomra!

De ha mégis van néhány ilyen pasi, :) akkor listázhatja a nevüket!Hol jártál, báránykám?

"Hol jártál, báránykám" se lehet kérdés, ha a kedvesünk telefonjába belenézünk! :)
http://24.hu/tech/2016/06/03/megnezne-mit-tud-onrol-a-google/

Ezt úgy célszerű kijátszani, hogy a telefont nem szabad magunkkal vinni egy titkos randevúra! :)Google naplózza, hogy percre pontosan hol jártunk :)

"Mostanra eléggé eldugták, de ha csak nem írtuk felül az androidos telefonunk alapbeállításait, a Google valójában naplózza, hogy percre pontosan hol jártunk, az egészet pedig rárakják egy dátum szerint kereshető térképre, eléggé félelmetes. Viszont jól jön, ha részegen találtunk egy remek kocsmát, és máskor is szeretnénk visszamenni oda, csak nem emlékeztünk, hol volt."

MIT TUD MÉG RÓLUNK?
Mutatom: https://forbes.hu/uzlet/ezt-mind-tudja-rolunk-a-google/

Az én legújabb taktikám az, :) hogy direkt nem keresek rá olyan személyek nevére, akikre egyébként kíváncsi lennék!Legyünk tudatosak!

Ezt a 4 oldalas tájékoztatót melegen ajánlom a figyelmetekbe!
http://median.hu//kepek/upload/2015-03/DPI.pdfEgy szuper hatékony módszer egyetemistáknak

Hogyan javítsz ki leggyorsabban egy elégtelent? :)
Nem tanulással, nem magolással, nem éjszakázással és sok gyakorlással, hanem így:
http://img.index.hu/imgfrm/7/9/1/9/BIG_0011517919.jpgMég a vadászpuskát is fel tudják törni a hackerek

Rábukkantam egy érdekességre, bár nem friss a hír, de engem meglepett!

Egy számítógéppel megszabhatják, mi legyen a fegyver új célpontja, csak wifire van szükség a támadáshoz. A hackerek elől semmi nincs biztonságban, még a puskák sem. Egy amerikai páros egy videóban hívta fel a figyelmet arra, hogy a Trackingpoint önvezérlő vadászpuskáit könnyedén fel lehet törni, és a hacker maga szabhatja meg, mi legyen a fegyver következő célpontja.

Folytatás: http://www.origo.hu/techbazis/20150730-vadaszpuska-hacker-fegyver-feltor...Nem skandináv zöld szörnyek :)

A trollkodás szó érdekes módon nem a skandináv zöld szörny, a troll nevéből ered, bár természetesen köze van hozzá, hiszen ezek a nagy, buta, örökké mérges, antiszociális óriások jellemzőit foglalja magába a tevékenység, hanem az angol trolling, trawling horgászati szakszavakból származik, melyek jelentése a csali elhúzása a hal előtt, ezzel is fárasztva őt.

Az interneten is hasonló jelenség történik: A troll bedob egy irreleváns témát, és megnézi, hogy harap-e rá a többi ember. Eszközei, hogy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét céllal, hogy a többi felhasználóból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét.

Két főbb típusát különböztetjük meg:

- provokatív troll - feltűnő, érzelmek felkorbácsolására alkalmas üzenettel (amit azonban komoly állításnak vagy kérdésnek álcáz) próbálja felhívni magára a figyelmet.

- reaktív troll - nem provokál, hanem keres magának egy megfelelő célpontot, és őt támadja szavai, érvei kiforgatásával vagy személyeskedéssel.

Létezik egy külön, speciális típusa is, a thread breakingtroll, aki kihasználva a fórummotor adta lehetőségeket, felesleges, zavaró kommenteket hagy a beszélgetésekben. Ez a stratégia alkalmas fórumok megölésére, az ott folyó eszmecsere ellehetetlenítésére.

A trollkodás pszichológiai oldala, hogy akik a való életben nem tudnak eléggé kibontakozni, azok az interneten élik ki a vágyaikat, ezért itt is vezetik le a frusztrációjukat. Ezt segíti az internet nyújtotta anonimitás, láthatatlanság, felügyelet nélküliség, és ezért a troll bármit írhat bárkinek, úgysem tudnak mit kezdeni ellene. Épp ezért nem is lehet hatékonyan védekezni ellenük, hacsak nem tudunk segítséget szerezni egy moderátortól, vagy adminisztrátortól, akik letilthatják a rosszindulatú egyéneket. (forrás: http://internetszemle.blogspot.hu)LEGVESZÉLYESEBB HACKEREK A VILÁGON

[TOP 10]
https://www.youtube.com/watch?v=5BCUMlUw3JA

De a legaljasabbak azok, akik ok nélkül támadnak!Ez rettenetes!

Friss hozzászólások

Special characters in jqGrid
2 óra 49 perc
Special characters in jqGrid
2 óra 49 perc
Special characters in jqGrid
2 óra 49 perc
Special characters in jqGrid
2 óra 49 perc
Special characters in jqGrid
2 óra 49 perc
Special characters in jqGrid
2 óra 49 perc
Special characters in jqGrid
2 óra 49 perc
Special characters in jqGrid
2 óra 49 perc
Special characters in jqGrid
2 óra 49 perc
Special characters in jqGrid
2 óra 51 perc

Secret, én már csak téged sajnállak... mert a gazdáid simán odadobtak a "dögkeselyűknek"! Sajnos én nem születtem varázslónak, csodát tenni nem tudok, de minden sebedre egy könnycseppem hull.

Bródy János - Mit tehetnék érted: https://www.youtube.com/watch?v=KkdWzfgclLk

Külsősként csak szomorkodni tudok érted, miközben tehetetlenül figyelem a "dögkeselyűk" körözését fölötted!Ó, pedig a főnök távolról is figyelhet!Ó, ha én hacker lehetnék!