Instant boldogság

"Boldogok, akik tudják, miért élnek, mert akkor azt is meg tudják majd, hogyan éljenek."
Gyökössy Endre

Instant boldogság

Szinte kivétel nélkül mindenki boldog életre vágyik, a megvalósítás azonban rendkívül sokféle lehet, függhet az egyén személyiségétől, képességeitől, élethelyzetétől, életfeladatától, érzelmi beállítódásától egyaránt. Az egyediség mindig egyéni megoldást sejtet, ami abszolút személyre szabott utat jelent.

Probléma akkor keletkezik, ha a "boldogság kereső" instant módon szeretné elérni a vágyait, vagy épp megtalálni önmagát. A kávét elkészíthetjük pillanatok alatt, a saját utunkat, belső átalakulásunkat azonban nem járhatjuk végig roham tempóban. Ahogyan a régi magatartásmintáinkat sem egy-két perc alatt fejlesztettük ki, úgy a változás sem egyik pillanatról a másikra megy végbe. Ahhoz, hogy valaki rátaláljon a számára ideális útra, először meg kell ismernie önmagát. Ez a folyamat megkívánja a feltétlen őszinteséget, a kitartást, a változtatni akarást, az önmagunkba vetett hitet és a félelmekkel való szembenézést. Ha ezek a hajtóerők hiányoznak, a várt eredmény elmarad.

Mindig ott lesz az Ego, aki szeretne meggyőzni arról bennünket, hogy az állandóság, a megszokott biztonság mennyire fontos. Ne lépj ki a komfortzónádból, mert az veszélyes lehet! Ugyanakkor a lélek azt mondja: Menj, járd a saját utad! A két alternatíva között ingadozva, bukkannak elő a következő gondolatok: Mi lesz, ha mégsem sikerül? Képtelen vagyok megcsinálni. Nincs elég időm önmagamra. Nem tudok belenézni a tükörbe, félek, hogy olyasmit látok, ami fájdalommal tölt el...

Ha szereted a gyors megoldásokat, akkor az önismeret nem a Te utad. Viszont, ha fontos számodra, hogy kiteljesedjél, értelmet kapjanak a hétköznapok, akkor adjál magadnak időt a fejlődésre, nézz szembe a korlátaiddal, légy őszinte és türelmes önmagadhoz és nem utolsó sorban, higgyél benne, hogy sikerülhet!

Rajmon Beáta

Olvass tovább: http://www.boldogsag-coach.com/news/instant-boldogsag/

HozzászólásokAtyaúristen, itt mindenki életvezetési tanácsadó ...

meg mindenféle kutyafüle, :) csak én vagyok mezei, mint a pipacs.
Ezek után már el sem merem árulni, hogy én mivel foglalkozom, vagyis mi a szakmám...Köszönöm kedves Unique! :)

Köszönöm kedves Unique! :)**

Köszönöm a gondolataidat, nagyon szívesen olvasom!Köszönöm Alfajáró! Én is ezt

Köszönöm Alfajáró! Én is ezt tapasztalom, a szembenézés, az önvizsgálat nagyon nehezen megy. Sajnos sokkal gyakoribb a problémák évtizedeken át való hurcolása, mint az őszinteség gyakorlása önmagunkkal szemben. Üdv, Bea:)

Ez mennyire igaz :" Ez a folyamat megkívánja a feltétlen őszinteséget, a kitartást, a változtatni akarást, az önmagunkba vetett hitet és a félelmekkel való szembenézést. Ha ezek a hajtóerők hiányoznak, a várt eredmény elmarad." Modjuk én a feltétlen helyet piszkosul legyünk őszinték ömagunkhoz elvet követtem :) Döbbenetes mennyire elakarják kerülni az emberek az önmagukkal való szembe nézést, sajnos a titok is is tehet róla mert elintézi a múltat annyival: "Na és akkor mi van ? " ez szerintem a legkárosabb mondat amit a múltról írhatak:)Tökéletesen igazad van!

Kedves Beáta, egy percig se gondolkodj azon, hogyan passzol az instant boldogsághoz a lenti gondolatfolyam, :) mert jól érzékeled, hogy elkószáltam! Elnézésedet kérem!

Később majd szépítek és megmutatom neked, hogy képes vagyok a tématartásra!
Szia!Kedves Pipacsvirág!Köszönöm

Kedves Pipacsvirág!

Köszönöm a gondolataidat :) Ha végigolvasod a fenti idézethez, vagyis címhez tartozó cikket, akkor megérted, hogy én sem értek egyet vele!! A szeresd önmagad és mindegy kivel házasodsz gondolat az én világomba se fér bele, pont erről szól az alatta olvasható cikk!! Azon viszont elgondolkodtam, hogyan passzol ide az instant boldogsághoz ez a gondolatfolyam... Üdv, Bea"Szeresd önmagad és mindegy kivel házasodsz"

Áh, ez egyáltalán nem így van:

- mert az ember társas lény, de mégsem mindegy, hogy kivel van összezárva az otthonában
- és hiába szereti önmagát, ha a külső ingerek (a külső körülmények, a külső személyek) nem ideálisak.

Kedves Beáta, a fenti idézetet a weblapodról hoztam, melyhez gratulálok!
Remélem, hogy nem gond, hogy ellentétes a véleményem a fenti kérdésben a tiéddel!