Csernus doktor az érzelmi zsarolásról

Egyéb elfoglaltságaim miatt csak lassan készül "Tükör" című írásom folytatása, de addig is szeretnék veletek megosztani egy – számomra mindenképpen, de remélem számotokra is – értékes és érdekes beszélgetést, amiben többek között arról a jelenségről is szó esik, amit én nektek tükörként igyekszem feltárni. Igaz nem szó szerint, de szerintem érzékelhető az összefüggés. :)

Bár nem vagyok nagy rádiórajongó (még kocsiban is inkább cd-t hallgatok). De valamelyik nap egy kedves barátom felhívta rá a figyelmem, hogy Csernus volt a rádióban és eszméletlen jó volt a téma. Kíváncsi lettem, mert a dokinak rengeteg nagyon találó és közérthetően megfogalmazott gondolata van. Nekem mindig is sokat segített, ám felmerült, ha a reggeli műsorban volt és minderről du. értesülök, akkor mégis hogyan? Buta kérdés, a "hogyan" nem az én dolgom, bízzuk azt a törvényre (vagy hívja mindenki, aminek akarja).
Két nappal később ugyanettől a barátomtól kaptam egy elérhetőséget a beszélgetés hanganyagához. Úgy döntöttem, írásos formába pofozom Nektek ezt a beszélgetést, kicsit levagdosva az élőszavas makogásokat, de azért ügyelve arra, hogy a tartalom véletlenül se deformálódjon.
Mindenkinek szeretettel küldöm, akit érdekel!
A legjobbakat!
Ritocska

Forrás: 2011. január 6. Reggeli show (Balázs, Rákóczi, Vadon) Class Fm Rádió, rövid beszélgetés Dr. Csernus Imre, pszichiáterrel (CsI).
A téma: érzelmi zsarolás.

Balázs:
Itt van velünk (telefonon - a szerk*) Csernus Imre pszichiáter, jó reggelt, szia! Köszönjük szépen, hogy itt vagy!
Olyan nőkről beszélgetünk, akik egyszerűen mindent megtesznek annak érdekében, hogy a pasit visszazsarolják magukhoz és nem riadnak el, a legszélsőségesebb esetektől sem. Számos sms-t kapunk, hogy nő le akarja önteni magát benzinnel, hogy belekarcolja magába a pasi nevét, hogy öngyilkossággal fenyegetőzik. Hogy tényleg mindent megtesz, erőszakot alkalmaz. Imre, szerinted miért csinálják ezt a nők? Vagy egy ilyen hölgy milyen nőtípusba tartozik? (Nem csak a nők csinálják! *szerk)

CsI:
Bizonytalanba.
Ez azt jelenti, hogy valójában az emberek zöme iszonyúan fél és retteg a magánytól és az egyedülléttől. Éppen ezért, annak ellenére, hogy rossz a dolog, mégis elkezdik hitegetni magukat, hogy de majd megjavul. Miközben az intő jelek tömegét kapják már nagyon régóta és nem hallgatnak rájuk. Tehát valójában ez megalkuvás. Nem kompromisszum… Mert a kompromisszumhoz, vagy az alkalmazkodáshoz, két ember kell, miközben mind a két ember enged a maga hibáiból és az folyamatosan csiszolja (őket/egymást). Ez a kompromisszum.
A megalkuvás meg az, amikor az egyik enged miközben meg nagyon sokszor ezzel kontra zsarol is. De zsarolni csak azt lehet, aki hagyja magát. De a pasik sem ártatlanok, mert a pasik jelentős része nem fejlett az érzelmi manipulációk terén és nem veszi észre.

Balász:
Tehát azt mondod, hogy a pasi tulajdonképpen ugyanúgy tehet arról, ha egy nő azt mondja, ha elhagysz, akkor megölöm magam. Akkor ennek nem kell felülni? Vagy azt kell mondani, hogy figyeld, csináld, menjél, én akkor is kilépek ebből a kapcsolatból? Tehát hogy oldod meg, vagy hogy kezelsz?

CsI:
Nem kell igazából azt mondani, hogy csináld. Ez az ő dolga. Azonban az élettel való fenyegetőzés vagy az élet elvételével való fenyegetőzés, ez az érzelmi zsarolás szempontjából a toxin. Megszerzi, de utána a csaj érdeklődése meglehetősen csökkeni fog az ilyen pasi iránt. Mert látja azt, hogy a lógójánál fogva lehet őt manipulálni.

Balázs:
Tehát a csaj öngyilkossággal fenyegetőzik, de ha ezt a pasi elhiszi, akkor a csaj szemében leértékelődik, hogy hát akkor én hatással vagyok rá, tudom manipulálni, tehát már nem kell annyira?

CsI:
Így van.

Balázs:
Kicsit mind a ketten áldozatok egy ilyen kapcsolatban? Tehát hasonló a hasonlót megtalálva, itt két áldozatról van szó? Vagyis aki egy ilyen nővel van együtt, az kicsit tehet is róla?

CsI:
Nem is kicsit, hanem nagyon is tehet erről, valójában ez az emberi játszma alapja! Miközben mind a kettő igyekszik felülkerekedni, és mind a ketten elfelejtik, hogy közben egy nagyon fontos szempont ketyeg, ez pedig az idejük, amit lehetne másra is fordítani…

Balázs:
Hát igen, csak, amikor ott áll az ember egy könyörgő nővel az ablakban, és a nő azt mondja, figyelj, ha én most nem mehetek vissza hozzád, vagy nem hagyod el a szeretődet, akkor kiugrom…

CsI:
100m

Balázs:
Nem biztos, hogy az idejére gondol, Imre!

CsI:
Gondoljon! Gondoljon az idejére! Meg a mentőre!

Balázs:
Vannak jelei egy ilyen nőnek? Tudhatom én ezt, vagy tudhatja bármelyik férfi vagy akár nő? Tehát én inkább személyiségjegyekre kérdezek és nem is a nőkre lebontva, mert legalább annyi kattant pasi van, tehát nem kell kisajátítani ezt a nőknek… Hogyan ismerhetjük fel azt, hogy egy ilyen labilis, érzelmileg befolyásolható, zsaroló emberrel vagyunk együtt? Tehát van valamilyen stádiumban van felismerhetősége ennek?

CsI:
Eleve a szeszélyesség. A bizonytalanság, az önbizalomhiány, a „hol voltál merre voltál, kivel voltál”, „biztos, hogy engem szeretsz”? Ezek az érzelmi zsarolás kezdő fázisai. A pasik nem is tudják ezt, ha egy nő vagy akár egy pasi ezt elkezdi használni ez mindig az önbizalom hiányra enged következtetni.
Ez meg sajnos távolabb visz, mert egy pasinak az első hitelesnek látszó férfi mintája mindig az apja és az első hitelesnek látszó női mintája az anyja. És itt jön egy újabb csavar, aki ezt nem rendezi le önmagában, hogy az ő szülei valójában milyenek és ezt nem teszi a helyére, akkor pasiként az anyjához hasonló személyiségszerkezetű csajt fog választani, miközben úgy fog viselkedni benne, mint az apja.

Balázs:
Hát igen, ez már kicsit messzebbre megy, amiről beszélsz. Hogy mindenki olyan karaktert keres párnak, mint amit ő először megtapasztalt a szülőkben…

CsI:
Annak tetejébe öntudatlanok! Miközben nem is tudok róla, miközben én látom, hogy milyen szép csinos, udvarias, humoros, közben nem veszem észre, hogy az apámhoz hasonló pasit keresek mondjuk nőben!

Balázs:
Jó Imre, nézzünk egy konkrétumot! Ha nem jössz át hozzám, akkor én lelocsolom magam benzinnel! És hallod a hangján, hogy halálosan komolyan gondolja. Oké, humor, persze 104. De mit mondasz? Vállalod, az ódiumát annak, hogy nem mész át vagy azt mondod, hogy?

CsI:
Átmegyek… Közben hívom a mentőt.

Rákóczi:
És ott mit mondasz azzal, hogy megérkeztél? Jönnek a mentők?

CsI:
Ott elkezdek akármiről beszélgetni vele, mert vegyük ezt komolyan, hogy tényleg ott van előkészítve a benzin, stb. és hogy le akarja locsolni magát! Beszélgetek vele, de közben hívom a mentőt. Közben pedig tudom, aki engem érzelmileg zsarol, az nem tisztel férfiként, emberként. Az ki akar sajátítani, és aki ki akar sajátítani, az birtokolni akar, de a szerelem az nem a birtoklásról szól.

Balázs:
Ez érdekes, amit mondasz, ez valójában így van, igen. Tehát, aki önnön életével zsarolja meg a másikat, az sokkal jobban szereti önmagát, mint azt a másik embert, akivel ezt megtette.

CsI:
Hallatlan önzésre utal. De ez perspektivikusan azt jelenti, hogy én pasiként, egy ilyen kapcsolatban katasztrofálisan rá fogok fázni hosszmetszetileg…

Balázs:
Tehát menekülni kell, azt mondod?

CsI:
Nem menekülni, hanem következetesen döntést hozni! Hogyha én azt a szituációt nem tudom megoldani, akkor fordulok egy olyan szakmai segítségért, akik majd ezt a krízist megoldják, én meg közben döntést hozok, hogy nem. De elmegyek, mert tartozom az elmúlt időkért ennyivel a másiknak vagy akár önmagamnak. Hogy önmagam felé le tudjam tisztázni, hogy én megtettem mindent, de közben várom a mentőket.

Balázs:
Tehát felmérni, mentőt hívni, de közben tisztában lenni azzal, hogy egy önző emberrel vagyok együtt az ember és meg kell tenni a megfelelő lépéseket.

CsI:
De én azért vagyok önző emberrel, mert a zsák a foltját mindig megtalálja! Mert az önzés az bennem is ott van jelentősen!

Balázs:
Nézd meg a partneredet és, amit hibának találsz benne, azt vedd tudomásul, hogy benned is hiba?

CsI:
Így van, mert zsák a foltját mindig megtalálja!

Hozzászólások:)

Úgy fog ám táncolni, ahogy én fütyülök! :)
https://lindajohnsonleadership.files.wordpress.com/2016/01/businessman-p...

Jó éjt!

Ugye megvalósítható mindez a Titokkal? :)
A Vonzás Törvényével még ez is simán kivitelezhető! :)
"Térden állva jövök hozzád" : https://www.youtube.com/watch?v=cazXehZBir8

 

Ahhoz a másik részről is érzelmekre lenne szükség!

Nem áll szándékomban senkit zsarolni, s főképpen érzelmileg nem, hiszen ahhoz a másik részről is érzelmekre lenne szükség!Ó, majd lefordítom a kedvenc külföldi bloggerem...

azonos című írását, amikor egyszer kedvem szottyan hozzá.mt0916 louis vuitton

mt0916
louis vuitton outlet
hermens bags
nfl jerseys wholesale
coach outlet
burberry sale
red bottoms
coach factory outlet
red bottom shoes
coach outlet
michael kors outlet online
mulberry handbags
ugg outlet store
salvatore ferragamo
polo ralph lauren outlet online
ray ban sunglasses
coach factory outlet
coach factory outlet
oakley sunglasses
rayban
burberry outlet
ugg boots
michael kors factory outlet
adidas yeezy
hermes handbags
cheap mlb jerseys
canada goose sale
cheap oakley sunglasses
uggs outlet
mbt shoes
moncler outlet
birkenstocks
coach factory outlet
uggs
polo ralph lauren outlet online
michael kors outlet
ugg boots canada
ugg ustralia
ugg outlet
moncler outlet
michael kors outlet
coach outlet store
polo ralph lauren outlet
cheap jordans
ralph lauren outlet
christian louboutin outlet
canada goose outlet
cheap nfl jerseys
ugg ustralia
ugg outlet store
louis vuitton factory outlet
pandora outlet
ugg boots for women
ugg boots on sale
beats by dr dre
nike outlet
kate spade outlet store
kate spade handbags
michael kors outlet
cheap nfl jerseys wholesale
air max 2018
kate spade handbag
coach outlet
valentino shoes outlet
coach outlet store
ugg outlet
pandora jewelry
toms shoes outlet
pandora charms
ralph lauren outlet
cheap uggs
ugg outlet online
canada goose outlet
coach factory outlet
fred perry polo
canada goose sale
adidas outlet
canada goose
ralph lauren outlet
cheap ray ban sunglasses
christian louboutin outlet
discount oakley sunglasses
polo ralph lauren
coach factory outlet
coach factory outlet
nike shoes
ralph lauren outlet
coach outlet
uggs on sale
beats by dre
michael kors outlet
jordans
ralph lauren outlet
canada goose
ugg outlet
adidas superstar
salvatore ferragamo shoes
ralph lauren outlet
louboutin shoes
cheap ray ban sunglasses
uggs canada
ray ban sunglasses
ralph lauren outlet
timberland boots
ugg outlet
nike outlet online
air jordans
ray ban sunglasses discount
pandora jewelry
burberry handbags
christian louboutin
michael kors outlet
burberry outlet canada
moncler jackets
jordan shoes
michael kors handbags
polo ralph lauren outlet online
canada goose jackets
cheap jordans
pandora charms uk
adidas yeezy
moncler outlet
yeezy boost
cheap mlb jerseys
ray ban sunglasses discount
ralph lauren sale clearance
air max 2017
coach factory outlet
birkenstock sandals
ralph lauren uk
toms shoes
timberland outlet
ugg boots
yeezy boost 350
michael kors canada
pandora charms
coach outlet store online clearances
louis vuitton outlet
canada goose jackets
birkenstock outlet
jordan retro 11
ray ban sunglasses
ugg boots
christian louboutin
pandora uk
yeezy boost
michael kors outlet store
oakley sunglasses
cheap uggs
rayban
michael kors outlet
ultra boost
ralph lauren uk
pandora jewelry outlet
canada goose jackets
hermes bags
hermes outlet
ugg outlet
oakley sunglasses
superdry
tory burch outlet
michael kors handbags
toms shoes outlet
coach outlet
pandora charms
birkenstocks
pandora jewelry
polo ralph lauren
canada goose jackets
coach outlet
mulberry uk
adidas yeezy
coach outlet
pandora jewelry
pandora jewelry
gucci outlet
mlb jerseys cheap
ralph lauren uk
cheap ugg boots
christian louboutin outlet
coach handbags
jordan retro
ugg sale
cheap jordans free shipping
nike shoes
oakley sunglasses
ralph lauren outlet
ugg boots outlet
north face outlet online
north face outlet
ugg boots on sale
toms outlet
kate spade outlet
christian louboutin
air jordans
nike air max
toms outlet
superdry uk
coach factory outlet
discount ray ban sunglasses
cheap jordans
coach factory outlet
cheap uggs
nike shoes
coach outlet
nike huarache
mulberry outlet
cheap ray ban sunglasses
ralph lauren outlet online
coach outlet
cheap jordan shoes
yeezy boost 350
coach outlet
ugg slippers
michael kors outlet online
coach outlet
doudoune moncler
moncler
coach outlet
uggs
ugg outlet
oakley sunglasses
hermes birkin
ugg shoes
nmd shoes
yeezy boost
coach outlet
pandora uk
coach outlet store online
coach factorty outlet
ralph lauren sale clearance
ralph lauren sale clearance
adidas nmd
ugg slippers
coach bags
pandora
ugg boots
uggs on sale
michael kors handbags
canada goose outlet
coach canada
cheap ugg boots
pandora charms
ugg outlet
moncler jackets
michael kors outlet store
ugg boots
cheap jordans
canada goose sale
yeezy 350 boost
louis vuitton outlet
polo ralph lauren
ugg outlet
ugg boots
michael kors outlet clearance
coach outlet store
cheap jerseys
louboutin shoes
coach outlet online
pandora charms sale clearance
polo ralph lauren outlet
adidas outlet
birkenstock sandals
ray ban sunglasses
cheap ray bans
ralph lauren outlet online
pandora jewelry
red bottoms shoes
coach outlet
moncler jackets
michael kors outlet
nike outlet store
toms shoes
coach outlet
michael kors outlet
michael kors outlet store
canada goose outlet
ugg boots
coach factory outlet
ugg boots
polo ralph lauren outlet
michael kors canada
fitflops sale
coach outlet store
pandora outlet
ugg australia
coach factory outlet
ralph lauren outlet
michael kors outlet
kate spade
coach outlet
michael kors outlet
michael kors handbags
ugg outlet
supreme uk
adidas shoes
canada goose outlet
birkenstock sandals
ray ban sunglasses
mulberry bags
pandora charms
coach outlet
longchamp uk
nike cortez
birkenstock sandals
nike shoes for men
adidas yeezy boost
ugg sale
polo ralph lauren outlet online
canada goose outlet
fitflops
ralph lauren outlet online
cheap uggs
ugg outlet
louis vuitton outlet store
harden vol 1
coach outlet
nmd adidas
canada goose sale
louis vuitton outlet online
ugg sandals
ugg outlet
louis vuitton outlet store
adidas nmd
fred perry
cheap oakley sunglasses
pandora charms sale clearance
michael kors outlet clearance
ugg outlet
louis vuitton
christian louboutin outlet
michael kors outlet
cheap nfl jerseys
cheap mlb jerseys
ugg boots
coach outlet
ralph lauren outlet
ugg sandals
burberry outlet
canada goose uk
coach outlet
birkenstock shoes
polo outlet
mbt shoes
canada goose clothing
longchamp handbags
canada goose outlet
adidas yeezy
coach outlet store
longchamp outlet
michael kors uk
cheap jerseys from china
ray ban sunglasses
nike outlet
adidas outlet
uggs clearance
tory burch outlet
pandora charms sale
coach factory outlet
coach factory outlet
polo ralph lauren outlet online
cheap jordans
adidas shoes
valentino shoes
tory burch outlet store
nmd adidas
kate spade outlet
ralph lauren outlet online
cheap uggs
ugg outlet store
air jordan shoes
louboutin shoes
canada goose coats
michael kors handbags
mlb jerseys wholesale
polo ralph lauren
longchamp uk
ugg outlet
louis vuitton outlet
kate spade bags
james harden shoes
north face jackets
ugg boots
canada goose
supreme
longchamp handbags
canada goose jackets
moncler outlet
longchamp bags
kate spade
louis vuitton outlet online
ugg shoes
pandora outlet
hermes handbags
adidas nmd
nike store
coach factory outlet
coach factory outlet online
nike air max
hermes handbags
cheap oakley sunglasses
cat boots
ugg boots
burberry sale
michael kors outlet
pandora charms sale
moncler outlet
moncler coats
canada goose coats
adidas yeezy boost
moncler jackets outlet
pandora charms
adidas superstar
coach canada
ralph lauren uk
adidas nmd
adidas shoes
coach outlet
coach outlet
mt0916**

****

Pszichopata a szerelmem ... ó, ez egy egészen ütős cím lehetne, de hogyan írhatnék arról, amiről nincs tapasztalatom!? Persze léteznek elképzelt sztorik is, de azért némi tapasztalatra szükségem lenne ahhoz, hogy hitelesnek tűnjek!-

*„Akit érdekelsz, az megkeres!”

Ezt az idézetet a jelmondatommá minősítettem, ezért nincs más dolgom, mint angyali türelemmel kivárni, hogy egy bizonyos úriember megtegye azokat a lépéseket, amik megtétele nélkül – ha törik, ha szakad – én nem vagyok hajlandó engedni a ’48-ból!chenlina20170614 michael kors

chenlina20170614
michael kors väska
thunder jerseys
coach factory outlet
louis vuitton outlet
ray ban sunglasses
toms outlet
mac cosmetics outlet
ralph lauren polo
rolex watch
michael kors outlet
beats by dre
michael kors outlet
louis vuitton outlet stores
michael kors handbags
oakley canada
michael kors uk
mbt shoes
clarks shoes
michael kors outlet
coach factory outlet
michael kors outlet
prada outlet
michael kors bags
prada bags
oakley sunglasses
ray ban sunglasses
ralph lauren polo
coach outlet
vans shoes
michael kors handbags
coach factory outlet
michael kors canada
louis vuitton outlet
occhiali ray ban
nfl jerseys wholesale
adidas shoes
louis vuitton outlet
louis vuitton handbags
coach factory outlet
borse louis vuitton
true religion sale
hermes belt
yeezy 350
burberry outlet
ray ban sunglasses
polo ralph lauren
cleveland cavaliers jerseys
michael kors handbags
cheap mlb jerseys
retro jordans
coach handbags
coach purses
christian louboutin
louis vuitton outlet
ralph lauren polo
abercrombie and fitch
burberry outlet
warriors jerseys
jordan femme pas cher
michael kors outlet
ralph lauren outlet
cheap jerseys
adidas stan smith
burberry outlet
montre rolex
michael kors taschen
ralph lauren uk
rolex watches
adidas yeezy boost 350
ray ban solbriller
adidas stan smith
michael kors taschen
louis vuitton outlet
michael kors taschen
chelsea jersey
kate spade outlet
coach outlet
louboutin pas cher
nike outlet
christian louboutin uk
ray ban sunglasses uk
louis vuitton outlet
coach outlet
lunettes ray ban
ralph lauren outlet
polo ralph lauren
instyler max
nike football boots
louis vuitton outlet
knicks jerseys
polo ralph lauren
louis vuitton outlet
louis vuitton outlet
converse shoes
miami heat jerseys
ray ban canada
louis vuitton outlet stores
vikings jerseys
michael kors outlet
nike roshe run pas cher
coach factory outlet
adidas stan smith shoes
michael kors handbags
cheap basketball shoes
salvatore ferragamo
coach factory outlet
gucci outlet online
longchamp outlet
yeezy boost 350
new balance shoes
omega watches
vans shoes
pandora jewelry
christian louboutin sale
christian louboutin shoes
ray ban zonnebril
birkenstock outlet
michael kors canada
michael kors handbags
cheap nfl jerseys
jordan 8
michael kors väska
jordan 4
ray ban solglasögon
adidas yeezy boost 350 v2
coach outlet
michael kors veske
oakley sunglasses
longchamp pas cher
ugg outlet
adidas yeezy
prada sunglasses
bengals jerseys
adidas yeezy boost 350
timberland boots
chaussures christian louboutin
ralph lauren uk
oakley sunglasses
polo ralph lauren outlet
timberland boots
coach outlet
hermes uk
scarpe hogan
vans store
michael kors taschen
fred perry outlet
nike outlet store
columbia sportswear
ugg boots
pandora charms
polo ralph lauren
coach outlet
Ugg støvler
hermes outlet
oakley store
timberland boots uk
lebron shoes
adidas nmd r1
kobe shoes
canada goose sale
mcm outlet
coach outlet
oakley sunglasses wholesale
air jordan 14
michael kors uk
toms outlet
true religion jeans
christian louboutin uk
kate spade outlet
tory burch outlet
adidas football boots
nike soccer shoes
pandora jewelry
ray ban sunglasses
coach outlet
rolex submariner
replica watches
replica rolex watches
ray ban sunglasses
rolex datejust
coach outlet canada
ray ban sunglasses
adidas soccer shoes
christian louboutin outlet
tory burch
ray ban wayfarer
michael kors handbags
gucci handbags
hermes handbags
louboutin outlet
polo ralph lauren
bulls jerseys
manolo blahnik
giuseppe zanotti
christian louboutin shoes
jordan 3
the north face
the north face
michael kors
timberland boots
sac louis vuitton
polo ralph lauren outlet
coach outlet
adidas outlet
gafas ray ban
polo ralph lauren outlet
christian louboutin uk
cheap snapbacks
ray ban sunglasses
burberry outlet online
michael kors outlet
nhl jerseys
kate spade
michael kors handbags
yeezy boost 350 v2
nfl jerseys cheap
ferragamo belt
canada goose jakke
coach factory outlet
cheap ray ban sunglasses
jordan 13
yeezy boost 350
pandora rings
toms wedges
louis vuitton belt
michael kors outlet
salomon shoes
asics shoes
nfl jerseys cheap
north face
clarks shoes
polo ralph lauren
michael kors
louis vuitton purses
mavericks jerseys
coach factory outlet
christian louboutin
adidas neo
spurs jerseys
louis vuitton handbags
yeezy 350
clarks outlet
kate spade outlet
michael kors uk
true religion outlet
patriots jerseys
michael jordan shoes
oakley sunglasses
kate spade outlet
louboutin pas cher
polo ralph lauren
michael kors outlet online
pandora jewelry
louis vuitton
adidas yeezy
louis vuitton outlet online
nike outlet
ralph lauren uk
michael kors handbags
michael kors handbags
sac longchamp
calvin klein jeans
columbia sportswear
ugg boots
jordan retro
oakley vault
seahawks jerseys
the north face
broncos jerseys
clippers jerseys
ray ban eyeglasses
rolex watches for sale
polo ralph lauren
coach outlet
converse shoes
vibram fivefingers
polo ralph lauren
burberry sale
kate spade handbags
prada outlet online
air max
fitflops outlet
christian louboutin shoes
louis vuitton handbags
oakley sunglasses
nike outlet store
rolex watches
ralph lauren
beats by dr dre
louis vuitton handbags
oakley sunglasses
fitflop sandals
retro jordans
ralph lauren
michael kors outlet
longchamp handbags
nike running
giuseppe zanotti shoes
polo ralph lauren
toms shoes
jordan 6
ralph lauren outlet
michael kors outlet
oakley sunglasses
coach factory outlet
oakley sunglasses
celine handbags
coach outlet
celine outlet
rolex datejust
nike air max pas cher
ed hardy clothing
timberland outlet
louis vuitton outlet
cheap jordan shoes
the north face jackets
moncler jacke
ray ban sunglasses
wizards jerseys
pittsburgh steelers jerseys
ralph lauren outlet
polo outlet
christian louboutin
michael kors taschen
kobe shoes
michael kors canada
ferragamo shoes
adidas nmd
christian louboutin outlet
adidas yeezy
tommy hilfiger outlet
michael kors tote
supra shoes
oakley sunglasses
fitflops sandals
asics shoes
burberry handbags
adidas yeezy
coach outlet
michael kors
louboutin shoes
michael kors outlet
cheap jordans
ralph lauren
nike outlet
ugg boots
manchester united jersey
coach factory outlet
michael kors handbags
air jordan
christian louboutin outlet
oakley vault
mcm outlet
columbia outlet
oakley sunglasses
mlb jerseys
michael kors outlet
under armour outlet
tory burch outlet
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet
ray ban sunglasses
snapbacks wholesale
polo ralph lauren
gucci shoes
retro jordan shoes
fitflop sale
tory burch outlet
seahawks jerseys
kd shoes
boston celtics jerseys
yeezy 350
chenlina20170614...

***

***Egy okos pasi az utolsó aduját sosem játssza ki...

Uram, a dolgai eléggé ramatyul állnak, mert így, akkor állok fel az asztaltól, amikor én akarok...Létezik olyan érzelmi zsaroló is...

aki szavak nélkül is képes nyomást gyakorolni a másikra, egy sokat sejtető pillantással, vagy egy mély sóhajjal, aminek többletüzenete van.Egy kemény pasi nem hagyja magát

érzelmileg zsarolni, de bennem emberére akad! :) Mikor? Áh, nem valószínű, hogy a mostani életemben, hiszen még gyönge vagyok, egy kicsi mimóza, de a következőben már egy "húsevő" növény leszek..

.

Doktor úr, a világ egészen másképpen működik, mint ahogyan azt néhány évvel ezelőtt gondoltam! Most is csak látszólag ülök egyedül a szobámban...Hú, hát persze! Onnan talán

Hú, hát persze!

Onnan talán még nehezebb is elszabadulni...

szép önmunka felismerni ezt a helyzetet és ha sorozatban történik, nincs megbánás, bocsánatkérés, akkor elhagyni az ilyen embert.Azt mondod kezet emelt rád?

"Békesség, megbocsájtás, szeretet: ez volt a zászlajára hímezve, amit a kezében vitt, mégis kardra cserélte. :)
Azóta nem hiszek az Athleta Christi férfitípusba! "

Ebbe óhatatlanul belefut az ember lánya, ha fennkölt spirituális oldalakra téved.

A józan ész cserbenhagy, valami csodát remélve azt gondoljuk, a szeretet, amit mindenki felé hirdet, csakis a tiéd lesz.

**

Azt mondod kezet emelt rád?

Nekem az nem férfi, aki megüt egy nőt. És vajon milyen apa lesz az ilyenből????

Asszalamu aleykum!

"Balázs:
Kicsit mind a ketten áldozatok egy ilyen kapcsolatban? Tehát hasonló a hasonlót megtalálva, itt két áldozatról van szó? Vagyis aki egy ilyen nővel van együtt, az kicsit tehet is róla?"

Mi az, hogy aki egy ilyen novel van egyutt....?

Mitol lett ilyen az a no kedves ferfiak?

Az a no, aki 'ilyenne' valik egy kapcsolatban, az nem kapott abban a kapcsolatban, csak adott, es turelmesen varja, hogy majd a kedvese eszreveszi az odaadasat, .........stb.

Az ongyilkossagi fenyegetest be lehet dobni 1-2x, aztan ha ez se segit a kapcsolaton, akkor mi kovetkezik?

Na fiuk, mi kovetkezik?

Az kerem, hogy a nonel betelik a pohar, es paros labbal billenti ki az elokenyeztetett, nyegle parjat az utcara!
Ez a jobbik eset!Haaat jo.....kezdjuk! :)

Asszalamu aleykum!

Kedvelem a doktembert, igy nem mehetek el mellette csak ugy, velemeny nelkul! :)))

"CsI:
Bizonytalanba.
Ez azt jelenti, hogy valójában az emberek zöme iszonyúan fél és retteg a magánytól és az egyedülléttől. Éppen ezért, annak ellenére, hogy rossz a dolog, mégis elkezdik hitegetni magukat, hogy de majd megjavul...."
/idezet fenntrol/

Hat na, ne man!
En meg aszondom, hogy a nok manapsag el vannak "kanaszosodva"! Nem hajlandok kicsit se gondolni onmagukra, teljesen megfeledkeztek az emberi meltosagukrol. Ebbol az kovetkezik, hogy adnak-adnak a vegtelensegig........aztan amikor az agyonkenyeztetett pasi "jollakott", szepen tovabball. Megunta, hogy semmit de semmit nem kell tennie es terulj-terulj asztalkam van a nonel!

Ettol a nok kiborulnak, mert hogy "en mindent megtettem es megis elhagyott", becsapva erzik magukat, es szivbol kovetelnek vissza mindazt, amirol ugy erzik, kisemmiztek oket.
Ezert hajlandok a vegletekig elmenni es zsarolni, erzelmileg.
SAJNOS.
Megoldas, egy jobarattol kep nagy pofon es egy alapos "agymosas". Aztan pedig a HATAROK megszilarditasa, mert ezek a nokert vannak, elsosorban!

Folyt. kov.

U.i.: Hsz-okat nem olvastam.domoszlaikati

Kati, ismét nagyot írt! Azt hiszem, nem tévedek, ha azt mondom, ezzel a kijelentéssel rátapintott a lényeg lényegének a lényegére. Mert úgy gondolom, a világ összes problémája abból adódik, hogy az ego uralkodik az ember felett Igaz kicsit átfogalmaztam. "Megbirkózni, és helyrerakni a spirituális egót. Birkózni! Nagyon jó szó, mert szó szerint birkózást jelent az egóval. Addig vágja a földhöz az embert még helyre nem rakja, mert ha nem rakja helyre, kitöri az ember nyakát. De ha az egót a helyére rakod, egyszer jó helyre rakod, akkor nagyon jó baráttá válik. Mert még az egóm irányít, midig úgy alakítja a dolgokat, hogy a padlón legyek, minden téren.

Köszönöm!Datatrop

Örülök, hogy happy vagy! Teljesen igazad van, a harmadik megoldás az, amire mindenkinek szüksége van, ezt tanuljuk, gyakoroljuk.Ha támadásnak

érzékeled amit írok, az csak a saját belső harcaid kivetítése. Még azt is mondhatom hogy Te teremtetted a figyelmed energiájával.

Mindig olyan erőltetettnek érzem ezeket a pontosítgatásokat, a másik emberről alkotott véleményeket. Szemtől szembe engem senki sem tud megtéveszteni, mert érzem az energiaszintjét.

Itt az interneten azért nem ilyen egyszerű a dolog. Néha szomorú, néha megmosolyogtató amit tapasztalok, hogy mennyire mások az emberek szemtől szembe, mint amit az interneten megmutatnak magukból.
Az én értékrendemben sokkal fontosabb és előrébb való a szeretet és a jó szándék, az erkölcs, mint a magas szintű elméleti spirituális tudás. Elég kevés emberrel találkoztam, aki jól birkózott meg a spirituális egójával :-)
de előbb-utóbb mindenki helyrerakja. Ha másért nem, azért mert az élet szembesíti vele.Emlékező

Ezt a válasz vártam tőled. Most heppy vagyok :) Teljesen így gondolom én is.

Köszönöm.domoszlaikati

Le van eléggé. De nem a felszíni hullámok érdekelnek. Azok csak egy dolgok, amik megnyilvánulnak, látom halom, ennyi (rosszabb esetben érzem a bőrömön, szó szerint) Igaz, ezek váltják ki a belső fájdalmat. Ami kellemetlen! És ahogy írtad sokszor bezárkózást vagy ellentámadást idéz elő. De miért kettő? Miért csak két választási lehetőséget adsz? :D Szerintem inkább háromnak kéne lennie. 1.Bezárkózás, ami alatt gondolom a menekülést érted az elől, ami kellemetlen, és nem tudomásul venni. 2.Ellentámadás, ugye ez az erőszak szül erőszakot rész. Vagy a harmadik ajánlott opció. 3. Visszavonulok, önvizsgálatot tartok, felteszem magamban a kérdést: Miért sértődtem meg? Magamba szállok, rendbe rakom magam, hogy rendben legyek. Mert ha rendben vagyok, és valaki sérteget, tehát önbecsülésemben akar megsebezni, abba belelátok, és nem hagyom magam irányítani. Mert az irányíthatóság gyengeség. Nem táncolok úgy, ahogyan ő fütyül. Mert átlátok eszközein, és szándékain. És meg tanulok nevetni a hallottakon mikor a szemembe vágnak dolgokat.

"Segíteni, támogatni csak akkor lehet, ha az együttérzés és a szeretet a hozzáállásunk." ebben egyetértek.Data! Ha pedig ellenérzéseim

Data!

Ha pedig ellenérzéseim vannak a másikkal szemben, rögtön azon gondolkozom, mire hívja fel a figyelmem.

Ezt kihagytam az előbbiből.

Aztán vannak itt energiagyakorlatok, amiket alkalmazni szoktam, ha egy ellenségeskedővel akadok össze. Persze ha nagyon belekapaszkodok a reakció keltette gondolataimba akkor félrevonulok és igyekszem lenyugodni.Közben gondolkoztam és

Közben gondolkoztam és rájöttem, hogy hülyeséget írtam azzal, hogy az írás nem adja vissza a tulajdonosát. Tökéletesen vissza adja. De csak a jelenlegit. Lehet két perc múlva már másképpen látja.Data! Érezni igazából nem

Data!

Érezni igazából nem sokmindent. Bár ez függ a jelenlegi energiaszintemtől, de mivel az általános az, hogy elég magasan tartom, így kivülállóként szinte semmit.
Látok vagy érzékelek inkább egy embert, aki fél és segítségért kiált. Ám segíteni senkinek nem segítek, míg nem kéri.
Kb ennyi. Többnyire közömbös.

Kati!

Szerintem túlságosan egyoldalúan vizsgálod a helyzeteket. Az inga egyik oldalára akarsz kilengeni csak.
Nem kell mindenben az okokat keresni. A multban stb. És Te magad is támadsz. Csak Te a finomabb verziót használod. Mindent a tükörelvbe szeretnél belemagyarázni.
De persze ez csak azért látszik így, mert az írásokból ez jön le nekem. Mint természetesen neked is, hogy én milyen vagyok.
Az írás soha nem adja vissza a tulajdonosát.

És Te magad is támadsz. Csak Te a finomabb verziót használod. Mindent a tükörelvbe szeretnél belemagyarázni.Túlságosan le van ez így

egyszerűsítve és tévedéshez vezethet.

Van az az eset, hogy valaki becsapja saját magát, ezzel szembesítik, ezt visszautasítja és ellentámadásba megy át.
Visszafordított tükör, ha ugyanazt a tulajdonságot ráadásul a másik szemére veti.

Van olyan eset, amikor a múltban például valakit megerőszakoltak. Gyerekkorában. Ha bármilyen visszaélést tapasztal amit gyerekek ellen követnek el, azonnal támadásba megy át, jópár film témája volt. Persze minél mélyebb a sérülés, annál inkább túlreagálja a dolgot és képtelen a tisztán látásra.

Vagy vegyünk egy másik példát. A férj rettentően dühbe gurul elkezd ordítozni a feleségével az utcán - Te szemét ribanc! Akkor is ellentámadást fog visszakapni, ha igaz. És előfordulhat hogy a feleség hűséges, de ettől még a történet pont ugyanolyan fájdalmas, mert éppen hogy a szeretete és a hűsége nincs értékelve.

Szóval óvatosan bánjunk az ítéletekkel és a minősítésekkel, addig amíg a helyzetre nincs nagyobb rálátásunk.
Inkább úgy fogalmaznék, ha van érzelmi reakció, minél hevesebb, annál inkább dolga van vele az illetőnek.

De a további erőszak csak erőszakot szül. A beszólogatás, a másik ledegradálása, lenyomása, bezárkózást vagy ellentámadást fog előidézni. Segíteni, támogatni csak akkor lehet, ha az együttérzés és a szeretet a hozzáállásunk.Emlékező

Kedves tőled. Élnék is akkor a lehetőséggel.

„Aki egy véleményre hevesen reagál, az igaznak tartja magára nézve, ezért lendül támadásba, kötekedésbe.”
Ok, lehangoló, mint írtad. De mit érzel az ember iránt, akiben ezt látod, vagy aki ezt teszi?

Köszi