Lélek~lelki világ

A bőrödet sok minden melegítheti, de a lelket csak egyvalami. Egy másik lélek. A másik. És ha lelked megtalálja párját, akkor bújik hozzá, reggeltől estig, estétől reggelig. És melegíti. Akkor is, ha bőrödön a hideg szél fut végig. És ennél kellemesebb meleg nem létezik. Az Ő lelke.

Csitáry-Hock Tamás

Fázol... Hideg van, fúj a szél, szemedbe hordja a tűhegyes esőcseppeket. Utálod, már számolod, hogy még mennyit kell lépned a biztonságos meleg szobáig, csak be, be, be a hidegből. A szoba kellemes, meleg... De mi ez? Fázol. Tovább is. Hiába meleg, hiába duruzsoló kandalló, hiába... Mert nem a bőröd fázik valójában. Hanem a lelked. A lelked didereg. És nem tudja felmelegíteni sem kandalló, sem fűtött autó, sem pálmafás tengerpart. Mert egyedül van.~(milyen igaz)

Csitáry-Hock Tamás

A lélek sokkal jobban fáj, mint a seb.~Mert a seb begyógyul,de a lélek nem)

Vlagyiszlav Tyitov

Mindig a második gondolat a jó. Vagy a harmadik! Mindig alá kell nézni annak, ami először az eszünkbe jut, mert az nem a mi gondolatunk, hanem a világé. Amikor a felszín alá nézünk, megpillanthatjuk azt a mélyebben rejlő, letagadott igazságot, ami a miénk!

Müller Péter

Mikor csukódik be egy lélek?… zárkózottsága oly teljes, föltétlen, mint egy növényé, amely ösztönös készséggel és bonyolult értelemmel összecsukja valamilyen homályos veszélyérzetben kelyhét, szét lehet roncsolni, talán egyszerű érintéssel meg lehet semmisíteni, de önként nem adja már ide titkát…

Ne üss sebet embertársaid lelkén! Ha a tiedet gondatlanul megkarcolja valaki, ne csinálj belőle nagy ügyet. Az agyontapogatott sebek mérgesednek el leghamarabb. Ha pedig a seb körül éreznéd már a töprengések gyötrő szaggatásait: vedd elő az akarat kését, izzítsd föl a szellem tüzében és vágd ki vele lelkedből a megtámadott részt. Mosd ki a sebet tiszta önbírálattal, bármennyire is csíp és éget. Tégy rá feledés-tapaszt és úgy járj vele az emberek között, mint akivel semmi sem történt.~Wass Albert: Te és a világ (részlet)

“A lélek sugárzása

Széppé varázsolja az embert.

Az ember szépsége

Összhangot termet a házban.

Az otthon összhangja

Rendet teremt a hazában.

S ha az országban rend honol

Béke köszönt a világra.”

Időnként meghal bennünk valaki, és valaki más megszületik. Ami elmúlt, annak múlttá kell válnia, s ha nem akar, akkor tudatos munkával azzá kell tenni. Maga az idő nem teszi azzá - segíteni kell neki. Hogy miért? Mert csak a testnek van ideje - a léleknek nincs.

/Müller Péter/

A lelki sérülés nem múlik el soha. De hozzáedződik a lélek.

/Karinthy Frigyes/

Minden embert másképp kell szeretni. Vagy nem szeretni. Ez is gond. Vannak lelkek, akikkel nehéz összehangolódnunk, mert épp ott szúrnak, ahol fáj. Vagy éppen fordítva: ott bántjuk őket, ahol érzékenyek.

/Müller Péter/

Játékaidat elvehetik, ruháidat, pénzedet is elvehetik mások. De nincsen olyan hatalma a földnek, amelyik elvehetné tőled azt, hogy a pillangónak tarka szárnya van, s hogy a rigófütty olyan az erdőn, mintha egy nagy kék virág nyílna ki benned. Nem veheti el senki tőled azt, hogy a tavaszi szellőnek édes nyírfaillata van, és selymes puha keze, mint a jó tündéreknek.

/Wass Albert/

A lelkiismeret egy belső tanú vagy hang, az a képesség, amellyel meglátjuk önmagunkat, ítéletet alkothatunk magunkról, tanúskodhatunk magunkról.A lelkiismeretet úgy is leírják, mint ami a természetes megérzése annak, hogy mi a jó és mi a rossz, mi az igazságos és igazságtalan, mi az erkölcsös és erkölcstelen. Egy érzékeny "belső műszer" amely formálódik a környezetünktől jövő hatásokra,kilehet iskolázni azonban el is lehet nyomni.

Arra törekedjünk, hogy megismerjük pillanatnyi túlérzékeny és felfokozott érzelmi reagálásunk okait, a feszültségek kialakulásának folyamatát, és végül hogy mindezt már ne csak utólag konstatáljuk, hanem “csípjük fülön magunkat” az inadekvát érzelmi reakciók keletkezésének pillanatában, és tudatosan akadályozzuk meg azok túlburjánzását.
Popper Péter

Majd megöregszel és bánni fogod,
hogy bántasz, - azt, amire büszke vagy ma.
A lelkiismeret majd bekopog
s nem lesz emlék, melyben magadra hagyna.

József Attila

Aki jól alszik, annak jó lelkiismerete van; akinek jó lelkiismerete van, az jó ember: tehát aki jól alszik, az jó ember.

Jókai Mór

Ne az arcról ítélj, ne a külső után,
a lélek mutatja meg, kik vagyunk igazán,
ne az arcot nézd, a lelket keresd,
s a lelkén keresztül az embert szeresd.

Koncsol László

Mindenkinek van lelke,és lelki világa
Tulajdonképpen ez dönti el ki milyen ember
LELKI ISMERETFURDALÁS~gondolom mindenkinek ismerős ez az érzés
A lélek nagyon tud fájni
"Ami nem öl meg az meg erősít

Szerintem létezik lélekvándorlás
Mert amikor a test meghal,a lélek nem hal meg én így gondolom,persze ezen sokan vitatkoznak,de ehhez a témához tartozik ez is

Azért tenger hullámzása a fő kép,mert a lélek is hullámzik,viharzik

A többi kép meg amikor a lélek egyensúlyban és harmóniában van
De ha tudtok esetleg egy tuti ide illő képet,szívesen fogadom:)

http://www.youtube.com/watch?v=81DeFjHV6L0

És egyet ne felejtsetek el sose:haraggal nem szabad "lefeküdni!
Szépséges estét mindenkinek!

Címkék:

HozzászólásokRe: Harmi

Kedves Harmatcseppecske!

Igen néha fel kell szakítani a sebeinket,ahhoz hogy be tudjanak gyógyulni teljesen.............
De azért vagyunk itt a földön hogy tanuljunk,és erősödjünk......

Kellemes délutánt neked! Yah írtam neked e-mailt:)