A székrekedés lelki okai

A székrekedés lelki okai

Sokan tudnánk regélni arról, milyen az, amikor hiába fáradozunk a WC-n. Milyen az, amikor az ember csak nyom, míg már izzadságcseppek jelennek meg a homlokán, hogy aztán végül mégis csak minimális eredményt érjen el. És ha ez rendszeresen előfordul, bemegyünk az első gyógyszertárba, hogy beszerezzünk egy nagy csomag hashajtót... Pedig van más megoldás is!

Túl sokat szorongsz, akinek szüksége van mások elismerésére? A bizonytalanságod miatt talán túl sok, apró dolog miatt aggodalmaskodsz, és emiatt mások szemében akár kicsinyesnek is tűnsz?

forrás:http://www.wellnesscafe.hu/dieta/2008/a_szekrekedes_lelki_okai

Azt gondolod, hogy amit ismersz, és megszoktál, az biztosan lehetővé teszi számodra a kontrollt, az irányítást, és könnyen nyújtja a biztonság illúzióját. Így azonban előfordulhat, hogy elnyomod az érzelmeid, megszűnik a spontaneitásod, és megakadályozod önmagad előbbre jutását, haladását.

A székrekedés pszichés háttere
Visszafojtott düh, féltékenység

A székrekedés tehát utalhat arra, hogy valakivel szemben érzett haragodat vagy féltékenységedet visszafojtod, nem hagyod megnyilvánulni.

Szorongás,tulzott ön kontroll

A testi probléma mentálisan azt a vágyadat is kifejezheti, hogy életed minden eseményét kontrollálni szeretnéd. Ennek hátterében azonban legtöbbször komoly belső bizonytalanság áll. Előfordulhat, hogy szorongó ember vagy, akinek szüksége van mások elismerésére. Ám a bizonytalanságod miatt akár kicsinyessé is válhatsz.

Megeshet, hogy problémáidat és a régi érzéseidet is elfojtod attól való félelmedben, nehogy újra felszínre törjenek, és ismét szembesülnöd kelljen velük.

http://www.femina.hu/egeszseg/gyakori_szekrekedes_3_lelki_ok_a_testi_tun...

Mi a megoldás?

Mikor engedted meg magadnak utoljára, hogy önmagad légy? Mikor érezted magad utoljára szabadnak, frissnek és élénknek? Mi az, ami visszatart téged? Gondolkozz el ezeken a kérdéseken, és próbáld megválaszolni őket. Mindenképpen el kell engedned azt, ami már nem felel meg neked. Fogadd meg, hogy elszakadsz a múlttól, előrenézel, és izgalmasabb életet élsz. Sokkal lazábbnak fogod érezni magad, ha elkezdesz bízni az életben.

Címkék:

HozzászólásokMindenkienk!

Gyerekek mi történt itt?
Mi a baj?
Ki ez a Jambo?
Olyan jól el voltunk eddig itt,most mért kell ezt csinálni?
Várom a válaszokat!

Szép estét mindenkinek:)KILA

És magadat szeresd drága,ne engem!!!!!!
Nem is ismersz!!!!

Te mért nem írsz???
Várom..........
Olvasnálak ÓÓÓÓ te nagy KILA!
Szép estét!